Wanneer ging de framboos bij jullie kind weg?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door MamaDjead, 2 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaDjead

    MamaDjead Lid

    2 mei 2011
    14
    0
    0
    NULL
    Nederland
    Dames, onze dochter heeft een grote aardbeienvlek of frambozenvlek op haar schouderblad. De vlek is erg dik en ligt echt op de huid. Ik vroeg me af wannneer ging de framboos bij jullie kind weg? Of ging die niet weg? En wat hebben jullie er aan laten doen? Of juist laten zitten?
    Ik ben erg benieuwd naar jullie mening?

    Uitleg Aardbeienvlek
    Wanneer je baby rode vlekjes heeft die bobbelig aanvoelen en bovenop de huid lijken te liggen, heeft hij zogenaamde aardbeienvlekjes. Net als een ooievaarsvlek verschijnt een aardbeienvlek in de eerste dagen na de geboorte. Na het verschijnen kunnen ze nog behoorlijk groeien, van een kleine stip tot een echte vlek.

    Een aardbeienvlek wordt ook wel eens een frambozenvlek genoemd. Net als bij de ooievaarsbeet is er hier sprake van een kluwen bloedvaatjes die zich in de huid hebben opgehoopt. Ook deze opeenhopingen zijn ongevaarlijk, maar dat neemt niet weg dat ze behoorlijk opvallend kunnen zijn. Aardbeienvlekken kunnen behalve in het gezicht en in de hals ook op andere plekken van het lichaam voorkomen.
    Een gedeelte van deze vlekken verdwijnt al naar zes maanden. Het kan ook zijn dat de vlekken pas na het vijfde jaar van je kind helemaal weg zijn. In weer andere gevallen gaan de vlekken helemaal niet weg. Omdat de vlekken vaak op duidelijk zichtbare plekken zitten, bijvoorbeeld in het gezicht, en ze met je kind meegroeien, kun je besluiten om een hardnekkige vlek weg te laten halen. Dit is een simpele en in principe ongevaarlijke schoonheidsoperatie.
     
  2. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.920
    404
    83
    Vrouw
    Hier een klein aardbeienvlekje sinds ze vijf weken is. Hij is denk ik een halve centimeter. Hij begint nu pas kleiner te worden en lichter heb ik het idee. Ik vind het wel lang duren hoor. En ook moeilijk in te schatten of het echt minder wordt omdat je het elke dag ziet. Maar mensen die haar minder vaak zien, zeggen wel dat hij kleiner wordt.
    Mijn nichtje had een grotere op haar rug en die is nu (ze is nu 8) nagenoeg weg.
    Ik doe er overigens helemaal niets aan. Dat schijnt ook het beste te zijn; dan trekt hij het mooiste weg.
     
  3. adi

    adi Niet meer actief

    Mijn zoontje heeft een grote aardbeidvlek boven zijn oor (gehad). Sinds zn eerste verjaardag is de vlek aan het uitdrogen. Hij is nu veel kleiner en bijna wit, hij verdwijnt langzaam.
    Ik verwacht dat er over een jaar niks meer van te zien zal zijn.
     
  4. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Hier eigenlijk ook sinds haar eerste verjaardag aan het wegtrekken
    We zien hem nu alleen nog als ze erg rode wangen heeft, bij slaap ofzo :)
     
  5. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Ons dochtertje heeft ook een aardbei op haar arm. Deze werd minder rond haar eerste verjaardag maar het wegtrekken staat nu al een heel tijd stil. Ze zeggen dat het voor het 7e jaar vaak weggetrokken is.
     
  6. mamaSuusenTessa

    mamaSuusenTessa Bekend lid

    8 okt 2010
    893
    0
    16
    NULL
    Eindhoven
    Tessa heeft er ook 1.Deze was na een jaar ongeveer 3 cm doorsnee en 1 cm hoog.Na een jaar begon deze in te krimpen en te "vergrijzen".Hij zit op haar zij,ter hoogte van de borst.Nu is ze bijna 4 en is nog steeds zo groot als 2 jaar geleden,ongeveer 2,5 cm doorsnee maar wel dunner een paar mm nog,maar nog steeds heel duidelijk te zien.We laten er voorlopig niets aan doen,misschien als ze het zelf als lastig gaat evaren,en anders pas als ze een bh'tje moet gaan dragen.Dus dan praten we echt over de verre toekomst.
     
  7. mamasim

    mamasim Actief lid

    8 mrt 2009
    255
    0
    0
    Mijn mannetje heeft/had er een in zijn naveltje. Na zijn eerste verjaardag werd hij in een paar maanden tijd kleiner en trok de rode kleur weg.
    Nu zie je alleen nog de verdikking, maar de rode kleur is helemaal weg. Als je niet weet dat het vlekje er zat, zou het je ook niet opvallen.
     
  8. MamaDjead

    MamaDjead Lid

    2 mei 2011
    14
    0
    0
    NULL
    Nederland
    Bedankt voor alle reacties dames! Ik heb ook nog even rondgesnuffeld op internet. Op de site www.aardbeivlek.nl is een gratis test met een internet consult van het UMCG.
     
  9. rissy

    rissy Bekend lid

    23 feb 2010
    699
    0
    16
    geldeland
    Vrienden van me hebben hem in duitsland laten laseren bij hun dochter,....dit hebben ze gedaan toen ze nog echt heel klein was en scheen toch wel erg pijnlijk te zijn. Nu is ze 4 en je ziet er niks meer van. (die vrienden van ons wonen in duitsland en gaan daar ook naar de ha;))
     
  10. annekulpe

    annekulpe Fanatiek lid

    7 sep 2006
    4.277
    2
    0
    gastouder
    zwolle
    valentijn is 4 geweest en ik vind dat hij wat lichter en kleiner word ( op zn bovenbeen, dus niet z'on hele vervelende plek voor z'on schoonheidsfoutje ;) )
     
  11. Sunlight

    Sunlight Fanatiek lid

    7 nov 2007
    2.717
    0
    36
    beveiliger
    friesland
    hier 3 hele kleintje in zijn gezicht naast zijn neus.
    ze zijn wel kleiner en lichter geworden, maar weg zijn ze nog niet. hij is ander half dus duurd nog wel even denk ik.
    pas voor het 5de jaar zijn ze echt weg toch?

    heb er een foto bij gedaan kun je het zien.
    ik vind het niet lelijk ofzo. lijjkt meer een schram

    liefs
     
  12. mamaSuusenTessa

    mamaSuusenTessa Bekend lid

    8 okt 2010
    893
    0
    16
    NULL
    Eindhoven
    Toevallig dat ik afgelopen donderdag door de huisarts ben doorverwezen naar een dermatoloog.Ben erg benieuwd wat hij gaat zeggen.De assistentie vroeg aan de telefoon al of ik al had gehoord over weglaseren.Uhm...nee nooit vab gehoord,maar ben er eigenlijk ook nooit zo mee bezig geweest.
    Ben benieuwd wat ze nu gaan doen,want hij blijft bij Tessa wel erg groot.Vandaag wilde ze graag een bikini aan,maar die heeft ze snel uitgedaan,zat niet fijn bij haar aardbei zei ze.
    Ik laat volgende week(13 mei) horen hoe het was in het ziekenhuis.
     
  13. annekulpe

    annekulpe Fanatiek lid

    7 sep 2006
    4.277
    2
    0
    gastouder
    zwolle
    sunligt ik meen dat het met het 7e jaar was..
    maar het lijkt idd een schrammetje

    mamavansuusentessa ik ben ook wel erg benieuwd wat ze gaan zeggen en of ze er iets aan willen doen oid, succes in ieder geval
     
  14. Sunlight

    Sunlight Fanatiek lid

    7 nov 2007
    2.717
    0
    36
    beveiliger
    friesland
    meid dat zou ook wel kunnen. ik bedoelde er meer mee dat we het nog even de tijd kunnen geven hier dat we nog een aantal jaren hebben. nou dan komen daar nog eens 2 jaar boven op helemaal super

    liefs
     
  15. Miireii

    Miireii Fanatiek lid

    12 feb 2008
    2.417
    0
    0
    Enschede
    Hmm, ik ben nu 24 bijna en hij is net 2 jaar geleden weggetrokken! :p Maar hij zat bij mij onder mijn kleding dus toch niet zichtbaar...

    Mijn zoontje had er ook 2, 1 in gezicht, die is nu bijna weg en 1 op de buik, maar die zit er nog wel steeds.. Hij is nu 1 geweest.
     
  16. Esmeralda1984

    Esmeralda1984 Niet meer actief

    mijn oudste heeft er 1 op zijn kuit. Die is nu veel kleiner en lichter geworden. Hij is 2 trouwens
     
  17. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Het kindje van mijn collega had een grote en best bolle op haar voorhoofd, nu is ze bijna 4 en zie je er helemaal niets meer van.
     
  18. MamaDjead

    MamaDjead Lid

    2 mei 2011
    14
    0
    0
    NULL
    Nederland
    Ik begreep om de website van Aardbeivlek.nl dat de vlek na 1 jaar moet beginnen met wegtrekken. De vlek wordt steeds lichter totdat die met 7/8 jaar of eerder verdwenen is.

    Vorige week trouwens een brief gekregen dat ze toch adviseren om er een specialist naar te laten kijken. Geen spoed bij. Maar omdat de vlek bij mijn dochter 1,5 jaar, niet minder wordt is het toch verstandig om er even naar te laten kijken.

    @mamaSuusenTessa: Succes 13 mei. Laat je weten wat de arts heeft gezegd?
    @sunlight: Ik vind het inderdaad een klein schrammetje lijken. Niet storend hoor!
     
  19. Bri

    Bri Niet meer actief

    Mijn oudste heeft een vlekje op z'n buik. Wij noemen het zijn roosje, of misschien heeft hij die benaming er zelf wel voor bedacht, omdat het net een klein rood roosje is.
    Hij is nu 3. Het vlekje wordt al wat minder opvallend, maar is zeker nog niet weg.
     
  20. Hier lees ik even mee. Onze jongste (van de tweeling) heeft er ook één op haar rechterschouderblad.
     

Deel Deze Pagina