April 2011 mama's Deel 3

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Musty, 28 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    Robin heeft net weer zn 90 cc niet opgekregen. Vanmiddag heeft hij 65 cc gehad, en net 50 cc. Wel borstvoeding dus.
    Hoe erg is dit als hij te weinig krijgt? En wat te doen als hij te weinig blijft drinken? (zal het morgen ook even aan de kraamhulp vragen, maar mss heeft iemand al ervaring hiermee;))
     
  2. Seertje

    Seertje Bekend lid

    22 sep 2009
    778
    0
    0
    Operatieassistente
    Almere
    Meiden, ik heb net een heel stuk getypt, maar is ineens helemaal weg :$
    Geen zin om het weer helemaal te gaan schrijven.......

    Vandaag bij de Kinderkliniek geweest, we zijn doorgestuurd naar de osteopaat. Daar gaan we dinsdag naartoe. Hopelijk kan hij ons helpen. Eerst dit kijken en dan evt. evengoed medicijnen. Ondanks het spugen komt ze goed aan, dus ze vonden het nog niet nodig.
     
  3. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    Minime... wij doen alina in een hydrofiele luier wikkelen en in bed goed strak instoppen. zonder voedingskussen dus. dat ligt in de box. hopelijk werkt het. net heeft ze zo bijna 2 uur geslapen dus... goede hoop.
    Wat de hoeveelheid aangaat, geen idee hoor.... bv is heel anders qua samenstelling dan fv dus weet niet hoeveel daarvan in een flesje zou moeten....

    Seertje... ojee wat is met Maura???? Knuffel in elk geval
     
  4. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    @Touwtje nou meid ik hoop ook voor je dat het niet eer te lang duurt

    @Vica heerlijk hoor dat het zo goed met je gaat, lekker van genieten.

    @Titania ach ook nog is blaasontsteking. Sterkte en beterschap meid.
    En meid wat betreft het duimen daar moet je je eigen echt niet rot over voelen. We doen allemaal wel eens iets waarvan we denken dat had ik beter anders kunnen doen, maar daar leer je alleen maar van hoor!

    @minime fijn dat je voor jezelf de juiste beslissing hebt genomen om over te gaan op flesvoeding. Het is toch van groot belang dat je je eigen ook prettig voelt bij de voeding. Oh heerlijk van het weekend een stukje gaan wandelen, het wordt lekker weer.

    @Luckey nou snelle bevalling hoor. En fijn dat het met jullie beide zo goed gaat en dat de BV ook lekker op gang komt.

    @Violet ah wat een moppie zeg

    @Foeske rustig aan hoor meid, niet te graag TE veel willen. Maar heerlijk dat je vandaag even lekker met Jelte naar buiten bent geweest.

    @Minime sorry meid ik kan je hierin geen advies geven. Misschien morgen toch ook aan de KV vragen. Is het niet zo dat de samenstelling van BV heel anders is, dus dat het bijna slagroom is dat hij daarom minder drinkt??!!

    @seertje hopelijk kan de osteopaat wat voor jullie betekenen.
     
  5. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    @hier, vandaag weer op controle geweest bij de Gyn. Ben weer helemaal goed gekeurd en het kindje is ingedaald.
    Vind het nu wel weer spannend worden hoor, het kan gewoon ieder moment gaan beginnen, alhoewel ik daar nog niet op reken, maar je weet het natuurlijk nooit.
     
  6. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Even snel wat ik allemaal onthouden heb.


    @All, Vince lijkt heeeeel veel op zijn vader en hierdoor dus ook heel erg op zijn broer haha. Grappig om te zien :D.

    @Slaapzakje.. Met dit weer zou ik gewoon nog een dekentje over de slaapzak leggen hoor! En een dun pakje of alleen een shirt aan eronder. Of je moet een dikke winterslaapzak hebben, maar bij een gewone slaapzak zeker wel een dekentje.

    @Sanne, zet hem op meid!

    @Seertje, krijg je ook niks tegen die pijn? Want neem aan dat Maura er wel echt last van heeft.

    @Foeske, oh wat sneu he dat overgeven.. Denk wel aan je rust he.

    @MiniMe, ik denk dat de kraamhulp je hier het beste mee kan helpen morgen. BV zal heeel anders zijn dan de hoeveelheden met FV.

    @Isra, fijn dat je weer bent goedgekeurd!


    Hier deed de kraamhulp vandaag haar dagelijkse controle bij mij. Hier kwam ter sprake dat mijn baarmoeder nog wel erg pijn doet, wat ik eigenlijk linkte aan de naweeen. Toen ze ging voelen deed het ook echt veel pijn. Mijn hele baarmoeder is ook keihard. Ze durfde er nog geen uitspraak over te doen omdat het maar zo kan zijn dat er een flink stolsel dwars zit ofzo.
    Maar vanavond ben ik even naar de babywinkel geweest. En na 2 minuten lopen begon de pijn al erg te worden. Nu nog altijd erg pijnlijk terwijl ik al 2 uur rust heb.
    Ik herken dit totaaaaal niet van Rebecca. Begin eigenlijk best bang te worden voor een ontsteking in de baarmoeder ofzo.
    Iemand een idee???

    Verder geen schommelstoel gehaald. Dit werd sterk afgeraden bij reflux baby's. Ik merk dat Vince al best vaak voeding omhoog krijgt wat hij weer doorslikt dus ik durfde de gok niet te nemen voor zoveel geld. Nu dus een hele mooie fisher price speelkleed gehaald. Gelijk een kleinigheidje voor mijn meis en een muzieklampje voor aan Vince zijn bed.

    Hubby is alleen op pad geweest voor de boodschappen enzo. Dat scheelt wel weer want dat had ik dus nooooit gered met die pijn.

    Met Rebecca en Vince ging het vandaag erg goed! Ze doet alles lief mee en helpt goed. Ik moet zeggen dat de kraamhulp echt een megahulp is hierin hoor. Als ze ook maar een beetje tegen begint te stribbelen gaat de kraam gelijk boekje lezen met Rebecca enzo.
     
  7. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Volgens mij vergeet ik wat reacties,

    @Titania, meid wat leef ik met je mee! Ik wordt al gek van een paar dagen pijn bij plassen, maar al zooo lang en dan ook nog eens een blaasontsteking erbij.... Dikke knuffel!

    @Luckey, wat een bevalling zeg! Wel balen dat je zoveel bloed bent verloren!


    Vraagje, wat was het hoofdomtrek van jullie baby's??
     
  8. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    @Isra: misschien wel Zondag, precies 3 jaar na je andere kleintje? ;)

    @Vica: Klinkt pijnlijk inderdaad! Geen idee wat het kan zijn. Komt de vk niet ook bij je op controle? Misschien dat zij er iets van kan zeggen.

    @hoofdomtrek: geen idee, hebben ze niks over gezegd.
     
  9. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Hoi hoi,

    Nou ik heb eindelijk tijd om te reageren haha.
    Me2: gefeliciteerd met guus!
    Saona: Ja de kids zijn hier het hele weekend en gisteravond dus ook al tot vanmorgen. Oudste is stront en strontverkouden, dus ik zonder me zoveel mogelijk af. Ze hebben allebei even met de kleine gezeten in de kussens en verder houd hubby zich zoveel mogelijk met hen bezig en ik met beeb als de wakker is. Niet erg gezellig in je kraamweek, maar het is ook niet anders. Moet overigens zeggen dat de jongens SUPERLIEF waren, en heel trots. Ook duidelijk tien keer rustiger dan normaal dus heb goede hoop voor het weekend. Wat balen dat je zo’n dag had gisteren zeg! Niet normaal ook, zoveel klachten tegelijk L Hopen dat het snel beter gaat, of dat jullie man zich aandient!
    Isra: Tuurlijk mag jij ook klagen ;) Het is ook een stuk zwaarder op het eind, en zeker als je nog een peuter hebt rondlopen! Hoop dat jullie beeb zijn broer snel komt vermaken!
    Vica: logisch dat je meisje er nog even aan moet wennen, ookal vind ze haar broertje nog zo lief. Balen dat je zo’n last hebt van stuwing! O lees dat het al beter gaat, fijn hoor! Hier is de echte stuwing nu begonnen, heb echt voetballen in plaats van borsten! Zielig voor Vince dat hij het even moeilijker heeft, vooral met zijn ontlasting. Hopelijk gaat dat snel beter! O wat eng van je baarmoeder, kan me voorstellen dat je je er zorgen overmaakt!
    Nikske: Superfoto van naud!!!
    Jojoki: Jij geeft ook borstvoeding? Ja ritme is in het begin ver te zoeken merk ik ook. Hier komt dochterlief echt wanneer het haar zelf uitkomt, dat kan na 4 uur zijn maar ook na anderhalf…Mooie foto van je duo zeg! Trotse grote zus!
    Touwtje: Hoop voor jou ook dat het snel begint, overtijd lopen lijkt me echt geen pretje, wachten tot de uitgerekende datum was me al te lang!
    Titania: Jeetje het zit je niet mee zeg, na zo’n zwangerschap nu zo’n herstel. En dan ook nog eens niet aan je rust toekomen ’s nachts, heel zwaar! Wat duimen betreft, Liv pakt vanaf dag 1 uit zichzelf heel gericht haar duimpje. Tja, wat is slecht, een speen is ook niet alles en als het hem troost bied….Hij stopt echt wel met duimen voordat hij een meisje is geworden ;) Het is misschien niet heel goed als ze blijven duimen zodra ze grote mensentanden krijgen, maar ach, dat is een zorg voor over 6 jaar toch?
    Mobius: kan heel goed begrijpen dat het nu begint te kriebelen bij je! K heb afgelopen dagen e.e.a gemist hier…Hoe is het nu met je moeder?
    Luckey: Wauw wat een snelle bevalling zeg! Fijn dat de bv goed loopt, wel herkenbaar dat in comaliggen na 1 borst haha. Ach het houd je bezig. Reageert Sem goed op zijn zusje?
    Violet: Wauw wat een mooi koppie met haar! En erg sterk al zeg!
    Voedingskussen: Werkt hier ook heel goed, maar alleen als ik erbij ben en wakker ben. Zou anders toch bang zijn dat ze ertussen zakt. Geen optie dus voor ’s nachts helaas haha.
    Foeske: Fijn dat het goed gaat met Jelte. En lekker hoor, naar buiten toe! Wel aan jezelf denken inderdaad….
    Seertje: Fijn dat Maura wel goed groeit ondanks het spugen…en super dat jullie er naar laten kijken, wie weet kunnen ze iets voor haar doen!
    Hier: Alles gaat super, heb een geweldige kraamverzorgster nu, ze heeft een eigen praktijk als lactatiekundige en werkt af en toe een paar middagen als kraam. Echt geweldig, want sinds vanmiddag megaborsten, veel meer melk en een zeer tevreden drinkend meisje!!! Vandaag voor het eerst naar buiten geweest, de reden was minder want moest naar de tandarts. Eergister brak er spontaan een kies af, echt balen. Maar mijn meisje hield zich super ondanks dat het voedingstijd was en oma was mee voor het geval ze ging huilen dus perfect. Net enorm gelachen, hubby ging Liv verschonen en ineens riep ie half in paniek dat ik boven moest komen. Dus ik ren met hechtingen en al de trap op, bleek ze alleen maar een doorgelekte spuitluier te hebben (heerlijk die borstvoedingspoep) Dacht dat er heel wat aan de hand was! Eenmaal gewassen plasste ze de commode onder en vervolgens ging ze na het tempen weer poepen op het schone aankleedkussen. Hmmm mama moet leren meer doeken bij de hand te hebben hahaha.
     
  10. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Nog even een foyo spammen:
     
  11. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    @minime ja dat zal wat zijn he op precies dezelfde dag. Hoop er eigenlijk niet op hoor, maarja als het zo is dan doe je er niks aan

    @Cvm fijn dat het nog redelijk is meegevallen met de kinderen van je man. Hopelijk blijven ze zich gedragen van het weekend.
    En wat rot zeg dat je naar de tandarts moest.
    Hihi moet wel een beetje lachen om je poep/plas verhaal.
    En wat een schatje zeg ~smelt~
     
  12. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    @CVM: Wat fijn dat de jongens zo lief waren!!! Ik hoop voor je dat ze zoch van het weekend ook rustig zullen houden, zodat het niet teveel wordt! Wel blijf ik van mening dat het belachelijk is, en dat jullie leven dus bepaald wordt door mevr. ex :x. Zijn wel hele lieve foto's met dr grote broers iig ;). Haha de poepfabriek is goed op gang gekomen lees ik al, the husband moet er nog ff aan wennen, maar dat moeten ze elke keer dat ze een kindje krijgen weer in sommige gevallen. Die van mij krijgt straks de vierde... en geloof mij, wij krijgen ook weer zulke acties :D
     
  13. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Update Sanne

    Hoi meiden, zit nu op 4cm. Net een spuit gehad om wat te ontspannen en misschien te slapen. Vliezen nog niet gebroken, bmm ligt nog net wat te hoog. Hubby gaat nu thuis slapen, even slikken hoor! Iedereen die ligt te puffen succes en de rest veel liefs!
     
  14. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Nog een update van Sanne

    Vk hoopt ook dat het morgen zeker wordt geboren. Begin uitgeput te raken en dan is het echte werk nog niet begonnen. Mijn ontspanningsspuit begint te werken. Kga me er aan toe geven. Truste!
     
  15. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Update Sanne

    Goedemorgen, heb goed kunnen slapen. Vanaf half 5 rommelt het weer best. Om 8 uur is overleg hoe laat vandaag myn vliezen worden gebroken. Vk zei dat het vandaag erg druk is, dus ik word gepland. Nu weer even aan de ctg. Is er al ander babynieuws by iemand? Liefs!
     
  16. suus1982

    suus1982 Fanatiek lid

    27 nov 2008
    3.422
    0
    0
    Brabant
    @sanne: oehoe wat spannend blijft het daar zeg! Balen dat het toch nog wel ff duurt voordat je uk zich wil laten zien! succes vandaag!

    @chantici, touwtje, mobius en alle anderen die al over de 40 wkn heen zijn: al nieuws????

    hier nog niks, ik wil ook!
     
  17. mobius

    mobius Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.117
    0
    0
    Geel, België
    Goh Sanne: wat balen dat het niet wil doorzetten. dat is nu net de reden waarom ik niet wil dat ze me inleiden. Dat duurt bij iedereen precies een eeuwigheid!! :$ Dan ben je toch al uitgeput tegen dat je aan het echte werk moet beginnen! :(

    Hier: Een hele rustige nacht gehad. Mama is op dit moment in het ziekenhuis om haar bloedwaarden te controleren. Als het nodig was zou ze meteen bloed krijgen en dan zou ze een hele voormiddag in het ziekenhuis moeten blijven. Vandaar ook dat ik hoopte dat mijn ventje niet vannacht zou komen. Dat moet je mijn beebje wel toegeven: hij luistert wel erg goed!! :p
    Dus zodadelijk eens bellen hoe het met mama zit.

    Dan ga ik mijn soesjes van gisteren vullen met de heerlijke banketbakkersroom die ik gemaakt heb. Hmmmm :p

    Om 13u moet ik me melden in het zh. Dan gaan ze me aan de ctg hangen en gaan ze kijken hoe me ventje het doet daarbinnen. Ben echt zooooo benieuwd! ;)
    Dus meer nieuws heb ik straks waarschijnlijk ;)
     
  18. titania

    titania Bekend lid

    14 jul 2010
    912
    0
    16
    Utrecht
    #3698 titania, 8 apr 2011
    Laatst bewerkt: 8 apr 2011
    @ Sanne houdt het spannend! nogmaals succes meid! Fijn dat je een beetje uit hebt kunnen rusten!

    @ CVM, ze is zooo mooi!! fijn dat d'r broertjes een beetje relaxed waren, hoop dat ze het tot het weekend volhouden. Hoe is het trouwens met al het vocht dat je vasthield?

    @ Seertje, ik hoop dat de osteopaat Maura een beetje kan helpen. Ik lees net in je handtekening hoe groot ze alweer is, jeeetje.. jullie poppetje groeit hard zeg! Ben benieuwd hoe ze er nu uitziet, ga je nog een keer een foto posten?

    @Minime, wat goed dat je al zo'n groot deel van de zwangerschapskilo's kwijt bent! ik weet dat je er best mee zat. Ik hoop dat die 5 ook lekker snel mogen gaan!

    Krystian had 33cm. Ik heb geeeen idee wat gemiddeld is, maar voor mijn idee heeft ie een klein (perfectsuperschattiggeweldigfantastischgrandioos) hoofdje. ;)

    Vica, ga je nog naar de vk om je baarmoeder te controleren of komt de vk bij jou? Ik hoop dat er niets al te ernstigs is. Je was wel snel weer actief aan de shop, dus misschien kwam het daardoor? sterkte iig!

    Luckey
    Je bevallingsverhaal of iig de nasleep klinkt heel herkenbaar. Bloedverlies en flinke knip. Ik heb daarom een indicatie voor extra kraamzorg gekregen, waar ik heel veel aan had. Ik was de eerste week(eigenlijk tot eergisteren zo'n beetje) enorm duizelig/zwart voor ogen/zwakjes op de benen en mocht de baby niet even uit het wiegje halen of naar de comode brengen zonder iemand erbij..(omdat het gewoon link was als ik bv flauw zou vallen). Misschien dat je kan vragen of je ook recht hebt op extra kraamzorg..als je dat zou willen iig.

    Dat vind ik dus het lastige aan dit hele moederschap tot nu toe. Je wordt geacht steeds de juiste beslissingen te nemen voor zo'n kleintje die dit nog niet voor zichzelf kan doen en geheel van jouw (on)kennis afhankelijk is. Ik moet mezelf er denk ik zoiezo bij neerleggen dat dit een van de vele dingen zal zijn die ik verkeerd voor 'm zal beslissen en dat ik er niet gelijk een slechte moeder van word..haha.. tja ik heb zoiezo denk ik het tendens mezelf een schuldgevoel aan te praten.


    Hier een heeeerlijke nacht gehad. De regeldag lijkt officieel voorbij en hij heeft voor de eerste keer 5 uur achter elkaar geslapen. Nu nog wachten tot de antibiotica z'n werk gaat doen en dan is deze mama een stuk happy-er! ;)
     
  19. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Even kort hoor.

    @Cvm, mooie foto! En fijn dat de jongens rustig waren en lief voor hun zusje!

    @Titania, in sommige situaties kan je ook niet eens een 'goede' keuze maken. Dan heeft elke optie ook zijn nadelen. Dat maakt het allemaal ook zo moeilijk. Maar zolang jij maar de keuze maakt waar JIJ achter staat zal het allemaal wel goed komen. Luisteren naar je moederinstinct doet echt wonderen.

    @Sanne, spannend meid! Vandaag wordt zeer waarschijnlijk DE dag!

    @Mobius, hopelijk krijgt jouw moeder goed bericht over haar bloedwaardes. En jij goed bericht over de CTG :D.

    Als ik iemand vergeten ben, sorry..


    Hier echt mega mega mega mega hoofdpijn! En heb geen paracetamol in huis.

    Vince spookt enorm snachts, veeeeel krampen en infacol helpt niet. Hij heeft door de voeding dikke ontlasting. De kraamhulp vind het geen goed idee om hem hierdoor van deze voeding af te halen. Hij vertoont toch al flinke 'verborgen reflux' klachten.
    Nu dus elke voeding wat olie erdoor en morgen even overleggen met de vk.
    Ook is wederom de voeding flink omhoog gegaan. Het opbouwen van de hoeveelheden gaat sneller bij Vince dan gemiddeld. Hij komt gewoon echt tekort aan de voeding. Overdag moeten we nu ook echt binnen de 4 uur steeds weer voeding geven en de laatste avondvoeding moet na 3 uur al gegeven worden. In de hoop dat hij snachts dan niet gaat spoken en beter slaapt. Nu slaapt hij overdag namelijk veel en snachts wilt hij elke 2 uur een fles!

    Hopelijk gaat dit allemaal wat beter werken.

    Ik krijg zo denk ik kraamvisitie, had afgesproken maar heb geen telefoonnummer van haar. Heel dom natuurlijk. Had wel gemaild en op msn gevraagd of we het konden verplaatsen ivm mijn hoofdpijn, maar heb niks terug gehad. Dus ze zal het niet gelezen hebben.

    Nu dus snel even op zoek naar paracetamol (moet vast nog wel ergens in dozen liggen hoop ik) en hopen dat het snel minder wordt.
     
  20. aliekeleppink

    aliekeleppink Fanatiek lid

    2 nov 2007
    3.943
    0
    36
    juf en ib-er
    Borne
    ********* babynieuws!!!********

    chantico is bevallen van een zoon! ze zijn nog met wat gedoe in het zh maar hopelijk kan ze het ons zo uitgebreid komen vertellen!

    *****************************
     

Deel Deze Pagina