21 jaar oud, en 6 maanden zwanger, wat nu??

Discussie in 'Jonge moeders' gestart door Gweeennn, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Gweeennn

  Gweeennn Lid

  7 okt 2014
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo iedereen,

  Al een tijdje loop ik met bepaalde vragen rond.
  Het is een heel verhaal, en het klinkt misschien heel ingewikkeld maar misschien is er iemand die mij alsnog raad kan geven?


  Ik ben 21 jaar, afgelopen jaar gestopt met mijn MBO opleiding (niet afgemaakt door redenen). en heb dus te maken met het vroegtijdig schoolverlaat..

  Mijn vriend komt uit Engeland.. hij is nu hier bij mij in Nederland al sinds een aantal maanden. (Zijn nu bezig met het opnieuw verlengen van zijn BSN nummer) we hebben nu wel beiden een bijbaantje.. maar dat is lang niet voldoende..

  (Ik, mijn vriend, en dalijk ook de baby), wonen met zijn alle in bij mijn (alleen staande) moeder, samen met m'n 10 jarige broertje.
  Mijn moeder zit zelf in de schuldsanering, een traject van 3 jaar die pas ingegaan is, waarbij ze ook maar een heel klein geld bedrag in de week overhoud voor ons allemaal om van te leven.

  We willen graag op ons zelf gaan wonen zo snel mogelijk. Omdat het gewoon niet gaat met z'n alle in een klein huis wonen met zo'n laag inkomen.
  maar dat gaat nog niet helemaal zoals gepland. helaas..

  Ik heb al een aantal mensen via het GGZ (maatschappelijk werksters) en andere hulp die mij proberen te helpen.. maar die adviseren mij alleen maar op dit moment om weer terug te gaan naar school en mijn opleiding af te maken.. (wat op dit moment echt voor mij geen optie is)
  En anderen zeggen weer dat ik het beste in een opvang tehuis kan gaan wonen..
  En ze beschouwen me allemaal als een "tiener moeder"
  Terwijl ik 21 ben, en voor de wet gewoon volwassen ben.
  Maargoed.. dat maakt ook verder niet uit. het gaat mij er in ieder geval om dat ik een goede oplossing kan vinden, voor mijn leef situatie dalijk met de baby en mijn partner, we willen gewoon een normaal gezinnetje kunnen vormen.


  Ik heb me ook aangemeld bij het werkplein, waar ze me ook advies geven over financiële oplossingen..
  Maar het komt er op neer dat ik alsnog een fulltime baan moet gaan zoeken.. En ik ben nu al bijna 7 maanden zwanger.. dus geen kip die mij nog aanneemt. (want ik ben al een tijd bezig geweest met solliciteren)
  Naar mijn mening snap ik niet dat ze dat nog verwachten van een persoon die al bijna 7 maanden zwanger is.)

  Ik werk op dit moment al 6 ochtenden in de week maar dat levert niet genoeg geld op.(ik heb ook veel schulden) en aangezien ik niet lang meer zwaar werk kan doen is het gewoon lastig (voor mij) om een goede vaste baan te vinden)..
  Ik kan niet met zwangerschapsverlof, aangezien het niet echt een baan is.. meer een bijbaantje.

  op dit moment zeggen ook de meeste mensen ook dat het geheel afhangt van mijn vriend. En dat hij een fulltime baan moet gaan krijgen. ( waar ie ook mee bezig is)
  Maar laten we zeggen in het ergste geval.. STEL dat mijn vriend niet in de picture zou zijn.. Dan kan er alleen vanaf mijn kant inkomen komen? maar hoe zit dat dan tijdens mijn laatste maanden van de zwnagerschap als ik niet meer in staat ben om te werken?
  Mijn moeder is niet in staat om ook voor mij te zorgen op financieel gebied...

  Wat ik dus wilde weten is. waar heb ik in een situatie als deze nou eigenlijk recht op?
   
 2. Abri

  Abri VIP lid

  16 jun 2010
  12.423
  2
  38
  Het lijkt mij vrij onmogelijk zonder baan en met veel eigen schulden een eigen plekje te krijgen. Dan zullen jullie toch een inkomen moeten hebben. Waarom het advies in de wind slaan om weer naar school te gaan? Zo heb je straks meer mogelijkheden voor een betere toekomst voor jou en je gezinnetje?
   
 3. Gweeennn

  Gweeennn Lid

  7 okt 2014
  6
  0
  0
  NULL
  NULL

  Dat is idd helemaal waar,
  Alleen het probleem is dat ik nu niet terug naar school kan, tenminste ik heb geen idee waar ik het geld vandaan moet halen voor een nieuwe studie op dit moment..
  anders zou het wel een optie kunnen zijn!

  Ik vroeg me af of ik geen recht heb op een dergelijke uitkering of iets misschien voor tijdelijk.. of een plaats waar ik kan wonen/terecht kan..want ik kan er niet echt duidelijk iets over vinden.

  En het is toch erg belangrijk, aangezien ik over niet al te lang al ga bevallen en m'n moeder ons het huis uit wilt hebben..

  Bedankt voor de reactie trouwens! :)
   
 4. Abri

  Abri VIP lid

  16 jun 2010
  12.423
  2
  38
  Maar daar helpen de maatschappelijk werkers toch mee? Tenminste je noemende oa een opvanghuis? Bespreek met hun de mogelijkheden. Ook voor school en de eventuele financiering daarvan. Je hebt gewoon recht op studiefinanciering toch, ook met een mbo opleiding? Meestal zijn er ook wel 'potjes' bij gemeenten om in ieder geval te zorgen voor een startkwalificatie, maar ook daarvoor moet je kijken wat er in jouw gemeente mogelijk is. Hier is er speciaal voor jongeren onder de 27 een kantoor waar je zo binnen kunt lopen met je vragen of financiering, werk en studie.
   
 5. Sfd

  Sfd Lid

  4 aug 2013
  13
  0
  0
  NULL
  NULL
  Zo'n opvanghuis zou toch wel een stapje vooruit kunnen zijn. Ik neem aan dat ze je vanaf daar wel zullen begeleiden richting zelfstandig wonen, dus ook dat ze je met je schulden en inkomen zullen helpen. Je bent dan wel 21 maar tot je 23e zou je terecht kunnen in zo'n tienermoederhuis.
   
 6. Hilly1980

  Hilly1980 VIP lid

  23 jun 2014
  7.299
  2
  38
  Als je zegt "Terwijl ik 21 ben, en voor de wet gewoon volwassen ben." gedraag je dan ook volwassen en maak je opleiding af of zoek een baan. Dat eerste lijkt me een stuk makkelijker te combineren met een zwangerschap en baby vanwege alle regelingen.

  En van zinnen als: "Wat ik dus wilde weten is. waar heb ik in een situatie als deze nou eigenlijk recht op?" krijg ik echt acuut rode vlekken. Je hebt schulden, je maakt je opleiding niet af, je wordt zwanger (eigen verantwoordelijkheid) en nu kom je vragen waar je 'recht' op hebt????

  Realiseer je je wel dat je vraagt om onder meer MIJN zuurverdiende geld?? Ik vind belasting betalen helemaal geen probleem, in tegendeel. Maar ik vind wel dat mensen een beetje hun best moeten doen en hun verantwoordelijkheid moeten nemen.
   
 7. Gweeennn

  Gweeennn Lid

  7 okt 2014
  6
  0
  0
  NULL
  NULL

  nee dat begrijp ik, maar ik bedoel meer op het moment dat ik aan het einde van m'n zwangerschap ga zijn.. ik heb nu gewoon een baantje maar als de kleine er is dan heb ik tijdelijk geen inkomen tot ik weer in staat ben gewoon te gaan werken..dus inprincippe sta ik er nu alleen voor tot dat mijn vriend mij financieel meer kan helpen. En als ik terug naar school ga is dat iets wat ik niet (gelijk op dit moment NU) kan gaan doen. natuurlijk is een opleiding slim om te doen. Alleen ik heb op dit moment geen recht meer op studiegeld, omdat ik m'n vorrige opleiding niet mocht afmaken (had er te lang over gedaan door redenen) dus dan zou ik overnieuw moeten beginnen met studeren en het zelf moeten betalen denk ik

  En het is totaal niet zo dat ik lui ben en niks wil gaan doen.. ik probeer nu juist zo veel mogelijk verschillende opties te vinden en probeer alleen mijn situatie uit te leggen aangezien dit voor mij de eerste keer is dat mij zoeiets overkomt, en vraag alleen om wat tips.. mischien hebben mensen hier wel ervaring mee gehad.. dus vandaar
   
 8. Gweeennn

  Gweeennn Lid

  7 okt 2014
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  Daar ga ik zeker verder research naar doen! bedankt :)
   
 9. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.469
  468
  83
  Vrouw
  Customer Service Groothandel fournituren en garens
  Duitsland
  Worden de verschillende premies op je inkomen afgedragen? Ziektewet, ww etc? Zo ja, dan heb je volgens mij gewoon recht op een zwangerschapsuitkering. Dat is het gemiddelde over je gewerkte uren en dat krijg je dan 100% uitgekeerd.
  Die WAZO kan je 8 weken voor je uitgerekende datum aanvragen, beter gezegd... zolang jij nog in dienst bent van je werkgever moet je werkgever dat aanvragen en gedurende je zwangerschaps/bevallingsverlof aan je uitkeren.
   
 10. oumnouafel

  oumnouafel Actief lid

  24 okt 2014
  328
  1
  16
  NULL
  NULL
  Je hebt recht op een uitkering alleen zijn de regels scherper geworden sta je al ingeschreven bij de woningbouw in jou gemeente? De uitkering zal niet zo hoog zijn omdat je bij je moeder in woont dat tehuis voor jonge moeder schijnt heel goed te zijn die kunnen je ook helpen met vinden van een woning tip mischien kan je dan je schulden op orde krijgen en dan wanneer je er klaar voor bent verder met je opleiding die stress is nu ook niet goed voor je. Je moet echt evem eem maatschappelijke werkster raadplegen die je kan helpen sucxces met alles
   

Deel Deze Pagina