Peuter van ruim 2 zegt s h i t (de hele dag...)

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door WNT, 16 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. WNT

    WNT Lid

    8 mei 2011
    74
    0
    0
    NULL
    NULL
    Waar ik mijn man al twee jaar voor waarschuw is van het weekend gebeurd, ons zoontje zegt s h i t.:$ De eerste keer klonk het bijna schattig, maar vandaag zei hij de hele dag door bij alles wat er mis ging s h i t. Tot nu toe heb ik het gewoon genegeerd en hoop dat het vanzelf over gaat. Hebben jullie hier ervaring mee? en hoe zijn jullie er mee om gegaan?

    Even voor de achtergrond: Ik vind het belangrijk dat mijn kind netjes praat en gebruik dergelijke woorden zelf niet en zou graag willen dat hij dat ook niet deed. Voor andere mensen kan het wellicht een onbeduidend woord zijn maar voor mij is het belangrijk. Dus als je ervaring hebt me een ander woord waar je wel graag van af wilde dan hoor ik het ook graag.
     
  2. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    mijn dochter zegt fock.
    En toen mijn man laatst k u t spelde zei ze dat ook even.
    Aiii....
    dus wij zeggen dit maar niet meer.
    Maar..bij jullie komt hij er dus niet aan?
     
  3. Onze oudste (nu 4) zei toen ze 2 was iets wat behoorlijk leek op GVD. Waar ze het vandaan had? Geen idee. Maar ze pikken het zo snel op. We hebben het genegeerd en uiteindelijk ging het ook weer over. Als er iets mis ging zeiden we zelf dan iets van "he, nou toch". In de hoop dat ze dat overnam ipv die vloek.

    Mijn ervaring: Ze weten niet eens wat ze zeggen. Het gaat ook vanzelf weer weg. Nu mijn dochter 4 is en naar de kleuterschool gaat komt ze met veel vreemdere woorden thuis die ze oppikt...
     
  4. WNT

    WNT Lid

    8 mei 2011
    74
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Sweetlakecity
    Wat bedoel je met "komt hij er dus niet aan?", ik begrijp je vraag niet helemaal.

    @Veertje
    Dat is wel goed dat je dat zegt, dat ze zelf niet weten wat ze zeggen. Dat had ik me nog niet echt goed gerealiseerd. En school had ik nog geen eens aan gedacht. Vind het toch wel een gek idee dat hij straks dingen gaat zeggen die ik zelf nooit zou zeggen. Je hebt er natuurlijk zelf weinig invloed op dus ik moet er vrees ik toch ook een beetje aan wennen. Had altijd een ideaal plaatje in mijn hoofd van een keurig aardig en beleefd kind (natuurlijk super onrealistisch..)
     
  5. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    o dat het woord shit niet bij jullie vandaan komt? Begrijp ik dat.
    Ja stond een beetje snel getikt. Sorry.
     
  6. Jep, dat beeld had ik inderdaad ook :) Mijn blonde meid met blauwe ogen zegt dat soort dingen toch niet! Nou...wel dus...Momenteel zit ze dus in de fase dat ze ziet dat jongetjes anders in elkaar steken dan meisjes...met al die leuke woorden die erbij horen erbij... ;) Ik heb mijzelf nog nooit zo vaak 'uhm' in een uitleg horen zeggen...
     
  7. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.473
    3.149
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    hier werd met haar 2 jaar ook 'oh Jit!' gezegd....('sjit' kon ze niet zeggen :D :p ) . Ik weet dat het écht mijn fout was...
    Wij hebben het gecorrigeerd door telkens als ze het zei en als ik hetzelf normaal had gezegd, nu 'o jéé ' te zeggen...Het leek er een beetje op (oh jit / oh jee' ) en dat maakte het voor haar gemakkelijker om het over te nemen en ze stopte er dus vrij snel alweer mee gelukkig...
     
  8. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Leuk is anders!

    Ik zelf vloek ook niet snel maar toevallig is het woordje shit wel een van de weinige die ik soms gebruik.! Maar ik heb in de tien jaar dat ik moeder ben me zelf aan geleerd om echt op me worden te letten ze zeggen echt alles letterlijk na.

    Maar shit is hier chips geworden klinkt afgezaagt maar het werkt!

    Dus toen zoonlief ook met worden ging vloeken dan was het! Van wilde je Chips;)

    Maar het is zo van af dat ze naar school gaan komen ze met de meeste rotwoorden thuis:(

    Hier praat ik er over als het gebeurt van he dat wil ik niet horen dat woord dat woord is niet mooi om mee te schelden het is een ziekte en rotziekte en dan heb ik het natuurlijk over het woord je k. En vertel hem van dan doe je mensen pijn en het hoord niet om mensen uit te schelde.
     
  9. butterfly1984

    butterfly1984 Fanatiek lid

    Hier zegt ze Mongol en loser, tja heeft ze van mijn zusje geleerd.
    Dus ze komt nu weleens naar me toe en zegt, mongol......
    En dat met haar mooie koppie en grote mooie ogen, tja wat moet je dan:D:D
     
  10. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    mijn driejarige heeft een stukje van de TV kantine gezien die we hadden opgenomen. Daarin kwam het liedje van de nep Guus Meeuwis en Youp van het Hek:
    ' aan de schijt aan de schijt, ooh wat een spijt '
    Rara, wat zingt mijn kind ca. 2x per week het liefst in het openbaar? :$ :)

    En dat terwijl die uitzending toch echt maaaaanden geleden was. Dus ik hou mij ook aanbevolen voor tips ;)

    p.s. ook hier weet ze nog niet goed wat ze zingt, ze vind het leuk om de reactie van andere mensen te zien. Want 1 ding is zeker: aandacht krijgt ze dan! :D
     
  11. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    whahahaha...sorry maar ik moet hier wel om lachen :D
     
  12. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Pfja, mijn 3-jarige stond vorige week (met dank aan Opa die natuurlijk van NIKS wist) ineens in het park te schreeuwen tegen de geitjes 'HE, niet zo duwen! GVD, ik ben boos he!'
    (heb het maar genegeerd)

    Soms zegt ze ook 'Hemeltje' of 'Jeetje', dat klinkt wel heel grappig. :D
     
  13. mamG

    mamG Lid

    5 jul 2010
    48
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier was het een tijdje 'poepchinees'. Bij alles wat-ie zei... De eerste dagen was het nog wel grappig, maar de 3e dag was dat al een stuk minder. We hebben vervolgens 2 dagen lang, elke keer wanneer hij weer poepchinees zei, gezegd dat we dat niet willen. De 2 dagen daarna genegeerd dat-ie het zei, en toen was het over. Nu gebruikt hij het niet meer, gelukkig!
     
  14. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63

    ;)...
     
  15. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @WNT: als ik je startpost lees, lees ik juist dat je vriend het woord wel gebruikt? Als hij er niet mee stopt, gaat je kind dat ook niet doen, dus vriendlief zal zijn taalgebruik dan echt aan moeten passen!
     
  16. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Mijn lieve schattige blondeblauweogenprinsesje zei ineens ook " OOohhhhhh SHIT!"
    En ja, dat kwam helaas bij ons vandaan. Ze is een periode heel ziek geweest en als we dan midden in de nacht voor de derde keer haar onder de douche konden zetten en het hele bed konden verschonen omdat de poep echt tot achter haar oren zat, dan floepte de shit er wel eens (letterlijk :p) uit.

    Wij zijn het gaan veranderen in: "Oh ohhhh"
    Telkens als zij het zei; zei ik:"nee, dat zeggen we niet! We zeggen dan Ohh ohhhhh".

    Dat werkte prima :)
    Ze is overigens 2 jaar 3 mnd.
     
  17. fontana

    fontana Fanatiek lid

    1 jan 2010
    1.288
    0
    0
    zoekende.. maatschappelijk werk of jongerenwerk.
    ergens in t Noorden.
    ow balen zeg... ze pikken zo snel iets op. Sem zei laatst voluit gvd toen hij een bal op zijn speelgoed gooide. Ik heb t compleet genegeerd, wel zijn vader ingelicht want daar was ie geweest t weekend. Vind t erg vervelend als mijn ventje van die woorden zegt, maar kan em moeilijk overal vandaan houden en woordjes zoals shit. k.u.t. enz.. die gooi je er per ongeluk zo snel uit, tja dan pikken ze t snel op.
     
  18. WNT

    WNT Lid

    8 mei 2011
    74
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben zo te lezen niet te enige moeder, wel leuk om al jullie reacties te lezen. Mijn man heeft nu zelf ook wel door wat voor effect zijn taalgebruik heeft. Ik ga inderdaad een ander woord bedenken wat hij wel mag zeggen (was altijd o oh) en erg goed om mijn eigen taalgebruik letten.
    Stiekem vind ik het toch ook wel een beetje schattig, vanmorgen morste hij een druppel melk op zijn broek en toen zei hij het ook. Net zijn vader wat dat betreft ;)
     
  19. Bri

    Bri Niet meer actief

    En ze pikken die woorden al lang op, voordat ze die zelf zeggen. Dus voor alle mama's en papa's van baby's, begin nú vast op je taalgebruik te letten, want ze slaan alles op.

    Een woord aanleren is makkelijker dan het afleren. Negeren is op zich wel een goede methode denk ik als je het niet heel erg vindt, maar dan in combinatie met het zelf nooit meer zeggen (en dat geldt dan voor iedereen bij wie je kind vaak in de buurt is).
    Woorden die je écht niet wilt, daar zul je denk ik wel wat van moeten zeggen, uitleggen dat je dat geen leuk woord vindt en dat hij/zij het niet meer moet gebruiken. Niet boos om worden of je over opwinden - is alleen maar leuker om het dan wel te zeggen. Dit zal inderdaad vaker moeten als je kind eenmaal naar school gaat. Nu al komt m'n zoontje thuis van het kdv met woorden en uitdrukkingen, waarvan ik denk: dat heb je niet van mij! Tot nu toe onschuldig (poepiescheet!) maar dat zal straks ook wel anders worden...
     
  20. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Pfff hier ook zo een... Die zingt het liedje van 'we zijn er bijna' om er luidkeels achteraan te zingen 'kontje kaal, piemeltje wit, kersepit, notendop, kletskop'
    En hoevaak ik hem ook corrigeer... ;) pff!

    Zo was het laatst ook ineens 'k*t' op vanalles, maar dat is na negeren weggegaan!
     

Deel Deze Pagina