Alleenstaand en kinderwens (KID)

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Papallona, 24 okt 2021.

 1. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Hallo dames,

  Een paar jaar geleden was ik hier vrij actief, in 2016 zwanger geworden van mijn zoontje dmv IUI. Helaas is de relatie met m’n ex over (hij is ook niet in beeld, lang verhaal).

  Zoontje is ondertussen ruim 4 jaar en al die tijd heb ik kriebels gehad voor een tweede. Nooit doorgezet om er alleen voor te gaan, (en geen potentiële partner tegengekomen) maar de kriebels gaan niet weg. Ik heb alles op orde, koophuis, goede baan, enorm goed vangnet om me heen die overal bereid is om te ondersteunen. Dus heb ik de knoop doorgehakt en ga ik van de week naar de huisarts om een doorverwijzing te vragen voor KID.
  Zijn er hier dames die dit ook hebben gedaan als alleenstaande (moeder)?
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 2. SweetBlossom

  25 apr 2021
  39
  63
  18
  Vrouw
  Hoi! Wat een mooie en moedige beslissing. Wanneer je alles op orde hebt en je wens enorm diep is, lijken er wat mij betreft geen belemmeringen te zijn. Ik kan alleen maar zeggen, go for it!

  Ik ben zelf ook al jaren alleen (zonder kinderen) en heb al jaren een kinderwens. Vorig jaar de knoop doorgehakt om er echt voor te gaan. Ik doe IUI-D. Helaas heb ik een paar maanden geleden een missed abortion gehad. Hoop ontzettend dat het binnenkort wel blijvend raak is. Ik denk wel eens, was ik er maar eerder aan begonnen. Maar tegelijkertijd denk ik ook dat ik er niet meer klaar voor had kunnen zijn dat dat ik nu ben.
   
  Papallona, Zuul en BibiQ vinden dit leuk.
 3. BibiQ

  BibiQ Fanatiek lid

  16 feb 2013
  1.370
  222
  63
  Vrouw
  Utrecht
  Hai dames, ik sluit me hier graag aan! Ik heb het forum al enige tijd afgestruind opzoek naar andere BAMmers.

  8 jaar geleden was ik hier ook actief, ik was toen zwanger van mijn zoon, die vorige week 8 is geworden. Mijn zoon komt uit een knipperlicht relatie van zo'n 7 jaar en was een kadootje om het zo te zeggen. Vader is nog wel in beeld maar we hebben nooit samengewoond dus ik heb het grotendeels altijd alleen gedaan. In de tussen tijd al enige jaren de wens voor 2de. Helaas geen leuke nwe nan ontmoet. Geprobeerd kinderwens op te geven maar tevergeefs en zodoende vorig jaar besloten er alleen voor te gaan. Door Corona en de lange wachtlijsten even in hold gezet tot afgelopen voorjaar. En nu heb ik de 13de okt mn eerste IUI-d gehad. Helaas lijkt het erop dat t niet raak is. Mn NOD is dinsdag/woensdag.

  Ik ben daarnaast redelijk laat en had het ook liever eerder gedaan. Ik wordt over 3 mndn 40....
   
 4. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  Hier soortgelijk verhaal! Zoontje van nu 5 uit een misgelopen relatie, vader helaas nauwelijks in beeld. Is op een nare manier stuk gelopen en jaren m’n buik vol van mannen en handen vol aan zorg voor zoontje gehad. Toen ik er weer aan toe was wel gedate, maar ging allemaal toch te moeizaam plus toenmalige vriend was gesteriliseerd. Feit dat het sowieso geen optie was maakte voor mij duidelijk dat ik toch alsnog een kinderwens had. Dus vorig jaar maart toen ik 40 werd besloten er alleen voor te gaan.

  Na het oriënterende vruchtbaarheidsonderzoek te horen gekregen dat ik op het punt stond de vervoegde overgang in te gaan en dat de kansen in 6 iui-D pogingen op max 5% in totaal lagen. De laatste poging bleek het echter geheel tegen verwachting in raak en inmiddels dik 28 weken zwanger van een meisje. Heel spannend qua leeftijd en of het goed zou blijven gaan, enorm schakelen in het begin omdat ik eigenlijk had aanvaard en omarmt dat het niet meer zou gebeuren, maar begin nu te geloven en naar haar komst uit te kijken hoewel ik me ook wel erg schrap aan het zetten ben voor de komende 4 jaar best wel weer afzien in je eentje terwijl ik net wat meer m’n vrijheid terug begon te krijgen.

  Spannend dat je de knoop hebt doorgehakt en hoop voor jou, en de andere dames die reeds reageerden, dat het snel raak mag zijn!
   
  Mississippi en BibiQ vinden dit leuk.
 5. BibiQ

  BibiQ Fanatiek lid

  16 feb 2013
  1.370
  222
  63
  Vrouw
  Utrecht
  Wow wat leuk om te horen dat het gelukt is, en van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! We blijven duimen dat het goed gaat voor jullie!

  Het geeft ergens hoop te lezen dat je 40 bent en het toch gelukt is. Ook zo leuk om de herkenbare en soortgelijke verhalen te lezen, dan ben ik niet enige.:)
  Idd de eerste 4 jaar zijn het pittigst:eek::confused:daar ben ik me ook al enigszins op aan het voorbereiden mocht het gaan lukken.
   
  SydneyGirl vindt dit leuk.
 6. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Hee, leuk dat je reageert! Goed dat jij de knoop door hebt gehakt. Mag ik vragen wat het verschil is met IUI-D en KID? Want ik had op advies al gekeken bij Isala en Fertiliteitskliniek Twente en daar staat niks over IUI-D of KID. Alleen KID wordt beschreven. Vorige keer werd ik met IUI zwanger (poging 1), dit was na 22 rondes op de natuurlijke manier.

  Ik duim zo voor je dat je binnenkort een plakker hebt!
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 7. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Oh wauw! Gefeliciteerd, het is je gegund!
  Ik lees bij jou ook IUI-D? Hoe kom je daarvoor in aanmerking? Ik benoemde hierboven ook al dat je op internet alleen maar KID tegenkomt bij klinieken.
   
  BibiQ en SydneyGirl vinden dit leuk.
 8. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Hee hallo, leuk dat je reageert! Jammer dat het lijkt dat het deze ronde niet raak is, ik hoop zo voor je dat het snel raak is voor je!
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 9. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  Je vraag was niet specifiek aan mij bericht maar bij KI wordt het zaad hoog in de schede ingebracht en moet het zelf de baarmoedermond door en verder omhoog, en bij IUI echt helemaal al in de baarmoeder. Het zijn verschillende technieken.

  Edit: oh, haha, toch ook aan mij gericht :)
   
  BibiQ en Papallona vinden dit leuk.
 10. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Hoe zijn jullie begonnen met de zoektocht? Ik heb veel opgezocht en ga van de week naar de huisarts. Ik heb gekeken naar fertiliteitskliniek Twente en ISALA Zwolle. De eerste ben ik bekend mee en de tweede ken ik iemand die daar ook KID heeft gedaan.

  Alleen zie ik overal op internet dus KID staan, valt IUI-D daaronder? Wordt adhv het onderzoek bepaald wat de beste manier is? Ik lees bij Fertiliteitskliniek Twente en ISALA dus ook dat er maar weinig wachttijden zijn, dat vind ik wel bizar omdat ik zelf dacht dat het langer zou duren aan wachttijd.
  Ik ben 34 en heb altijd ook gezegd dat als ik voor mijn 35e niemand had ik het zelfde wilde doen. Echter merk ik dat de kinderwens sterker is dan dat dus dat ik me nu al wil aanmelden.
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 11. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Maar hoe kom je dan in aanmerking voor IUI-D? Want ik kan dat niet vinden bij de destbetreffende klinieken, is dat afhnakelijk van onderzoek? Vorige keer werd ik zwanger met IUI, ondanks de enorm lage VCM score (0,35) was het toch raar. Echt een wondertje dus.
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 12. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  Ik loop via een kliniek, Nij Barrahues, en zij stelden dit meteen voor. KI is eigenlijk nooit ter sprake gekomen. Ik las op de site van Freya dat veel ziekenhuizen de term KI voor beide technieken gebruiken: misschien is dat bij jouw ziekenhuizen het geval?
   
  BibiQ en Papallona vinden dit leuk.
 13. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Aaah kijk, dat zal dan misschien wel zo zijn inderdaad. IUI klinkt voor mij ook wat "aantrekkelijker" want heb zelf ook endometriose en wat verminderde vruchtbaarheid daardoor is het vermoeden.
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 14. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Ik vind het wel spannend trouwens, heb het 2 vriendinnen verteld dat ik nu echt de stap naar de huisarts ga nemen. Hoe reageert jullie omgeving?
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 15. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  :D:$:D;)
  Dank je wel: en misschien nog hoopvoller, ben zelfs al 41, bijna 42 tegen de tijd dat ik uitgerekend ben :D
   
  BibiQ en Papallona vinden dit leuk.
 16. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  Het is ook heel spannend! Ook de praktische kant van het hele traject met timen en wachten etc.

  Mijn ouders waren in het begin wat bezorgd, vonden het misschien ook niet heel verstandig, maar zijn nu wel heel blij. Verder tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad, maar draag het dit keer - dat het echt zelfverkozen en bewust is - ook echt met uitgesproken trots dus misschien lastig voor mensen om dan nog negatief te reageren :rolleyes::D
   
  BibiQ en Papallona vinden dit leuk.
 17. SweetBlossom

  25 apr 2021
  39
  63
  18
  Vrouw
  De kans op slagen is met IUI ook iets groter dan met KID, omdat het al iets dichter bij het eitje is natuurlijk. Ik zou zeker alvast aanmelden, gezien er bij sommige klinieken en ziekenhuizen flinke wachttijden zijn. Dit heeft niet alleen te maken met een tekort aan donoren, maar ook door de corona, sommige behandelingen hebben maandenlang stil gelegen. Je kunt trouwens ook kiezen voor een Scandinavische donor, die donorbanken hebben geen wachttijden.

  Ik vond het mega spannend om aan mijn nabije omgeving te vertellen, maar ze reageerden allemaal erg positief. Natuurlijk zijn er wel eens wat zorgen, maar die zijn ook wel weer weg te nemen. Zo'n beslissing neem je weloverwogen en dat begrijpen ze uiteindelijk allemaal wel. En zo niet, dan is dat het probleem van de ander
   
  BibiQ en SydneyGirl vinden dit leuk.
 18. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Wat enorm fijn! Je kan dit ook niet “half” doen als je er zo bewust voor kiest.
  Ik merk dat er een last van schouders is gevallen nu ik de keuze heb gemaakt om ervoor te gaan. Ik kom uit een enorm nare relatie dus ik ben wel bang wat mensen dan hier van vinden maar dat komt vast goed.
   
  BibiQ en SydneyGirl vinden dit leuk.
 19. Papallona

  Papallona Bekend lid

  9 apr 2016
  630
  50
  28
  Vrouw
  Heb inderdaad al gezien dat er bij sommige wachttijden zijn. Heb zelf geen problemen met een buitenlandse donor. Wil wel graag dat dit niet anoniem is. Of ja, als het kind oud genoeg is en er behoefte aan heeft dat deze wel de gegevens heeft van vader. In Nederland is dat verplicht volgens mij maar in het buitenland niet maar kan je er wel voor kiezen.
   
  BibiQ vindt dit leuk.
 20. SydneyGirl

  SydneyGirl Actief lid

  5 mei 2021
  242
  218
  43
  Vrouw
  Uiteindelijk vinden mensen altijd wat. Maar belangrijk is het niet. Moet zelf altijd erg lachen om het Engelse gezegde: opinions are like arseholes: everyone’s got one and they usually stink. Belangrijkste is dat jij - en de mensen in je netwerk dat je nodig hebt als alleenstaande - er achter staan en blij van worden. Hou dat gevoel van opluchting om het doorhakken van de knoop en zin in dit traject lekker vast!
   
  SweetBlossom, BibiQ en Papallona vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina