April 2011 mama's Deel 3

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Musty, 28 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Kleine heeft hier gewoon dezelfde kleertjes aan dag en nacht. Maar als hij overdag iets aan heeft wat iets stugger is ofzo dan krijgt hij wat anders aan. En het liefst iets met voetjes eraan vast snachts. Anders heb je steeds sokjess overal in bed liggen haha.

    Hier gaat nog elke dag een schone romper aan. Vooral ook omdat het een stevig ventje is en het maar de vraag is of hij alle maatjes 50 aan zou kunnen haha.
    Na een tijdje verschoon ik niet perse elke dag de romper, als ze goed schoon zijn kan het gerust 2 dagen aan.

    Wipper hebben wij niet, maar hij ligt soms wel in de box. Vooral om even de handen vrij te hebben. Het gaat dan om een paar minuutjes als hij wakker is. Maar ja, hij is nog heeeeeel jong dus slaapt verder van voeding tot voeding.
    Vandaag gaan we een schommelstoel halen denk ik. Hij houd van schommelen, wordt hij rustig van.

    Kinderopvangtoeslag moet je het verzamelinkomen voor gebruiken. Ik gebruikte gewoon het bereken programma die er in zit bij de aanvraag.
     
  2. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Goedemiddag :D.

    @Sanne, balen dat het nog niet zo doorgezet heeft. Hopelijk is er inmiddels meer vordering.

    Hier gaat het met mij supergoed. Stuwing is nu al een stuk minder, alleen spuit de melk zowat uit mijn boobs als Vince huilt! Zoogcompressen helpen niks.. Nou ja, zal nog wel minder worden haha.

    Met Vince gaat het even wat minder. Hij heeft veel last van krampjes en poept ook echt regelmatig keuteltjes. Laatste 2 poepluiers waren wel goed gelukkig, dus wellicht gaat het de goede kant op. Als de harde ontlasting blijft dan ga ik over op de standaard voeding. Het nadeel van comfort is de johannesbroodpitmeel. Bij Rebecca werkte het laxerend, maar het kan dus ook verstoppend werken. Dan liever eerst naar de standaard terug en mocht hij last krijgen van maagzuur en spugen moeten we een andere oplossing zoeken.

    Vandaag in ieder geval infacol halen.
    Verder gaan we even naar de leen bakker en babykamerpaleis. Wil een schommelstoel hebben voor Vince en hubby een nieuwe bureaustoel. Ben benieuwd hoe het gaat. Ik voel me verder echt goed. Niet moe, naweeen worden minder en minder pijn van onderen.
     
  3. titania

    titania Bekend lid

    14 jul 2010
    912
    0
    16
    Utrecht
    #3663 titania, 7 apr 2011
    Laatst bewerkt: 7 apr 2011
    Er is weer ineens heeeeel veel geschreven! Ik heb geprobeerd bij te lezen wat ik kon, maar veel ben ik alweer vergeten. sorry!

    @ Luckey
    , gefeliciteerd met Alina!!! wat een lief koppie heeft ze toch!


    @ Me2, gefeliciteerd met Guus!! ik vind het nog steeds een coole naam
    . wat een topbevalling ook! ben er stiekem een beetje jaloers op.

    @ Star, gefelcitieerd met Ryan!


    @Violet gefeliciteerd met Emma!



    foto's
    @ Nikske, Naud is een kleine kanjer!
    @ Vica, zo schattig broer en zus! en ik vind hem ook op je vriend/zijn zoontje lijken(anthans op de foto's die je hebt gepost).. grappig want van veel kindjes is het zo vroeg nog moeilijk te zeggen(Krystian zie ik ook nog niet echt wat aan af) maar Vince lijkt sprekend!
    @ jojoki, wat lief om te zien de trotse zus met d'r broertje Sam.
    @ Leonie, wat een klein snoepje is Lotte! Wij hebben dezelfde ikea sprei en ik zag dat FB's Jesley ook bij zijn fotoshoot op dezelfde lag. Ik heb ook al foto's van Krystian op die van ons geschoten, het is een leuk ding voor als achtergrond. Goed om te horen dat je herstel goed gaat.
    @ CVM, wow wat een donkere haartjes heeft je meisje! en heerlijke bolle wangetjes. Ik hoop dat jij goed aan het herstellen bent van je pittige bevalling.
    @Alieke,
    ook Eline al zo'n mooi meisje, leuk pakje ook!


    @ Isra, sterkte met je zoontje..het is idd een lastige leeftijd qua concentratie span. *hugs*
    @ Saona, jij ook grote knuffel.. maagzuur, carpal tunnel, schimmelinfectie. klinkt niet tof.. nog een paar daagjes en je bent op de 37wk! einde bijna in zicht ;)
    @mobius, ook voor jou een knuffel..
    @ Minime, sterkte met het afbouwen van de bv. Ik denk dat als ik in jouw situatie zou zijn ik ook op fv zou overstappen.
    @ Sanne, zet 'm op. Ik hoop dat vandaag Finn's geboorte dag mag zijn!!!


    Zit er hier even helemaal doorheen fysiek..
    Vanochtend vriend even naar de HA gestuurd met een potje urine.. en ja hoor blaasontsteking! Dat bovenop alle pijn van de hechtingen van de knip die ook al niet netjes genezen. Wond is uit gaan zetten en zitten nu twee gaten in het litteken zeg maar.. de vk zegt dat ze van binnenuit gaan genezen. Maar gut, wanneer?? Ik zit elke dag op een zitbadje op de ondersteek met soda, spoel elke keer na, laat het luchten op een matje. What else can i do???? Het doet gewoon verdomde pijn. Ik hoop dat als de blaasontsteking geneest misschien iets van de pijn daarvan blijkt te komen.. want dit trek ik na 11 dagen niet meer. Ik wil ook normaal uit bed zonder pijn, het begint steeds mooier weer te worden en we zijn nog niet 1x buiten geweest.. Op zich wel logisch, moet eerst mobiel binnenshuis zijn, maar ik raak er echt gefrustreerd van.

    Krystian heeft ook z'n "regeldag".. of ja dagen (inmiddels twee nachten) en komt om het half uur of uur zo'n beetje. Hij valt dus in slaap aan de borst na een lange voeding en als ik hem in z'n wiegje leg word ie wakker en gaat meteen huilen en happen om meer.;) Daarvoor zaten we op een keurig ritme van om de 3 uur.. ik vraag me af wat z'n ritme nu wordt en hoe lang de regeldag(en) nog duren.
    Alles bij elkaar en de vermoeidheid zit het me best hoog vandaag.


    Oorspronkelijk geplaatst door titania [​IMG]
    Krystian lag trouwens net op m'n borst te slapen en was aan het duimen(heeft de kraamverzorgster hem gisteren geleerd)

    Oorspronkelijk geplaatst door titania [​IMG]
    zooo lief. *smelt*

    voel me ineens echt heel stom..het is dat ik nu even emo ben, maar misschien had ik er toch bezwaar tegen tonen, ik had er niet echt erg in eigenlijk. Ik weet dat duimen bij oudere kinderen een probleem kan zijn ivm tandengroei en dergelijke, maar misschien is het wel logisch dat het ook bij baby's niet goed is? Het voelt alsof ik het had moeten weten. :) Ze vroeg het wel, omdat hij enorme zuigbehoefte had tussen voedingen vorige week. Aanleggen tussen voedingen door hielp niet want hij hapte niet toe, speen pakte hij ook niet en de pink geven kregen we ook steeds een lamme arm van, toen stelde ze dat voor.
     
  4. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Update Sanne

    Hoi, sorry dat het wat lang stil bleef. Bib nog maar nu wel heftige contracties om de 4 min. Ben onderweg naar het ziekenhuis, hoop zo dat ze nu wel mn vliezen kunnen breken. Liefs
     
  5. Me2

    Me2 VIP lid

    30 mei 2006
    6.888
    0
    36
    Sanne : good luck! Hoop ook dat je nu verder kunt, bent wel al even bezig!
     
  6. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    @Sanne: Heel veel succes vandaag. Mooie dag voor Finn om geboren te worden!

    @Seertje: Robin heeft nu dag en nacht hetzelfde aan. Wel elke dag schone kleertjes.
    Tot nu toe ook elke dag (of vaker per dag) een schone romper, maar vooral ook omdat hij die al een paar keer ondergeplast heeft….haha.
    De box en wipstoel heb ik nog niet gebruikt. Net als bij Vica slaapt onze kleine van voeding tot voeding, en ligt nu voornamelijk in de reiswieg van de kinderwagen.

    @Kinderopvangtoeslag: Wanneer moet ik deze aanvragen? Robin gaat per half juli naar het KDV.

    @Titania: Klinkt erg vervelend allemaal, zeker als het al zolang duurt. Heel veel sterkte en ik hoop dat je je snel beter voelt, en lekker naar buiten kunt.
    Ik heb dan geen fijne bevalling gehad met mn keizersnee, maar aan de andere kant ben ik blij dat van onder alles nog intact is…..als ik hier zo lees hoeveel pijn dat ook kan doen.
    Dat Krystian nu ook nog zn regeldag(en) heeft, maakt het er niet beter op he. Ik snap je helemaal hoor. Kom hier maar lekker van je afschrijven, hopelijk helpt dat een beetje.

    @Hier: Ik heb een goede dag vandaag. Ik ben gewoon zo blij dat ik lekker de fles kan geven nu!
    Robin moet nog wel wennen aan de fles, hij krijgt de 90 cc nog niet op (maar misschien dronk hij aan de borst ook al niet zoveel). Vanochtend ook begonnen met kolven, en ik had gelijk 270 cc! Helemaal fijn dus, dan kan ik Robin voorlopig gewoon borstvoeding in een flesje geven.
    Ook is hij weer aangekomen, hij weegt nu 2520 gram, dus boven zn geboortegewicht! Als hij nu nog een paar dagen zn temperatuur goed vasthoudt, gaan we zondag ofzo voor het eerst een stukje met hem wandelen:)
     
  7. mobius

    mobius Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.117
    0
    0
    Geel, België
    Oh wat een prachtige fotos allemaal. Maakt me helemaal ongeduldig :D
    IK WIL OOK :D

    Sanne: Heel veel succes!

    Hier: Net wat soesjes gebakken en hele dag in de weer geweest. Hopen dat het wat uithaalt. Anders hele hoop soesjes voor niets gebakken :p
     
  8. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    Ik ben trouwens nu ruim 7 kg kwijt na de bevalling, nog maar 5 kg te gaan tot mn oorspronkelijke gewicht! Ook zie ik elke dag dat mn buikje een beetje minder wordt.
    Dat geeft de burger moed:)
     
  9. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    Ik spring weer in vanaf hier hoor, tenminste ik probeer het.
    In het kort even mijn bevallingsverhaal.

    Maandagavond voelde ik het lopen af en toe maar leek gewoon op slijmerige afscheiding. In de nacht een paar keer wakker geweest en mega duizelig dus in de loop van de ochtend wilde ik dit even laten controleren in zkh.
    Vanaf half 6 merkte ik weeen maar puffen was absoluut nog niet nodig. Vanaf half 8 kwam dit gevoel regelmatiger maar ook weer zonder puffen ofzo. Heb wel manlief teruggefloten om samen te besluiten hoe verder.
    Oma is sem toen komen halen.
    Vanaf 9 uur ben ik gaan timen omdat het pijnlijker werd en kwamen ze elke 6-7 minuten. Toen opeens om half 10 niets meer... tot 12 minuten later, toen sloegen ze in hevigheid toe en kwamen ze elke 3 minuten.
    Zkh gebeld en konden meteen komen.
    Toen we de parkeergarage inreden merkte ik lichte druk onder.
    10.13 is de ctg begonnen met lopen en had ik al 8 cm ontsluiting. Vliezen waren idd al gebroken.
    10.48 ben ik begonnen met persen en 8 minuten later was ze er.
    Hoezo snel haha. Ik ben wel ingeknipt omdat het hoofdje groter was. 35 cm omtrek hiih.
    Placenta was hartvormig en heeft voor veel bloedverlies gezorgd. ruim 1100 cc ben ik verloren en mocht dus niet naar huis. Hb was ook erg laag en ben paar keer tegen de vlakte gegaan toen ik (met hulp) naar de wc ging. Erg heftig dus.
    Gistermiddag was mijn hb 4.9 maar ik mocht toch gaan met de belofte rustig aan te doen. Heb uiteraard een recept gekregen voor staaltabletten maar ben nog op ontlasting het wachten.

    Verder gaat het wel goed. De borstvoeding is al goed op gang, je hoort haar goed slikken, maar na 1 kant ligt ze in coma dus 2 kanten voeden zit er niet in. We zijn nu in het voeren 15 minuten 1 kant, verschonen, 15 minuten andere kant. Maar dit lukt nog niet echt, zelfs verschonen maakt haar nog niet echt wakker.
    Ze is erg onrustig en in eigen bedje slapen is geen optie. De ruimte is haar nog te groot. Vannacht heeft ze dus tussen ons ingelegen.
    Momenteel ligt ze ook iets ingewikkeld in een hydrofiele luier en warempel, ze heeft een uurtje geslapen. Vanavond gaan we weer proberen haar in die doek in haar bedje te leggen, lukt dit niet dan wordt het de wagenbak en laatste optie is tussen ons in, maar daar ben k geen voorstander van.
    Met mij gaat het redelijk, na 1 trap lopen ben ik kapot dus meteen zitten of liggen.
    Het bleek ook dat ik een mega spatader op een schaamlip en in combi met de knip doet het best pijn.

    Ik ga even proberen om bij te lezen hihi, sorry dati k even niet op iedereen reageert.
     
  10. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    Even snel...

    Kleertjes: dag en nacht hetzelfde
    Slapen overdag: box, bedje, arm hihi.... Wippertje heb ik niet.

    Minime... boh na 1 week bv al gelijk 270 gekolfd... dat is echt mega goed zeg. Geef je nu alles bv in flesje of heb je ook kv tussendoor of ga je helemaal over op kv. las dat je het moeilijk hebt.
    Hier is het ook weer tanden bijten bij het aanleggen, jezus dat doet pijn zeg, ik was het even vergeten. Maar niet constant gelukkig.....
     
  11. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    @Luckey: Jeeh wat een snelle bevalling zeg! Wel balen dat je hb zo laag is, en je dus niet zo veel kunt nu. Hopelijk gaat het snel weer beter als je staaltabletten hebt.

    Robin slaap ook nog niet in zn eigen bedje. Omdat hij zo klein is, is het bedje waarschijnlijk teveel ruimte voor hem. We laten hem nu in de reiswieg slapen. Overdag staat hij dan beneden, en 's nachts naast mn bed. Ik denk dat we binnenkort de reiswieg 's nachts in zn eigen kamertje gaan zetten, want ik slaap wel erg onrustig als ik elk geluidje hoorl

    Ik ben idd vandaag overgegaan op flesvoeding, het werd me allemaal een beetje teveel na zo'n ziekenhuisopname en spoedkeizersnee. Ik moet zeggen dat ik me vandaag al gelijk veel relaxter voel! De komende 2 weken ben ik nog wel bezig met het afbouwen van de borstvoeding, en blijf ik dus kolven. Als het kolven zo goed blijft gaan, heb ik dus voorlopig genoeg om Robin hier mee te voeden. Dat is wel fijn. Zodra de bv is afgebouwd, ga ik dan helemaal over op kv.
     
  12. Violet32

    Violet32 Bekend lid

    4 feb 2009
    677
    0
    0
    Hallo allemaal,
    ik heb nog niet alles teruggelezen hoor maar ik zie dat er alweer wat babietjes geboren zijn gefeliciteerd allemaal!!!

    Bedankt voor alle felicitaties trouwens!!
    T gaat echt een stuk beter ben alweer even op en nog niet moe dus das fijn.

    Ik zal s ff een foto spammen, ik zal proberen om wat vaker online te zijn maar valt nog niet mee sorry
    Oja sanne ik hoop dat je inmiddels bevallen bent!!
     
  13. @Dames waarbij het kindje nog niet in eigen bedje wil, omdat je denkt dat het te groot is, wat je ook kan doen, is het voedingskussen om het lichaampje te leggen, dus boven het hoofdje langs en langs beide kanten zeg maar (als een soort banaan ofzo..) Dit geeft al meer geborgen gevoel namelijk ;) Bij ons dochtertje hielpt het heel goed toen.. Die wou ook alleen maar tussen ons in of op mijn buik..
     
  14. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Update Sanne

    2 cm ruim! Moet blyven, vk geeft goede kans dat het vanavond of vannacht doorzet. Anders morgenochtend vliezen breken en infuus. Dikke knuffel voor iedereen.
     
  15. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    @Sanne: Zet m op!

    @titania: Bah een blaasontsteking, ook dat nog :(. Ik weet uit ervaring hoe ellendig een blaasontsteking kan zijn, en het doet inderdaad echt pijn! Maar in combinatie met wat er 'van onderen' nog meer allemaal gebeurd is de laatste tijd moet het echt de hel zijn. Ik leef met je mee. Ik neem aan dat je AB hebt gekregen van de dokter? Het fijne is dat je als je er wat tegen krijgt het vaak al meteen de volgende dag merkt! Veeeeeeeeeeeeel water drinken! Sterkte, ik hoop dat jullie snel lekker naar buiten kunnen om van het weer te genieten!

    @Minime: Super dat de overstap naar fv je zoveel rust geeft! Als het helemaal niet lekker liep moet het een enorme opluchting zijn. En als het kolven je zoveel oplevert, dan kun je er inderdaad voorlopig zo mee voort! Ik heb 6,5 maand gekolfd bij mijn zoon... dat ga ik nu niet meer doen, maar ik weet dat ALLE voedingen kolven ook heel intensief is, dus ben ik op een gegeven moment bv ben fv (uit de fles) gaan combineren!

    @luckey: Wat een turbobevalling!!!

    @tussenin slapen: Hebben jullie je beebje dan gewoon tussen jullie inliggen of idd op het aankleedkussen? Ik weet nog dat mijn zoon ook het liefst tussen ons inlag, wij hadden het aankleedkussen daardoor tussen onze kussens inliggen en daar lag hij op om te voorkomen dat we de dekens over hem heen zouden trekken, hij zou verplaatsen of wij op hem zouden rollen...
     
  16. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    We hadden alina in een badcape gewikkeld en zo tussen ons in gelegd. dit doen we echt niet meer, alleen als de rest niet meer werkt. Wil haar niet hieraan laten wennen.
    Ze heeft vanmiddag 1 uur en nu alweer zeker 40 minuten (slaapt nog steeds) ingewikkeld in een hydroluier en met het voedingskussen om haar heen gevouwen geslapen.
    Voedingskussen leggen we dan als banaan om haar heen met haar hoofdje beetje in de U.... Werkt super tot nu toe dus hopelijk straks ook, anders gaat ze op deze manier de reisweig in.
    Na 1 borst drinken laat ze zeker 1.5 uur ertussen dus vind dit heel netjes.
     
  17. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Jesley kruipt elke keer onder de dekens vandaan...
    Dus vandaag hebben we een slaapzakje voor hem gekocht, zonder mouwen.

    Nu wil ik hem daar in laten slapen,zodat hij het toch warm houd.
    Maar wat moet hij aan in de slaapzak??
    Gewoon zijn kleertjes?

    En wat leg je over hem heen? Alleen een laken?
    Want helemaal niks is ook zo koud.

    Hij ligt nu onder een laken met dubbel gevouwen deken....

    Graag hoor ik jullie advies

    * Voedingskussen om hem heen leggen: Vind dit toch best wel een eng idee! Al lijkt het me wel dat dit werkt....
    Jesley slaapt sinds 2dagen ook snachts in zn eigen bedje.
    Hij slaapt rustiger en beter, en ik helemaal!
    Hoor al die gekke geluidjes van hem niet meer;)

    Ik ga weer, krijg zo visite:D
     
  18. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    fb ik zou in slaapzakje alleen shirtje aandoen en geen broekje
    verder alleen lakentje eroverheen.
    maar goed ik heb geen ervaring met slaapzakken... dus weet niet of ik goed zit!!!!!!

    Voedingskussen.... vind het ook een beetje eng hoor maar ze ligt er een beetje op en schijnt heel goed te werken want slaapt nog steeds... (sinds een dik uur nu)

    Tops... ga vanaf morgen wel voedingstop dragen want tepels doen pijn als pyama er tegen komen....
     
  19. foeske

    foeske Fanatiek lid

    25 jul 2010
    1.732
    0
    0
    Werkbegeleidster psychiatrie
    prov. Zeeland
    @ sanne, het blijft spannend zie ik!

    rest, sorry heb niet meer bijgelezen...

    Zag wel iets over een voedingskussen staan. Ik heb zo'n klein voedingskussentje. Jelte kan hier dan op/tussen liggen maar z'n hoofd ligt dan in iig vrij. Vind dit wel een veilig idee! Ik leg hem hier vaak op als ik zelf ga slapen, zo kan ik niet op hem draaien en zorg dat hij op de deken ligt zodat hij ook hier niet onder terecht kan komen...

    Hier,
    Vandaag voor het eerst naar buiten geweest met Jelte, ik merk wel dat het snel teveel is hoor pfff denk dat ik meer geduld met mezelf moet hebben :(... Gister was ik ook helemaal kapot van al dat gepoets :). Kzal m'n lesje er maar uit trekken zekers??!! Voor de rest alles goed hier, Jelte doet het goed en slaapt als een roosje. Bij zijn laatste voeding heeft hij ontzettend overgegeven (het kwam er werkelijk met een boogje uit) Vond dit zo zielig! Maar hopen dat het straks beter gaat...
     
  20. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    @Voedingskussen: Klinkt wel als een goed idee! Dus het kussen aan de bovenkant om hem heen leggen (dus voetjes vrij)? En hoe doe je het dekentje dan erover? Of moet ik hem in een dekentje wikkelen en dan het voedingskussen erlangs?

    Dan zou ik kunnen proberen hem in zn eigen bedje te leggen, voor wat meer rust 's nachts.
     

Deel Deze Pagina