Augustus 2011 Mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door debbedebs, 21 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. josjo

    josjo Fanatiek lid

    6 nov 2008
    2.757
    156
    63
    Arnhem
    @maienditje: wij gaan ook de cursus samen bevallen doen maar dan met zijn tweetjes en dan is het is maar 4 keer 2 uur, logisch want alle aandacht gaat alleen naar ons dus dan kan het in minder tijd. Kosten zijn 200 euro, de cursus met meer stellen was 160 euro, dus vond t verschil wel meevallen :D. En die vrouw komt dus bij ons thuis, lekker makkelijk! Kijk anders eens op www.samenbevallen.nl Daar hebben wij de info vandaan..
     
  2. Lori

    Lori Bekend lid

    1 dec 2010
    544
    0
    0
    NULL
    NULL
    @maienditje Wij gaan ook de cursus Samen bevallen volgen. Voor ons is het geloof ik vijf of zes keer op een avond met andere stellen. Gewoon hier in de stad. We beginnen rond eind april.
     
  3. mijnimeel

    mijnimeel Fanatiek lid

    10 nov 2005
    2.343
    0
    0
    Directeur
    In de buurt van Den
    Nee hoor, zijn ze niet verplicht...! En wil je het persé weten, dan kunnen ze natuurlijk altijd een flauwekul reden opgeven. Naar de rechter gaan heeft in dat geval voor jou ook geen zin: eindigt het van rechtswege dan eindigt het van rechtswege. Jouw werkgever hoeft dan niet eens een verklaring af te leggen voor de rechtbank en en hij wordt hoe dan ook, in het gelijk gesteld! Alleen als je kunt aantonen dat het vanwege jouw zwangerschap is, dan maak je een kans (maar aantonen moet dan echt met SCHRIFTELIJK bewijs)....

    Ik weet er helaas ALLES van.....!
     
  4. manonenmike

    manonenmike Actief lid

    2 dec 2009
    329
    0
    0
    32 u per week werken & mama van mooie dochter zijn
    rotterdam
    net een bikini geshopt! zondag lekker smiddags gaan zwemmen! heb er nu al zin in!
    helaas ook weer een nieuwe bh... niet normaal meer van 75 e nu naar 75 f gegaan!!! me arme rug!! hebben jullie dat ook??

    opnieuw mooi weer he! wat worden we verwend zeg!
    vanmiddag nog maar een stukje lopen met de hond!

    ik heb dan nu ook eindlijk door wat jullie met plopjes- duwtjes bedoelen!! iedere ochtend zelfde tijd en iedere avond zodra ik plat ga liggen op bed zijn ze er!! totdat mike zijn hand op me buik legt hahaha! leuk man! beetje papa pesten!

    fijn weekend alvast!!
     
  5. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Mijn vader is HR directeur en die zegt dat het wel verplicht is, maar werkgevers er ook vaak onderuit proberen te komen.
    Maar het komt hoe dan ook goed, ik ben al heel lang op zoek naar ander werk en heb waarschijnlijk ook al iets anders vanaf november. Op mijn werk wordt alheel lang geklooid dus ik vind deze situatie eerder lachwekkend dan dat ik me zorgen maak! Dus zo erg is het ook allemaal niet!;)

    Maakt ook niet uit, ik wacht wel af wat ze gaan bedenken :)
     
  6. mijnimeel

    mijnimeel Fanatiek lid

    10 nov 2005
    2.343
    0
    0
    Directeur
    In de buurt van Den
    Ik ben jurist en nu directeur van een (semi)juridisch bedrijf ;)
     
  7. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Haha! Alijd baas boven baas :D
     
  8. mijnimeel

    mijnimeel Fanatiek lid

    10 nov 2005
    2.343
    0
    0
    Directeur
    In de buurt van Den
    Als ik iets voor je moet nazoeken/navragen (gratis!) geef maar een gil! :D:D:D:D:D:D
     
  9. Suzanne1

    Suzanne1 Bekend lid

    28 nov 2010
    932
    0
    0
    NB

    Hoe oneerlijk het helaas is, is men dan ook niet verplicht om een reden op te geven... al komen ze 100 medewerkers te kort.... jij hebt een afspraak met hen tot een bepaalde periode en zijn ze dus nooit verplicht om het te verlengen en/of een reden op te geven...

    Maar als je het goed doet houden ze je vast wel, ik heb ook een medewerker die nu met zwangerschapsverlof is en haar contract liep af... daarbij moest zij nu een onbepaalde tijd contract krijgen en heb ik ook gegeven... Heel veel succes!

    Ja zo leuk om die kleine te voelen!!
     
  10. maienditje

    maienditje Fanatiek lid

    26 nov 2010
    1.872
    0
    0
    NULL
    Zeeland(Provincie)
    hier de 20 weken echo gehad, alles was goed.
    was een kort maar krachtige echo.
    had me ingesteld op een half uur wat ik hier een beetje van iedereen hoorde.
    maar ik stond net als de andere echo's met 10 minuten gewoon weer buiten.
    maar maakt niet uit weer even alles gezien het is gezond en groeit goed das belangrijk.

    door de placenta blijft het moeilijk ze dacht ook eerst dat het niet zou lukken maar uit eindelijke alle punten toch kunnen zien.
    en het kind heeft toch besloten om nog steeds echt een jongen te zijn.

    daarna naar de vk en ook daar was alles nog goed, alleen liep ze weer een uur uit zonde van je tijd op zo'n zonnige dag.

    nou verder heb ik weinig te melden ik zal eens kijken op de site samenbevallen.nl of ze dat ook hier doen aan huis komen.
    is helemaal luxe
     
  11. Lindangel

    Lindangel Fanatiek lid

    27 dec 2007
    3.742
    0
    0
    @Marieke1983: wat een gedoe zeg, op je werk. Ik hoop voor je dat die nieuwe baan doorgaat. Dan ben je er mooi vanaf!

    Grappig trouwens, al die carrieremoeders hier. Ik ga straks in de nieuwe baan die ik krijg 4 dagen werken (dat is wel redelijk flexibel in te delen, dwz ik kan eerder weg en thuiswerken als ik dat wil), en dat was toch wel even slikken voor mij. Ik werk nu officieel 28 uur (in de praktijk 23 dagen en 's avonds eens een paar uurtjes), dus het is maar 4 uur meer. Maar toch... Hoeveel werken jullie, als ik vragen mag? Ben wel benieuwd...

    @samenbevallen: leuk! Veel plezier! En 4 bijeenkomsten lijkt me ideaal. Ik had er de vorige keer 12 (zwangerschapsyoga) en ik vond het veeeeel te lang. Overigens was iedereen toen ik begon ook veel verder. Volgens mij beginnen vrouwen vaak pas laat, maar ik vond het juist relaxed om eerder te beginnen. Ik herken trouwens het 'inactieve' (wat werd gezegd over het zwemmen) ook wel. Ik doe zelf - als ik niet zwanger ben - behoorlijk stevige poweryoga/pilates, en ik vond die zwangerschapsyoga echt een lachertje. Dat noem ik geen bewegen. Meer een beetje ademhalen, liggen en zitten.

    @maienditje: fijn dat de echo goed was!

    @Suzanne: wat leuk dat je de baby nu voelt! Gefeliciteerd!

    Ik ben trouwens lekker aan het inslaan hier... Eerste pakje is al binnen (ik ben er verliefd op, geloof ik) en ik neem steeds wat dingen mee als ik bij de hema of de h&m ben. En ook het internetshoppen gaat lekker... Heerlijk! Het leuke is dat ik nu alleen maar leuke dingen kan kopen, want alle nuttige spullen heb ik al.

    Wat doen jullie trouwens als eerste jasje? Mijn zoontje is in december geboren, dus ik had voor hem een winterjasje in 56/62 geloof ik, maar dat is nu natuurlijk niet nodig. Denken jullie dat we echt een zomerjasje nodig hebben, of gewoon wat dikkere vestjes? Ik kan het namelijk allemaal niet vinden in de kleinste maten (wat vast ook meespeelt is dat ik maar weinig leuk vind...)
     
  12. Suzanne1

    Suzanne1 Bekend lid

    28 nov 2010
    932
    0
    0
    NB
    Ik werk wel erg veel, iedergeval 5 dagen (soms 6) in de week..., maar ook ik heb het geluk dat ik ook wat uren thuis kan werken!
    Zo hoef ik niet in de file te staan en werk ik veel in de ochtend thuis en ga na de spits rijden, :) maak wel lange dagen, maar vind ik wel lekker :) straks gaat mijn man voor de baby zorgen thuis:)

    Hmmm goeie vraag betreft jasje, heb ik me eigenlijk nog helemaal niet in verdiept....
     
  13. bumpie

    bumpie Niet meer actief

    hoi hoi,

    nou me weekend begon goed. gister naar tandarts geweest omdat ik 's nachts erge pijn had. Dus maar een wortelkanaalbehandeling gedaan. Pfff..... Toen had ik later bruiloft. Maar om 10 uur 's avonds weer heftige pijn. Tandartsendienst gebeld maar ja pas vanmorgen bereikbaar :x dus moet nu om 12 uur weer naar een tandarts :$ Heb hele nacht niet geslapen van de pijn :x Hopelijk is het straks over. Had eigenlijk nog vrijgezellenfeest maar ja blijf maar lekker thuis. :( Echt me hele hoofd doet pijn :(
     
  14. Bibi26

    Bibi26 Fanatiek lid

    20 mrt 2010
    3.050
    0
    0
    @ Bumpie; vervelend zeg! Hopelijk kan de tandarts je straks goed helpen.

    @ Suzanne; dus jij blijft fulltime werken? Knap als je dat kunt, ik denk niet dat ik mijn kindje zou kunnen missen. Maar het is mooi dat je man en jij het zo samen oplossen.

    @ Hier; even een vraagje; zijn er hier meer dames die af en toe harde buiken hebben? Ik ga zo mijn vk maar even mailen want ik voel de kleine ook niet zo heel veel op het moment en heb elke dag wel een keer een harde buik. Maak me vast weer teveel zorgen, maar het is ook zo spannend allemaal. :)
     
  15. Tooske

    Tooske Fanatiek lid

    7 aug 2010
    1.678
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik werk op dit moment zo'n 45-50 uur per week. Straks stop ik bij mijn parttimr baan rn blijf ik parttime om de zaak van mijn vriend werken. Ik kan mijn tijd volledig zelf indelen en het is maar 2 km van huis, dus heerlijk flexibel :D

    Dit weekend errug druk met werk, maar na het weekend gaan we al op vakantie naar de Canarische Eilanden dus ik spreek jullie daarna weer, fijn weekend!
     
  16. Cindy80

    Cindy80 Bekend lid

    15 apr 2008
    769
    0
    0
    Woonbegeleider
    Zwijndrecht
    @harde buiken; Ik moet zeggen dat ik gisteren en vandaag ook harde buiken had, maar ik heb dan ook de laatste dagen voor mijn doen wel veel gedaan. Ik denk dat het dan daar aan ligt.

    @werk; Ik heb nu een contract van 24 uur per week, maar ik wil uiteindelijk 16uur werken. Het is dat het financieel niet kan, anders had ik heel graag fulltime moeder willen zijn. Wat ik wel graag wil is na mijn bevallingsverlof mijn vakantieuren opnemen en dan daarna nog ouderschapsverlof. Dat is nog niet geregeld, dus ik hoop dat het gaat lukken. Dit wil ik graag, omdat ik bij Thijmen te snel ben gaan werken en toen ben zowat ingestort en dat wil ik nu voorkomen...

    Wij gaan nu even naar Babypark in Breda en daar de benodigdheden voor het wiegje kopen... :) Heb er zin in!
     
  17. Ros84

    Ros84 Fanatiek lid

    25 nov 2010
    3.479
    2
    36
    ik heb dat al vanaf ca. 17 weken, ook al paar keer bij vk gevraagd, waarschijnlijk groeispurt(en) en wisselwerking met blaas die snel vol zit en soms last van darmen. Heb het een paar keer per dag maar geloof zolang het niet echt pijn doet (is meer onprettig gevoel) of niet heel vaak is (meerdere keren per uur oid) is het geen reden tot zorg, is mij verteld iig.
    Kan ook zijn als je teveel doet, teveel activiteit of stress oid dus 'rustig aan doen' word ook geadviseerd.
    (als je er onzeker over blijft zou ik gewoon even de vk mailen of bellen, daar zijn ze voor toch :))
     
  18. Suzanne1

    Suzanne1 Bekend lid

    28 nov 2010
    932
    0
    0
    NB
    Ja ik blijf fulltime werken, heb er ook geen problemen me, moet er niet aandenken dat ik thuis moet gaan zitten.... al kan me ook wel voorstellen dat anderen dat juist wel willen.
    Aangezien ik hoofd kostwinnaar ben is dit financieel ook beter. En nu mijn man de hele dag thuis is straks is de kleine in goede handen. (daarbij is het helaas niet mogelijk om partime te gaan werken)...

    Wat is harde buiken precies?
     
  19. maienditje

    maienditje Fanatiek lid

    26 nov 2010
    1.872
    0
    0
    NULL
    Zeeland(Provincie)
    hier werken we ook gewoon fulltime door.
    wel gekeken of mijn man ouderschapsverlof op kan nemen 1 dag per week maar ja is bij zijn baas onbetaald en finacieel is het dan echt niet aantrekkelijk.
    we willen graag zo blijven leven, hebben het absoluut niet slecht maar willen een stuk luxe die we ons nu kunnen permiteren niet inleveren.

    moet wel zeggen dat ik natuurlijk een eigen kinderopvang heb dus mijn kindje niet weg hoef te brengen, maar ik werk wel ma t/m vr van 7.30-18.00 dus je hebt nooit een dagje met je kind alleen.
     
  20. Suzanne1

    Suzanne1 Bekend lid

    28 nov 2010
    932
    0
    0
    NB
    dat is wel lekker zeg dat je de kleine gewoon mee naar werk kun nemen!

    Hier precies hetzelfde hoor! Wij willen ook niet inleveren en mijn man zal voornamelijk wat weekenden werken en soms een paar weekjes weg, waarvoor wij opvang hebben geregeld binnen de fam. en ikzelf ook nog een dagje huis kan werken in die weken.
     

Deel Deze Pagina