dag dames, Hier een hele domme vraag. Ik ben pizza’s aan het maken maar heb een beetje veel gemaakt waardoor ik of in twee keer moet bakken. Of twee ovenplaten tegelijk moet gebruiken. Maar worden ze dan gaar als er een boven de ander staat?
Als je een hete lucht oven hebt en genoeg ruimte tussen de platen laat (en misschien halverwege even omdraait) wel. Met een conventionele oven met boven- en onderwarmte zou ik ze na elkaar bakken.
Het kan...maar...inderdaad de onderste de laatste 5 minuten naar boven doen. En iets langer dan als je maar 1 bakt. Dus als je eerder 10 minuten doet...doe je nu2 a 3 minuten langer. En ook alleen bij hetelucht
Ik zou na elkaar bakken. Als je halverwege moet omdraaien gaat de temperatuur van de oven naar beneden en pizza moet juist heet gebakken worden.
Ik doe ze tegelijk en dan draai ik halverwege de baktijd de platen om, zodat ze ander ook de helft van de tijd boven zit.
Hier moet de onderste dan net iets langer, dus dan haal ik de bovenste eruit om vast te snijden en op een bord te leggen. De andere kunnen vrij snel daarna ook we uit.
Ik heb het voor de zekerheid achter elkaar gedaan. Was bang dat het deeg teveel zou rijzen bij het wachten op de tweede ronde maar dat ging goed. Bedankt allemaal voor jullie reacties!
Zo doe ik het ook en halverwege de baktijd wissel ik de pizza's om zodat ze allebei even gaar en knapperig zijn.