1 maand oude baby huil heel veel!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door zwangervan4e, 13 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. zwangervan4e

  zwangervan4e Fanatiek lid

  23 jul 2009
  1.037
  0
  0
  uuuhhhh... mijn kinderen
  Mijn 1 mnd oude dochter huild erg veel, meestal pak ik haar snel en leg haar dan aan de borst om wat te kalmeren na een paar slokjes is ze even rustig maar dan begint het weer of ze nu boven in de wieg beneden in de wagen of in de wipper ligt het maakt niets uit ze is soms wel 4 tot 6 uur achtereen wakker en is dan ook onrustig huilen diet ze dan niet constant maar dat is meer omdat wij haar de hele tijd troosten. Laten huilen moet is soms wel ik heb nog 2 kinderen die soms hun mams nodig hebben. Ze zit al veel in de draagzak zodat ik toch mijn handen vrij heb. Wat kan het toch zijn ze groeid prima! Maar even wakker liggen zonder te huilen kan ze niet. Ze heeft de eerste 2 weken van haar leven in het ziekenhuis helen vanwege een ernstige infectie waar ze heel ziek van was en heeft ook hele nare onderzoeken gehad waaronder een lumbaal punctie. Kan het hier aan liggen? Volgende week gaan we naar de osteopaat. Kijken of dat wat uithaald.
   
 2. KatrienDuck

  KatrienDuck Actief lid

  26 feb 2011
  267
  0
  16
  NULL
  NULL
  Eerste waar ik aan denk is reflux...?
   
 3. heppiedepeppie

  heppiedepeppie Fanatiek lid

  6 apr 2011
  3.296
  1
  0
  leerkracht
  Eindhoven
  wat vervelend!!
  Wij zijn twee weken geleden voor het eerst bij de osteopaat geweest met Lucas en morgen mogen we weer. Wij zijn er erg blij mee. Lucas heeft erg veel kramp en huilde heel erg veel.
  We lopen nu ook bij de kinderarts en waarschijnlijk heeft hij een koemelkeiwit allergie. Ik ben dus nu op streng dieet, zodat Lucas geen slechte stoffen via mijn borstvoeding binnen krijgt.
  Misschien dat je ook die richting op kunt denken?

  De symptomen die Lucas had waren: huiduitslag, veel krampen en veel huilen en heel weinig slapen, zeker overdag!

  Succes ermee in ieder geval!
   
 4. Juul75

  Juul75 VIP lid

  8 apr 2010
  9.367
  1.974
  113
  Ik kan alleen aangeven hoe ik het doe, en misschien heb je daar wat aan. Ik zou niet direct denken aan medische oorzaken, KMA komt zo weinig voor en je baby groeit goed.

  Mijn zoontje slaapt altijd in zijn bed, ook overdag. Hij leeft volgens een vast ritme. Ik voed hem, hij doet een boertje, ik verschoon hem, hij krijgt de andere borst, we knuffelen even en dan gaat hij weer naar bed (ingebakerd). Ik voed op verzoek maar laat wel minimaal 2 uur tussen de voedingen, zodat zijn darmen de tijd krijgen om de vorige voeding te verwerken en hij uitgerust een volledige voeding kan drinken wanneer het daar weer tijd voor is. Hij huilt soms een klein beetje met het in slaap vallen maar dat is alleen maar een jengeltje. Ik geef nooit een troostborst, tenzij hij echt ontroostbaar is zoals vandaag met zijn eerste prikjes. Ik ben bang dat hij zich dan aanwent om korte voedingen te drinken. Door een vast ritme is hij rustiger geworden en huilt niet meer. Mijn dochtertje was een huilbaby en heeft hier ook veel baat bij gehad.
   
 5. diaan1982

  diaan1982 Fanatiek lid

  8 okt 2009
  3.212
  1
  0
  NULL
  NULL
  ik denk ook aan te lang wakker,overprikkeld...mischien meer regelmaat erin brengen.
   
 6. Elines

  Elines Fanatiek lid

  23 mei 2010
  1.252
  0
  36
  Holland
  Ik heb wel eens gelezen dat kindjes met een slechte start (ziekenhuis opname) dit moeten verwerken en dus meer huilen. Het is niet niks, helemaal zo'n lumbaal punctie!
  Ik denk zelf niet aan reflux als ze het ook in het wippertje heeft. Wel vind ik dat ze erg lang achter elkaar wakker is. Mijn dochtertje (nu 5mnd) red 4-6 uur achter elkaar wakker echt nog niet zonder van vermoeidheid te gaan huilen. Misschien een combinatie van mama-honger en vermoeidheid? Draagzak is zeker een goede oplossing. Is ze daar wel rustig in?
   
 7. Juul75

  Juul75 VIP lid

  8 apr 2010
  9.367
  1.974
  113
  Ook qua te lang wakker zijn, een kindje van deze leeftijd wordt van gezegd dat ze ongeveer 3 kwartier tot een uur per keer wakker kunnen zijn, inclusief voeding. Dus ik denk ook aan vermoeid/overprikkeld.
   
 8. je hebt al een afspraak bij een osteopaat lees ik....heel goed
  ik herken je verhaal helemaal en hier was het na een paar behandelingen over;)

  op het cb zeiden ze ook dat dit door overprikkeld zijn kwam ( terwijl ik heeeeeel strak rust en regelmaat toepaste )..maar hier bleek onze kleine het kiss syndroom en verborgen reflux te hebben
   
 9. regi

  regi Fanatiek lid

  23 jul 2007
  1.671
  0
  0
 10. dan zal ik er even bijzetten dat onze osteopaat de kleine nooit dubbelgevouwen of gebogen heeft ;) zelfs niet iets wat daar op lijkt
  je zag zelfs amper dat ze iets deed....zo'n voorzichtige vingerbewegingen gebruikte ze
  je moet er wel een zoeken die gespecialiseerd is in baby's
   

Deel Deze Pagina