afname melkproductie na eisprong

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door dotje24, 8 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. dotje24

  dotje24 Actief lid

  24 jan 2010
  105
  0
  0
  dordrecht
  Hallo!

  ik heb een dochter van 4 maanden en helaas ben ik al weer 3 keer ongesteld geweest tijdens deze maanden. Nu merk ik dat mijn productie ontzettend terugloopt tijdens mijn eisprong. En na mijn menstruatie loop ik weer helemaal vol. Ik voed op verzoek als ik thuis ben, ze krijgt dan volgens mij wel voldoende voeding binnen. Maar als ze naar de opvang gaat, kolf ik af. Gister had ik mijn eisprong en vanmorgen met kolven had ik maar 50 cc. Heel frustrerend, aangezien ze 160 cc per keer uit de fles bij de opvang drinkt.
  Nu is er natuurlijk de optie dat ik overdag flesvoeding geef voor de melk die ik niet kan produceren, alleen heeft mijn dochter een koemelkallergie en is zij 2 weken geleden met spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat ze in shock raakte door de allergie.
  We hebben speciale voeding gekregen:nutramigen. Sinds dat we dit gebruiken zit ze helemaal onder de droge rode plekjes op haar buikje. Ik ben er mee gestopt en geef nu alleen bortsvoeding en de plekjes verdwijnen ook. Ik wil nu helemaal zo graag alleen borstvoeding blijven geven.

  Ik kolf overdag op de tijden dat ze normaal gesproken voeding krijgt, kolf na na een borstvoeding, kolf 's avonds een keer extra, drink borstvoeding thee van weleda. Buiten de eisprong en beginnende menstruatie heb ik dus voldoende melk,maar tijdens niet. Kan ik dit nog beïnvloeden?
  Als jullie tips of ervaringen hebben, hoor ik het graag.

  Groeten,
  Bianca
   
 2. Linda Offereins

  Linda Offereins Lactatiekundige

  3 mrt 2010
  860
  0
  0
  Misschien zou je op die dagen wat domperidon kunnen gebruiken?
  Dat is iets wat een heel direct effect heeft. Je zou het dus alleen rond die dagen kunnen slikken.
  Lees voor informatie over domperidon maar op www.borstvoeding.com en zoek op de term domperidon.
  Als er daarna nog vragen zijn kun je ze hier stellen.

  succes
  Linda
   

Deel Deze Pagina