Vooruit kijken na miskraam - part 2

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door 4days, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 4days

    4days Niet meer actief

    Pfff, wat zwaar allemaal zeg. :( Het was je zo gegund! En dan ook nog eens een ernstig zieke moeder erbij... Kan me voorstellen dat je er even helemaal doorheen zit. Gelukkig kunnen jullie nog wat blijdschap halen uit jullie kleine meid! hopelijk is deze vervelende periode snel achter de rug!
     
  2. Tamar

    Tamar Fanatiek lid

    11 nov 2005
    1.738
    0
    0
    @ krokodieltje, een hele dikke knuffel.... Sterkte!
     
  3. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Zo, even opscheppen over onze kleine gup, want hij heeft weer veel geleerd de laatste dagen. Hij kon sinds 1,5 week al heel gericht en vlot buikschuiven. (Daarvoor deed hij dat ook al, maar alleen achteruit en hij kon nog niet echt zelf bepalen waar hij heen ging.) Sinds zaterdagavond kan hij ook kruipen. Het is nog wat wankel hoor en het gaat nog niet zo vlot. Op een gladde vloer blijft hij toch liever buikschuiven. :) En vanochtend trok hij zich ineens op aan de bank. :$ Raar kind, hij gaat nog niet uit zichzelf zitten, maar kan dus wel ineens staan.
    Voor ons is het nu wel gedaan met de rust. We moeten hem steeds bij allerlei dingen vandaan plukken. (Rooster onder de koelkast, dvd-kast, versterker) Haha, het is leuk om te zien hoor.
     
  4. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Oh ja, jullie zijn op dit moment mijn beste vrienden, want hier kan ik tenminste communiceren. Ik ben mijn stem echt helemaal kwijt! Echt heel vervelend. Ik hoop dat het snel over is. Donderdag moet ik weer werken, dus dan moet ie het in ieder geval weer doen.
     
  5. 4days

    4days Niet meer actief

    Wat knap van hem zeg! Esmée begint nu ook met staan. :) Maar zelf optrekken lukt haar nog niet helemaal. En kruipen ook niet, dat is hier inderdaad nog meer schuiven. (Vince ging pas kruipen met 11 maanden, dus voorlopig verwacht ik t ook nog niet eigenlijk) Wat worden ze toch snel groot he!!

    Beterschap met je stem. ;)
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Zeg, Cossy en andere ervaren mama's... hadden jullie mij niet even kunnen waarschuwen dan bij optrekken ook "harde BONS" hoort. Het staat op film, althans: het laatste stukje net niet want toen stond ie al uit. ;) En hartverscheurend gehuil hoort daar natuurlijk ook bij. Om het na een paar slokken troostmelk vrolijk opnieuw te proberen. (Deze keer met een mama die de camera maar liet liggen om haar handen vrij te hebben om te vangen.)
     
  7. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    @krokodieltje: wat rot! Het was je idd ontzettend gegund! Ik kan me ook voorstellen dat je graag snel weer zwanger wil zijn, zeker als je moeder ziek is. Veel sterkte voor jullie!

    @tupp en cossy: wat gaat dat snel! Wow!

    @hier: nog geen pogingen om te kruipen, maar de cute-factor is sinds eens paar dagen nog groter. Kom ik boven, ligt er een verliefd babytje in bed :) Smelt! En ze roept me. Het woord voor mij is nu een hoog 'iiieee'-geluid dat beloond wordt met een grinnik zodra ik omkijk. Als iemand anders kijkt blijft ze net zo lang 'iiieee-en' tot ik kijk. Zou dit ooit vervelen? Ik krijg er geen genoeg van :)
     
  8. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    He gadver... wat naar toch al die zieke moeders!
    Sterkte Krokodieltje!

    @tupp: hoe is het met je stem? Komt er al weer geluid uit?

    Jeetje, wat worden jullie kleintjes al groot!
    Ik ben nog in het stadium van het genieten als hij naar me lacht en het druk applaudisseren als ik hem op zijn buik leg en hij houdt zijn hoofd even goed omhoog :D

    Ik heb laatst al de eerste kleertjes waar hij intussen uit is gegroeid uit de kast gehaald en opgeborgen... Vond ik wel een momentje hoor!
    Natuurlijk super dat hij zo goed groeit, maar toch...
    :)

    @zilver: wat heerlijk dat ze je zo roept! Ik kan me voorstellen dat je dan helemaal weg smelt.
    Soms is B enorm aan het jengelen en ben ik op hem aan het mopperen. Meestal kiest hij dan dat moment om me een stralende glimlach te geven. Dan kan ik natuurlijk met geen mogelijkheid meer boos op hem blijven! ;)

    @hier: ik realiseerde me dat ik officieel eigenlijk volgende week al weer had moeten gaan werken, als ik mijn verlof niet langer had gemaakt... Pfoe, daar ben ik echt nog niet aan toe! Ik ga ook proberen het nog ietsje te verlengen. Eigenlijk moet ik begin juni weer aan de slag, maar omdat we half juni gaan verhuizen, komt dat eigenlijk helemaal niet goed uit. :) Ik hoop dat ik mijn ouderschapsverlof kan verlengen.
    Mijn psych zegt dat ik me ook ziek kan melden omdat zij ook vindt dat het misschien wel te zwaar voor me wordt. En ze heeft meteen aangeboden een verklaring te schrijven.
    Maar ik wil eigenlijk niet dat ze op mijn werk weten dat ik word begeleid door een psych.
    Dus dan maar liever onbetaald...

    Mochten ze er nou niet mee akkoord gaan, kan ik me altijd nog ziek melden.
     
  9. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    @ Krokodieltje: hoe gaat het met je?

    @ Tupp: hoe is het met de stem? Kon je donderdag naar je werk?

    @ kirrebir: Jee, dat is inderdaad snel zeg! Hij is pas 2 maanden (en een beetje)! Ik kan me voorstellen dat je niet wil dat mensen op werk van de psych weten, maar aan de andere kant mag je baas daar verder niet over praten en heb je een duidelijke oorzaak die het wel verklaart. Maar ik kan me voorstellen dat je het toch moeilijk vindt. En ook dat je er helemaal niet naar uitkijkt om weer te gaan werken met zo'n manneke thuis :)
    Maar wat gaat het snel joh, met dat jochie van je! Hij weet je nu al te bespelen ;) Ik wist (vóór Fay) niet dat dat er zo jong al in zit.
     
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @Kirrebir: twee maanden is wel heel vroeg om weer te beginnen. Ik kan me voorstellen dat je het liever wat naar achteren schuift. Zeker met een verhuizing die er aan zit te komen. Gaan jullie groter wonen?

    @zilver: wat lief dat ze een geluidje heeft speciaal voor jou! Dat ljkt me wel geweldig hoor.

    @hier: Ons mannetje zit heel tevreden naast me in zijn kinderstoel. Hij heeft net een broodkorst tot meel vepulvert. Alles zit onder de kruimels! Maar hij heeft het meeste wel echt op hoor. Hij vindt brood lekker. We zijn even minder blij met zijn slaapritme: hij wordt rond een uur of vijf wakker en besluit dan dat de dag maar gewoon moet beginnen. Hoe donker en stil het ook is, hij wil uit bed. (ja, natuurlijk, als je net kunt kruipen wil je niet in zo'n stom traliebed liggen!) Ik heb hem net een kwartier laten huilen en dat is een nieuw record. ;) Ik kan dat gewoon niet volhouden. Ik weet dat hij moet gaan leren dat het niet altijd gaat zoals hij wil. Ik geloof ook echt dat kinderen vanaf een maand of zes hun eigen willetje gaan krijgen en dat je ze vanaf dan ook kunt gaan verwennen. Het is dus wel tijd om te gaan beginnen met opvoeden. Aan de andere kant; kun je van een baby verwachten dat hij stil in bed blijft liggen of zelfs gaat slapen als hij blijkbaar niet moe meer is?
    Ik vind het lastig. Dus nu is het zo dat ik hem in ieder geval niet bij de eerste kik pak, maar minstens een minuut of vijf laat huilen. En we proberen hem toch in een dag/nacht ritme te houden door zijn kamer in ieder geval donker te houden tot een uur of zes 's ochtends. Tot die tijd mag hij ook niet spelen. Hij zit dan in een donker kamertje bij mij op schoot maar verder negeer ik hem zo'n beetje. Ik hoop dat als het allemaal niet te gezellig wordt, dat hij dan uiteindelijk vanzelf weer wat langer blijft slapen.
     
  11. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Tupp: van een klein flatje 3 hoog achter in het centrum van de stad naar een "grote mensen huis" in een buitenwijk! :D
    Dus dat is nog al een verschil.

    Vervelend dat L zo vroeg wakker is...
    Hopelijk besluit hij snel dat dat toch wel heel vroeg is!

    Wanneer gingen jullie kleintjes doorslapen?

    B maakt nog totaal geen aanstalte... Hij komt nog steeds om de 3 uur (soms 4)
    Ik heb vannacht maar een keer in een andere kamer geslapen zodat papa de nachtvoeding (2 stuks (half 2 en half 6), met afgekolfde melk) een keer kon overnemen en mama lekker kon doorslapen! Heerlijk!
    Het is dat ik niet met bv wil stoppen, maar ik ben wel een beetje klaar met die nachtvoedingen...
    Ik moet nu een beetje bijslapen, want laatst ben ik tijdens de ochtendvoeding (rond 6en) in slaap gevallen :$
    Ik schrok me dood toen ik wakker werd!

    Dus als jullie tips hebben om B een zetje in de goede richting te geven ;)
     
  12. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh ja: ik dacht dat alle baby's het reflex hebben om hun hoofd opzij te draaien als ze moeten spugen??
    Ik loop net naar de box en daar ligt B met een nat shirtje aan de voorkant... de box zelf is helemaal droog! :$

    lekker is dat...
     
  13. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    @ tupp: jemig wat vroeg! Daar zou ik ook niet blij mee zijn! Heeft hij een speeltje/speen in bed? Wij horen Fay ook wel eens rond half 6, maar dan ligt ze hele verhalen te vertellen aan haar tijgertje. meestal kunnen we het rekken tot 6 uur/half 7. Volgens klopt het wel wat je zegt, over 6 mndn en de eigen wil. Ik merk bij Fay ook dat ze wel doorkrijgt wanneer ze lastig doet. Heel leuk spelletje als mama probeer de luier om te krijgen ;). Volgens mij doe je het hartstikke goed, even bij je houden en negeren. Als je gaat spelen is het eind zoek.

    @ kirrebir: poeh, dat kan ik me voorstellen, dat dat zwaar is! ik heb niet zoveel tips, Fay sliep al vrij snel door (met 8 wkn van 12 tot 6). Mss 's avonds wat meer melk geven? Of gedurende de dag wat meer/vaker voeden? Fay komt altijd op een bepaalde hoeveelheid per 24 uur uit, soms drinkt ze meer in de ochtend en soms meer s avonds. Mss kan je zo een beetje schuiven.
    Echt een ritme aanleren is lastig als ze zo jong zijn. Mss dat je vriend een deel van de nacht neemt en jij het andere? Zeker als je straks weer gaat werken is dat wel fijn!
     
  14. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @Kirrebir: Geen tips, helaas. Ik loop zelf ook nog te ploeteren met die nachtvoeding. Het was een tijdlang 1 keer per nacht, dat was prima. Nu minstens twee, maar vaak drie of vier keer per nacht. Ik herken je sckrikreactie van wakker worden en je realiseren dat je kind nog naast je ligt. Op een gegeven moment werd ik er wel wat makkelijker in, na een paar maanden zijn ze toch wat minder 'breekbaar' en laten ze zich denk ik ook wel horen als het niet goed gaat. Maar toch... liever niet wat mij betreft. Ik heb L ook nooit bewust bij ons laten slapen, maar de laatste tijd kwam het geregeld voor dat het per ongeluk gebeurde. Ook dat is voor mij een reden om toch maar in een stoel te gaan voeden. Maar ja: daar worden die nachtvoedingen natuurlijk nog vervelender van!
    Gelukkig heb ik nu twee weken vakantie, dus ik ga ook maar eens kolven voor nachtvoedingen. Ik moet echt weer even 1 of 2 nachten doorslapen. Ik ben zo moe. Nu in combinatie met de verkoudheid + werk, heb ik af en toe het gevoel dat ik ineens heel diep naar beneden val, terwijl ik gewoon op een stoel zit. Zal wel geen goed teken zijn. ;)
    Laten we hopen dat B en L allebei snel in een wat gunstiger ritme komen!
     
  15. 4days

    4days Niet meer actief

    Hoi meiden! Even snel een berichtje want ik ben doodop.

    Heb vannacht vrijwel niet geslapen, Esmée was zoooo verkouden, constant aan het hoesten en ze had het heel benauwd. Vandaag met haar naar de huisarts geweest, die vertelde me dat de ontsteking niet alleen in haar keel zit, maar ook dieper in haar longen. Waarschijnlijk heeft/krijgt ze bronchitis, net als ik vroeger. :( Nu heeft ze wel een inhaleer-spray waar ze weer normaal adem van krijgt.

    Verder heb ik een bijbaantje gevonden, als postbezorger. :D Het is geen droombaan, maar ach ik ben er even uit, krijg wat beweging, en dat ik er nog wat mee verdien is mooi meegenomen.

    Nu ga ik Vince gereed maken en dan duik ik mijn bedje in... ;)
     
  16. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Hey, wat naar, allemaal moeie mama's! Ik hoop dat jullie vanavond wel een goede nacht hebben of dit weekend een beetje bij kunnen slapen.

    volgens mij krijgt Fay tandjes. Er is nog weinig te zien, maar ze is vandaag hangerig en huilerig en pakt steeds een bijtring of haar vingers om op te kauwen. Of mss komt het omdat we zijn overgestapt op opvolgmelk en soms een prakje geven. Ik weet het niet, ik hoop maar dat ze er snel weer bovenop is.
     
  17. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Cossy: bah,. wat sneu voor Esmee... Eerst kma en nu ook nog bronchitis... Arm meisje!
    Wat goed dat je aan het werk bent!
    Nu maar hopen op veel mooi weer, want post bezorgen in de regen lijkt me niks.

    @tupp: pfff nog steeds nachtvoedingen en dan 3 of 4... Dat is echt slopend! Gauw maar even wat aan tuppman overdragen om bij te tanken.

    @zilver: geen bv meer? Helemaal niet meer of ben je nog aan het afbouwen?
    Ik vind het sowieso al super knap dat je het al die tijd hebt volgehouden met het fulltime kolven!

    @kolven: ik heb er een keer een topic over gehad en toen zei iedereen (incl Tupp) dat het niet kon, maar ik heb echt het idee dat als ik kolf, mijn borsten gewoon veel leger zijn gedurende de dag... :(
    Vannacht had ik dus 2 voedingen overgeslagen, waardoor ik vanmorgen super volle borsten had. De minst volle (mijn rechter borst "doet" het altijd wat minder dan links) heb ik aan B gegeven om leeg te maken (zodat het niet zo hard bij hem binnenkomt). De hele volle heb ik afgekolfd. Daar zat zoveel in dat het niet eens allemaal in 1 flesje paste... :$
    Maar de rest van de dag zijn beide borsten echt slappe hap geweest. :(
    Gister had ik ook al 1 voeding gekolfd.

    B is ook niet tevreden geweest vandaag.
    Maar dat kan ook komen omdat hij ineens verhoging heeft... :(
    Hij zit duidelijk ff niet in zijn hum, en dan die borsten waar nauwelijks wat uit kwam... Wat een K dag!

    Nou, vannacht krijgt hij iig weer 1 flesje, dus dan weten we tenminste even wat hij binnen krijgt
     
  18. Brix

    Brix Fanatiek lid

    25 jan 2009
    1.969
    0
    36
    @ Cossy: He, jakkes, het zit Esmee niet mee, he :(. Is ze er zelf nog wel vrolijk onder, of heeft ze er veel last van?
    Dikke knuf voor jullie allebei.

    @ nachtvoedingen: Mup heeft doorgeslapen, van 2 maanden oud tot 4 maanden, daarna was het over. Het aantal nachtvoedingen is zo wisselend hier. Soms 1, soms 2, heel soms 3. Ik heb Mup naast me liggen, meestal naast me in bed, soms in haar co-sleeper (sinds ze van rug naar buik kan rollen, rolt ze wel eens midden in de nacht zelf haar co-sleeper in, zo grappig :)). En ik kan jullie vertellen dat dat enorm veel verschil uit maakt in nachtrust. Als ze honger heeft, schuif ik haar liggend aan de brost en zo slapen we zij aan zij weer verder. Zelfs met 3 nachtvoedingen word ik nog redelijk uitgerust wakker. Mij storen de nachtvoedingen ook echt niet.

    Mup wordt meestal tussen 7 en 8 wakker om aan de dag te beginnen. Als wij mogen uitslapen, laat ik Mupje gewoon lekker naast me liggen. Ze kletst en ze speelt dan wat, maar daar kan ik doorheen slapen. Meestal maakt ze dan nog een ochtendslaapje er achter aan, zodat ik eigenlijk altijd wel redelijk wat kan uitslapen met haar. Afgelopen donderdag nog tot 11:15 uur geslapen, dat vond ik best luxe (en ik had het ook nodig).

    @ eigen willetje krijgen. Ja, dat krijgen ze zeker. Ze weten heel goed wat ze willen of niet. Maar verwennen, nee dat denk ik niet dat dat kan. En wat is verwennen? Ik vind het zo onzettend fijn dat Mups eigen wil zo sterk is, dat ik er eigenlijk altijd wel in mee ga. Juist omdat ik kennelijk zo ben opgevoed dat ik mijn eigen wil in het dagelijks leven helemaal niet zo goed durf te uiten, ben ik blij dat Mup dat wel kan en ik wil dat graag zo laten.
    Als ze iets wil wat echt niet kan op dat moment, zorg ik dat ik afleiding bied. Zo speelt ze bijv erg graag met mijn autosleutel als ik haar op de achterbank installeer. Pak ik de sleutel af (want ik moet gaan rijden), dan zet ze het op een brullen. Dan geef ik haar de sleutelhanger en neem ik de sleutel over. Mupje afgeleid, wij allebei onze zin en gelukkig :).
     
  19. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    hm... dat is dus niet zo'n goed vooruitzicht... die nachtvoedingen blijven dus nog wel even!
    Ik vraag me af hoe lang ik dat ga volhouden... Ik hoop héél lang! Al zijn ze niet echt best voor mijn stabiliteit.

    zoals jij het doet, klinkt het wel heel gezellig Krokodieltje! Maar vind je het nooit eng om naast haar in slaap te vallen?

    Hoe gaat het trouwens nu met je? Trek je het allemaal nog een beetje?
     
  20. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @Cossy: Hoe gaathet nu met Esmée? Wanneer ga je beginnen als postbezorger?

    @Zilvervosje: Lastig hè, dat je er soms alleen maar naar kunt raden waarom ze zo hangerig en huilerig zijn. Er gebeurt in deze periode natuurlijk veel voor de baby's, ze worden steeds beweeglijker, ander eten en dan vaak ook nog tandjes. Volgens mij maken ze ook mentaal een sprong: L. wist al of hij "thuis" was of "ergens anders" maar ik krijg de indruk dat L. nu ook het verschil merkt tussen plekken (en mensen) die echt "nieuw" zijn en dingen die al wel wat meer bekend zijn.

    @Kirrebir: Ik had echt het idee dat het de regeldagen zouden zijn. Je zei dat toen geloof ik rond een week of zes? Maar ik begrijp dat je er nu nog steeds last van hebt. Lastig. Misschien eens met een lactatiekundige overleggen? Jammer dat de LK van het forum gestopt is.

    @Krokodieltje: Het heeft inderdaad nog niet veel zin om tegen een baby te zeggen dat iets niet kan of niet mag. Tuppman was vanochtend bezig elke keer tegen L te zeggen dat hij iets niet in zijn mond mocht stoppen. (De poten van de Ikea kinderstoel lagen los op de grond. Die rollen leuk en maken dan een geinig geluidje als ze tegen elkaar komen. Dikke pret! Dus dat moet natuurlijk even geproefd worden.) L keek Tuppman wel steeds aan. Hij had geloof ik wel door dat papa probeerde hem iets duidelijk te maken. Maar wat?? Het was wel leuk om die twee zo bezig te zien, maar ik geloof niet dat L er iets wijzer van is geworden, haha. Toen we wilden gaan ontbijten heb ik de poten gewoon weggelegd en L een speeltje gegeven. Dat hing prima.

    @hier: Gisteren zijn we naar de verjaardag van mijn opa geweest. Op de terugweg nog "even" een omweg gemaakt om bij mijn schoonzus te eten. Dat betekent dat we vooral veel in de auto hebben gezeten. (Ruim 2 uur naar opa en oma, 1,5 uur naar schoonzus en toen nog 1,5 uur naar huis) Voor L waren het allemaal weer nieuwe plekken en een heleboel nieuwe mensen. Maar hij vindt het allemaal best. Hij lacht naar iedereen en heeft dikke pret. Hij heeft de hele dag niet gehuild en heeft weer een hoop harten gestolen. Ik ben zo trots. :) Vannacht heeft hij ook verrassend goed geslapen, ondanks alle prikkels. Rond 10 uur lag hij op bed. Hij heeft om 2 uur gegeten en toen nog een uurtje gespookt. Daarna sliep hij tot een uur of 7 en na de ochtendvoeding heeft hij nog eens 1,5 uur geslapen. Dat viel me mee na de nachten die we gehad hebben! Ik had het ook echt even nodig. Maar ik ben nog wel moe hoor. Mijn stem is wel terug, maar hij piept en kraakt. Ik heb af en toe hoestbuien waarbij ik bijna moet overgeven. Bah! Ik hoop dat het snel over is. Gelukkig hebben we nu vakantie!
     

Deel Deze Pagina