Verborgen reflux, krampen van Zantac??

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Charlie007, 7 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Hoi,

    Wie herkent dit? Kan het zijn dat ons mannetje moet wennen aan Zantac? Hij neemt het nu 3 dagen en lijkt er erge krampen van te hebben. Wie heeft er ervaring mee en moeten we gewoon doorzetten?

    Losec mups was hier geen succes qua toedienen en werking. Nexium mocht nog niet volgens onze apotheek.

    Alvast bedankt,

    Charlie
     
  2. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

  3. ann82

    ann82 Actief lid

    6 mei 2009
    392
    0
    0
    Mijn dochter krijgt al een hele tijd zantac en heeft ook veel last gehad van krampjes. Maar kan niet zeggen of die veroorzaakt werden door de zantac. Sinds ik infacol ben gaan geven zijn de krampjes veel minder geworden en nu heeft ze nergens meer last van!
    Waarschijnlijk heb je niks aan dit antwoord, misschien ook infacol aanschaffen? Veel jonge baby's hebben te maken met die krampen, na een maand of drie gaat het vaak al veel beter.
     
  4. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Hier hielp zantac voor geen meter.
    Misschien heeft hij gewoon nog last van zijn reflux.
    Want Losec ( ik weet het is erg moeilijk toe te dienen) is sterker als zantac.
    En snap niet waarom hij geen Nexium zou mogen hebben...
     
  5. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Mijn dochter heeft lang zantac gebruikt en er nooit krampen van gekregen.
     
  6. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Toen mijn zoontje zantac kreeg had hij ook verschrikkelijke krampen en waterdunnen ontlasting. Toen we in overleg met de ka zijn gestopt was het na 1 dag over. Dus duidelijk.

    We hebben toen losec en Motilium gekregen, is lastiger geven, maar dat is even handigheid erin krijgen
     
  7. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Je moet inderdaad een handigheid krijgen in het toedienen van losec, maar het is wel te doen hoor. Inmiddels giet ik het er meestal in 1 keer in. Wel altijd met behulp van mijn man (hij houdt mijn zoontje vast, ik geef het hem). Handig is wel anders.

    Ik weet dat in de bijsluiter van losec staat dat het in het begin invloed kan hebben op de darmwerking. Staat zoiets niet ook bij zantac?
     
  8. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Charlie het kunnen natuurlijk krampen zijn.
    Maar wij en de verpleegsters dachten dat S dat ook had.
    Bleek het gewoon dat de zantac niet voldoende werk deed.( was op de gastroscopie te zien dat zijn slokdarm geirriteerd was)
    En hij daardoor alles door elkaar spartelde.
    Hij krijgt nu ook Losec.
     
  9. angela24

    angela24 Actief lid

    28 jan 2006
    409
    0
    0
    Onze Noa heeft ook losec gehad en werd hier onrustig van... Toen zantac drank gekregen en vanaf dag een zo'n 13 poepluiers op een dag met het gevolg nog meer onrust en kapotte billen. Na een week gestopt met de zantac en haar darmen kregen meteen meer rust. Die zantac is dus volgens mij echt troep.
    Ik zou zeggen, als je ziet dat ze er last van hebben stoppen!
     
  10. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Bedankt meiden, we zijn gestopt met de Zantac en ook met de Friso Comfort (Johannesbroodpitmeel). Ik denk dat de vezels van de JHPM zijn darmen irriteren en de Zantac dus ook. Hij spuugt af en toe mondjesvol van de normale voeding en dan zie je wel dat hij een vies gezicht trekt maar hij lijkt stukken rustiger overdag en slaapt meer. s'avonds wel vaak urenlang huilen van krampen na de 19:00 fles.

    Ik ga het even 3 dagen aankijken op deze manier en anders weer overleggen met de huisarts. Misschien kunnen we dan toch Nexium krijgen als hij toch weer erge last krijgt. Wat moeilijk toch dat de kleintjes ons niet kunnen vertellen wat het is,echt frusterend allemaal die eerste maanden, maar ik volg mijn moedergevoel maar gewoon.

    @Angela24, hier dus ook rode billen hè? het zal wel branderig spul zijn de Zantac.

    @Yukl, ja in de bijsluiters staat wel dat ze last kunnen krijgen als bijwerking maar hoe lang kijk je het aan? vind het dan zo moeilijk om het 2 weken te geven. Ik vind dat je na 4/5 dagen toch wel iets positiefs moet bemerken toch?

    @Vica86, mijn dochter had ook reflux en had ook helemaal geen last van de zantac, ieder kind is toch duidelijk anders...had gehoopt dat het bij Ben zou werken maar helaas. Losec werkte bij onze dochter redelijk maar niet zo goed als Zantac.

    Groetjes, Charlie
     
  11. balleke

    balleke Fanatiek lid

    21 jan 2009
    1.837
    0
    0
    gevaarlijk beroep
    brabant
    Hier ook de zantac en dat gaat toch vrij redelijk goed. Ze hadden ons gezegt dat het zeker 2 weken duurd voordat het goed werkt, maar hij heeft er nooi krampen van gehad, maar wel van jhbm.
     

Deel Deze Pagina