13 maanden; neocate of neocate Jr?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door honeyy, 20 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. honeyy

  honeyy VIP lid

  5 nov 2008
  7.635
  44
  48
  verkoopster babyspeciaalzaak
  Hoi!

  Zoontje van 13 maanden heeft vorige maand de blinde provocatie test gehad. 2e dag gaf hij reactie en zijn we bij 75ML gestopt. Morgen de officiële uitslag.

  Ivm zijn leeftijd mag hij nu dus over op neocate Jr maar mag ook op de gewone blijven. Ik zoek adviezen / tips die ik morgen mee kan nemen naar de KA. Zelf willen ze terug naar nutramigen lgg maar daar reageerde hij vorige keren ook op. Ik wil dus een duidelijk / goede tegen reactie hebben.

  Liefs x
   
 2. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.872
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Waarom willen ze terug naar lgg? Wat maakt dat uit, het is toch nog steeds dieetvoeding, alleen niet zo goed voor hem. Wat is de logica?

  Mijn dochter heeft tot anderhalf neocate gedronken. Altijd de basis versie, omdat ik contact opgenomen had met de fabrikant en zij aangaven dat dit tot twee jaar toch de voorkeur had.
   
 3. honeyy

  honeyy VIP lid

  5 nov 2008
  7.635
  44
  48
  verkoopster babyspeciaalzaak
  Ze vond de reactie niet heftig genoeg voor neocate. Nu was het dus op die kleine hoeveelheid alleen eczeem. Voor de neocate rood, korsten, heel warm & sommige momenten zelfs ontstoken. Maar toen dronk hij natuurlijk hogere hoeveelheden. (Dat was op nutramigen)
  Neocate is duur dus heeft ze liever dat we terug gaan.
   
 4. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.872
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Maar als er een reactie is, is het toch duidelijk dat het nodig is? Ik snap dat niet zo goed. Bovendien: lgg is toch ook duur? Wordt bij jullie toch ook nog terugbetaald? Dus wat wint ze daar dan bij?
   
  Aegyo vindt dit leuk.
 5. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.598
  691
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Vaak zit de verzekering er ook wel een beetje achter. De voeding wordt vergoed, maar het verschil tussen lgg en neocate is best groot in prijs. 18 euro vs 40 euro.

  Bij kea is het noodzakelijk om koemelk volledig te elimineren. Dus als een kindje het zonder reactie goed doet op nutramigen lgg dan is dat de voeding die je moet geven. Echter reageert je kindje op deze voeding dan moet je neocate blijven geven. Als je namelijk deze voeding langdurig blijft geven is de kans heel groot dat een kindje voor zijn 4e verjaardag over de kea heen groeit. Blijf je koemelk geven zal het lichaam de reactie onthouden en dus elke keer reageren. En de kans is aanwezig om steeds heftiger te gaan reageren.

  Dus in jouw geval zou ik op neocate blijven zolang als het nodig is en er helemaal geen reactie meer volgt op een beetje koemelk.


  En of je neocate of neocate jr moet gaan geven, tja. In principe is de gewone neocate prima, maar de jr versie zal dat ook zijn. Nutramigen lgg nr 2 heb ik tot 2 jaar gegeven
   
  Aegyo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina