december 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door duikster, 28 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Hallooo,

    Even snel een bericht van mij want ga zo mijn dochter naar school brengen en dan naar mijn werk. Vandaag werken en dan hoef ik volgende week donderdag pas weer te werken!! Heerlijk zeg!! Echt genieten is dat.

    Yoda: Ik weet niet of dat "moeders voor moeders" iets voor mij is. Ik kan natuurlijk niet die flessen mee naar mijn werk gaan nemen en thuis zou ik het denk ik wel vaak vergeten. En doordeweeks heeft mijn man altijd de auto mee... Ik zie me al op de fiets met flessen urine... hihi. Maar ik ben wel blij dat vrouwen zoals jij het wel doen.

    Zo, nu STOP ik echt anders moet ik rennen!! DOEI!!

    Groetjes Otje (nog 3 weken en dan de ECHOOOOO!!!)
     
  2. hallo,

    gisteren telefoon gekregen van de huisarts. Ik heb recentelijk het cytomegalievirus gehad. Dat hadden ze gezien in mijn bloed. Nu moet dat verder onderzocht worden om te zien dat ik dat niet heb gehad tijdens mijn zwangerschap. Het enige dat de huisarts kon zeggen dat het minder dan 3 maanden geleden was. Dus januari, februari of maart. Maar mij eisprong moet half maart geweest zijn. De bloedtest heb ik begin april gedaan, dus er is een kans dat ik het virus de laatste weken van maart heb gehad. Maar natuurlijk meer kans dat ik het in januari, februari of begin maart heb gehad.

    Ik was er wel van geschrokken. Als ik het toch tijdens de laatste weken van maart heb gehad, is er 50% kans dat ons baby'tje het ook heeft gekregen. En als dat zo is, is er kans op afwijkingen. (ik weet niet juist hoeveel, ik dacht 10%). Nu is mijn urine naar Leuven voor een kweek om te kijken hoe lang geleden het virus is geweest.

    Als je al deze kansen opteld, is de kans dat ons baby'tje er iets aan overhoudt (als hij het al gehad heeft), heel erg klein, maar ik ben toch geschrokken gisteren. Deze morgend heb ik direct een zwangerschapstest gedaan. Nog voor dat de controlstreep er stond, was de teststreep al superdonker. En na de minuten was ze ook donkerder als de controlstreep. Stom misschien, maar zo'n test is toch een geruststeller.

    Alle nieuwkomers, welkom! En en dikke proficiat met de zwangerschap!

    Aan iedereen, veel geduld gewenst met het wachten op de echo, want iedereen is precies hard aan't aftellen! (ik ook hoor!)

    Groetjes, Saartje
     
  3. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Hoi Saartje,

    Wat is het cytomegalievirus precies, dat kan ik niet echt uit je verhaal opmaken.

    Is wel schrikken inderdaad.

    Ik heb van de week ook mijn laatste zwangerschapstest gebruikt, ik had hetzelfde als jij, de streep kleurde gelijk en ook donkerder dan de teststreep! Ik bewaar alledrie mijn testen, van licht naar donker!
     
  4. Hope

    Hope Fanatiek lid

    1 mrt 2006
    3.100
    0
    0
    Hey Saar, wat is dat voor een virus?
    Heb je dit zelf ook gemerkt dan?

    De kans is inderdaad klein dat je beeb er iets aan over houdt, maar ik begrijp je ongerustheid.
    Veel succes met wachten op de uitslag van de test.
    Groetjes Hope
     
  5. hallo,

    even uitleg van 't internet:

    Het cytomegalovirus, ofwel CMV, is een virus, dat wereldwijd veel voorkomt, veel mensen raken wel eens geïnfecteerd in hun leven.
    Ongeveer 80% van de volwassenen in de VS is geïnfecteerd geweest
    door dit virus. De infectie heeft meestal geen gevolgen, maar bij mensen met een zwak afweersysteem kan het diverse ziekten veroorzaken. Er is vooralsnog geen behandeling tegen CMV infectie.
    Heeft iemand eenmaal een infectie gehad, dan blijft het virus latent aanwezig en kan bij een verzwakking van het afweersysteem weer actief worden.
    Het virus wordt verspreid door mensen en komt niet voor in voedsel, water of dieren.
    Het virus gaat van persoon tot persoon, een persoon met een CMV infectie kan het virus verspreiden, ook al heeft deze persoon geen symptomen van de infectie.
    Het virus komt voor in veel lichaamsvloeistoffen, zoals urine, bloed, speeksel, tranen en moedermelk.
    Via deze lichaamsvloeistoffen kan het virus verspreid worden. CMV kan ook verspreid worden door seksueel kontakt, bloedtransfusies, orgaantransplantaties en borstvoeding.
    Iedereen kan geïnfecteerd worden door CMV, bijna iedereen is wel eens blootgesteld aan CMV tegen de tijd dat hij volwassen is, maar niet iedereen wordt er ziek van.
    De tijd tussen blootstelling aan het virus en het eventueel ziek worden
    bedraagt 3 tot 12 weken.
    Door een bloedonderzoek kan worden aangetoond of iemand in het verleden geïnfecteerd is geweest.
    Personen met een verhoogd risico voor complicaties zijn: baby's van vrouwen die voor het eerst geïnfecteerd worden tijdens de zwangerschap, zwangere vrouwen die werken met kinderen, personen met een verzwakt immuunsysteem, zoals kankerpatiënten, ontvangers van een transplantatieorgaan en personen met een HIV-infectie.
    Symptomen van een actieve infectie kunnen zijn: hoge koorts, rillingen, erg vermoeid zijn, een algemeen ziek gevoel, hoofdpijn.
    Bij volwassenen duren deze verschijnselen hooguit 2 tot 3 weken.
    De meeste geïnfecteerde pasgeborenen hebben geen symptomen bij de geboorte, maar in sommige gevallen kunnen in de volgende jaren symptomen optreden, zoals ontwikkelingsachterstand en problemen met het zien of gehoor.
    Soms kan een pasgeborene een levensbedreigende infectie bij de geboorte hebben. De ziekte kan dan een levenslange ontwikkelingsachterstand tot gevolg hebben, eventueel ook doofheid of blindheid.
    Eén op de honderd kinderen wordt geboren met een CMV infectie. Slechts bij een klein percentage van deze kinderen treden problemen op.
    Kinderen, die een infectie oplopen na de geboorte, hebben zelden symptomen. Als er symptomen optreden, kunnen dit zijn: longproblemen, slecht groeien, problemen met de lever of het bloed.
    Mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen ernstiger, levensbedreigende problemen hebben, zoals longontsteking, leverontsteking en bloedziekten.
    De ziekte kan dan weken of maanden duren en kan fataal aflopen.
    Bij personen met een HIV-infectie kan de ziekte blindheid veroorzaken.
    Er is geen specifieke behandeling tegen het virus. De kans op besmetting kan verminderd worden door goede persoonlijke hygiëne en vermijding van mondcontact met lichaamsvloeistoffen van jonge kinderen.


    Ik ben er op getest omdat ik werk in een kinderkribbe. In dcember was ik nog getest (wegens zwanger: is misval geworden) en toen had ik nog geen afweerstoffen. Normaal is het zo dat als je negatief bent, je dus niet meer mag werken. Maar ik ben zelfstandige (heb samen met 3 collega's deze kribbe) en stoppen met werken is dus geen optie. 't Is nu wel zo dat als de infectie niet tijdens de zwangerschap is gebeurt, dat dit wel goed nieuws is, omdat ik dan immuun ben voor in de toekomst.

    Saartje
     
  6. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Ha meiden!

    Daar ben ik weer, na een tijdje afwezigheid. Gisteren gewerkt en 's avonds zóóóó moe, dat ik geen puf had om achter de pc te kruipen. Nu dan ben ik heerlijk vrij, heb een lang weekend en ben weer wat uitgerust. Kost me een tijdje om alle nieuwe berichtjes weer te lezen, maar wel leuk!

    Debbie en Jolanda: welkom bij de december mama's! :)

    En over sex gesproken: ook wij hebben sinds de periode van innesteling geen sex meer gehad. In de periode van innesteling was ik erg beroerd (misselijk, krampen en buikpijn) en na de test durfde ik eigenlijk niet zo goed. Mijn huisarts zei wel dat we nog gewoon konden vrijen, maar voorlopig hebben we besloten om dat even niet te doen. Gewoon knuffelen en tegen elkaar aan kruipen is toch ook heerlijk!!! ;)

    Vanmorgen heb ik de verloskundigenpraktijk bij ons in de wijk gebeld. Ik mag 24 mei (de dag voor Hemelvaart) voor het eerst komen! Dat duurt dus nog heeeeeeel erg lang! Maar het is gebruikelijk om daar in je 10e week pas voor het eerst heen te gaan, dus ik leg me er maar bij neer. Maar ik wordt er wel ongeduldig van!

    Vandaag ga ik presentjes kopen voor onze ouders. We willen het binnenkort aan hun gaan vertellen. Ben zo benieuwd!

    Groetjes Suusje
     
  7. tamaratje

    tamaratje Niet meer actief

    Hallo,Allemaal.
    Ik mag ook met jullie mee gaan praten, word ook een december mama.

    Wij zijn uitgerekend op 23-12!!

    Vanmorgen getest met CB digitaal en stond zwanger.

    Groetjes tamara
     
  8. Juut

    Juut Actief lid

    13 sep 2005
    396
    0
    0
    Drechtsteden
    cytomegalievirus is een herpesvirus, zoals dat genoemd wordt. het is alom aanwezig, iedereen kan het krijgen of al hebben gehad.
    Het wordt enkel door menselijk contact overgedragen.
     
  9. mieltje

    mieltje Bekend lid

    19 jan 2006
    913
    0
    0
    Wat ga jullie met de paasdagen doen.
    Vandaag heb ik geen vrij: werk bij een commerciele instelling: geld binnen halen voor mijn baas. Maar maandag lekker vrij.
    Ik ga toch naar een babywinkel.

    Misschien zondag naar Blijdorp dierentuin. Ben ik ook lang niet geweest.


    groet
    Miel
     
  10. anitaV

    anitaV Lid

    6 jan 2006
    47
    0
    0
    leerkracht basisonderwijs
    Schoonhoven
    Ik mag ook meedoen met de decembermama's!! En alle andere decembermama's gefeliciteerd!!!!!

    Eind februari hebben we helaas een miskraam gehad. We waren voor de eerste keer zwanger.
    Dat was een hele klap zeker omdat je het beiden zo graag wilt.

    Maar nu 1,5 maand verder zijn we opnieuw zwanger. Afgelopen maandag testte ik positief. Een week na mijn mk heb ik getest om te kijken of alle hormonen weg waren. En dat was zo.
    Weet niet precies wanneer ik ben uitgerekend en de banner hebben we gegokt.
    Maar dat het december wordt daar is geen twijfel over mogelijk.

    Ben wel erg onzeker. Vorige week had ik veel last van mijn borsten en tepels, maar sinds gisteren is dat een stuk minder gevoelig.
    Ik voel er telkens aan omdat ik graag een teken wil hebben van zwanger zijn (behalve een posi test!!)

    Ik wens jullie allemaal veel geluk en een plezierige zwangerschap toe.

    Liefs Anita
     
  11. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Anita en Tamara!

    Allebei gefeliciteerd. Anita: hopelijk gaat het nu wel goed!

    En welkom bij de december mama's!

    Groetjes Suusje
     
  12. Sellie

    Sellie Lid

    8 mrt 2006
    78
    0
    0
    Dag allemaal..
    Zo wat gaat dat snel, ben een paar dagen niet geweest en zie alweer dat er nieuwe aanstaande mama's bij zijn gekomen.. leuk hoor..
    OOk minder leuke nieuws gelezen, Patje heel veel sterkte. Ik hoop dat je snel weer zwanger raakt..
     
  13. Hope

    Hope Fanatiek lid

    1 mrt 2006
    3.100
    0
    0
    Anita en tamara, nogmaals gefeliciteerd en welkom.
    Leuk dat jullie mee komen kletsen.

    Anita, ik begrijp goed dat je tekens wilt hebben van je zwangerschap. Maar als je iets verder terug leest in dit topic zul je zien dat wij hier allemaal last van hebben.
    Ik heb momenteel ook bijna geen kwaaltjes.
    De VK zegt dan ook dat dit helemaal niks zegt over de zwangerschap.
    Dus succes en probeer ervan te genieten.
     
  14. ik heb al de hele dag last van menstruatieachtige buikpijn. Dit was al een paar dagen over. En nu is het er weer? Ik maak me er een beetje ongerust over. Heb geen bloedverlies of zo, alleen witverlies.

    Saartje
     
  15. manon

    manon Bekend lid

    27 dec 2005
    837
    0
    0
    Rotterdam
    Hey meiden :p

    Wat herkenbaar allemaal hihi ik eet ook alles wat los en vast is hihi

    En wij hebben ook al weer een tijd niet gevreeen :oops:

    Maar dat komt denk ik ook omdat ik zo slecht naar de wc kan.

    En ik drink echt veel :(: maar verder ben ik ook niet misselijk of zo ;)

    Echt leuk al die zwangere hier :)

    Liefs Manon.
     
  16. Arwen

    Arwen Actief lid

    23 jan 2006
    228
    0
    0
    Secretarieel/administratiefmedewerkster
    Deventer
    Hoi Hoi allemaal en welkom nieuwelingen ;)

    Ik ben vandaag naar de ha geweest, en hij heeft me gefeliciteerd!!! alsnog een test gedaan omdat die van mij noagl vaag waren maar op zijn rtest stond ook een wat vage streep maar opzich wel duidelijk hihi .. heerlijk he die bevestiging :D !!
    Nou mijn vriend moest vandaag geopereerd worden aan zijn neus dus dokter zei dat ik gelijk wel een afspraak kon maken voor een echo aangezien het niet helemaal 100% duidleijk is wanneer ik bevrucht ben, hiervor was ik 56 dagen overtijd geweest, wel wat bloeding gehad maar ja zegt niks..
    Dus 8 mei mag ik heen voor een echo om te kijken hoe graag ons babytje is!ook gelijk maar bloedgeprikt, maar moest veeel meer drinken van de dokter :S pff voor mijn doen drink ik al veel hihi
    Al;s mijn vriend zich beter voelt volgende week of die week erop vertellen we het onze ouders..
    Dan op mijn verjaardag kunnen we showen met onze trots :D vandaag voel ik me zo gelukkig hihi super!! mijn buipijn zakt zo nu en dan af en dan komt ht weer, heel vaag..
    Nou dames ik ga straks weer terug naar het ziekenhuis, als ik terug ben kom ik wel weer ff op de koffie hihi

    Liefs XXX
     
  17. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Hoi Arwen!

    Ik zou bijna jaloers worden: jij al een echo! ;)
    Zoals je misschien hebt gelezen moet ik nog tot 24 mei wachten. PFFFF wat lang zeg.
    :(: Waarom moet je veel drinken? Ik drink nl. ook niet zoveel, anders moet ik 's nachts meer dan 1 keer mijn bed uit en daar heb ik geen zin in.
    Ik heb nu buikpijn. Vrij hoog, net onder mijn ribben. Daar heb ik wel vaker last van. Hoort er zeker bij....

    Groetjes Suusje
     
  18. Arwen

    Arwen Actief lid

    23 jan 2006
    228
    0
    0
    Secretarieel/administratiefmedewerkster
    Deventer
    Hoi Hoi suusje, het schijnt dat ik wat troep in me urine heb, ha heeft gelijk een gehele urine test gedaan dus weet niet goed waarom eigenlijk maar denk omdat het goed moet doorspoelen hihi
    Maar ik drink zeker te weinig water, maar te veel koffie *zucht*En ik vind het ook naar hoor om steeds maar heen en weer te moeten lopen, op mijn werk is de wc niet echt dicht bij en moet er snachts dan ook vaak uit :S

    Ik ben wel blij met de echo, ik heb veel problemen gehad ivm de pil en ben toen een tijd niet ongi geweest a 56 dagen en toen weer beetje wel enz nu is het de dokter niet helemaal duidelijk wanneer er een eisprong is geweest, wellicht ook in die 56 dagen, mischien ben ik het al wel langer maar ja vandaar die echo. Ben er ook wel trots op hoor, had anders pas in juni heen gemoeten :S
    Ik ben dus ook met die zwangerschapstest uitgegaan can de dagen dat ik de pil zou moeten slikken.en ben toen 10 maart wel wat ongi geweest maar ja je weet maar nooit, kan ook ontrekkingbloed zijn geweest..
    zodoende saar ;)
    snapjevoe hihi

    Hopelijk gaat het straks wat bete met je, wat mij hielp is lekker op de bank gaan liggen en niets doen, ff relaxen..desnoods de hele avond, tis wel een hele opgave voor je lichaam he, die moet ook wennen ;)

    Liefs XXX
     
  19. patricia24

    patricia24 Actief lid

    27 jan 2006
    439
    0
    0
    hengelo overijssel
    hoi dames er is weer een december mama erbij joehoe!!!!

    patricia
     
  20. anitaV

    anitaV Lid

    6 jan 2006
    47
    0
    0
    leerkracht basisonderwijs
    Schoonhoven
    Gefeliciteerd Patricia!!

    Ik heb vanmiddag de verloskundige gebeld. Op 4 mei een intake gesprek. Maar op 24 april al een echo om te zien hoe ver ik eigenlijk ben!!

    Dus laat die 1,5 week maar snel zonder problemen voorbij gaan.
    Ben benieuwd.

    groetjes anita
     

Deel Deze Pagina