afvallen *zucht*

Discussie in 'De lounge' gestart door Dani11, 10 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Na jaren van emotie eten en inmiddels een gewicht van 106.9 (bah) ben ik vorige week voor het eerst naar een dietiste geweest.
    Zo gezegd zo gedaan eerste paar dagen gingen prima, maar nu....eet ik weer alles wat los en vast zit :( Voel me zo ellendig en zwak. Met mn familie kan ik er weinig over praten die zeiden al langer je bent te dik, je moet afvallen blabla altijd negatief. En mn man die begrijpt het wel, maar word er langzamerhand ook moe van dat ik het er iedere dag over heb, wat ik ook begrijpelijk vind.
    Heeft er iemand tips om mn gedachten te verzetten of tips voor een voller gevoel ofzo of om het echt vol te houden? Ik weet dat ik het zelf moet doen, maar ik wou het gewoon even kwijt...ik herken mezelf helemaal niet meer terug op foto's enzo, heb zelfs soms gedacht zo hoeft het voor mij allemaal niet meer, ik voel me een vreemde in mn lichaam en intiem zijn met mn man vind ik ook steeds lastiger....die knop MOET gewoon om.

    Liefs Dani :cool:
     
  2. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.459
    1.636
    113
    Brabant
    moeilijk he??
    als je een emotie-eter bent, dan moet je daaraan werken. dus wellicht een gesprekje bij een therapeut ofzo??
    ik ken het heel erg en heb verder ook geen tips, sorry
     
  3. snoet

    snoet Bekend lid

    3 feb 2009
    901
    0
    0
    Hoofddorp
    Helaas herken ik het, ik ben ook te zwaar zo een 20 kilo. En heb me voor genomen om voor het eind van het jaar die 20 kilo kwijt te raken. Daar ben ik vorig jaar mee begonnen en tot heden is het nog niet gelukt.

    Wat bij mij hielp was het bij houden online of in een dagboek en water drinken. Je kan ook mee doen als je nog niet bij de sport.school zit. Aan een cursus afvallen bij de sportschool meestal kan je dan 8 weken onbeperkt sporten dat heeft mijn voor mijn zwangerschap goed geholpen.

    En denk toch proberen er niet te veel mee bezig zijn, en 1 keer in de week je zelf met iets lekker belonen.

    Nu ik dit zit te typen denk ik ja ik moet er echt wel weer wat mee gaan doen. Misschien kun je steun bij vrienden vinden of het opschrijven.??
     
  4. bereke

    bereke Niet meer actief

    Dani, ik zou dit kunnen geschreven hebben :$.

    Ik weet dat ik er iets aan moet doen maar het lukt maar niet.

    Ben maandag naar een dietiste geweest die met het boek "uit de ban van het emo-eten" werkt. Hoop dat dit de methode blijkt om eindelijk een einde te maken aan dat emo-eten. Dan zou mijn gewicht vanzelf al wel serieus zakken vermoed ik :(.

    Maar ik merk dat ik weer begin te denken dat het toch niet gaat lukken en dat ik beter mijn geld niet kan weggooien en blablabla. Excuses dus. Maar ik wil het echt dus ik ga proberen door te zetten.

    Misschien is het boek ook iets voor jou? In NL kan je ook in groepsverband hier rond werken volgens mij.

    Succes
     
  5. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    0
    0
    Delft
    Natuurlijk moet je het zelf doen maar wat mij erg helpt:
    Ga naar een luxe theewinkel en koop een paar soorten heerlijke thee. Als je overdag een moeilijk moment hebt (heb ik altijd vlak na het avondeten) zet je een grote beker thee voor jezelf, doe dit ook in een mooi glas zodatt het echt een verwenmoment is (en ik gooi er ook nog lekker zoetjes in). Dit tilt mij over het eetmoment heen.

    Heel veel succes. Groetjes Lisette
     
  6. zafira

    zafira Fanatiek lid

    18 feb 2010
    1.956
    125
    63
    zuid holland
    Hier ook iemand met zeer veel overgewicht (lees 30 kilo)
    Ben sinds gisteren weer begonnen met Sonja Bakker. Haar nieuwe boek dan want die is net uit. Ben erg benieuwd of het me deze keer wel lukt. Hier ook al jaren aan het tobben, maar het moet gewoon een keer lukken.
     
  7. 1234

    1234 Niet meer actief

    Dit lijkt ook op mijn verhaal. Ik ben ook veel te dik eigenlijk, maar afvallen lukt me gewoon niet, maar ik ben ook een emotie-eter. Een dietiste heeft voor mij helemaal geen zin, want ik weet zelf ook wel wat ik beter wel en niet kan eten en drinken. Maar het 'probleem' zit vaak veel dieper. Hier moet ook een keer een doorbraak komen. Ik zit in hetzelfde schuitje, en heb dus ook weinig tips.
     
  8. bereke

    bereke Niet meer actief

    Hier wat info over het boek:
    Veel mensen gaan eten als ze zich onrustig, moe, neerslachtig, onzeker, geïrriteerd of blij voelen. Dat leidt vaak tot overgewicht. Dit boek biedt een krachtige oplossing om de haat-liefdeverhouding met eten te doorbreken. Je ontdekt je persoonlijke valkuilen en leert hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen. Het programma bestaat uit 9 weken en bevat veel praktijkvoorbeelden en duidelijke stap-voor-stap richtlijnen. De aanpak is gebaseerd op de meest recente psychologische kennis en praktijkervaring.

    Hier een link naar begeleiders:
    Begeleiding

    Weet dus niet of het helpt want ben zelf net gestart maar heb de info ook doorgekregen van een forumlid en geef hem nu op mijn beurt weer door.
     
  9. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Misschien kan je op die momenten een hulpkreet op twitter gooien....
    er zijn altijd genoeg meiden van hier online!!! Misschien kunnen wij je een beetje helpen.

    Lisette, hmm zou jouw tip eens moeten gebruiken..
     
  10. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    #10 Marieke1983, 10 mei 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 10 mei 2011
    Weight watchers! Dan mag je gewoon alles eten. En dan niet online maar echt naar de bijeenkomsten!
    Ik ben ook een emotie eter, maar kon zakken chips e.d. Makkelijk in het programma inpassen. Daardoor viel ik toch per week ongeveer 1-1,5 kilo af.
     
  11. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.725
    470
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Dani. Meid ik snap helemaal waar je het over hebt. Ik heb ook heel veel moeite gehad om mijn over gewicht kwijt te raken.

    Ik ben eerst gaan kijken waarom ik ging eten en heb toen voor mezelf gezegt als ik iets in mijn mond wil stoppen ga ik of wandelen of de was doen of zo iets. Ik ging 1 keer in de maand naar een praktijk ondersteuner voor mijn huisarts tegen wie ik alles kon vertellen wat me dwars zat en zo.

    Toen ik daar mee aan de gang was ben ik begonnen met het cambridge dieet. En ben nu 40 kilo kwijt... :)

    Je moet beginnen bij stap 1 anders gaat het niet werken ben ik bang anders val je weer te snel terug in je oude patroon. Dat was bij mij wel het geval.

    Wens je heel veel succes en je mag me altijd pben over vragen of gewoon als luisterend oor. Ik weet hoe moeilijk het is!
     
  12. bereke

    bereke Niet meer actief

    Is het niet beter dat je leert om die zakken chips te laten staan ipv hoe je die chips kan eten en toch nog afvallen :(? Geen veroordeling hoor (aangezien ik dit dus zelf ook niet kan ;)) maar dat kwam toch even bij mij op.
     
  13. collo003

    collo003 VIP lid

    12 feb 2009
    7.802
    1
    0
    Oeteldonk
    Ik hoop dat je dit niet negatief oppakt maar....

    Kun je je er niet beter op gaan richten om een positief zelfbeeld te krijgen? Ben zo bang dat als je gaat afvallen met een negatief zelfbeeld het helemaal niks oplost en je straks weer andere dingen aan jezelf ziet die je lelijk vindt.
    Ben zelf ook behoorlijk te zwaar, maar heb al een goede 13jaar hetzelfde gewicht, zo ongeveer sinds ik gestopt ben met lijnen. Mijn man kent me zo en niet anders en vindt mij prima zo en ik kan er ook goed mee leven. Natuurlijk zou ik ook wel eens willen dat ik slanker was (in een vliegtuigstoel bijvoorbeeld) en heb afgelopen weekend nog met een vriendin voor de spiegel gestaan en een wedstrijd gehouden wiens buik kwabbiger was (don't ask..), maar ik schaam me echt niet meer voor mezelf en wie ik ben met al mijn kilo's erbij!
    Zorg gewoon dat jij er zo mooi mogelijk uitziet als je kunt en probeer rechtop te lopen en wees trots. Je doet echt niet onder voor iemand met maat 36 hoor!

    Dit gezegd hebbende moet ik er wel bij zeggen dat zodra mijn lichaam signalen gaat afgeven dat ik te zwaar ben het wel zou aanpakken. Maar op dit moment gaat alles lichamelijk prima met mij.
     
  14. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Klinkt idd een beetje raar zo. Het zit als volgt:

    Je hebt per dag punten die je kunt eten, ik mocht er 45. Je miet afstrepen hoeveel groenten en fuit je eet, zuivel je binnenkrijgt enz.
    Daarnaast mag je over een week nog extra punten verdelen. Ik gebruikte die voor lekkere dingen, meestal 1 zak chips en 1 reep chocola per week.

    Die 45 punten per dag kreeg ik niet op, plus doir de beweging die ik kreeg mocht ik eigenlijk nog 7 punten oer dag extra. Veel te veel.

    Je gaat automatisch beter eten, minder vlees(100gr bij het avondeten is echt genoeg) en meer groenten, waardoor je verzadigd blijft.

    Je eet dus gezonder, maar hebt alle ruimte voor lekkers. Ik nam gewoon op verjaardagen een klein stukje taart (100gram is ongeveer 8 punten)

    Dus omdat je alles mag is het goed te doen. Ik kon niet geloven dat ik ermee afviel, maar was zo12 kilo kwijt.

    Das iets duidelinker denk ik, ik at echt niet alleen maar chips :D
     
  15. bereke

    bereke Niet meer actief

    Dat klinkt inderdaad anders ;). Het leek eerst dat je gewoon een dieet had gevonden waarmee je én afviel én je kon volstoppen met chips (bij wijze van spreke).
    Fijn dat het je gelukt is :)!
     
  16. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Ja ik moet er nog 20, ga na de borstvoeding weer terug :)
     
  17. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik heb er geen ervaring mee maar wel een periode gehad na mijn beide zwangerschappen dat ik 10 kilo zwaarder was geworden.... mij hielp het erg om dan geen lekkere dingen meer in huis te halen en geen frisdrank te drinken en 3 eetmomenten per dag te nemen.... en dat ook secuur uitzoeken zoals bv kipfilet grillen zonder boter.... veel groente zoals broccolie,bloemkool,boontjes of wat je zelf lekker vind... matig met aardappels en pasta... en als toetje magere yoghurt met wat fruit.... savonds na het warme eten niks meer eten.... ik ben nu weer op mn eigen gewicht daardoor.....

    wens je heel veel succes want als je graag eet door je emoties dan lijkt me dat erg moeilijk!
     
  18. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Kom gezellig bij het algemene gedeelte mee kletsen...10 kilo afvallen wie doet ermee deel 7
    Hier steunen wij elkaar en hebben hele goede tips...ik ben nu al 18 kilo afgevallen vanaf januari !!!
     
  19. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    In mijn zwangerschap kwam ik ruim 30 kilo aan en helaas bleven er 20 plakken.
    Ik ben toen gaan letten op mijn koolhydraten, ik at ze wel, maar wel een stuk minder. Ik at minder brood, minder aardappels, pasta ed. Maar meer groentes. Tussen de middag nam ik een bak sla, al was het soms lastig met mijn werk, maar plande dus wel een moment van rust in tussen de middag op het werk om maar mijn bak salade te kunnen eten.

    Het heeft gewerkt en in een half jaar was ik 20 kilo lichter.
     
  20. bereke

    bereke Niet meer actief

    Ik spreek nu even voor mezelf (maar ook voor TS als ik haar beginpost goed begrepen heb :)): ik weet wel wat ik wel en niet mag eten, hoeveel ik mag eten van alles,... . Het is gewoon owv (negatieve) emoties heel moeilijk om me hieraan te houden. Voel ik me gestrest, neerslachtig, moe,... dan heb ik de neiging om te gaan eten/snoepen. En ik weet wel dat het niet mag maar kan het niet laten. Dus de moeilijkheid is om dat emo-eten op te lossen :(.

    Sorry TS als dit niet voor jou moest gelden en ik hier dus schaamteloos uw topic even inpik :):D.
     

Deel Deze Pagina