14 maanden en slecht slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mammavantwee, 25 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  ons zoontje van 14 maanden is niet een al te beste slaper. Als baby zijnde sliep hij slecht, kwamen we later achter dat hij koemelkallergie had. Gelukkig hielp andere voeding om hem s nachts langer als 2 uur te laten slapen.

  Maar nu met 14 maanden en nog steeds de nachten doorslapen op 2 handen te tellen worden wij het wel een beetje zat. Hij komt minimaal 1x per nacht en soms zijn we dan een uur met hem bezig. Dan denk je dat om ongv. 00.00 gehad te hebben komt hij om 4.30 weer.. en verwacht ook maar niet dat hij weer verder gaat zonder een fles. De laatste paar dagen wacht ik al elke keer een uur om hem een fles te geven in de hoop dat hij toch een keer zelf weer in slaap val, maar elke keer weer tevergeefs.
  Overdag eet hij goed en veel, overdag sliep hij eerst best goed maar dat is de laatste weken ook heel slecht.. vandaag na een half uur al krijsen, speen gegeven en sliep toen gelukkig nog 3 kwartier verder.
  Iemand misschien de tip wat we eraan kunnen doen? Laten huilen gaat tegen mijn gevoel in en ik weet niet waar ik de energie nog vandaan moet halen om een hele nacht met hem bezig te zijn. Het lastige ervan is dat onze dochter echt een vroege vogel is. Die roept gerust om 5.30 dat ze wakker is en gaat dan ook zeker niet meer verder slapen.
  Morgen moet ik naar het cb en ga ik daar maar tips vragen, en zijn oren laten checken..
   
 2. Jackie87

  Jackie87 Fanatiek lid

  6 aug 2013
  4.051
  1.075
  113
  Maar slaapt hij wel meteen weer na de fles? Want onze jongste van net 1 naar drinkt 's nachts ook nog 1 á 2 flesjes. Onze middelste heeft tot 18 maanden meerdere nachtvoedingen gehad. Hij is daar ook uit zichzelf mee gestopt.
  Zo'n klein kindje ontwikkeld zich zo snel en heeft maar een klein maagje. Nachtvoedingen zijn daarom helemaal niet raar. Natuurlijk slapen al veel kindjes wel door met deze leeftijd, maar net als met lopen en praten ontwikkeld elk kind zich op zijn eigen tempo.
   
  momwithcamera en Mammavantwee vinden dit leuk.
 3. Jess93

  Jess93 Fanatiek lid

  9 sep 2014
  2.094
  1.054
  113
  Vrouw
  Houten
  Hier heeft de jongste van ongeveer zelfde leeftijd ook een periode gehad dat ze snachts wakker werd (we denken van tandjes) en ze na een fles weer ging slapen. Echter was het ineens gewenning geworden en bleef ze dus ineens de nachten komen. We zijn er cold turkey mee gestopt om een fles te geven. Is even 1 a 2 weken slecht slapen (nog slechter dan met fles) maar daarna profijt van en sliep ze weer de nachten door.

  Wij hebben er dus wel voor gekozen om te laten huilen. Soms wel even bij ons gepakt in bed tot ze weer rustig was en toen weer terug gelegd. Het is even volhouden & wel échte consequent zijn want anders gaat t niet helpen denk ik ;)
   
 4. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  Dankje wel voor je reactie! Ik vind het ook helemaal niet erg dat hij s nachts nog 1x komt voor een voeding, maar het begint wel echt op te breken nu hij de laatste tijd regelmatig 2x komt en dan is ons dochtertje weer vroeg wakker. Ik geef hem ook met liefde die fles en ik vind het fijn te lezen dat het bij jullie vanzelf over ging.

  Hij slaapt na zn fles 9/10 keer wel gelijk door! Dus ik lig opzich ook zo weer in bed!
   
 5. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  Daar ben ik dus indd een klein beetje bang voor! Alleen doet hij dit dus al vanaf het begin, en heeft hij nog nooit een week bijvoorbeeld achter elkaar door geslapen! Ik ben dan toch bang dat hij honger heeft en dan zou ik het vervelend vinden als ik hem laat huilen!
   
 6. Jess93

  Jess93 Fanatiek lid

  9 sep 2014
  2.094
  1.054
  113
  Vrouw
  Houten
  Als hij overdag voldoende te eten krijgt kan het honger niet zijn in mijn ogen, zeker niet op deze leeftijd. Sterker nog, op deze leeftijd hebben ze in principe helemaal geen fles meer nodig. Hier ook nog 1 fles in de ochtend nu, maar m'n zoontje had vanaf z'n 1e verjaardag helemaal geen fles meer. Zeg hiermee niet dat je direct de fles helemaal af moet schaffen, maat bedoel er meer mee te zeggen: nodig hebben ze het echt niet meer :)
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.
 7. Olifantje1991

  Olifantje1991 VIP lid

  9 jan 2013
  7.859
  2.468
  113
  Hier hadden ze op die leeftijd ook nog een nachtfles en de jongste soms ook wel 2, kwam zonder niet in slaap. Ik warmde wat (verdunde) melk op, gaf haar de fles in bed, die dronk ze zelf leeg, legde hem aan de kant, pakte haar speen weer en sliep verder, deed de oudste net zo. Na 2 kinderen weet ik wel dat ik er weinig aan kan veranderen. Jongste slaapt nog steeds niet door, maar drinkt inmiddels als ze echt niet kan slapen gewoon een beetje water en is daar tevreden mee. Het even drinken brengt haar weer tot rust en ik heb de zin, kracht en energie niet om het haar af te nemen. Soms slaapt ze door, dus verwacht nog steeds dat het ooit wel op zn pootjes terecht komt.
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.
 8. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  5.274
  1.171
  113
  Vrouw
  Ik heb bij mijn dochter standaard een flesje of tuitbeker water staan.
  Verder kan ik je niet helpen, ik heb een slaapkop. Nu ze begint te praten begint ze zelf ook aan te geven slapen.

  Ik weet niet hoeveel hij nog slaapt overdag?
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.
 9. Nijn18

  Nijn18 Actief lid

  14 sep 2015
  189
  124
  43
  Vrouw
  Shopmanager
  Onze zoon is 11 maanden en sliep ook heel slecht. Hij kwam meerdere keren per nacht en wilde uiteindelijk alleen nog tussen ons in. Maar ook dan sliep hij niet echt goed en wiebelde veel. Waardoor wij dus ook enorm slecht sliepen. Hij kon ook niet zelf in slaap vallen. We moesten rondjes met hem lopen of over zn hoofdje aaien. Maar vaak werd hij dan na 10 min alweer wakker. Mijn man en ik werden er steeds chagrijniger van en ook onze zoon was niet te genieten. En onze oudste was ook altijd weer vroeg op.
  Een paar weken geleden waren we het dus echt zat.
  We hebben samen besloten om hem te leren om alleen te gaan slapen. Dat betekende dus dat we een vast bed ritueel hadden afgesproken, zodat hij weet wat er gaat gebeuren.
  Kleertjes uit, wassen, poging tot tandjes poetsen :), slaapzak aan, liedje zingen en in bed. Kusje geven en dag zeggen. En dan een liedje aan.
  Uiteraard huilde hij de eerste paar keren best wel even en ja dat vond ik vreselijk! Maar ik wist het gewoon niet meer hoe het anders moest. We gingen er wel steeds heen hoor om hem neer te leggen en we maakte wat geluiden in huis. En nu zijn we 4 weken verder en het gaat super goed! Hij huilt nog steeds wel eventjes, maar vaak is dat maar 10 minuten. Ik hoor dan echt aan zijn huil dat het vermoeidheid is. De afgelopen weken heb ik nog wel eens aan zijn bedje gezeten als hij echt bleef huilen, maar hij kan nu niet eens meer slapen als we erbij blijven :p dan gaat ie lachen en zn knuffels uit bed gooien. Dus ja ik weet dat niet iedereen voorstander is van laten huilen, maar je moet goed naar je kindje luisteren en je merkt vaak wel wat voor soort huil het is. Onze zoon is nu weer super vrolijk overdag en wij dus ook! Geen idee of dit voor jou ook zal werken en je moet uiteraard doen wat goed voelt! Dat is het belangrijkste!
  Succes !!
   
  Marbloempje en Mammavantwee vinden dit leuk.
 10. Nijn18

  Nijn18 Actief lid

  14 sep 2015
  189
  124
  43
  Vrouw
  Shopmanager
  Oh en nog een vraagje. Valt hij wel zelf in slaap ‘s avonds?
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.
 11. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  Dat is ook een idee, ga het morgen gelijk is proberen een flesje in zijn bed!
  Verschilt heel erg zijn slaapjes de laatste dagen, het was eerst vaak 2/2.5 soms zelfs 3 uur. De laatste dagen mag ik blij zijn als hij een uurtje slaapt. Hij is nu ook verkouden dus dat helpt ook niet mee denk ik.
   
 12. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  Dat lijkt me indd helemaal vermoeiend als je er s avonds ook nog zolang mee bezig bent. Fijn dat het heeft geholpen!!

  Hij valt gelukkig wel zelf in slaap, alleen word hij dus regelmatig wakker. Overdag is hij vaak ook al snel moe en dan is hij ook echt niet te genieten (wat logisch is). Zou al zo fijn zijn als hij gewoon doorslaapt, kan ik overdag ook wat meer hebben ;)! Misschien toch het laten huilen is proberen, hij huilt s nachts namelijk niet hard en ook niet overstuur;)! Bedankt voor je berichtje
   
 13. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  5.274
  1.171
  113
  Vrouw
  Kan het zijn dat hij te moe is om te slapen? Dat las ik laatst ook ergens.

  Ik werk hier nog steeds met het 2 - 3 - 4 schema.
  2 uur wakker, slapen, 3 uur wakker, slapen, 4 uur wakker, slapen.
   
 14. Nijn18

  Nijn18 Actief lid

  14 sep 2015
  189
  124
  43
  Vrouw
  Shopmanager
  Ah dan is t wel vreemd dat ie steeds wakker word. Dat had mijn zoontje eerst ook, maar dat kwam omdat hij besefte dat we opeens niet meer naast zn bedje stonden of dat hij niet meer in onze armen lag en dan was het natuurlijk paniek en huilen. Maar goed als hij zelf in slaap valt zal dat het probleem niet moeten zijn.
  Ik laat onze zoon ook even huilen als hij ‘s nachts wakker is. Hij krijgt nog elke nacht een klein flesje. Ik denk niet dat hij echt honger heeft, maar het is erin geslopen en zal wel een keer overgaan :) maar goed hij huilt dan max 10 min en slaapt weer door.
  En slaapt hij overdag iets beter of ook onrustig? Ze slapen vaak beter door als ze overdag ook meer rust hebben gehad. En heeft hij een slaapzak aan en iets bij zn bedje wat hem evt rustiger maakt? Knuffeltje of muziek oid.

  Op t moment dat ik dit typ wordt hij wakker :eek: zal je altijd zien he Haha!
   
 15. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  Vind het lastig zeggen, hij heeft overdag altijd wel goed geslapen en ook toen kwam hij s nachts.. wat zijn bij jou de slaaptijden?;)
   
 16. Mammavantwee

  Mammavantwee Bekend lid

  4 feb 2019
  587
  421
  63
  Vrouw
  Haha altijd zo hè! Wel weer lekker gaan slapen?
  De laatste dagen onrustig, maar kan nu ook door zijn verkoudheid komen! Hij heeft indd een slaapzak aan, een muziek knuffeltje die we 1x aanzetten als hij gaat slapen en hij heeft 3 kroeltjes en een speen in bed!
   
 17. Nijn18

  Nijn18 Actief lid

  14 sep 2015
  189
  124
  43
  Vrouw
  Shopmanager
  Haha ja gelukkig wel! Tot 5.30 en nog even bij ons tot 8.. dus het viel mee :p
  Maar verkoudheid kan ook wel mee spelen inderdaad.. wel vervelend hoor! Ik heb ook niet zo snel een tip meer. Het gaat uiteindelijk vanzelf wel over, maar daar heb je nu niet zoveel aan. Mijn oudste was ook een slechte slaper en dat is uiteindelijk goedgekomen, dus ik gebruik hem maar als voorbeeld. Ook al zegt dat niks dat weet ik. :) Ik ben benieuwd wat t cb zegt vandaag! Hopelijk komen ze met een goede tip! Succes!
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.
 18. momwithcamera

  momwithcamera Fanatiek lid

  13 mei 2019
  1.188
  1.636
  113
  Vrouw
  Dit inderdaad! Beide kinderen zijn tot ruim 1,5 vaak wakker geworden voor een fles. Vooral de oudste heeft van 6 maanden tot 1,5 amper doorgeslapen en wilde 1-2 flessen snachts. Ik heb me echt druk gemaakt om.die flessen bij de oudste, maar het stopte vanzelf bij beide kinderen zonder strijd en gedoe. Pas tegen hun 2e verjaardag gingen ze echt goed doorslapen.

  Ik gaf de fles overigens gewoon in bed en ging zelf weer slapen. Zodra de fles op was draaiden ze zich om.en gingen weer lekker doorslapen
   
  Jackie87 vindt dit leuk.
 19. Jackie87

  Jackie87 Fanatiek lid

  6 aug 2013
  4.051
  1.075
  113
  Dat doe ik ook :roflmao:
   
 20. kkatinka

  kkatinka Actief lid

  6 aug 2014
  338
  5
  18
  O wat herkenbaar bij mijn dochter van 13,5 maand. Ik kom er vanavond even op terug
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina