50% BV 50% KV

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door shanai, 22 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. shanai

  shanai Bekend lid

  8 feb 2008
  816
  0
  0
  limburg
  Ik geef nu volledige BV afgekolfd in een flesje, mijn dochterje is nu drie weken oud. Binnenkort wil ik 50/50 gaan geven ivm werken e.d. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
   
 2. Heidi Akkers

  Heidi Akkers Fanatiek lid

  30 jun 2008
  2.755
  0
  0
  lactatiekundige
  Gelderland
  Hallo,

  Begrijp ik het goed dat je al je voedingen nu afkolft en dit aan je kindje geeft per flesje?

  In dat geval moet je even goed bekijken welke voedingsmomenten zullen vervallen, dus welke je straks niet meer af gaat kolven. Dit is bijvoorbeeld de voeding rond 11.00 uur, rond 14.00 uur en rond 17.00 uur. (ik noem maar even een voorbeeld)

  Je laat dan de voeding van 17.00 uur het eerste vervallen, dus niet meer kolven, enkel de spanning eraf als het niet prettig aanvoelt. Houd je lijf goed in de gaten, kijk of je geen rode, warme plekken krijgt, geen verstopte melkkanalen etc.
  Wanneer na een dag of 3 to 5 blijkt dat je lichaam het 'snapt' dat je op dat moment niet meer gaat afkolven, laat je de voeding van 11.00 uur vervallen. Dit doe je op de zelfde manier. Niet kolven, enkel als het niet prettig voelt. Na een dag of 5 kun je dan de voeding die nog overblijft vervangen.

  Het is van te voren niet te voorspellen hoe lang je lichaam nog in staat zal zijn om enkel een ochtend en een avond voeding te geven. Wanneer je alle voedingen kolft zou je ook eens kunnen kijken of je en een keer of 4 kolven niet een ruimere productie dan 4 voedingen kan genereren. Maar dat moet je even uitproberen. Als je het handig uitkient, hoef je misschien niet op je werk te kolven, maar kun je je kindje toch moedermelk blijven geven.
  Probeer het gewoon eens.

  Succes!
  Heidi Margit
   

Deel Deze Pagina