20 wkn echo in WKZ

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door ProudMum, 18 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  hoi,

  wie heeft haar 20 weken echo in het WKZ in utrecht gehad en hoe is het gegaan? waren de mensen vriendelijk en kon je gewoon je vragen stellen en werd er uitleg gegeven?
   
 2. Niet meer actief

  Hoi!

  Ik heb bij mijn vorige zwangerschap de 20 weken echo om medische redenen in het WKZ gehad, ik vond dit toen erg jammer, het is allemaal erg medisch....er wordt alleen gekeken waarvoor je komt, normaal duurd de 20 weken echo ongeveer 20 minuten, ik stond na 10 minuten weer buiten...weinig uitleg van wat er gemeten werd en met moeite 1 fotootje mee gekregen, nu sta ik volledig onder controle in het wkz en dat is heel anders, echt super! alles wordt goed uitgelegd, alles wordt uitgesloten en ik hoef zelf nergens om te vragen... dus ik weet niet of je onder controle staat daar of echt alleen de 20 weken echo hebt, wanneer je niet onder controle staat daar en het is niet perse nodig zou ik naar het screeningscentrum in baarn gaan, daar is de echo heel erg leuk met veel foto's en heel deskundig...

  liefs Pjetje
   
 3. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  hoi pjetje,
  ik loop onder controle bij het UVC en dat is aangesloten bij het WKZ. Wij hebben zelf de keuze gemaakt om de 20 weken echo te laten uitvoeren, het is dus niet zo dat het echt medisch moet.

  vind het wel fijn om je ervaring te horen dus bedankt voor je reactie!
   
 4. lucky

  lucky Actief lid

  22 jun 2006
  494
  0
  0
  Ik heb maandag mijn 20 weken echo in het WKZ gehad en vond dit juist erg fijn. Ik hoefde nergens om te vragen, alles werd uitgelegd. Bij ons duurde de echo zo ongeveer een half uur en werden snel geholpen. Zeer aardige man die het onderzoek deed. Hij heeft echt de hele baby op zijn kop gezet. Gelukkig alles goed en we gingen met een gerust hart weg. Ben erg blij dat wij geweest zijn. Ik heb nog 5 echo's meegekregen. Zelfs eentje waar de baby op aan het gapen was. Dus ik heb een zeer goede ervaring. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Groetjes lucky ;)
   
 5. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  Fijn dat het je goed bevallen is lucky! Kon je ook goed je vragen stellen e.d? Heb je het gevoel gehad dat er de tijd voor je werd genomen?
   
 6. lucky

  lucky Actief lid

  22 jun 2006
  494
  0
  0
  Ik heb alles kunnen vragen, zelfs de arts vertelde dingen over de baby. Zover hij kon zien heeft de kleine geen hazenlipje, open ruggetje, hersentjes werden opgemeten en deze zagen er goed uit. Het hartje waar wij eigenlijk voor kwamen, zag er ook goed uit. Hij nam alle tijd voor ons, en toen hij klaar was, dacht ik op te gaan staan en toen zei hij dat ik nog even moest blijven liggen voor het geval hij wat vergeten was. Niks dan lof voor het WKZ. Het enige wat hij dan wel zag, was dat de moederkoek nog niet aan het zakken is, niks om ongerust over te zijn, maar ik krijg nog een echo met 32 weken. Gewoon voor de zekerheid. Echt, ik ben zo blij dat we geweest zijn. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen, als je nog vragen hebt hoor ik het wel. Groetjes lucky. :p
   
 7. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  wat fijn lucky, dan ga ik met een gerust hart naar het WKZ toe.
   

Deel Deze Pagina