April mama's - Deel 2

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door FB1984, 5 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Klinkt super je kado!!!!
     
  2. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    @fredje: klinkt super je kado idd!!! Gaaf hoor:D

    @mamavanjuul: lekker dat uitslapen! soms heb je zoon ochtend en dan moet je ervan genieten!

    @hier: vandaag weer met Yuna bij de manueel therapeut geweest. Haar nekje zat weer vast, dus is weer los gemaakt. Wat is dat toch erg, de tranen lopen gewoon over mn wangen als zij zo schreeuwt, ik kan er gewoon niets aan doen. Nu was mijn moeder mee en die zat ook te huilen!!! Pffff, hopen dat Yuna weer lekkerder in haar vel zit.
     
  3. kipkip

    kipkip Fanatiek lid

    11 feb 2008
    2.578
    0
    36
    Monique; heel herkenbaar, met kippetje ook gehad bij de chiropractor maar daarna werd ze een ander kind dus idd even volhouden.

    Vandaag laatste dag kraamulp. Zo'n leuk mens, we gaan haar echt missen. Gelukkig voorlopig niet alleen met 2 kids. Vanaf volgende week maar eens proberen. Hoop dat dan de nieuwigheid van de situatie er een beetje af is en kippetje zichzelf weer even kan vermaken.

    Mamamarije; zelfs de tv helpt hier niet, zodra de baby in beeld is duikt ze letterlijk er bovenop. Ze droomt er zels van, af en toe hoor ik vanuit haar kamertje "baby, baby'.
     
  4. Juli2009

    Juli2009 Niet meer actief

    Ik ben natuurlijk ook geen ervaringsdeskundige, maar ik heb wel 2 weken "meer ervaring" als jou :D:D:D en ik moet zeggen dat het vanzelf makkelijker wordt hoor! Onze dochter is nog steeds helemaal gek van haar broertje, maar de nieuwigheid is er inmiddels wel een beetje van af, dus ik hoef niet meer de hel dag te roepen dat ze he met rust moet laten/voorzichtig moet zijn. Ik word ook al een beetje handig in het combineren van de zorg voor en verdelen van de aandacht over de 2 kids (wel met de nadruk op een beetje hoor). Ben aan het einde van de dag wel helemaal gesloopt, dat dan weer wel ;)
     
  5. Juli2009

    Juli2009 Niet meer actief

    Ahhhh wat zielig.... ik zie het helemaal voor me.... Hopelijk knapt ze snel een beetje op! Heeft de therapeut gezegd hoeveel behandelingen Yuna ongeveer nodig heeft? Merk je thuis al veel verschil of is het daar nog te vroeg voor?
     
  6. Juli2009

    Juli2009 Niet meer actief

    @hier: vandaag intake CB gehad (die komen hier de 1e keer thuis). Er is een nieuwe wijkverpleegkundige.... wat een mens zeg! Hebben we dus helemaal niets aan. Met 5 weken 1e afspraak op het CB zelf en ze vond dat we de kleine man tussentijds moeten wegen (hij is nu 3,5 wk). Aangezien hij goed drinkt (FV dus weet precies wat hij binnen krijgt) en goed groeit vond ik dat we best nog 1,5 wk kunnen wachten. Dat kon ze dus niet echt waarderen..... Daarna vroeg ik wanneer spugen veel was omdat onze kleine man soms wat mondjes terug geeft (soms niets, soms 5x). Tsja, als ik wilde weten wat "veel" was moest ik hem maar laten wegen..... want ik maakte me dus toch zorgen over zijn groei :( Heb dus maar gezegd dat ik naar het spreekuur kom..... (wat ik niet ga doen).

    Vast goed bedoeld hoor, maar de manier waarop was toch weer typisch een gevalletje jammer....
     
  7. Noukie1982

    Noukie1982 Actief lid

    7 aug 2010
    340
    0
    0
    Medewerkster verstandelijk gehandicaptenzorg
    Brabant
    Wat een superkado fredje!

    Juli: idd gewoon af en toe maar ja en amen zeggen tegen cb. Had ook zoiets, Zoë slaapt netjes op haar rug. Daar hadden we het over op het cb, heb verteld dat ik ook een aerosleep in het ledikant heb, zodat ik minder zorgen heb als ze straks zelf om rolt. Krijg ik alsnog een preek over wiegendood en gaan ze de website in het boekje schrijven??? Heb maar gewoon gezegd dat ik idd zou kijken op die site .

    @Yuna, wat zielig dat het zeer doet bij haar, maar dan is het blijkbaar wel nodig. En die tranen he, lekker laten komen, heb het hier ook bij de darmkrampjes.

    @mamavanjuul, fijn dat emma zo goed slaapt! Zo kun je zelf ook weer bijtanken
    Hoop gelezen en helaas ook weer vergeten...
    @hier, Zoë doet het heel goed. 5 a 6 flessen per dag en we duiken regelmatig samen terug in bed in de ochtend als ze vroeg kwam voor haar fles. Ik geniet van het knuffelen en samen slapen nu het nog kan.
    Gisteren een doosje met hartjes chocolaatjes gekregen en ontbijt op bed. Daarna naar mijn ouders voor de bbq, erg lekker en op een moment na gezellig. Mijn vader vind dat ik Zoë niet moest gaan troosten toen ze lag te huilen. “Vroeger“ deden we dat niet en jij bent toch ook goed groot geworden?“ en “ De maatschappij van tegenwoordig maakt alleen nog maar watjes“ waren dingen die hij zei. Ik ging er tegen in en heb ook gezegd dat ze nog te jong is om echt te verwennen. Ik sta inmiddels niet meer na elke kik naast haar bedje maar laat haar zichzelf niet overstuur huilen als ik haar kan “helpen“. Is dat soort kritiek bij jullie ook herkenbaar? Van ouders? Uiteindelijk mocht ik het van mijn vader zelf weten, ben ook gelukkig wel eigenwijs genoeg om dat toch wel te doen haha. Maar zat daar wel even net dikke tranen omdat ik het gevoel kreeg dat ik het niet goed doe, ach die hormonen en de onzekerheid.
     
  8. star2

    star2 Fanatiek lid

    16 jul 2010
    1.641
    1
    38
    Mama ;)
    Leiden

    O lekker hoor mamavanjuul!

    Ryan krijgt 23.00-23.30 de laatste en komt om een uurtje of 4-5 weer. Vannacht begon hij ineens uurtje of half 2 te jengelen, heb hem toen een schone luier gegeven en weer terug gelegd, toens liep hij gelukkig weer even verder.
     
  9. star2

    star2 Fanatiek lid

    16 jul 2010
    1.641
    1
    38
    Mama ;)
    Leiden
    @fredje; leuk kado zeg!

    @moederdag; heb van me meisje een zelf gemaakte lijstje gehad met foto van haar en van me mannen een kleding bon.:D

    @monique; Ah zielig...beterschap met haar, hopelijk knapt ze er gauw van op.


    Ryan heeft gister eerste afspraak gehad op cb, alles was helemaal goed. Hij groeit goed en hij weegt nu 3830gr. en is 53 cm.:)

    Maakte me een beetje zorgen de laatste dagen omdat hij steeds zn flesjes liet staan. Maar dat geeft dus helemaal niks, zolang het niet teveel gaat worden en hij iig wel 500ml binnen krijgt per dag.

    6 juni weer een afspraak en dan krijg hij gelijk zn prikjes!:(
     
  10. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    @ noukie: herkenbaar hoor, opa's en oma's 'weten het toch vaak beter'... Het zijn van die doelloze discussies waar niemand vrolijker van wordt. Hier heb ik dat altijd met m'n schoonmoeder. Die vond bij Lucas ook dat we hem (2 dgn oud!), gerust een tijdje konden laten krijsen. Goed voor z'n longen ;).. Ook vindt ze dat ik Lucas best een tik kan geven als hij niet luistert, maar dat wil ik absoluut niet. Ik laat het inmiddels maar van me af glijden, ze weet nu ook wel zo langzamerhand dat ik het toch doe zoals ik zelf wil.
    Je doet het echt goed hoor, laat je niet van de wijs brengen door (goedbedoeld, maar ongevraagd) advies ;)!

    @ juli: heerlijk, zo'n cb-mens... ben ook weer benieuwd hoe het hier zal gaan. Ik heb het hier niet zo op de cb-arts ;)
    En ach, je weet zelf toch wel het beste hoe het gaat met je kind? Lekker niks van aantrekken!

    @ star: fijn dat Ryan goed gegroeid is! en die prikjes... blegh... kan er nu ook alweer tegenop zien :(

    @ moederdag: wat een leuke kado's allemaal!!

    @ mamavanjuul: wat heerlijk, die nachten! en idd, fijn dat Guido nog thuis is als Juul er ook is, zal voor jou extra heftig zijn ivm je ks. Hoe gaat het verder met je herstel?

    @ kipkip: balen dat de tv niet werkt! Maar idd, wat Juli ook zegt, ook voor de grote broer/zus went het om een baby in huis te hebben. Lucas komt ook steeds meer tot rust en went eraan. Straks weten ze niet meer beter. Kan me voorstellen dat je ertegenop ziet om met 2 kids alleen thuis te zijn, maar echt, je kunt het hoor :D

    @ monique: ach goss... zo sneu voor Yuna... wel hopen dat ze zich nu beter gaat voelen! Hoe gaat het met inbakeren/slapen?

    @ pollewopke: idd, hoe was het met Liekes gehoortest?
     
  11. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Ik ga trouwens even een nieuw topic voor ons openen bij het 'mama's gedeelte'.

    Voor degenen die niet precies weten waar dat zit:
    Na de geboorte --> De mama's --> Ex-zw.clubs April 2011 mama's!

    Met deze naam leek het me het duidelijkst dat we een ander cluppie zijn dan de andere april mama's!

    Verzamelt u allen onder de mama's! :p:D
     
  12. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Hij is geopend, ik ga vragen of de modjes deze willen sluiten!

    *snik... neemt even afscheid van het zwanger zijn...* :)
     
  13. mamavanjuul

    mamavanjuul VIP lid

    10 aug 2010
    11.954
    31
    48
    Vrouw
    Publieke sector
    Was en is hier ook nog zo hoor! Gaat wel met vlagen moet ik zeggen. Aan het begin van de dag is het het ergst, dan moet ik Julia echt afremmen en soms boos worden.
    Emma ligt nu ook boven in bed, omdat Julia zo druk wordt! En ze gaat heel dramatisch gillen als ze Emma niet mag aaien, vervolgens reageert de hond daar weer op door te blaffen en is Emma weer wakker. Let wel: DIT WAS OM 8.30!!!
    De rest van de dag gaat het eigenlijk wel, moeten haar vaak wel even afremmen!

    @Noukie; Lekker laten kletsen hoor! Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Als jij Zoe lekker wil oppakken, lekker doen! Ik laat Emma ook niet huilen hoor, wel mopperen, maar niet overstuur raken. Ik vind het nergens voor nodig. Als ze zo klein zijn, dan zitten ze gewoon even niet lekker in hun velletje en dan hebben ze mama-liefde nodig.

    @Aerosleep: Hebben wij ook voor Emma/Julia. Is ons heel goed bevallen! Matras is inderdaad zuurstof doorlatend. Snap niet zo goed waar het commentaar vandaan komt. Zodra Julia kon draaien lag ze altijd op haar buik te slapen. Kopje naar de zijkant. Ik bedoel, wij liggen toch ook niet met onze neus in het matras???

    @Herstel: Gaat wel goed! Heb er niet echt last van en dat is meteen ook mijn valkuil ;) Moet gewoon nog erg rustig aan doen, dus niks tillen. Gister tilde ik Julia dus op de bank en toen zei Guido: Goh, dat doe jij vloeiend...dus tja, moet er echt om denken.
    Ga vanaf nu ook maar afbouwen met de paracetemollen. Moest 2 weken lang 4x2 nemen. Nu 4x1 een week lang.
    Vloei nog wel, aar gelukkig niet zo veel meer.

    We zullen zo even naar de Etos, even pampers inslaan. Was even vergeten hoe veel pampers die kleintjes er door heen jagen.
    Emma in ieder geval wel, die poept wat af, niet normaal!!!
     
  14. Pollewopke

    Pollewopke Actief lid

    24 aug 2010
    291
    0
    0

    Joehoe....de gehoortest was prima dus we hebben goed gemasseerd de afgelopen week. Wel fijn dat alles goed is.

    Een druk weekend achter de ru...veel op pad geweest en Lieke kunnen showen op de familieBBQ van mn vriend. Erg leuk al die complimenten.

    Nu Lieke 2 weken oud is komt de visite pas op gang. Effe wennen maar wel leuk al die kadootjes en gezeligheid. Bewaak wel dat t niet te veel wordt.

    Moederdag lekker ontbijt op bed gehad heerlijk. Goede traditie, die mag blijven haha.
     
  15. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    *Neemt ook nog even afscheid van het zwanger zijn* (altijd even emotioneel :()!!!

    Tot ziens in de volgende topic (als ik er de tijd voor kan vinden ;))!
     

Deel Deze Pagina