2 kids onder de 1,5 jaar

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door harlene2014, 1 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. harlene2014

  harlene2014 Fanatiek lid

  23 mei 2014
  3.346
  877
  113
  Haaglanden
  Hoi allemaal!
  Vorige week bevallen van onze 2e dochter. Nu 2 kids onder de 1,5 jaar.

  Hoe ziet jullie dag eruit?

  Hier is t sochtends zo chaotisch :p veel gehuil etc.

  Door de wintertijd is oudste dochter om 0600 wakker ipv 0800.

  En wie "doen" jullie als eerste met bijv eten? Oudste of de baby?

  Baby krijgt nu bv maar daar zit zo veel tijd in. Oudste loopt nog niet. Zr is vandaag precies 15 maanden.

  Iemand tips om de dag redelijk relaxt door te komen?

  Thnx ;)
   
 2. Chocochippie

  Chocochippie Niet meer actief

  Hier was het zo dat als de ochtend begon eerst de baby eten kreeg op bed. De oudste moest dan even wachten. Daarna ging hij de box in en haalde ik haar uit bed en gaf der ontbijt.
  Daarna ging ik iedereen aankleden.
  Vervolgens even naar buiten.. de jongste sliep in de kinderwagen.

  Verder was het heel simpel. Als ik de jongste een voeding gaf (bv) dan moest de oudste even wachten. Was ik met de oudste bezig moest de jongste even wachten. En ja dan gebeurde het soms dat er gehuild werd.. jammer dan ik heb maar 2 handen.

  Enne soms lekker even de tv aan. Vooral tijdens het eten koken. Dan had ik even een rust momentje. Baby in de wipstoel in de keuken en de oudste op de bank voor de tv.
   
 3. Olifantje1991

  Olifantje1991 VIP lid

  9 jan 2013
  8.161
  2.704
  113
  Hier geen 2 kinderen onder de 1,5 maar als je net een week bevallen bent en je moet jezelf 's morgens redden met 2 kindjes zal het de eerste tijd sowieso een beetje chaotisch zijn. Dat was het hier ook en onze zoon is al 3. Je moet toch weer even zo'n nieuw kindje leren kennen en je weg vinden in een nieuw ritme.
  Als ze hier precies tegelijk kwamen was het zoon voor de tv met gauw een gesmeerde boterham voor z'n neus en dan dochter een fles en als alle honger dan gestild was ging ik de kindjes aankleden en hoopte ik dat ik zelf nog even wat kon eten.
  Ik zou dus als het al kan, je oudste in de kinderstoel zetten met iets te eten, bijv een boterham of een cracker en wat te drinken of als ze bijv. nog een fles drinkt haar bij je in bed leggen met een fles en dan zelf je jongste voeden en zorgen dat je voor je oudste iets in bed hebt qua speelgoed als ze klaar is met drinken.
  En geef het verder even de tijd, het zal de eerste weken nog niet zo relax zijn, alles en iedereen moet (weer) wennen. Je prioriteiten zijn je kinderen voeden en verschonen en zo goed mogelijk voor jezelf zorgen en vooral rust nemen, lekker al je energie (die je hebt) en tijd in je kinderen stoppen. Over een paar weken zal het je al veel gemakkelijker af gaan.
   
  hummeltje5 vindt dit leuk.
 4. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Toen mijn tweede geboren werd was mijn oudste net 12 maanden en toen de derde kwam was de middelste 15 maanden.

  Beide keren de baby meteen zoveel mogelijk in het ritme dat we al hadden mee laten gaan en dat ging eigenlijk best prima. In de ochtend was de eerste voeding de eerste paar maanden rond 6 uur dus dat was voor de oudste kindjes wakker werden. Wij doen de kindjes wel samen ‘s ochtends dat scheelt. We gaan allemaal vroeg op.

  ‘S avonds deden we ook eerst de oudste(n) zodat er rust was om de baby te voeden.

  Overdag tijdens de flesjes was het of een filmpje of gewoon spelen. Bij de derde was t wat lastiger omdat de oudsten samen wel flink ondeugend kunnen zijn. Maar een filmpje laten kijken hielp vaak wel.

  Hoe dan ook gaat er elke dag iemand moeten wachten op zijn beurt. Dat is helemaal niet erg. Zelfs de babies hebben echt wel eens moeten wachten hier en dat is geen ramp. Overleven ze wel :rolleyes:. Je kan niet overal tegelijk zijn.
   
  hummeltje5 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina