Wake-up light of idem dito voor kids?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door poema, 19 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Hai,

    wij hebben ook zo'n aap.....ja ook ons kindje is een aapje wat betreft uitslapen maar ik bedoel eigenlijk de wekker aap.
    Ons zoontje is 3 jaar en eigenlijk kent hij het principe van eruit mogen als de oogjes open zijn goed maar hij heeft er zeg maar sch*t aan ;)
    Hij komt gerust eerder eruit en ook al breng ik m elke ochtend weer terug, krijgt ie een sticker als ie wel uitslaapt...het helpt hier niet echt hahaha. Het was mooi geprobeerd. Maar goed tenzij je kindje niet zo eigenwijs is als de onze zal het prima werken!
    De wekken kan je zo instellen dat alleen de oogjes open gaan maar ook met een geluidje, die stel ik altijd in als we er vroeg uit moeten als ik moet werken.
    Oja en de kids kunnen niet bij de instel knoppen omdat er een klepje achterop zit.
    Succes ermee!
     
  2. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    @mowtom: Ik las ergens dat de aapwekker nogal hard tikt, is dat zo? Of maakt hij een klik-geluid als de oogjes open gaan?
     
  3. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Ben nog steeds benieuwd, want hij is nog steeds niet binnen hier... Hoop vandaag maar volgens mij werkt TNT niet op 5 mei? En anders hopelijk morgen. Langzamen webwinkel hoor waar ik hem besteld heb... maar goed, dat is off topic!
     
  4. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    ik heb m ook, de olifantenwekker van babyzoo. ooit gescoord voor 5 euri bij de kruidvat :)
    hij tikt inderdaad best hard, hierdoor wilde mijn dochter m echt niet op haar kamer.
    nu zijn we net weer begonnen bij onze slecht slapende zoon, van bijna 2,5. die geeft niks om dat getik.
    wanneer de oogjes open gaan hoor je een soort schuivend geluid.

    moest even zoeken hoe ik m in moest stellen. tis hier nog even zoeken nr welke tijd ik m het beste in kan stellen. hij is standaard rond zes uur wakker en wil t langzaam op gaan bouwen. nu vindt hij het iig een hele attractie om de ogen dicht te zien gaan
     
  5. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Sorry voor de late reactie maar idd je hoort m best goed tikken. Mijn zoontje slaapt er wel gewoon doorheen. Klinkt gewoon net zoals zo'n ouderwetse wekker...
    Ook de oogjes hoor je met een schuif geluidje open gaan. Mijn zoontje werd daar de eerste keren wel wakker van volgens mij. Nu slaapt ie er wel doorheen mocht ie dan nog slapen....wat niet vaak gebeurd hahaha....
     
  6. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Beetje laat maar: ja, het werkt echt. We hebben een digitale stekker dus heel nauwkeurig in te voeren. En gewoon een goedkoop stekkernachtlampje van de prenatal. Geeft bijna geen licht en ze wordt er niet wakker van. Maar ze weet als die brandt dat ze mag komen. Dus ligt ze te wachten tot hij aan springt en hobbelt naar ons toe. Kan er de klok op gelijk zetten: stipt 7.00 uur staat ze naast ons. En heel soms zet ik hem stiekem een half uurtje later... Maar niet doorvertellen hoor ;)!
     
  7. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    En Poema, is hij ondertussen al binnen?
     
  8. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Wij hebben de slaaptrainer van Nijntje...een erg leuk ding...alleen werkt het voor geen meter :(
    Ik heb hem op 7 uur staan (dus niet extreem laat ofzo) maar ze wordt er altijd voor aan wakker.
    En je denkt toch niet dat ze wil wachten totdat nijntje haar oogjes open heeft ;)
    Nee als ze wakker is...dan wil ze eruit...lekker bij papa en mama op bed, en niet op nijntje wachten.
     
  9. clarike

    clarike Actief lid

    22 mrt 2006
    455
    0
    0
    Wij hebben voor de oudste een kidsleep. ik denk dat we er meer gestart zijn toen hij zo'n 21/2 was, bij hem werkte en werkt het prima, hij zit ook niet aan de knopjes. Voor de tweede staat de Nijntjewekker klaar, heb gemerkt dat die wel een schurend geluid maakt als de oogjes open/ dicht gaan. De tweede kan er nu nog niks mee, maar slaapt ook meestal nog als hij eruit moet voor zijn broer, dus is ook nog niet nodig.
     
  10. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Nou dames hij is eindelijk binnen! Eerste isnnooit aangekomen en ze hebben direct een tweede gestuurd gisteren en die staat nu op haar kamer. Ik ben benieuwd morgenochtend. Heb hem om 7.02 uur gezet om het lot niet te tarten. Ze was er wel gelijk helemaal gek mee en ze kan zelf al helemaal vertellen wat de bedoeling is. Later meer! Ik hoop op 'uitslapen' morgen. Zoja, dan gaat ie elke dag vijf minuten verder :)
     
  11. We hebben 3 van die lampen inderdaad en hier werken ze prima. Ze weten dat ze pas mogen roepen als het lampje verspringt van slapen naar wakker zijn. Geeft duidelijkheid en voor ons de mogelijkheid rustig wakker te worden. Ze hebben boekjes en tekenspulletjes genoeg dus vervelen hoeven ze zich niet. Meestal zoeken ze elkaar ook even op :)
     
  12. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Nou, dames, hier mijn ervaring met de sleeptrainer.
    Zaterdagmorgen voor het eerst gebruikt. Zo grappig, ze was gewoon vroeg wakker en heeft toen geprobeerd om de aap wakker te maken; dus gordijnen open, lichten aan, roepen 'wakker worden!'... en vervolgens gewoon om 6.30 uur bij ons in de slaapkamer komen verkondigen dat zijn oogjes nog niet open waren. Wij uitgelegd dat ze daar toch echt op moest wachten en weer terug in bed, gordijnen dicht, lampen uit... hahahaha Heeft ze netjes gewacht tot de ogen open gingen.
    Zondag ging het al stuk beter; om 7.00 hoorden we gelach en 'Jaaaaaa, Momo doet zijn oogjes open!'. Ze had dus echt liggen wachten tot de oogjes open gingen. Helemaal top!
    En vanmorgen is Momo zelfs eerder wakker geworden dan zijn en heeft ze tot 7.30u geslapen! Dat kan natuurlijk supertoeval zijn, maar goed.
    Tot nu toe ben ik dus zeer tevreden over de sleeptrainer. En ik zet hem elke dag vijf minuutjes verder... Dus tegen het weekend zitten we op 7.30 uur... hoop ik dan. Zal nog niet te vroeg juichen ;)
    Overigens slaapt ze door het tikken van de klok gewoon heen (ik vind het echt wel hard, maar goed, zij heeft er geen last van). Het openen van de ogen vind ik veel meer herrie (echt een irritant schuifgeluid), maar ook daar heeft ze dus blijkbaar vanmorgen gewoon doorheen geslapen.
     
  13. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    Ik ben benieuwd!

    Wij hebben nog steeds niks in huis. Ik vind het voordeel van het aapje dat hij er zo leuk uitziet en dat de knopjes verstopt zitten. Voordeel van de kidsleep vind ik dan weer dat de plaatjes duidelijk te zien zijn (ik weet niet of je in het donker kan zien dat de oogjes van het aapje dicht zijn) en dat hij geen geluid maakt.

    Maar ik wil wel echt iets doen want we worden hier heel moe van...
     
  14. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    @MacG: bij de aap zit een lampje. Als je (of je kindje dus) op het knopje drukt, gaat er een heel zacht lampje branden en kunnen ze zien of de oogjes al open zijn. Dat lampje gaat na 30 seconden vanzelf weer uit. Knopjes zitten inderdaad verstopt. Nadeel is wel dat je 's avonds eerst klepje open moet maken om het alarm aan te zetten (en dus de oogjes dicht te doen) maar dat gaat wel heel makkelijk.
    Deze maakt ook geen geluid 's morgens hoor (ja hij tikt dus wel en dat schuifgeluid bij het openen van de ogen) maar de junglegeluiden (die er ook opzitten) kun je helemaal uit zetten.
    Wel zei onze slimmerd zaterdagmorgen ook nog (toen de ogen nog dichtzaten): 'Kijk, papa, hier zijn de oogjes wel open". Er zit namelijk een plaatje op de klok van de aap met open oogjes... Ik vond het wel slim bedacht. Van ons kaboutertje dan he. Niet van de makers van de klok ;)
     
  15. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    @MacG; hoe oud is je kindje?
     
  16. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    Haha wat slim bedacht van dat plaatje! Ik las ook ergens van een bijdehandje die met grof geweld de oogjes open kreeg...

    Ik had je reactie van vanmorgen nog niet gezien, vandaar mijn achterlopende bericht van vanmorgen... Maar je eerste ervaringen klinken goed. Hebben jullie hem vlakbij haar bed gezet?

    Kinderen slapen best vast, dus misschien merken ze inderdaad niks van het getik en geschuif. Al heb ik het idee dat mijn zoontje wakker wordt van de vogeltjes buiten. Die maken tussen half 5 en 6 echt een enorm kabaal...

    Mijn zoontje is net zo oud als de jouw dochter aan je onderschrift te zien :) (hij is van 15 januari 2009).
     
  17. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Ja, hij staat vlakbij haar bed zodat ze hem goed kan zien. Mijn vriend heeft nu zelfs het tafeltje naast haar bed wat dichterbij gezet, zodat ze eventueel vanuit bed op het knopje kan drukken om het lichtje aan te doen. Is ook wel handig, want we willen eigenlijk dat ze ook echt langer slaapt en dus in bed blijft. Als ze uti bed gaat dan gaat ze zingen en dat soort dingen, en dan zijn we als nog vroeg wakker. In bed valt ze misschien toch wat sneller weer in slaap...
    Inderdaad, bijna even oud! Mijn dochter is van 30 januari 2009!
     
  18. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    Nou wij hebben nu de slaaptrainer van kidsleep. Net uitgelegd dat het konijntje slaapt dat hij zelf dan ook moet slapen. Als het konijntje wakker is dan is hij ook wakker. Toen ik weg was kwam er een hoop gemopper dat het bovenste konijntje aan moest. Weer uitgelegd dat die vanzelf aan gaat als het tijd is om wakker te zijn. Hij herhaalde braaf: "Vanzelf aan". Dus misschien dat hij het snapt... Hij staat op 6.05 .... Ik ben benieuwd, morgen meer :)
     
  19. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Spannend! Ik duim voor je dat het werkt!
    Hier gaat het redelijk ;) Ze weet precies hoe het werkt,maar elke morgen is er wel iets waardoor ze ons dan toch heel dringend nodig heeft... Vieze neus, pop kwijt, poep... jaja, het is een inventieve dame. Maar goed, ze moet daarna dan toch echt in haar bed blijven tot de ogen open zijn. Inmiddels staat ie hier op 07.12 uur.... hahahaha En dat doet ze ook hoor, in bed blijven, Maar ze zingt dan wel soms al vanaf 6.30 haar hele repertoire af. Zijn wij nog vroeg wakker natuurlijk... ;)
     
  20. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    Nou vanmorgen werd hij iets na het konijntje wakker, dus die staat nu op 6.10. Overigens heb ik vanmorgen uit mogen slapen (tot 8:00 :) ). Mijn man en ik slapen tegenwoordig allebei 1 dag uit in het weekend :).

    Hij lijkt het concept wel te snappen dat het konijntje slaapt als hij slaapt, maar goed ik moet nog zien wat er gebeurd als hij lang moet wachten voor het konijntje ook wakker wordt. Morgen weer meer, nu ga ik lekker een waterijsje eten!
     

Deel Deze Pagina