Wie zit er ook op de miskraam te wachten?

Discussie in 'Miskraam' gestart door saabenjelle, 28 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. saabenjelle

    saabenjelle Bekend lid

    27 dec 2010
    551
    0
    0
    zuid holland
    Hoi,

    Hier even kort mijn verhaal..
    9 maart positieve test
    10 maart echo gehad, was nog erg pril
    23 maart tweede echo daaruit bleek dat er wel groei was geweest maar er klopte geen hartje. De echo apparatuur gaf aan de hand van de grootte aan dat ik 7 weken zwanger zou zijn. Hetgeen ook klopte met de echo daarvoor. Er werd gezegd dat we ernstig rekening moeten houden met een miskraam. Nu moet ik woensdag naar het ziekenhuis voor nog een echo.
    Ik zit nu dus te wachten tot ik ga bloeden.
    Maar ik heb nog helemaal geen buikpijn en er is nog geen bloed te bekennen.
    Vraag me af hoelang dat nog duurt.
    Nog meer mensen die in dezelfde kl*te situatie zitten?

    Sabrina
     
  2. Flavour

    Flavour Niet meer actief

    Ha Sabrina, ik heb een aantal keer een miskraam gehad, dus ik weet hoe ellendig en onzeker het allemaal is. Mocht het inderdaad een miskraam zijn, dan valt eigenlijk niet te voorspellen hoe lang de spontane miskraam op zich laat wachten. Het lichaam moet eerst in de gaten krijgen dat het niet goed gaat, en dat kan wel een paar weken duren.

    Afwachten is voor je baarmoeder wel het beste, maar je moet het maar net volhouden, want het is best zwaar. Vond ik tenminste. Je zou met je gyn de opties kunnen bespreken.

    Je kan de miskraam bijvoorbeeld opwekken met vaginale tabletten (cytotec), maar de slagingskans is geen 100 procent, eerder rond de 70. Voordeel is dat je het zelf doet, en dat je thuis bent. Nadeel is dat sommige vrouwen veel bloed verliezen (meestal niet hoor) en dat je misschien alsnog gecuretteerd moet worden als de mk niet volledig is.

    Ook kun je meteen voor een curettage kiezen, onder plaatselijke of algehele verdoving, maar dan loop je weer het risico op complicaties zoals en ontsteking of verklevingen (het syndroom van Asherman). De kans daarop is ook niet zo groot, maar als je Asherman krijgt, ben je nog verder van huis, omdat je dan opnieuw geopereerd moet worden.

    Hoe dan ook zou ik het allemaal eerst rustig laten bezinken en geen beslissingen nemen tot je echt weet wat je zou willen. Afwachten kan sowieso geen kwaad, dus neem de tijd. En heel veel sterkte.

    Suus
     
  3. Quinnygirl

    Quinnygirl Actief lid

    21 jan 2006
    266
    0
    0
    Acceptant Schadeverzekeringen
    Zevenbergen
    Hey Sabrina,

    Ik heb bij jou in hetzelfde topic (novembermama's) gezeten en ben nu ook in afwachting van het afstoten... Afgelopen donderdag kreeg ik een aantal keuzes mee, en mijn voorkeur ging uit naar het afwachten.
    Afgelopen zaterdag ben ik volledig ingestort, omdat het HcG in mijn lijf schreeuwt dat ik zwanger ben, met allerlei gevoelens daarbij (gevoelige borsten en verschrikkelijk moe, gelukkig niet misselijk).
    Van het weekend dus besloten me in te laten plannen voor een curretage... Woensdag moet ik op het spreekuur komen en dan kan mijn man helaas niet mee...
    Ik ga proberen me in te laten plannen voor volgende week donderdag, dan kan ik de vrijdag erna nog vrij nemen en heb ik gewoon 4 dagen om bij te komen erna...

    Ik persoonlijk vind het toch best erg zwaar, en Quinn-man is ook erg ontdaan. We hebben inmiddels ook een afspraak gemaakt bij de IVF-psycholoog, omdat Quinn-man het allemaal niet meer trekt...
     
  4. saabenjelle

    saabenjelle Bekend lid

    27 dec 2010
    551
    0
    0
    zuid holland
    @ Suus, bedankt voor je snelle en duidelijke reactie..

    @ Quinny, ook een ex-novembermama..? Vreselijk he..?
    Mijn lijf schreeuwt inderdaad ook uit dat het zwanger is. Zit ik 's avonds op de bank met een mooi rond buikje en zere borsten voor niks.. Ons roze wolkje is uit elkaar gespettert.. Dit was met recht een wondertje. Ik heb 2 kinderen met behulp van veel geduld en hormoonkuren gekregen en nu was ik spontaan zwanger zonder ook maar bij een gyn in de buurt te zijn geweest. Was zo trots op mn lijf dat ik zelf een ei had gelegd;) Maar het is een rot ei geweest ofzo..
    Ik kan me er nog niet bij neer leggen ook. Blijf tot woensdag toch nog met een restje hoop zitten dat er dan wel een hartje klopt. Misschien heeft de verloskundige niet goed gekeken of ben ik net een paar dagen minder ver dan ze eerst dacht..?
    Tegen beter weten in waarschijnlijk allemaal.
    Heb nog helemaal geen miskraam-klachten ofzo.
    Weet ook niet of ik dit nog weken ga trekken met zo'n buikje en wetend dat het niet goed is. Zal woensdag de mogelijkheden wel horen.
    Wat rot dat je mannetje niet mee kan dan... En ben je met ivf zwanger geworden?
     
  5. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    hoi saab

    ik wou ook net zo'n topic openen maar dat hoeft dus niet meer. ik sluit me gewoon bij deze aan.

    Ik zou nog mijn verhaal van afgelopen vrijdag vertellen bij de verloskundige die een second opinion heeft gedaan. zoals al gemeld gaf deze ook aan dat het echt fout zit. we hebben een erg fijn gesprek gehad en er is heel veel duidelijkheid gecreerd. op de echo zagen we weer een giga dooierring.. hier is in het ziekenhuis nooit iets raars over gezegd maar de verloskundige zei dat een dooier in dit formaat en deze grootte eigenlijk alleen voorkomt bij een miskraam. hij was 3 a 4 keer zo groot als hij moest zijn. als ze ons 2 weken geleden toen de ring verscheen op de echo's nou dit ook hadden vertelt hadden we minder lang gehoopt op een hartje! het vruchtje was nog steeds 3 mm dus niet gegroeid en dus ook geen hart actie. mijn vruchtzak was wel gegroeid ze vertelde hoe dit kwam. je vliezen maken namelijk het vruchtwater aan tot ongeveer week 13. dan gaat je kindje plassen enz en maakt die het vruchtwater dus tegen die tijd zal het stoppen met groeien vd vruchtzak. het feit over dat ik me nog zwanger voel ( ondertussen al minder nu ik het geaccepteert heb wat gaat komen ) komt doordat tot ongeveer week 11 het gele lichaam in de eierstokken het hcg hormoon aanmaakt die alles ook in stand houd. tussen week 10 en 12 gaat het kindje het aanmaken van het hcg hormoon overnemen. alleen dat gaat bij mij dus niet gebeuren. ze vertelde dat om die reden de meeste miskramen tussen week 10 en 12 voorkomen want dan zakt ineens de hcg en dan krijgt het lichaam het door en gaat afstoten. natuurlijk komt het wel eens voor dat je lichaam het eerder doorheeft en dan gebeurd het eerder. ik heb ook gevraagd of het uiteindelijk altijd vanzelf komt. het antwoord hierop was ja in uitzonderlijke gevallen blijft het echt zitten maar dan ben je vaak al vrder in de zwangerschap met name na de 13e week. als het zo vroeg in de zwangerschap fout gaat komt het eigenlijk altijd uiteindelijk vanzelf. eerst zal je iets bruin verlies hebben en die avond of de volgende dag ( of langer ) zal dit langszaam aan opbouwende kramp in de onderbuik of rug meebrengen. op een gegeven moment zijn de krampen op hun top en dan komt de miskraam naar buiten. de extreme krampen mogen niet langer dan 24 uur duren anders moest ik bellen. hierna moeten de krampen en het bloedverlies gauw minder worden en zul je nog een paar dagen na bloeden. ik kan dan een afspraak maken voor een echo om te zien of me baarmoeder schoon is.
    als er wat gebeurd dag of nacht kan ik mijn verloskundige bellen en komt die langs als het nodig blijkt. mocht ik in een andere stad zijn dan kan ik hun bellen en geven ze gegevens door mocht het nodig zijn aan het ziekenhuis waar ik dan ben. als ik aankomende weken dagen weer twijfel krijg of het niet toch goed zit mag ik bellen en krijg ik weer een echo zodat ik het weer kan zien. erg fijn e geruststellend idee al denk ik niet dat ik dat nodig heb.. misschien als het over 3 weken nog niet gebeurd is wel.. de optie is er in elk geval. ze vertelde ook dat hun goede ervaringen hebben met het opwekken van een miskraam door middel van homeophatie. wellicht dat ik hier volgende week achteraan ga. op dit moment houd ik het makkelijk vol zo ik werk niet want dat kan ik even niet aan en ik heb telefoonnrs bij de hand voor noodgevallen maar ik denk dat ik zelf perfect deze miskraam kan voltooien. hoe ik vrijdag nog dacht dat ik echt in zou storten en het niet zou kunnen ben ik na het bezoek aan de vk ervan overtuigt dat ik het kan. ik weet wat er gaat gebeuren ik weet hoe het zit nu het nog doen.
     
  6. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    ik heb trouwens al wel pijnlijke momenten gehad.. kwam thuis stond een grote doos die bezorgd was.. jawel.. van zwitsal.. was een dagwinnaar een grote giraffe knuffel voor de baby op komst en een voorraad zwitsal.. hoe bestaat het he? en van babydump.. een folder magazine iets met sokjes erbij..

    ga er zo maar eens achteraan of ik de blije doos kan afzeggen...
     
  7. saabenjelle

    saabenjelle Bekend lid

    27 dec 2010
    551
    0
    0
    zuid holland
    Hee Aloha!

    Fijn dat je nu duidelijkheid hebt. Dat hoop ik woensdag ook te krijgen. Of liever nog een kloppend hartje, maar dat zal er niet inzitten.. Je hebt nog geen buikpijn of iets dergelijks?
    Ik niet in elk geval. Beetje zeurend gevoel in mn buik, dat wel. Maar zou ik die echo niet gehad hebben, dan zou ik dat zeurende gevoel wijden aan de groei van mn baarmoeder. Ik zie als een berg tegen het bloeden op. Vind het eigenlijk gewoon een beetje eng...
    Das inderdaad erg lullig zo'n zwitsal pakket. Blije doos kun je volgens mij wel afzeggen. Er zou iets van een 'verdrietige doos' moeten komen. Kan wel een oppeppertje gebruiken zeg maar. Doe niks anders dan janken en brainstormen heel de dag.
     
  8. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    ik heb sinds vrijdag geen buikpijn meer. ik denk dat ik psychisch me dingen inbeelde en buikpijn door zenuwen kwam. ik had afgelopen dagen wel een abces in me lies die me tot wanhoop dreef deze is vanmorgen geknapt iehll! komt door de hormoontjes dat ik dat kreeg.. me borsten doen geen pijn meer en zijn zachter en kleiner geworden ik houd minder vocht vast dus me buik word al dunner en me benen en gezicht ook. ik eet nog steeds wel gezond maar niet meer zoveel als eerst ook heb ik afgelopen dagen 1 pakje peuken gerookt gister de laatste en koop ze ook niet weer. ik voel me zwanger maar ook weer niet.. ik moest pijnstilling innemen afgelopen dagen voor het abces de 1e ibubrofen die door me keel gleed was wel even dubbel maar daarna at ik ze gewoon op inmiddels heb ik ook (misschien heel stom) filet american gehaald en gerookte zalm.. kan nu toch geen kwaad meer doen.. stom he? tuurlijk ben ik nog erg verdrietig en boos zo nu en dan en als het allemaal op gang komt zou het ongetwijfeld gigantisch emotioneel en zwaar zijn het bloeden zie ik niet tegenop de pijn in je hart doet toch meer pijn houd ik me maar voor. ik ga niet zitten wachten op bloed nu het begint toch heel langzaam met bruinverlies en vanaf dat moment ga ik op mijn hoede zitten zijn. stel dat het inderdaad pas tussen de 10e en 12e week komt zoals de vk zei.. dan zit ik aankomende 2 a 3 weken te stressen en te wachten.. ik kan er toch niets meer aan veranderen alleen proberen me lichaam sterk en fit genoeg te krijgen voor een miskraam.. ik slik overigens vitamine b complex alvast om bloedverlies beter aan te kunnen.. misschien een idee voor jullie? veel mensen krijgen bloedarmoede namelijk.. en wat betreft die verdrietige doos.. die zou er inderdaad moeten zijn.. inhoud? een boekje met mooie verhalen een doosje voor herinneringen een massage voor de mama? kleine dingetjes die even je kunnen opvrolijken.. misschien een idee om in het leven te roepen ooit.. het verbaasd me ook hoe weinig je op internet over een miskraam kan vinden geen enkele site is er specifiek aan gewijd.. miskramen.nl is onbereikbaar terwijl die op de folder van mijn gyn stond.. ach wellicht dat ik of iemand anders dat ooit eens oppakt.. op dit moment zou ik het graag willen maar de kracht ervoor vinden is een tweede..
     
  9. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    opzeggen blije doos
     
  10. ricmar94

    ricmar94 VIP lid

    17 dec 2008
    11.713
    1
    36
    zelfstandig ondernemer
    Gasselternijveen Dr
    Aloha ik heb je vehaal gelezen en wat klink je sterk, helaas weet ik uit ervaring hoe rot deze periode moet zijn...
    Je mag me altijd pb-en...Dikke knuffel

    en die Giraffe bewaar die maar goed. je gaat hem nog nodig hebben ....
     
  11. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    ricmar bedankt. ik weet ook niet waarom ik me ineens zo sterk voel iedereen zegt tegen me dat ze het zo knap vinden dat ik niet instort na wat ik afgelopen half jaar heb meegemaakt. maar op de een of andere manier sleept juist dat me erdoorheen.. ok woensdag storte alles in en was ik gigantisch boos over hoe oneerlijk het is dat ik altijd zulke dingen meemaak en wanneer komt er eens een einde aan.. maar dan denk ik weer aan wat mijn vader mij altijd leerde en wat ook op mijn lijf geprint staat met inkt namelijk volg je hart en haal alles uit je leven.. mijn vader had ook een mooie tekst voor op zijn uitvaartkaart geschreven en ook hieruit haal ik veel kracht om door te gaan. en zoals mijn neefje van vorige week 5 geworden zei.. mijn kindje gaat gewoon direct naar opa.. en dat vond opa heel fijn volgens de kleine man.. ja kinderlogica maar opzich prachtig.. mochten jullie je nou afvragen wat ik heb meegemaakt afgelopen jaar geloof me dat rijtje is ellendig lang en begint bij een ex die ik uit ons net nieuwe huisje heb gegooid ivm verborgen schulden daarnaast het ziektebed van mijn vader toen gelukkig 1 lichtpuntje mijn huidige vriend ontmoet. in september geoppereerd aan mijn gebit omdat hier iets niet goed mee zat dus draag een prothese nu ondertussen ook nog nierbekkenontsteking gehad gevolgd door eindeloze blaasontstekingen en opgenomen geweest voor galstenen die plots werder gevonden na de zoveelste allergische reactie op antibiotica en opname hiervoor wou echter niet geoppereert worden ivm dat mijn vader slecht lag uiteindelijk ontslagen exact week later overleed mijn vader en nu dus dit.. en dan heb ik het nog niet gehad over dat ik nu net verhuist ben naar de andere kant van het land me huis in me vorige woonplaats ook nog in mijn bezit is tot eind mei dus dubbele lasten o spataders waar ik aan geopeerd moet worden en kreeg zojuist ook te horen dat ik voor mijn lies ook maar eens een operatie moet ondergaan.. o en die ex? dat proces loopt nog steeds..

    dus als ik dat allemaal overleef overleef ik dit ook zeer zeker wel!!
     
  12. moedervantomasz

    moedervantomasz Bekend lid

    28 feb 2011
    907
    0
    0
    kindjes, huishouden en manlief;)
    zwolle
    meid toch jij moet wel een rug van staal hebben pff mijn hemel ik was allang van me plaat gegaan...
    ik heb je verhaal een beetje gevolgd op novmama's11 ik wou me net aanmelden daar en beetje lezen enzo... echt meid dit gun je niemand...

    ik hb in feb een miskraam gehad... ik verloor op woe. roze slijm en don's ook, vrijdags werd het rood en dik en veel. zaterdags echo gehad en (bij mij gelukkig dan) kwam savonds alles er al uit miss doordat ik een inwendige echo gehad heb ofzo... ik had smiddags een onzettende druk op mijn vagina echt dat deed gewoon zeer alsof er een voetbal uit moest ofzo een onzettende druk.. als je dat begint te voelen weet je dat het eraan zit te komen... helaas kun je er helemaal niks tegen doen...

    wij zijn er vrij nuchter in geweest.. bij het kindje zat iets niet goed de natuur heeft zijn werk gedaan... mensen vonden het vreemd dat ik smaandags alweer aan het werk was... ik moest van hun huilen schreeuwen vragen waarom.. maar zo ben ik niet. ik bekijk alles vanuit een nuchter oog. het zat niet goed liver dat ik het nu weet dan dat ik het bij de 20w echo hoor.. miss dat het scheelt dat wij ook nooit een hartje hebben gehoord en dat wij nooit een feutus hebben zien zitten mijn vruchtzaje was al leeg op echo van 7w maar goed iedereen reageert anders

    ik bewonder je kracht! en wou je toch even een hart onder de riem steken.. succes en sterkte de komende tijd betrek je vriend er ook genoeg bij samen sta je sterk en kom je er sterker uit!
     
  13. saabenjelle

    saabenjelle Bekend lid

    27 dec 2010
    551
    0
    0
    zuid holland

    Zou je je nuchtere oog dan alsjeblieft een andere kant op willen laten kijken?
    Ik zit dus helemaal niet te wachten op dit soort cliche verhalen.
    Ik ga een miskraam krijgen en heb daar veel verdriet van.
     
  14. sas27

    sas27 Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.842
    9
    38
    Vrouw
    systeembeheerder
    overijssel
    Ook ik wacht op een miskraam, na 3 jaar ziekenhuis en ivf eindelijk zwanger 8 weken en 5 dagen. nu klopt het hartje niet meer!
    dus ik kan er ook niet nuchter tegen aan kijken.
    sorry maar het is me nog al wat, tottaal onverwacht valt mij behoorlijk zwaar
     
  15. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    he sas wat naar voor jullie
    het is ook een hele klap en het is niet erg om boos en verdrietig te zijn en te denken waarom nou juist jullie dit moet gebeuren! het is normaal dat je dat voelt en gooi dat er ook uit. het is vreselijk dat je dit gebeurd en helemaal met jouw geschiedenis als ik kijk hoe ik het beleef kan ik me amper voorstellen hoe het voor jullie moet voelen.
    mocht je willen praten je mag me altijd pben het kan helpen om even je hart te luchten bij mensen die begrijpen wat je meemaakt. o en leg alle domme opmerkingen die je gaat krijgen van mensen die het zo goed bedoelen naast je neer. ze doen pijn maar bedenk dat die mensen niet beter weten.
     
  16. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    maakt het jullie ook zo boos dat een vrouw van 63 en een kind van 12 wel een kind kunnen krijgen?!( het nieuws) wellicht is het onredelijk van mij gedacht maar ik vervloek het! wat nou natuurlijke selectie!! wat mijn gyn me zo leuk vertelde.. klote natuur!
     
  17. Quinnygirl

    Quinnygirl Actief lid

    21 jan 2006
    266
    0
    0
    Acceptant Schadeverzekeringen
    Zevenbergen
    Wij gaan zo naar de gyn... Quinn-man heeft van zijn teamleider toch vrij gekregen om mee te gaan.

    We gaan daar wel vertellen dat we currettage willen, maar nu ik het verhaal van Aloha heb gelezen over week 10/12 natuurlijke afstoting, ben ik toch weer aant twijfelen... Vind het zo'n moeilijke beslissing!! Ik ben namelijk erg bang voor het syndroom van Asherman...

    Nah ja, we gaan de voors en tegens wel horen van de gyn strakkies...

    @Sabrina: Ja we zijn na de 2e IVF-poging voor de eerste keer zwanger geraakt... Wel een nadenker: we hadden 13 eitjes vanuit de punctie, 11 bevruchtingen, 1 terugplaatsing en de andere 10 zouden door moeten groeien voor de vriezer... Ze hebben geen van 10 de vriezer gehaald! Die brief kregen we op de dag dat we de uitslag wisten dat we zwanger waren. We hebben toen ook tegen elkaar gezegd: mijn god, wat voor soort embyo zit er dan in mijn buik????? Deze blijkt dus achteraf van dezelfde "kwaliteit" geweest te zijn als die andere 10!

    We hebben nu nog 1 IVF-poging over en dus geen eskimo's meer in de vriezer... Dit voelt zo definitief, dat wil je niet weten!

    Na de evt. curretage is het nog een maand wachten en dan weer het "lange" traject in, zoals ze dat noemen: eerst 3 weken de pil (microgynon) en dan weer beginnen met spuiten.
    Gelukkig gaan we 29 april eerst nog even een weekje naar Spanje, gewoon ff bijkomen (stond in september al geboekt).

    Tevens zijn we ons momenteel aan het orienteren op de wereldkinderen-markt. Maar dit is een lang en slepend proces en een heel jong kindje van enkele maanden zit er bijna niet in, en erger nog: ze hebben allemaal een medisch probleem. Dit kan van ondervoeding tot het missen van ledematen zijn...
    En heel egoistisch denk ik dat we dit niet aankunnen...
     
  18. Quinnygirl

    Quinnygirl Actief lid

    21 jan 2006
    266
    0
    0
    Acceptant Schadeverzekeringen
    Zevenbergen
    Oh ennuh... Die vrouw van 63... tja... ach... ik sta er niet achter, ik vind het vooral heel egoistisch van die vrouw, maar goed, ik kan er niet boos om worden...
    Een kind van 12, dat wist ik dus nog niet, maar ik vraag me af: hoe komt het?? Verkrachting of "bewuste" keuze?????
     
  19. sas27

    sas27 Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.842
    9
    38
    Vrouw
    systeembeheerder
    overijssel
    Aloha bedankt voor je lieve berichtje...Ik moet vrijdag naar het ziekenhuis weer om te kijken of het van zelf afstoot en anders wat wij willen.
    ik wil hier niet nog een maand op wachten volgens de gyn kon dit.
    maar ik voel alle symptonen en dat maakt het wel moeilijker.
    en idd de domme opmerkingen heb ik al gehoord zoals B.V ach jullie hebben toch nog 3 eitjes in de vriezer lekker daar mee verder.
    tjs dat is zo maare ze vergeten wel dat je gewoon weer in de wachtrij komt in het ziekenhuis. en eerst je hele cyclus weer op gang moet komen. dus ik die die opmerkingen het ene oor in andere oor uit.
    Hoe is het met jou nu??
    idd belachelijk dat zo oude vrouw een kind krijgt en een meisje van 12. gaat toch veelste ver. ik snap ook niet hoe het kan

    @Quinnygirl hoe ging het bij de gyn?
    jij bent dus ook bezig met ivf, ik kan me goed voorstellen dat poging 3 definitief voelt. je bent ook zo afhankelijk van het ziekenhuis.maar hopelijk krijg jij veel eitjes van goede kwaliteit. dat is ook zo spannende periode.

    meiden sterkte allemaal!!
     
  20. saabenjelle

    saabenjelle Bekend lid

    27 dec 2010
    551
    0
    0
    zuid holland
    Hoi,

    Nou, vandaag de grote dag hier..
    Vanmiddag naar het ziekenhuis.
    Meiden bij wie de ivf niet gelukt is.. heel veel sterkte.
    Snap soms echt de opmerkingen van mensen niet. Als je niet weet wat je moet zeggen, zeg dan niets..?
    Heb zelf ivf (gelukkig) niet mee hoeven maken, maar weet wel wat het is als het niet vanzelf gaat. Ik heb hormonen moeten gebruiken en ook veel geduld moeten hebben. En dat ik dit keer zelf zwanger was geworden zonder hulp... En nu gaat het mis... Dat doet zeer!
    Hebben jullie ook nog helemaal geen buikpijn of iets?
    Vind het maar verwarrend zo. Bah!

    En die vrouw van 63... Vind t zielig voor het kind dat die al heel jong zn moeder gaat verliezen. Mijn ouders zijn er allebei niet meer. Mn vader stierf toen ik 22 was en mn moeder toen ik 27 was. En dat is echt te jong om je ouders te moeten missen.
    Dat meisje van 12 zal (neem ik aan) niet bewust een kind hebben willen krijgen. Denk dat daar een heel verhaal achter zit..
     

Deel Deze Pagina