bang het allemaal niet te kunnen

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door luca2504, 18 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Oke ik weet dat het een hele normale angst voor aankomende mama's is, maar ik heb soms het gevoel dat ik echt de enige ben!

    Ik ben soms zo bang dat ik er helemaal niks van bak als de kleine er eenmaal is, en dat ik veel te weinig of niet de juiste spullen in huis haal of er niks van snap!
    Als ik bijvoorbeeld op het topic over babyuitzet kijk, dan duizelt het me soms echt voor de ogen met de aantallen pakjes/luiers in welke maat, welke dekentjes/lakentjes je moet gebruiken voor welk seizoen, en daar raak ik echt van in paniek en denk ik maar hoe weet ik dat dan straks of ze het bijv wel warm genoeg heeft!? Straks ligt ze te rillen in dr bedje omdat ik geen dekentje heb neergelegd ofzo, of heeft ze het hartstikke warm :)

    Ook wil ik graag borstvoeding gaan geven het eerste halfjaar maar als ik dan lees over hoe en wat dan zie ik door de bomen het bos niet meer :$ en begin ik me nu al zorgen te maken over of het wel op gang zal komen en na dat half jaar het evt afbouwen van bv en over gaan op flesvoeding, ik word er helemaal naar van :)

    Ben ik echt de enige, of zijn er dames die het herkennen? ;)
     
  2. Vlinder3

    Vlinder3 VIP lid

    26 jun 2006
    5.288
    1
    0
    Putte
    Je bent zeker niet de enige hoor ;)

    Hier nog 1.

    Ik ben ook bang dat ik het straks allemaal verkeerd doe, hoewel veel moeders zeggen dat zodra het kindje er is je moedergevoelens het overnemen.
    Ons kleintje komt in augustus en is dus twijfelachtig met het weer e.d. dus denk ik vaak heb ik genoeg shirtjes met lange mouwen, genoeg voor als het warm is, wanneer moet ik het kruikje gebruiken, wanneer moet er een dekentje op het ledikantje enz enz.
    Mijn man werkt in 3 ploegen en als hij de nacht heeft wil ik ons kleintje beneden leggen, zodat mijn man kan slapen overdag. Dan denk ik, kan dit wel?
    Zo nog een hoop dingen hoor. ;)

    Ik wil ook bv gaan geven en denk dan ook, zal het goed gaan?
    Maar goed dit zullen we pas weten als de kleine geboren is. ;)

    Het zal vast goed komen maar nu twijfel ik nog over vanalles....
     
  3. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Jaa ik vraag mij ook wel eens af hoe we alles gaan bekokstoven hier. Zeker omdat we ook niet echt de ideale woonsituatie hebben!!

    Ik hoop, bid en brand 10000 kaarsjes in de hoop dat we alsnog gauw een huisje hebben. En dan met wat hulp van de mensen om mij heen en natuurlijk ZP.. gaan we het wel redden! :D
     
  4. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    4.322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Heel herkenbaar! Ik wist ook niet zo goed meer wat ik nu allemaal in huis moest halen en wat niet. Op internet vindt je wel 20 verschillende lijstjes met baby-benodigheden maar geloof me, die zijn allemaal klin klare onzin! Er staat vaak veel te veel op dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. En verder is het indd zo, je moedergevoelends nemen het echt over zodra je kindje er eenmaal is! Tuurlijk zul je op sommige momenten denken, doe ik het wel goed zo? En waarom huilt hij/zij nou? Maar dat komt allemaal goed, geloof me! Denk dat de meeste vrouwen die voor het eerst moeder worden hier allemaal last van hebben en zelfs nog wel een beetje als ze voor de 2e keer moeder worden!
     
  5. Bri

    Bri Niet meer actief

    Doe het één stap tegelijk en denk niet te veel na over wat er over 6 maanden op je af komt. Je mag ook groeien in je moederrol, je hoeft niet meteen alles te weten en te kunnen. Vragen mag je overal stellen en uiteindelijk doet iedereen het op haar eigen manier. Ook jij zult je weg daar wel in vinden.

    De perfecte moeder zul je niet zijn. Dat geeft niks. Als je maar je best doet om een goede moeder te zijn. Dan komt je kindje niets te kort. Het gaat er niet om of je alle spulletjes in huis hebt. Als er iets niet is, improviseer je iets. Of je gaat (of laat) het kopen.

    Maar ik snap het hoor, het is allemaal zo veel en zo overweldigend. Laat maar op je af komen, je kunt het aan!
    (en neeeeee, je bent zeééker niet de enige)
     
  6. masu

    masu VIP lid

    5 jan 2010
    7.185
    0
    0
    Brabant
    Mooi gesproken! :D
    Ik denk dat we vooral de lat niet te hoog moeten leggen en van onszelf moeten verwachten dat we alles meteen weten. Ik laat 't maar op me afkomen en dan zullen we het wel redden! ;)
    (en de andere dag denk ik 'AAAAAAH ik zie door de bomen 't bos niet meer' maar alles komt goed!)
     
  7. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    Laat ik het zo zeggen:

    Bij de geboorte van je eerste kind, wordt ook een moeder geboren.

    Je voelt vanaf dat moment veilloos aan wat je kindje nodig heeft en of je het allemaal wel goed doet. Desondanks zul je je best nog wel eens onzeker voelen, maar vertrouw gewoon op je intuitie, daar kan niets tegenop! ;)
     
  8. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Ik dacht ook precies hetzelfde hoor.. dat ik echt een mama van niks zou worden maar het zit in je, daar hoef je helemaal niks voor te doen.

    Ik had veel kleertjes in maatje 56 bijv, die heeft Jayden maar 1 week aangehad haah, luiers maatje 1 hooguit een maand dus heb heeeeeeel veel luiers over.
    Vaak kom je achteraf pas erachter of je iets teveel hebt of te weinig.
    Lang leve de winkels haha.
     
  9. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik had dat ook zo, voor de geboorte van nr1. Voor de zwangerschap huilden alle baby's al bij me op schoot. Maar ook op kraambezoek bij een vriend met 5 maand zwangerschap leverde me een huilende baby op. Echt zo "en dan moet ik mijn eigen kind straks wel stil krijgen?".

    Maar je hoeft gelukkig niet op dag 1 volleerd moeder te zijn. Je leert een hoop, door te doen, gezond verstand gebruiken. En je kindje groeit rustig met je mee op..

    Nu kan ik af en toe piekeren over hoe het met nr2 zal gaan...
     
  10. Calimero

    Calimero Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.901
    0
    0
    hey meid,

    je bent echt de enigste niet hoor!
    van onze 1ste kreeg ik een dag van te voren te horen dat ik volgende dag ingeleid werd :$
    toen we savonds op bed lagen zei ik tegen mijn man "als de baby er straks is kom dat nooit goed want ik heb helemaal geen moedergevoelens"daar heb ik me heel rot over gevoeld maar toen de baby geboren was wist ik direct hoe ik het moest beet pakken enz zoals iemand al zei word en ook een moeder geboren bij een bevalling:D

    en je temperatuur je baby dus daaran kun je zien of het koud of het te warm heeft;) verder moet je alles gewoon over je heen laten komen en vooral je gevoel blijven volgen want je krijgt misschien nu al van alle kanten advies en dan weet je vaak ook niet meer wat moet ik nou:(
     
  11. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    heel herkenbaar, zou het zelf geschreven kunnen hebben ;)
    ik kan de laatste dagen ook echt in de stress schieten...is de wikkeldeken die ik heb gekocht wel warm genoeg, heb ik wel genoeg kleertjes, zijn de spullen voor in het bedje wel warm genoeg, zouden de kleertjes die ik heb gekocht wel fijn zitten bij mn baby, is alleen een vestje met wikkeldeken niet te koud in augustus, is de babyfoon wel een goede straks hoor ik 'm er niet door huilen en ga zo maar even door :):):):)
    op dit moment krijg ik het er spaans benauwd van soms :)
     
  12. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    En wat betreft die uitzet voor de baby!
    Hou je gewoon aan de standaard lijst, dat is al méér dan zat!!
    Laat je niet gek maken door de commerciele wereld.

    Deed ik bij mijn eerste ook, nu dus echt niet meer! Haha.

    Zodra de kleine er is, krijg je 8 dagen kraamhulp. Dat zijn 8 dagen waarin je echt de tijd hebt om te wennen aan je nieuwe rol als mama en genoeg hulp krijgt van de kraamhulp.

    Wat betreft BV..
    Ik legde mijn dochtertje na de bevalling aan en het ging meteen zo natuurlijk.
    Ze krijgt het nu al 21 maanden, nooit problemen mee gehad!
    Maar zoals ik al zei, ook daar is de kraamzorg voor. Voor een goede BV start.

    Komt allemaal goed, meis.
     
  13. wat een reacties! Gelukkig is het voor velen herkenbaar :)
    Ik geloof er ook wel in dat het goed komt hoor, alleen soms overvalt de paniek me een beetje en weet ik het echt niet meer, haha

    Overigens krijg ik geen kraamhulp, woon in het buitenland. Blijf wel 3 dagen in het ziekenhuis na de bevalling en daar zou ik ook goed begeleid moeten worden :)
     
  14. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ach joh, anders heb je altijd het forum nog! :D
     
  15. Calimero

    Calimero Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.901
    0
    0
    krijg je geen kraamhulp in het buitenland? dat wist ik niet:)
     
  16. Hoe het in andere landen zit weet ik niet, maar ik woon in Frankrijk en hier hebben ze dat niet. Je blijft gewoon standaard een paar dagen in het ziekenhuis en daar helpen ze je dan met de verzorging ed. Daarna mag je het zelf doen :D Gelukkig heb ik wel mijn moeder en schoonmoeder over, dus hulp genoeg hihi
     
  17. MamaPrincess

    MamaPrincess Actief lid

    16 mei 2011
    157
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb daar eigenlijk bij mijn dochtertje helemaal geen last van gehad? Ze was geboren en de eerste dag was het allemaal wel heel anders en natuurlijk nog dat gevooel van dat het zo een wonder is jou kindje. Heb er eigenlijk verder niet over nagedacht en ze ging gewoon aan mijn borst in kleertjes!! Voor de kleine is dat nog het belangrijkste lekker bij mama eten :)
     
  18. K1986

    K1986 Actief lid

    18 jan 2011
    214
    0
    0
    NULL
    NULL
    ohw wat een super topic!

    ik heb precies hetzelfde, word straks een alleenstaande mama. en ben zo bang dat ik het niet goed ga doen, of dan mijn kleine meid iets tekort komt! maar gelukkig ben ik niet de enige!
     
  19. Elleke

    Elleke Fanatiek lid

    1 mrt 2011
    1.794
    156
    63
    Heel herkenbaar hoor!
    Ik had het vorige week nog; zal ik straks alles wel goed doen, hoe zal straks alles gaan, enz., enz., enz. Heb zelfs wel eens de angst gehad of ik straks wel van ons kindje kan houden, terwijl ik altijd zo dol op kinderen ben/was! Maar ik vind het mooie en treffende uitspraken wat ik las; dat je moedergevoelens je direct overtreffen na de geboorte en er bij een geboorte ook een moeder word geboren! Alles komt straks helemaal goed! :)
     
  20. Malibu Stacy

    Malibu Stacy Actief lid

    13 dec 2010
    204
    0
    0
    Limburg
    Met een beetje gezond verstand kom je al een heel eind hoor! Zoals iemand hier zei met de baby wordt er ook een moeder 'geboren'. Wat betreft de babyuitzet, ik dacht ook dit moet nog en dat moet nog, later had ik zeker een kwart wat ik had gekocht niet eens nodig!
     

Deel Deze Pagina