ADVIES: Meteen na stoppen pil proberen zwanger te worden!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Dreamer78, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dreamer78

  Dreamer78 Lid

  24 feb 2008
  45
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  Noord-Brabant
  Hallo allemaal,

  Mijn verhaal in de hoop voor sommigen van jullie iets te kunnen betekenen bij zwanger worden: volgens mijn gynaecoloog vergroot je je kans op een zwangerschap door meteen actie te ondernemen na het stoppen met de pil!

  Ik heb na 8 maanden zeer onregelmatige en meestal lange cycli na het stoppen met de pil contact gezocht met mijn huisarts en ik ben doorverwezen naar de gynaecoloog met twee temperatuurkaartjes op zak waar totaal geen eisprong in te ontdekken valt.

  Ik kom net bij de gynaecoloog vandaan en uit bloedonderzoek blijkt dat ik geen eisprong uit mezelf heb omdat de hormoonwaarden van de verschillende hormonen precies verkeerd om is. :cry:

  Ik krijg nu een proverakuur om een bloeding op te wekken en vervolgens start ik dan op dag 3 met Clomid 50 mg gedurende 5 dagen. Mijn cyclus zal worden bijgehouden (groei van follikels) en ook zal er een samenlevingstest gedaan worden (of mijn lichaam het toelaat dat de zaadjes hun weg zoeken naar een mogelijk eitje en of het dus ook daadwerkelijk bevrucht kan worden). :rolleyes:
  Aan de andere kant ben ik al blij dat ik niet vervroegd in de overgang ben of zo of toch jaren terug bij een eerder vriendje een chlamydia-infectie heb opgelopen (waar je heel vaak ook niks van schijnt te merken als je het hebt, wat een akelig idee!).

  Toen de gynaecoloog mij vroeg of ik nog vragen had, heb ik de vraag gesteld die mij al lange tijd bezig houdt: kan het door het gebruik van de pil komen dat ik nu geen eisprong heb (althans, meestal niet) terwijl ik me meen te herinneren dat ik voor ik aan de pil begon (zo'n 14 jaar terug) heel regelmatig was!
  Volgens de gynaecoloog ligt het niet aan de pil. Hij twijfelde trouwens of ik vroeger wel regelmatig was (maar ik meen me zeker van wel te herinneren!) maar zei juist dat de pil een GUNSTIG effect op je cyclus kan hebben als je heel onregelmatig bent: de pil reset als het ware je lijf waardoor je dus in feite de eerste zes maanden na het stoppen met de pil een grotere kans hebt op een eisprong dan na 6 maanden stoppen. Dit geldt dus als je van jezelf een heel onregelmatige cyclus hebt en weinig of geen eisprongen.

  Hij zei zelf ook dat dat zijn advies is aan mensen die stoppen met de pil: meteen ervoor gaan! En volgens hem was het onzin dat je moet wachten omdat de pil eerst uit je lijf moet, wat je wel eens vaker leest of hoort.
  Dus dames: niet doen! Meteen actie ondernemen, gebruik je kansen!

  Heel veel succes allemaal met zwanger worden en voor degenen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is en al een tijdje aantobben, met of zonder medische begeleiding: sterkte meiden. Het valt niet altijd mee. Ik duim voor jullie. [-o<

  Liefs, Dreamer
   
 2. Skye

  Skye Niet meer actief

  Nou das dan goed nieuws voor mij.....wij zijn er idd gelijk tegenaan gegaan en moet nu nog 6 dagen tot NOD. Ben benieuwd
   
 3. Moosje25

  Moosje25 Bekend lid

  23 aug 2008
  539
  0
  0
  Omgeving Rotterdam
  He das balen voor je zeg, ik hoop voor je dat het nu snel gaat lukken. Voor mij is het goed nieuws, want ik ben begin deze maand gestopt met de pil en wij zijn er ook meteen voor gegaan. Ik kan over een week testen dus ben benieuwd. Ondertussen leef ik met je mee. Sterkte.
   
 4. Dreamer78

  Dreamer78 Lid

  24 feb 2008
  45
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  Noord-Brabant
  Dames, zegt het voort!
  Volgens mij zijn er veel mensen die vooral die eerste cyclus na het stoppen met de pil geen actie ondernemen (of in ieder geval beschermd bedoel ik dan!) omdat ze uit zichzelf willen afwachten hoe lang die eerste cyclus duurt of omdat ze menen dat dat moet omdat ze dat zo hebben gehoord.
  Dit kan echt een gemiste kans zijn!

  Bedankt voor het medeleven...ik zit nu ook echt ff in een dipje, ik ben eerlijk gezegd ook wel teleurgesteld in mijn lijf... :(
  Het enige wat ik nu kan is hopen dat die clomid aan gaat slaan!
   
 5. Inggrid

  Inggrid Fanatiek lid

  4 jul 2008
  1.793
  0
  0
  verpleegkundige
  Twentheland
  een maandje wachten na stoppen is puur om beter inzicht te krijgen als je zwanger wordt in de eerste ronde wanneer je dan uitgeteld bent. niet omdat het gevaarlijk zou zijn o.i.d.
  Tegenwoordig kunnen ze d.m.v. echo's en metingen aardig inzicht krijgen in wanneer je bent uitgeteld.

  Dus gelijk klussen maar :thumup:
   
 6. Deurtje

  Deurtje Fanatiek lid

  8 mei 2008
  4.332
  0
  0
  Ik werd na de pil eerst 3 maanden niet ongi, dus bij mij zou dit nergens op hebben geslagen. Toen we voor het echie gingen, ben ik in ronde 2 zwanger geraakt (en slikte al 3 jaar geen pil meer).. dus het gaat niet altijd op.
   
 7. Dreamer78

  Dreamer78 Lid

  24 feb 2008
  45
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  Noord-Brabant
  Hey Marriedgirl,

  Als je nog eens naleest wat ik schrijf zie je dat ik schrijf over als je dus WEL net na de pil gaat proberen zwanger te raken en MITS je van jezelf een onregelmatige cyclus hebt!

  Ik wil alleen maar zeggen dat het niet altijd zo is dat je pas meer kans/effect hebt qua zwanger worden na een tijd na stoppen met de pil, iets wat mij wel vaak voorgehouden is als ik me zorgen maakte over lange cycli: "je lijf heeft tijd nodig om te herstellen na pilgebruik" My ass! :x Het kan dus ook zo zijn dat je lijf tijd nodig heeft om weer naar de klote te gaan (mijn cyclus wordt steeds langer!) en dat het in betere omstandigheden verkeert net na het stoppen met de pil!
  Dit kan dus voor iedereen anders zijn en dat wilde ik duidelijk maken (voor zover ik weet heb ik niet beweerd dat dit altijd geldt?). Ik wilde dus zeker geen gelijk halen of er een welles-nietes-spel van maken, integendeel, ik wilde nuancering aanbrengen in wat de meeste meiden wordt voorgespiegeld en dat overigens met de beste bedoelingen...

  Groetjes!
   
 8. Deurtje

  Deurtje Fanatiek lid

  8 mei 2008
  4.332
  0
  0
  Oke, ik bedoel het ook niet verkeerd hoor.. maar je zegt mits je een onregelmatige cyclus hebt van jezelf en die heb ik toch echt...
  Maar elke kans is er eentje, dus ook net na de pil.
   
 9. Dreamer78

  Dreamer78 Lid

  24 feb 2008
  45
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  Noord-Brabant
  Ja Marriedgirl, ik kreeg dit ook maar door van de gyn en ik had zoiets van: mij helpt het niet meer, ik gooi het op zwangerschapspagina, wie weet heeft er iemand wat aan.

  Ik was ook gewoon wel geirriteerd als ik mijn bezorgdheid uitte en afgedaan werd (ook hier wel eens) met "geef je lichaam zeker een jaar de tijd." Ik voelde gewoon dat er iets niet klopte en dan voel je je niet serieus genomen als je dat als reactie krijgt!

  Proficiat met je zwangerschap! Ik hoop dat alles goed verloopt en dat je er super van kan genieten.

  Groetjes
   
 10. Jantsjuh

  Jantsjuh Niet meer actief

  Ben het helemaal met je eens dreamer,

  en ik kan het bewijzen, begin juli gestopt met de pil en ben meteen zwanger. en als ik dit zo lees vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Want ben juist aan de pil gegaan doordat ik zo onregelmatig ongesteld was. wat jou gyn verteld heeft klinkt dan ook heel logisch.

  ga hem uitprinten en op het werk laten lezen, de dames daar vonden mij zo stom om meteen zwanger te raken "vanwege de hormonen".
  Dankje voor dit bericht :thumup:

  en meiden bij wie het wel wat langer duurt, ik duim voor jullie [-o<
   
 11. Chantalleke

  Chantalleke Bekend lid

  6 feb 2007
  606
  0
  0
  doktersassistente
  Apeldoorn
  Nadat ik gestopt ben met de pil had ik de gebruikelijke 'ontrekkingsbloeding', daarna 1x echt ongesteld en toen was ik 'al' zwanger. Helaas liep dat uit op een miskraam...
   
 12. Eefje75

  Eefje75 Lid

  25 aug 2008
  52
  0
  0
  Amsterdam
  Tjonge dreamer, wat een interessant nieuws.... naja ik ben net gestopt dus zal het allemaal even rustig af moeten wachten, Daarom is het handig dat ik dit juist nu weet ;)

  Wat een vervelend nieuws voor jou! ik wil je dan ook veel sterkte toewensen!
   
 13. Mystic Sun

  Mystic Sun Bekend lid

  3 dec 2007
  884
  0
  0
  Ik had ook vorig jaar november de pil laten staan, toen 1x ontrekkingsbloeding en er gewoon voor gegaan en ja direct zwanger, helaas in februari is dit een MK geworden.
  Ik heb toen voor 1 maal de prikpil genomen, maar 3 maanden later toen hij uitgewerkt had moeten zijn geen ongi meer te bekennen :confused:
  Na een bezoekje aan de huisarts gaf hij me voor 1 week 1 pilstrip mee, ik moest 3 piltabletjes per dag innemen zodat mijn cyclus weer werdt opgewekt.
  Nu ben ik net weer gestopt met die strip en wacht op mijn ongi maar begin nu al krampen te krijgen dus hoop voor dit weekend dat mijn ongi eindelijk is gearriveerd zodat ook wij er helemaal voor kunnen gaan...
   
 14. Dreamer78

  Dreamer78 Lid

  24 feb 2008
  45
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  Noord-Brabant
  Wat fijn! Bedankt voor jullie reacties!
  Dit was precies mijn bedoeling: al zijn het maar een paar mensen die het lezen en er wat aan hebben! Heel graag gedaan.

  Ik merk gewoon dat het heel fijn is om ervaringen uit te wisselen maar soms heb je gewoon ook ff wat behoefte aan het raadplegen van iemand die erin gespecialiseerd is, zoals in dit geval dus een gynaecoloog.

  Als ik nog zaken tegen kom in mijn bezoekjes aan de gyn, zal ik ze op zwangerschapspagina plaatsen. Er zijn altijd mensen die er wat aan kunnen hebben en ik help graag!

  Liefs van mij en succes allemaal met de zwangerschap of zwanger worden!
   
 15. ik ben in mei gestopt met de pil en er meteen voor gegaan, in juli ben ik zwanger geraakt en nu heb ik een pracht van een zoon :D
  mijn advies: GA ERVOOR!
   

Deel Deze Pagina