2,5 jaar en ineens verlatingsangst

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door GDuif, 19 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  goedemorgen!

  Ons lieve meisje van 2,5 zit sinds begin september weer 1 dag in de week op de opvang. Daar heeft ze ruim een jaar niet opgezeten. Maar nu vonden we het wel weer tijd dat ze met andere kindjes in contact komt en in groepsverband een dag doorbrengt. Natuurlijk speelt ze anders ook wel met kindjes, maar dat is toch anders dan een hele dag opvang.

  Ze vindt het niet leuk. Moet erg huilen. Snap ik, is ook niet erg. Gedurende die dag speelt ze wel leuk, maar heeft ze zo nu en dan een verdrietig momentje.

  Het wegbrengen wordt iedere week wel moeilijker. Vorige week huilde ze pas toen ik haar dara achterliet. Vanochtend begon het huilen al toen we thuis weggingen. Ze wilde niet naar de kindjes.

  We merken nu dat met andere dingen de verlatingsangst nu ook opspeelt. Ze hangt ineens heel erg aan mij en gisterenavond werd ze na half uur op bed ineens wakker en superhard huilen. Dat doet ze nooit. Ze slaapt altijd rustig en vrolijk in en slaapt netjes door. Ik ben erheen gegaan, heb er even bij gezeten en toen ze rustig was gezegd dat ik even beneden ging opruimen en dat ik terug zou komen. ( in de hoop dat ze dan vanzelf in slaap zou vallen). De deur mocht niet dicht en de lamp op de overloop moest aanblijven.

  Ze viel natuurlijk niet in slaap en omdat manlief in het buitenland is heb ik haar bij me in bed genomen. Dit is totaal nieuw voor ons. Ik wil haar graag de geborgenheid geven die ze nu nodig heeft, maar iedere nacht bij mij in bed is geen optie. Ik ben heel benieuwd hoe het vanavond gaat.

  Hoe gaan jullie hiermee om? Ze was zo’n fijne goede slaper, altijd geweest ( behalve echte babytijd) en ik vind het erg lastig hoe hiermee om te gaan.
   
 2. hummeltje5

  hummeltje5 VIP lid

  28 dec 2014
  10.972
  5.972
  113
  Vrouw
  Noord- Holland
  Wij hadden ook rond die tijd zo'n periode dus herken veel uit je verhaal.
  Ineens huilen bij de opvang idd. en ook moeite met naar bed gaan.

  Hier ging het huilen op de opvang na verloop van een paar weken weer beter.
  Vwb. het naar bed gaan hebben we echt even een paar maanden nodig gehad om uit te vinden wat goed werkte. Hier waren dat twee nachtlampjes. 1 die de hele nacht blijft branden en 1 die na een half uur zelf uit gaat.
  En verder heeft ie lang een soort mantra gehad wat ie dan moest zeggen tegen ons en wat wij dan terug moesten zeggen. Dat werd steeds uitgebreider dus toen hebben we het afgekapt en nu is het beperkt tot 1 zinnetje.
   
  GDuif vindt dit leuk.
 3. KleineMama15

  KleineMama15 Actief lid

  27 feb 2019
  207
  57
  28
  Vrouw
  Het is een fase, hier hebben wij het ook gehad rond die leeftijd.
   
 4. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.861
  164
  63
  Emmeloord
  Ook wij zitten er midden in. Ze ging inderdaad altijd heerlijk zelf slapen. Nu moet ik er bij blijven zitten. Of ze moet naast me in het aanschuifbedje. Ook Kdv is ineens drama. Ze zegt ook dat ze bij mama wil blijven. Ik mag niet weg gaan.
  Heel vermoeiend en pittig vind ik het. Hoort er bij maar poe... het is een kleine schattige sticker geworden haha.
  Hier kom ik haar veel in tegemoet. Ze is de hele dag bij mij thuis. Ze mag me bij klusjes helpen. Ze mag mee op stap als ik wat moet kopen. Maar ja, de avond en de dag kdv... tja ik ga er maar bij zitten. Meestal slaapt ze dan met een kwartiertje. Lukt het niet dan komt ze er maar weer uit en knuffelen we beneden nog wat.
   
  GDuif vindt dit leuk.
 5. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  Dankjewel voor je reactie.
  Gaat ze na het even knuffelen wel weer zelf slapen? Zonder alteveel drama? Dat ging hier gisteren niet...
   
 6. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  En gaat die dan vanzelf over? Ik wil haar dus zeker de geborgenheid geven nu maar wil dus liever niet dat ze went aan het bij mij slapen. Dat het dan straks weer een megastrijd wordt om haar in haar eigen bedje te laten slapen.
   
 7. KleineMama15

  KleineMama15 Actief lid

  27 feb 2019
  207
  57
  28
  Vrouw

  Elke dag blijven proberen om haar in eigen bedje te laten slapen en erbij blijven tot ze goed slaapt.
   
 8. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.861
  164
  63
  Emmeloord
  Soms wel, soms niet....
  Gister avond na een 45 minuten er bij zitten sliep ze in eigen bed tot 1.30 uur. Toen kroop ze bij mij in bed. Dan slapen we samen verder. Ik heb ‘s nachts echt geen zin in peuter huilbuien. Het komt wel goed. Dat heb ik van de oudsten wel geleerd.
  Als ik bij haar zit heb ik op de telefoon Netflix aan en kopje thee erbij. Toch een beetje relaxen zo.
  Dit werkt tot nu het beste ben ik achter.
   
  GDuif vindt dit leuk.
 9. Vero0504

  Vero0504 Fanatiek lid

  17 nov 2016
  4.363
  1.737
  113
  Hier zijn we net weer uit die fase, geloof 1,5 maand mamakleefje. Huilen huilen huilen bij wegbrengen naar de kdv (ze gaat t hele jaar door 2 dagen per week) en normaliter was t snelle kus en zwaaien en rende ze richting de speeltafel. Nu dook ze heel de tijd zowat in me, tenzij er een paar kindjes waren die zij leuk vond die stonden te spelen (heeft er 2-3 waar ze heel dik mee is). Thuis kon man niks goeds doen, mama voor over na en tussen, gedonder met naar bed etc.

  Heb t uitgezongen met "alles is een faaaaase" maar deze fase is vanwege t fysieke gewicht wel wat pittiger dan de eerdere :)
   
 10. Mississippi

  Mississippi VIP lid

  10 feb 2012
  9.443
  2.648
  113
  Hier exact zo met ons meisje van bijna 2,5 jaar. Hoop dat het snel over is...:rolleyes:
   

Deel Deze Pagina