2 baantjes waarvan de ene afgelopen is en recht op ww heb

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door gulkoc, 20 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. gulkoc

  gulkoc Lid

  20 mrt 2011
  18
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo,

  Per 1 maart is mijn 24 uurs contract afgelopen. Daarvoor heb ik ww aangevraagd en heb recht op 3 maanden ww. 26 maart mag ik met zwangerschapsverlof gaan. Moet ik hiervoor aparte uitkering voor aanvragen of wordt dat automatisch gedaan.

  Daarnaast werk ik ergens anders als oproepkracht (0 uren contract). Ik zit nu in de ziektewet sinds een week en eind maart ga ik met zwangerschapsverlof. Ik werkte erg afwisselend. De ene week werkte ik 5 uurtjes en de andere week 20 uurtjes. Wordt hier naar de laatste maand gekeken? En ook omdat ik de laatste twee weken ziek ben geworden?

  Alvast bedankt voor jullie aandacht!

  Groetjes Gul
   
 2. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Gulkoc,

  Als je een WW-uitkering hebt en een zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO-uitkering) wil aanvragen bel dan met UWV Telefoon Werknemers 0900-9294.
  Vraag om een aanvraagformulier WAZO. Doe dit uiterlijk 8 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum.
  Actuele informatie vind je hier.

  De hoogte van je WAZO-uitkering is 100 % van je dagloon. Het dagloon is het loon dat je gemiddeld per dag verdiende in de loonperiode van 4 weken of 1 maand vlak vóór je zwangerschaps-en bevallingsverlof. Is je loon in deze periode lager door ziekte of verlof ? Dan kijkt de medewerker van het UWV naar de daaraan voorafgaande loonperiode van 4 weken of 1 maand waarin je niet ziek was of verlof had.

  Actuele informatie over de dagloonberekening vind je hier.

  Ik wens je een goede zwangerschap.

  Met vriendelijke groet,


  Brigitte
  UWV Webcare Team

  www.uwv.nl/webcare
   

Deel Deze Pagina