2de zwangerschap, man minder geintresseerd?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door guppekop, 31 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. guppekop

  guppekop VIP lid

  28 aug 2009
  13.271
  1
  0
  varend op schip
  ik ben nu voor de 2de keer zwanger en nou is manlief veel minder geïntresseerd. Zo probeerd hij heel weinig om de baby te voelen, ook niet als ik aangeef dat het druk bezig is (en met duidelijke woorden!) Bij eerste zwangerschap kreeg ik nogal eens te horen van "ga ff uurtje slapen" (vooral als mn humeur erg slecht was) en nu krijg ik te horen "je kan niet de hele dag slapen!" Dat weet ik ook wel, maar Daniël gaat smiddags nog een dutje doen, dus dan kan ik toch ook ff plat? Ook was zn reactie heel koel toen ik vertelde dat ik weer zwanger ben. Dit vond ik nog niet zo erg, ik dacht: dat komt nog wel; maar nu zijn we al weken verder en ik kan nog steeds niet echt merken dat hij er ècht blij mee is

  We hebben het er tijdje terug over gehad en hij gaf aan dat hij het nu heel anders vind/voelt omdat we Daniël al hebben rondlopen en toen was alles nog nieuw enzo. Wel vind hij het leuk dat er nog 1 bij komt, maar zn gevoel erbij is er nog niet echt.

  Hebben er meer vrouwen hier "last" van dat man/vriend bij een 2de of latere zwangerschap minder intresse toont?
   
 2. Melanne

  Melanne Actief lid

  16 apr 2007
  371
  0
  0
  Jahoor ik herken het wel, het nieuwige is er blijkbaar af.
  Bij de eerste ging die mee naar alle echo's.
  Nu gaat die alleen mee met de 20 weken echo.
  Het voelt absoluut anders dat bij onze eerste. :(
   
 3. MamaChantal

  MamaChantal VIP lid

  14 okt 2010
  15.906
  2.605
  113
  ja hier herken ik het ook ja!

  bij de 1e was hij heel betrokken en heel de dag was die baby aan het voelen..mee aan het spelen enzo..
  en nu echt absoluut niet. terwijl ik echt zeg van "hey schat ik word weer in elkaar geschopt" of "de kleine is weer druk bezig"
  .......krijg je als reactie : Oh oke..
  Ik moet echt tegen hem zeggen van "schat wil je de baby ook even voelen?" maar dan krijg ik ook nog wel is als reactie dat hij wil slapen ofzo.. beetje jammer
  namen verzinnen ging ook al zoooooo moeizaam.. ik was er hele dag mee bezig en hem interesseerde t niet.
  Kamertje interesseert m ook niet.. niks eigenlijk :D
  haha ach het zal dr wel bijhoren he? t 'nieuwe' is er een beetje af denk
   
 4. guppekop

  guppekop VIP lid

  28 aug 2009
  13.271
  1
  0
  varend op schip
  controles worden meestal gecombineerd met bezoek aan zn ouders (vaak op zaterdag omdat we varen) maar nu wil hij zaterdag eigneilj niet mee naar de 20wekenecho omdat we aan eht klussen zijn!:O hij moet nu gewoon mee!
   
 5. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.310
  248
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Herkenbaar, mijn man is naar geen 1 echo meegeweest bij de tweede.
   
 6. MamaMarije

  MamaMarije Niet meer actief

  Hier is manlief wel meegeweest naar alle echo's en zoveel mogelijk controles, maar op dagelijkse basis herken ik het ook wel hoor. Ik moet idd regelmatig zijn hand op mijn buik leggen als ik de baby voel of hem vragen om zijn oor op mijn buik te leggen om het hartje te luisteren.
  Dat vindt ie altijd wel bijzonder, maar hij staat er gewoon niet bij stil ofzo?

  Wat ik ook irritant vind, is dat hij denkt dat nu ALLES hetzelfde zal verlopen als de vorige keer... Dan zegt ie: ja, maar bij Lucas was het toch zus en zo? Ehm... ja, schat, maar dat zegt dus helemaal geen *PEEEEP*. Zo kwam Lucas op de uitgerekende datum, dus staat ie er niet bij stil dat deze baby wel eens eerder zou kunnen komen (of later natuurlijk...).

  Maar dat zal wel mannen-eigen zijn, vrees ik...

  Ik weet wel zeker dat hij het weer helemaal geweldig vindt als de kleine er is!
   
 7. belliebel

  belliebel VIP lid

  11 jun 2009
  14.226
  648
  113
  Vrouw
  Buschauffeur
  Gup *zwaait heel hard* Hier ook zo hoor!

  Het is naar mijn idee gewoon niet nieuw meer voor ze. Ze weten nu wat er gaat komen. Wat ik vaak doe als ik lekker tegen hem aanhang op de bank is zijn hand op mijn buik leggen. We liggen dan toch lekker, dus kan hij net zo goed zijn hand op me buikie houden. Kleine ukkie is zo actief dat dat de hele dag doorgaat. Als manlief dat dan voelt gaat hij opeens wel allerlei vragen stellen: hoe voelt dat nou? Ja eeeh probeer dat maar eens uit te leggen als ze vrouwen en hormonen al niet begrijpen. Zeg dan altijd maar: heb je wel eens het gevoel dat je darmen rommelen/bewegen/ploppen? Nou zo voelt dat ongeveer maar dan 10 keer zo hard. Nou moet ik zeggen nu die buik goed zichtbaar is hij wel steeds meer geïnteresseerd begint te worden. Komt vaker aan met een naam en vraagt wnr ik weer naar de vk moet. Hij is alleen met de 1e en 2e echo mee geweest, de rest van de controles ga ik alleen. Ben er vaak binnen een kwartier weer weg en vragen altijd hetzelfde: of ik nog vragen heb, gewicht, bloeddruk en hartje luisteren en that's it! Vind het een beetje nutteloos om hem daarvoor vrij te laten vragen voor zijn werk.

  Wel heeft hij over 2 weken een week vrij genomen. We gaan dan Dinand zijn nieuwe kamer verven. Nouja we, hij gaat verven hihi:p. Hij bent dus wel steed meer interesse te tonen!

  Komt goed meis!
   
 8. guppekop

  guppekop VIP lid

  28 aug 2009
  13.271
  1
  0
  varend op schip
  gek kind:D

  dat hij meegaat naar gewone controles vind ik ook niet echt nodig als hij dan die dag nog maar wel vraagt hoe het was en het liefste zodra ik binnenkom;) Maar omdat we toch eigenlijk altijd samen gaan is dat punt niet echt aan de orde hier.
  Vooral gewoon in het dagelijkse dat het "vergeten" word. Maar er is dus nog hoop dat het van lieverlee steeds beterder word!
   
 9. mammamia

  mammamia Niet meer actief

  He gup (en belliebel), jij hier:D

  Ik kan je geen vergelijking geven, want hier is er nog geen 2e op komst. Maar het lijkt me wel zo fijn als hij wat meer interesse toont. en hij MOET echt wel mee naar de 20 weken echo hoor. Je weet natuurlijk nooit hoe het eruit ziet (wil je niet bang maken, maar ben ff reeel) en dan wil je wel graag steun van je partner hebben! Zeg dat maar tegen em! De rest zal wel weer komen als het kindje er eenmaal is, dan smelten die papa's zo weer:D Succes meissie en cu op febr. forum:p

  XxX mammamia
   
 10. Aylin16

  Aylin16 Fanatiek lid

  19 jul 2008
  3.660
  0
  0
  Erg herkenbaar voor hun is het nieuwtje eraf. Wij hebben 3 kids kort op elkaar en ik werd bij de derde gewoon geen eens meer voor zwanger aangezien.

  De nodige oplopende discussies hebben we over dit onderwerp vaak genoeg gehad.
   
 11. Ukkie2

  Ukkie2 Niet meer actief

  ja wel wat herkenbaar hoor. mijn man was helemaal blij toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, maar de interesse was er bij hem ook snel af. hij kon niet mee naar de tweede echo, dat maakte het voor hem en mij ook al wat afstandelijker..terwijl hij bij de eerste alles op alles zette om mee te kunnen.
  nadat ik het met hem erover heb gehad zei hij ook dat het niet meer zo spannend is als bij de eerste, het voelde voor mij alsof hij stiekem wat spijt had, maar dit was echt niet zo zei hij.

  hij was bij de eerste zwangerschap ook poepiezuinig met mij, maar bij deze knalt hij over alle drempels etc.
  heb nu sinds gisteren een angelsound gekocht om hem er zo veel mogelijk bij te betrekken en hij was gisteren echt eventjes in de wolken. de enthousiasme komt weer bij hem terug. dus wie weet jou man ook wel?? misschien moet hij weer even het besef hebben dat je echt een leventje in je buik hebt zitten....
  bij mijn man is er nog heeeel veel hoop hoor! als ik ook maar enthousiast ben erover...
   
 12. Miek74

  Miek74 Fanatiek lid

  3 nov 2007
  1.968
  1
  0
  NH
  heel herkenbaar. Maar ik moet toegeven dat het voor mij ook anders is. Ik ben nog druk met een peuter, werk, huishouden, sociale contacten en ga zo maar door, ik ben er nu ook minder mee bezig. En ik weet dat alles goed komt als de kleine er is. Op zijn manier is hij er wel mee bezig, hij is bezig met het maken van promotie op het werk en zijn gezin onderhouden is heel belangrijk voor hem. Dus voor 10min controles hoeft hij ookniet mee naar de vk. Echos wel en de intake bij de gyn laatst. Komt wel goed, ik maak me geen zorgen :)

  Mijn zoontje aait en kust mijn buik vaker dan zijn pa, die is er al klaar voor, hahahaa
   
 13. belliebel

  belliebel VIP lid

  11 jun 2009
  14.226
  648
  113
  Vrouw
  Buschauffeur
  20 weken echo is inderdaad wel een belangrijk iets. Mannetje is toen ook mee geweest, stiekem vond hij het toch wel errug leuk om de kleine uk te zien. Ik weet nog wel bij Dinand dat hij het toen pas echt besefte dat er een kindje kwam. En bij deze had hij het ook weer hoor. Wij beide hebben die hele dag alleen maar lopen stralen omdat alles goed was en we een kleine meid krijgen:p.
   
 14. guppekop

  guppekop VIP lid

  28 aug 2009
  13.271
  1
  0
  varend op schip
  zo denk ik er dus ook over als je weet dat je echo gaat krijgen dat hij dan MOET voor het geval dat er toch iets is waar je niet op hoopt
   
 15. guppekop

  guppekop VIP lid

  28 aug 2009
  13.271
  1
  0
  varend op schip
  angelsound heb ik nog van vorige zwangerschap. Zijn reactie vaak: kheb er geen zin in:(

  toppunt was vandaag. Weet je wanneer hij de babykamer wil klaarmaken? in AUGUSTUS! dan ben ik uitgerekend!:x

  wel fijn dat er hier meiden zijn die het herkennen! voor jullie niet natuurlijk, maar voor mij;)

  hoop dat het morgen na/bij de echo beter word!
   
 16. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.489
  478
  83
  Vrouw
  Customer Service Groothandel fournituren en garens
  Duitsland
  Ja hier ook een vent die minder geïnteresseerd is als bij de eerste. Inderdaad de nieuwigheid is er vanaf, hij vraagt wel of de controles goed waren enzo. Maar hij vind het momenteel even te veel van het goede.... :D Ik zit 1 a 2 keer per week bij een arts/specialist en hij is van mening dat ze het in Duitsland allemaal maar overdrijven. Heb nu zwangerschapsdiabetes, dus loop mn normale controles bij de Frauenartzt, loop bij de internist vanwege de suiker en krijg groei-echo's bij de gyn.... en die wilde dat er wekelijks CTG's worden gemaakt bij de FA.....

  Maar meneer vergeet wel mooi dat mijn eerste zwangerschap gewoon geen suiker heeft gekend.... in NL had ik ook anders al die extra controles gehad.... maar dat wil hij dus niet horen/weten.
   
 17. whitesaber

  whitesaber Niet meer actief

  Mijn man was met onze zoon (1ste) al een beetje afstandelijk maar dat was omdat hij dan zei: Dat het altijd fout kon gaan...
   
 18. Pinjo

  Pinjo Bekend lid

  5 jan 2008
  672
  0
  16
  Ook hier herkenbaar hoor! Het zal wel komen doordat we nu ook wat andere gedoetjes aan ons hoofd hebben, maar manlief toont zich veel minder betrokken dan eerst. Minder buikvoelen en minder vaak mee naar VK bijvoorbeeld. Ik weet wel dat hij het leuk vindt hoor, maar hij heeft nog niet echt veel interesse in de nieuwe baby. Voordeel is wel: ik had deze keer volledig de vrije hand in het uitkiezen van kleertjes en kleurtjes voor de babykamer!

  Overigens weet ik nog van de vorige keer dat manlief na de geboorte ook meer aan ons meisje moest wennen dan ik. Ik voelde me direct moeder, bij hem heeft dat meer moeten groeien (dat ie zich vertrouwd met haar voelde dan he, moeder voelt ie zich nog steeds niet denk ik :D)
   
 19. Lovelylonnes

  Lovelylonnes Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.208
  1
  0
  Nagelstyliste en incassomedewerker.
  Nou hier is het de 3e, moet je voorstellen ;)
  Ja hij gaat wel mee naar de eerste echo en ook aar de 20 weken echo. Hij maakt zich nog veel meer zorgen als ik of alles goed is en is al maanden aan het plannen hoe we alles moeten gaan indelen en welke auto we moeten gaan rijden enzo.

  maar hij houdt daarintegen helemaal geen rekening meer met het feit dat ik niet meer 100% de oude ben! Ik ben moe en lusteloos en misselijk etc...
  Voetjes masseren heeft ie nooit gedaan hoor, dus dat verwacht ik niet. Maar vind het ook niet leuk als hij thuiskomt en het eerste wat hij doet is zeuren dat ik iets niet heb opgeruimd terwijl ik de hele dag beroerd op de bank heb gehangen.....
   

Deel Deze Pagina