April 2011 mama's Deel 3

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Musty, 28 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. leonie anita

    leonie anita Actief lid

    12 okt 2010
    243
    0
    0
    sociaal pedagogisch hulpverlener bij Vitree
    Almere, Flevoland
    @ mobius:
    Jeetje, bij jou is het dus ook serieus aan de gang, althans het voorwerk begint! Hoop dat je een bijzondere bevalling gaat beleven en dat alles goed gaat met jou en dat je snel je zoontje mag gaan knuffelen! Denk aan je!
     
  2. Musty

    Musty VIP lid

    2 jul 2008
    10.414
    0
    36
    @mobius :D zet hm op
     
  3. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    Mobius zet hem op!!!!
     
  4. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @Mobius, spannend meid! Zet hem op!!
     
  5. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Spannend Mobius, zet m op! We zijn benieuwd naar je ventje!
     
  6. mobius

    mobius Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.117
    0
    0
    Geel, België
    Nog altijd maar om de 10 minuten dus blijf nog even gewoon voor de tv hangen ;)
     
  7. star2

    star2 Fanatiek lid

    16 jul 2010
    1.641
    1
    38
    Mama ;)
    Leiden
    Ging idd heel voorspoedig, alleen wel wat gehecht....auwh!
     
  8. star2

    star2 Fanatiek lid

    16 jul 2010
    1.641
    1
    38
    Mama ;)
    Leiden
    Ach wat een knapperd, idd al een lekkere haardos. Stoer pakje erg leuk hoor.
     
  9. star2

    star2 Fanatiek lid

    16 jul 2010
    1.641
    1
    38
    Mama ;)
    Leiden
    Spannend hoor mobius, zet hem op!
     
  10. titania

    titania Bekend lid

    14 jul 2010
    912
    0
    16
    Utrecht
    meiden, alleen even snel de laatste pagina gelezen en door de andere pagina's heen gebladerd en foto's gekeken.. ben iets te moe om echt te lezen. sorry! dus korte reacties even en een kort ego'tje want ik heb een vraag;

    mobius, aahhhh duimen draaien hier volop, succes! ik ben blij voor het moment dat je je kleine jongetje in je armen mag houden al zo dichtbij is!!

    Suus, gefeliciteerd met Stijn!!!!!

    Fleuri,
    gefeliciteerd met Feline, wat hebben jullie toch een beeldschoon meisje op de wereld gezet!

    Star2,
    wat een kanjer jullie prinsje!

    Vica, super cool pakje! Wat een stoer ventje! Hij is zoiezo echt een jongen om te zien!! (met veel baby's kan je nog een beetje twijfelen als je ze niet kent)

    Hier, druk in de weer. Erwin is weer na 2 weken aan het werk en nu is mijn moeder hier voor 2 weken.. zoo fijn aangezien ik nog niet volledig mobiel ben. Ze is dan vandaag ook met Krystian naar het consultatie bureau geweest. Ik vond het heeel erg moeilijk dat ik niet met hem de eerste wandeling kon doen en dat hij van huis was en ik alleen bleef voelde ook heel naar.. echt wat ze zeggen alsof er een stuk van mezelf miste.

    Bij consultatie bureau inloop bleek dus dat hij na twee weken nog niet op geboorte gewicht zat. Hij moet nog 80 gram. Hij was natuurlijk te veel afgevallen aan het begin..11% maar goed, de verpleegkundige zei dus tegen mijn moeder dat ik het beste bij kan bijkolven na elke voeding om productie op gang te brengen. Ik werd een beetje radeloos van dit advies want hij voed al best vaak en de keren dat ik heb geprobeerd te kolven lukte me na een half uur maar enkele druppels en een keer vorige week na bijna een uur 50ml. Ik heb het idee dat ik dan echt 24/7 met m'n borsten in de weer ben, dat trek ik ook qua energie niet gezien mijn herstel. Ik heb trouwens de medela swing.

    Hebben jullie tips hoe ik het beste het kolven een beetje kan doen? of is het bij jullie ook geleidelijk op gang gekomen?
     
  11. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Titania: Moeilijk zeg! Maar misschien komt hij wel zo vaak omdat je weinig voeding hebt, je borsten dus snel leeg zijn en hij dus snel weer behoefte heeft aan meer. Ik heb vorige week een paar dagen na elke voeding tien minuten gekolfd. De eerste dag kolfde ik 2cc na de voeding, de tweede dag 20cc, de derde dag 30cc en de vierde dag meer dan 50 cc na elke voeding. Het was even intensief, maar nu heb ik meer dan voldoende melk en een heel tevreden kind dat vaak met gemak 3 uur tussen de voedingen laat. Heb overigens ook de medela.
    Anders misschien advies vragen aan een lactatiekundige? Vaak hebben die kleine trucjes om de voeding beter te laten stromen en de meeste aanvullende verzekeringen vergoeden het eerste consult wel. Succes ermee!

    Liv heeft vandaag echt een rommeldagje gehad, sinds 3 uur vanmiddag amper geslapen, hazeslaapjes en wil steeds aan de borst. Mama is inmiddels gesloopt. Nu na de voeding van 9 uur slaapt ze eindelijk. Daarna mijn borsten leeggekolfd voor de nacht (kolf nu nog 2x p dag, na de eerste voeding en na die van 21/22 uur). Hoelang duurt het eigenlijk voor je borsten weer vol zijn? Kolfde nu maar 30cc maar zal komen doordat Liv ze bijna leeggedronken had? Ze heeft overigens ook echt veel poepbroeken gehad, denk wel rond de 7! Maar allemaal van die dunne gele bv poep, schijnt normaal te zijn dat dat kan?

    Verder vandaag met Livje op kraamvisite geweest bij mijn nichtje (dochter van broer en schoonzus) Zij is de dag na Liv geboren! Te schattig, die 2 wijffies naast elkaar in de box!
     
  12. Violet32

    Violet32 Bekend lid

    4 feb 2009
    677
    0
    0
    Hoi,
    net ff de laatste pagina gelezen en ben echt moe, zoontje wil echt ff niets meer.
    Overstuur als hij naar bed moet en toen de hele boel ondergespuugd zo sneu, de verandering is toch wel moeilijk voor m denk ik.
    Nog meer broetjes of zusjes daar last van???

    @mobius zet m op he

    @titania als je je borstvoeding op gang wil krijgen zou ik een dubbele kolf huren kan bij de zorg winkel(2,50 per dag kost ie)
    wat je ook kan doen is je zoontje wat vaker aanleggen of vaker kolven dus niet na de voeding maar tussen de voeding door een dan ongeveer 10 minuten het gaat nl om de extra stimulans en niet om het lang achterelkaar.
    succes
     
  13. Violet32

    Violet32 Bekend lid

    4 feb 2009
    677
    0
    0
    oja titania je kunt ook kabouterthee halen schijnt ook te werken.
     
  14. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Hi,

    @Saone ja straks 2 april kindjes. Geen bewuste keuze hoor (maar wel gepland hoor om eventuele misverstanden te voorkomen :D ), maar ik denk dat ik erg vruchtbaar ben rondom juli/augustus :D :D
    En wat balen zeg van het zwangerschapsmasker, hoop voor je dat het snel weg trekt.

    @Cvm meid geniet even lekker van de daagjes met zijn 3tjes! Echt wel balen dat je oudste stiefzoon een monster was gisteren en ook al heeft hij het op dit moment een beetje moeilijk niet het fatsoen kan opbrengen om zich te gedragen nu jij net bent bevallen.

    @Vica wat fijn dat je het toch wel merkt dat je de overstap hebt gemaakt naar andere voeding. En heerlijk hoor naar de kinderboerderij!

    @Fleuri wat is Feline een mooie meisje zeg.

    @Me2 zo meid jij bent alweer lekker vlot ter been. Al uiteten geweest, heerlijk hoor! En fijn dat Guus lekker heeft geslapen.

    @Touwtje nee meid, nu duurt het echt niet meer lang hoogstens nog 1 week, wat ik uiteraard niet hoop. Hoop dat het nu toch wel heel snel begint.

    @Minime, toch ook echt wel rustig aan doen hoor. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik een KS gehad en heb toen echt wel 5/6 weken gewacht met autorijden. Ik deed alles wandelend dus moet zeggen dat ik de auto ook niet echt miste.

    @Mobius spannend meid, hopelijk morgen je kleine baby’tje in je armen.

    @Vica ik zou dat speciale kussentje gebruiken. Ik heb hem bij mijn zoontje ook gebruikt en als dit baby’tje ook weer een voorkeurshouding gaat ontwikkelen dan ga ik hem weer gebruiken. Ik vond zo’n kussentje trouwens wel heel fijn, had er zelf een heel veilig gevoel bij.

    @luckey fijn dat de gehoortest geslaagd is.

    @Star2 wat een mooi mannetje.

    @Vica echt al een flinke knul hoor.

    @Leoni beterschap voor je knulletje. Hopelijk steekt hij Lotte niet aan.

    @Musty wat fijn meid dat de uitslag van zijn schildklier goed zijn.

    @mobius spannend meid, zet hem op.

    @Titania wat fijn dat je moeder nu voor 2 weken in huis is. Wat balen zeg dat je de eerste wandeling en het bezoek aan het CB niet zelf kon doen. Hopelijk ben je snel weer op krachten meid. T’ja en wat betreft het kolfen etc. Daarin kan ik je geen advies geven.

    @Cvm wat bijzonder zeg dat je broer 1 dag na jullie vader is geworden. Echt leuk ook voor de nichtjes.

    @ oudere kindjes in het algemeen ik lees nu wel regelmatig dat de oudere kindjes toch wel gaan spoken/draken. Dus toch echt even testen tot hoever ze kunnen gaan……. Ik ben zeer benieuwd wat ons straks te wachten staat.

    @hier

    nog bedankt voor alle felicitaties voor Ryan zijn verjaardag.

    Vanavond naar de yoga geweest, ik kon me moeilijk ontspannen en veel oefeningen gingen me ook niet meer zo makkelijk af.

    Duik straks lekker mijn bedje in, hoop op een goede lange nacht!
     
  15. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    Veel mooie foto´s weer voorbij zien komen! Superschattig al die babietjes zeg!

    @Mobius: Heeel veel succes meid! Ben heel benieuwd wanneer je mannetje echt gaat komen! ;)

    @Titania: Lastig probleem! Weet precies wat je bedoelt dat je de hele dag maar bezig bent met kolven/borstvoeding geven. Dat vond ik ook zo zwaar aan het borstvoeden, en heb daarom besloten over te gaan op kunstvoeding.
    Het schijnt idd wel te helpen om extra vaak aan te leggen of te kolven om de productie beter op gang te krijgen.....maar is wel intensief inderdaad.
    Ik heb momenteel de Medela Symphony (dubbele elektrische kolf) gehuurd, om de borstvoeding af te bouwen. Deze werkt echt super, en heb elke keer een hele voeding of meer (net bijna 300 cc in 1 x, maar was wel 9 uur na de vorige voeding omdat ik aan het afbouwen ben)

    @CVM: momenteel krijgt Robin ook alleen nog maar borstvoeding, en heeft praktisch elke luier een poepluier! Idd van die gele poep. Heel af en toe een luier zonder poep, maar echt sporadisch.

    @Hier: Vanmiddag heerlijk geslapen van 15.00-17.30 uur! Had misschien toch iets teveel gedaan vanochtend.
    Morgen voor het eerst even naar de stad, samen met hubby. Daarna door naar het zkh om de bedankjes af te geven:)
     
  16. MiniMe81

    MiniMe81 VIP lid

    29 mei 2010
    5.398
    56
    48
    Where the heart is
    Oh ja nog een vraagje: Hoe vriezen jullie de overtollige borstvoeding in?
    Omdat ik nu aan het afbouwen ben, heb ik geen zin om bv speciale potjes van Avent te kopen, dus vroeg me af hoe jullie dat doen (waarin dus).
     
  17. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Goedemorgen!

    @MiniMe, bv invriezen in ijsklontjeszakjes!! Geloof dat elk klontje dan 30cc is ofzo, even googlen dan vind je het vanzelf.

    @Titania, fijn dat je moeder er is om te helpen! Over de bv kan ik geen advies geven.

    @Cvm, die poepbroeken zijn idd normaal. Gefeliciteerd nog met je nichtje, heel bijzonder 1 dag verschil! Klinkt als een regeldagje van Liv of niet?

    @Isra, balen dat de yoga niet meer lekker ging.

    @Mobius, ben benieuwd hoe het met je gaat!

    Hier een mannetje met krampjes.. Zo sneu! Maar ja het hoort er weer bij he.

    Vraagje aan de flesvoedende dames.... lekken jullie ook nog zoveel???
    Bij mijn meis kwam de bv nooit goed op gang maar nu hoeft Vince maar een kik te geven of het spuit er zowat uit. En tussendoor moet ik ook echt heeeeeel erg opletten want ik lek mega snel door de compressen heen..
     
  18. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Goeiemorgen,

    weer een heerlijke nacht gehad. Livje kwam om 3 uur en daarna om 7 uur. Moet haar eigenlijk na 3 uur wakker maken maar dat werkt toch niet bij haar, dus laat haar gewoon liggen tot uiterlijk 4 uur na de vorige voeding. Haalt ze overdag wel weer in.

    @minime: Ik heb wel potjes voor de borstvoeding, maar je kunt ook van die ijsklontjeszakjes halen bij de supermarkt en het daarin doen. Is ook makkelijk met ontdooien.

    Spam: hier een foto van Liv (rechts) met haar nichtje Alyssa:
     
  19. jojoki

    jojoki Actief lid

    5 aug 2010
    337
    0
    0
    NULL
    NULL

    Ijsblokzakjes!! als je dan even kijkt hoeveel er in 1 ïjsblokje gaat (bij mij 10 a 11 cc) dan kun je per keer precies uit de vriezer halebn wat je nodig hebt.

    @borstvoeding leegkolven en tijd die er tussen moet zitten:
    ik moest dit ivm die borstontsteking in het zkh ook en daar zeiden ze dat je borsten 2 uur nodig hebben om weer voldoende voeding aan te maken.
    Tussendoor heb je dan nog wel wat maar niet voldoende..

    @zusjes: hier is dochterlief nog steeds een schat maar probeert ons overdag met zeuren wat meer uit, voor de rest dus echt lief ook met haar broertje!

    @??cvm???? weet niet meer wie:

    wie schreef nu : kolft de borsten leeg voor de nacht????
    Wat geef je snachts dan? fv of afgekolfde bv??

    Ik heb gisteren friso tegen krampjes gehaald, Sam heeft van de bv verschrikkelijk krampen , ws omdat de toeschietreflex zo snel is en ik zoveel melk heb. Hij moet zo snel drinken dat ie het niet aankan. Alle tips van de wijkvp enz al geprobeerd, zonder resultaat.
    Gister dus flesje friso geprobeerd, hij moest er echt moeite voor doen dronk veel rustiger en langer dus en heeft geen kramp gehad!!

    Dus twijfel nu toch echt wel of ik bv zal afbouwen of niet...

    Verder hier best redelijke nachten, 23.30/3.00 en 6.00 ach daar doe ik het wel voor hoor:)


    @alle nieuwe beebs: WELKOM en gefeliciteerd!!
     
  20. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    @Cvm, moooie foto!

    @Jojoki, pfoe, als je alle adviezen al geprobeerd hebt is het idd een moeilijke beslissing!

    Ik ga hier aan de bak.. Vince verschonen en in bed leggen, Rebecca in bad, ik douchen, afwassen en was draaien. Na Vince zijn volgende fles hij in bad hahaha. En dan is de ochtend al wel weer vol.
     

Deel Deze Pagina