♡ 1 t/m 15 maart 2020 ♡

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door KleineLai, 23 jun 2019.

 1. betties

  betties Fanatiek lid

  24 feb 2011
  1.893
  129
  63
  @Naomi16 hallo, welkom! Laatste loodjes! Die van jou dus zelf uit stuit gedraaid? Fijn. Die van mij heeft daar nog geen zin in, grrr.
  @Orangeapple lekker verlof! Nu de tijd om aan de gang te gaan. Zou op zich tijd genoeg moeten zijn al ligt je tempo waarschijnlijk niet erg hoog.

  @Maan92 ja hij snapt het wel hoor. Vindt sommige dingen heel interessant en andere dingen vooral gênant haha. We hebben ook steeds leuk gesprekken aan tafel (waarom altijd onder het eten?). Dan vraag jongste (5) hoe wordt een baby eigenlijk geboren? Hij denkt dan door je navel. Dan schiet oudste (11) in een stuip. Als ik dan aan hem vraag hoe het dan zit dan wordt ie ongemakkelijk en als ik dan zelf vertel over dat meisjes anders zijn dan jongens en dat die een speciaal babygaatje hebben, dan wil de oudste wegrennen van tafel en de jongste het liefst even kijken hoe dat dan zit. Dikke pret hier! :roflmao:
   
  Maan92 vindt dit leuk.
 2. betties

  betties Fanatiek lid

  24 feb 2011
  1.893
  129
  63
  Lalala... het is weer zo’n nacht... ben er maar uitgegaan. Gaver wat is dit toch vervelend. Zit nu beneden waar het nog steeds stinkt naar die moxakaars, die we gisteravond heel even geprobeerd hebben. Wat een brandlucht geeft dat zeg! Sorry, maar dat ga ik echt niet meer binnen doen. En ik vraag me af of het buiten zin heeft, want dan krijg je verder ijskoude voeten. Stom gedoe... maar ergens denk ik: is ie nu gedraaid? Ik voel nu het getrappel echt bovenin en heb soms het gevoel dat ie op mijn blaas drukt. Moest er eerder vannacht uit om te plassen en haalde het net naar de wc zoveel druk voelde ik op mijn blaas. Waar voelen jullie de baby voornamelijk bewegen (en de baby ligt hoofdligging)?
   
 3. Yelly

  Yelly Bekend lid

  26 jun 2019
  551
  462
  63
  @Naomi16 welkom

  @slecht slapen
  Dat is echt heel vervelend. Hopelijk volgen er nog wat fijne nachten!

  Hier weten de oudste en kleuter precies hoe baby's geboren worden. Oudste was bij de bevalling van de middelste.
  We zijn überhaupt heel open over seksualiteit en benoemen alles zoals het is.
  Dat heeft tot gevolg dat onze peuter door de oudste omstandig wordt voorgelicht hierover.
  Dat de baby uit mama's vagina komt, en dat zij lekker de eerste was die in mama's buik zat. Dat de placenta je huisje is en je navelstreng je 'buikrietje'. Prachtige vondst, vind ik dit.
  Grappig genoeg vragen ze zich helemaal niet af, hoe de baby in je buik komt, dat verbaast mij dan weer.

  Hopelijk vinden we binnenkort ergens tijd om wat voor te bereiden. Stel dat ik met 37 wk word ingeleid, dan heb ik nog maar 4 wk. Deze week is helemaal vol gepland met onderzoeken voor mijzelf , de jongste en ziekenhuisbezoek.
   
 4. betties

  betties Fanatiek lid

  24 feb 2011
  1.893
  129
  63
  @Yelly mooi is dat toch om er zo open over te zijn en dan de interpretatie weer terug te horen.
  Ik herken ook dat ‘te weinig tijd’ gevoel, voel een soort van haast. Vandaag wat zitten prutsen met geboortekaartjes en 2 versies als proefdruk besteld. Ik ben benieuwd.
   
 5. Orangeapple

  Orangeapple Bekend lid

  29 aug 2016
  763
  260
  63
  NULL
  NULL
  Vervelend die nachten o_O Mijn baby ligt ingedaald en voel ik met zijn hoofdje draaien in mijn bekken. Met zijn schouders drukt hij op mijn blaas (heb ik mij laten vertellen door de VK). Verder voel ik zijn kontje bovenin mijn buik en zijn knieën/voeten afwisselend links of rechts in mijn zij.
   
 6. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  729
  453
  63
  Hé dames, heb even een tijdje niet geschreven maar wel meegelezen. Probeer vanaf nu weer iets actiever te zijn, maar zit nog altijd niet helemaal lekker in mijn vel. Niets te ernstigs, als in prenatale depressie, maar door het thuiszitten en steeds verder beperkt te worden in mijn dagelijkse bezigheden door de bekkenklachten, had ik even nergens zin in.

  Ben sinds deze week gestart met insuline voor de zwangerschapsdiabetes. Nog maar heel weinig, maar voel me wel beter daardoor. Kreeg door zelfs kleine pieken een heel naar drukkend gevoel in mijn hoofd.

  verder dus idd de bekkenklachten en heel erg geirriteerde en pijnlijk banden rechtsonder in mijn buik doe ik niet veel meer dan op de bank liggen overdag. Baby draait ook nog veel en lijkt een voorkeur voor dwarsligging te hebben. Daarnaast ligt de placenta aan de onderkant maar op 16mm van de baarmoedermond. Dus ben benieuwd, wat dit gaat brengen.
   
 7. Wens84

  Wens84 Fanatiek lid

  2 mrt 2016
  1.470
  1.470
  113
  NULL
  NULL
  Goedemorgen,

  Oh mijn dagje sauna was echt heerlijk. Zo fijn en ontspannen. Ben uiteraard niet de hete saunas in geweest en ook niet te lang in de anderen. Verder genoten van alle baden de rust lekker eten en drinken en een heerlijke zwangerschapsmassage. Zo blij dat ik het toch nog even heb gedaan.
  Had alleen verwacht dat de bekkenpijn helemaal weg zou trekken ofzo... maar helaas dat is niet het geval :D:roflmao:

  @Amer wat fijn dat er een vervanger is en jij het rustiger af kan bouwen nu. Goed om jezelf denken hoor.
  Wat de auto wat?
  Leuk om al lekker met de babyspulletjes bezig te zijn. Dat lukt hier nog niet maar hoop ik snel aan te kunnen beginnen.

  @Naomi16 welkom, leuk dat je mee komt kletsen.

  @Orangeapple jaaaaa verlof! Heerlijk, hoop dat je snel lekker bezig kunt zijn met de babyspullen

  @betties vervelend die nachten zeg. Ik heb echt geen idee hoe die kleine ligt. Volgens echo laatste keer wel al met hoofd naar beneden maar geen idee wat ik waar voel hoor :rolleyes:

  @Yelly succes deze week, daarna lekker aan de voorbereidingen :)

  @Zoranya wordt je nu ook eerder ingeleid ivm insuline spuiten?
  Hoop voor je dat je placenta nog wat omhoog is gegaan. Bij mij lag hij precies op 2 cm en dat was net genoeg om gewoon te kunnen bevallen zei ze.

  Ik ga nu eerst even naar de fysio. Kijken of ze wat aan dr krampen in mijn benen kunnen doen:thumup:
   
 8. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  729
  453
  63
  @Wens84 voor nu zag de gynaecoloog geen probleem met een vaginale bevalling, zef ook even gelezen maar kans op een hevige bloeding tijdens de bevalling is maar 3%, dus voorkeur heeft natuurlijk. Verder hoop ik stiekem op inleiden bij 38 weken ivm diabetes. Vond het eigenlijk een heel fijne ervaring bij onze eerste dochter, en perfect voor een controlefreak als ik :rolleyes:

  En lekker een saunadagje! Helaas doet dat niks voor bekkenpijn spreek ik uit eigen ervaring. En succes bij de fysio, hoop dat die iets aan je kramp kan doen.
   
 9. Wens84

  Wens84 Fanatiek lid

  2 mrt 2016
  1.470
  1.470
  113
  NULL
  NULL
  Herkenbaar.... bij mijn dochter ingeleid met 40 weken ivm insuline spuiten. Vond ik ook niet erg :rolleyes: als ik er nu aan denk dat je af moet wachten en het spontaan kan beginnen :eek: en vond het eerlijk gezegd ook niet heel erg om toen 1 nachtje na de bevalling in het ziekenhuis te blijven.

  Fysio heeft de spieren in mijn kuiten en scheenbeen losgemaakt en oefeningen meegegeven. Volgende week nog een afspraak voor een massage aan mijn benen. Hoop dat de kramp nu wegblijft want dat is echt pijnlijk
   
 10. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  729
  453
  63
  mij heb een paar nachten lichte kramp gehad en dat is al niet fijn, maar echt flinke kramp is idd een hel, dus hoop voor je dat het wat doet. Slik je ook al magnesium voor het slapen gaan? Schijnt ook goed te helpen bij kramp.
   
 11. Wens84

  Wens84 Fanatiek lid

  2 mrt 2016
  1.470
  1.470
  113
  NULL
  NULL
  Nou mijn vitamies heb ik flink tekort aan dus dat wordt al aangevuld nu en moet eerst even kijken hoe het daarmee gaat
   
 12. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  729
  453
  63
  Ah zo, dan is extra bijslikken idd niet verstandig. Niet fijn vitaminetekort. Wat merk je daar zelf van?
   
 13. Wens84

  Wens84 Fanatiek lid

  2 mrt 2016
  1.470
  1.470
  113
  NULL
  NULL
  Extreem vermoeid zijn. Door mijn maagverkleining neem mijn lichaam het niet goed meer op. Voor de zwangerschap was het laag maar wel nog te doen maar nu pikt de kleine natuurlijk een hoop in ;)
   
 14. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  729
  453
  63
  kleine parasieten in onze buik ;). Extreme vermoeidheid is echt vreselijk. Heb nu al geen energie meer, en mijn vitamines zijn prima. Kan geen boek lezen zonder na 3-4 pagina’s in slaap te vallen.

  iemand trouwens nog tips voor wat te doen als je niet lang op een stoel kan zitten of staan of lopen? Verveel me echt enorm op het moment.
   
 15. Wens84

  Wens84 Fanatiek lid

  2 mrt 2016
  1.470
  1.470
  113
  NULL
  NULL
  Ja zal bij mij ook een combi zijn van zwanger zijn en de vitamines. Loop ook al even thuis, ook ivm bekken dus probeer zoveel mogelijk overdag ook even echt te slapen.

  Enige tip die ik heb is bankhangen en netflix kijken :roflmao: opstaan is dan niet zo makkelijk maar zolang ik blijf hangen nergens last van en ondertussen al heel wat series gehad :|:roflmao:
   
 16. betties

  betties Fanatiek lid

  24 feb 2011
  1.893
  129
  63
  Ik moet ook wel opletten dat ik veel wissel tussen zitten en staan. Dus mijn ritme is/wordt: afleveringetje kijken van een serie en dan weer wat in huis rommelen, fotoboek maken (heb nog wat achterstand), boodschapje. Nou ja een beetje kruimelen dus.

  Tips voor Netflixseries zijn overigens welkom! Ik kijk nu The Missing en op Ziggo The Handmaids Tail en tot mijn vreugde zijn ze daar weer begonnen met Grey's Anatomy, daar moet ik nog iets van 3 seizoenen van.
   
 17. Wens84

  Wens84 Fanatiek lid

  2 mrt 2016
  1.470
  1.470
  113
  NULL
  NULL
  Zo doe ik het ook wel hoor. Beetje afwisselen. Anders wordt ik helemaal lui :roflmao:

  Tips... ja zijn genoeg goede series :D waar hou je van?

  Ik ben net klaar met Grace en Frankie. En nu nieuw seizoen van Blacklist

  Qua genre totaal uit elkaar maar vond altijd na wat spannends wel fijn om iets te kijken wat lekker wegkijkt
   
 18. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  729
  453
  63
  tips vwb series: You (beetje thrillerachtig), of als je van Vikingen houdt dan is The last kingdom ook een hele goeie serie.
   
 19. Banghartje

  Banghartje Actief lid

  17 feb 2019
  111
  113
  43
  Vrouw
  Hoi!

  heb al even niets meer gepost, maar wel meegelezen.

  Ben erg jaloers op de dames die al op verlof zijn! Ik moet nog 4 weken full time werken helaas :(

  de beeb is echt heel erg ingedaald en drukt enorm op mijn blaas, 4-5x per nacht eruit om hoognodig een mini plasje te doen :| en uit bed geraken is nog een grotere ramp! :roflmao:

  verder valt alles nog heel erg goed mee. Heb sinds vorige week last van vocht ophouden. Mijn voetjes worden na een tijde precies olifantenpoten :roflmao:

  29 januari eindelijk nog eens een echo! Is alweer even geleden dan! Spannend!

  Ikzelf heb geen overdreven dikke buik, dus dat valt opzich nog mee! Alleen die veters binden.. een ramp! Hier een buikfoto’tje
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Orangeapple vindt dit leuk.
 20. betties

  betties Fanatiek lid

  24 feb 2011
  1.893
  129
  63
  Nog 4 weken fulltime werken en je bent nu 34 weken zwanger? Dus door tot 38?! Heb je een eigen bedrijf dan ofzo? Je klinkt in je schrijfstijl als "van België", klopt dat? En is daar de regelgeving dan misschien anders?
  Gelukkig voel je je goed. Vocht vasthouden heb ik nog niet, dat is inderdaad ook zo'n vervelend dingetje...net als die schoenen...
  Zet hem op dan nog even!
   

Deel Deze Pagina