Amandelen verwijderen/oortjes doorprikken

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Lientje, 8 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lientje

  Lientje Fanatiek lid

  24 nov 2005
  4.063
  0
  0
  Financieel advies
  Zeeland
  Ons meisje is nu 2,5 en moet woensdag voor haar amandelen en oortjes doorprikken naar het ziekenhuis. Hoewel het hard nodig is, ze kwijlt heel erg, snurkt heel hard, eet slecht, is heel erg vaak ziek door haar keelamandelen en hoort waarschijnlijk (volgens de KNO dan) ook slecht. Ik wil hier geen discussie beginnen of het nut of niet nuttig zijn van het verwijderen van de amandels. Maar wie heeft er ervaring mee? Hoe ging het met je kindje (van ongeveer deze leeftijd) na de ingreep? Had hij/zij er veel last van? En is de situatie na herstel veel verbeterd?
   
 2. wendelaa

  wendelaa VIP lid

  30 nov 2008
  8.641
  0
  0
  Noord Brabant
  Moeten de keel of neusamandelen verwijderd worden?

  Bij Eva zijn de neusamandelen verwijderd en ze heeft buisjes.
  Dit is afgelopen januari gedaan en ze was toen net 3.
  Van te voren heb ik haar het boeke van Nijntje een paar keer voorgelezen (nijntje in het ziekenhuis) en haar uitgelegd dat zij ook naar t z.h moest

  De ingreep zelf is binnen 10 min voorbij!
  Als je net weer in de wachtkamer zit, dan roepen ze je weer.
  Bij Eva ging het allemaal van een leien dakje, maar er lag bij Eva een kindje op de kamer die echt helemaal hysterisch uit de narcose kwam en ook helemaal onder het bloed zat.

  Eva huilde alleen toen ze bijkwam en had wat bloed bij haar neus.
  Na de operatie ga je nog terug naar de zaal, waar ze even een dutje doen en het personeel even aankijkt of nadien goed drinken en of erg geen nabloedingen zijn.

  Wij waren er om 7.30, om 8.45 de OK aan, 9.10 weer op de zaal en om 12.00 thuis.

  De eerste dagen na de behandeling heeft ze veel geslapen.
  Maar ik ben blij dat het gedaan is!
  Geen koorts meer om de 4 weken, minder hangerig en ze hoort beter.
   
 3. Lientje

  Lientje Fanatiek lid

  24 nov 2005
  4.063
  0
  0
  Financieel advies
  Zeeland
  Ze moet voor de keel en neusamandelen tegelijk. En voor het oor doorprikken. Ik zie er best tegenop, maar hoop dat ze snel weer beter is.
   
 4. stamboom

  stamboom Bekend lid

  17 nov 2006
  654
  0
  16
  ziekenverzorgster
  spijkenisse
  Hoi! Mijn dochter is afgelopen maart geholpen, neusamandelen en oortjes doorprikken. Ze was toen bijna 2,5. Zag er ook erg tegenop, maar het is ontzettend meegevallen. De narcose is even vervelend, maar ze knappen ook heel snel weer op. Na een weekje had ik een ander kind!!! En dan bedoel ik meer energie, meer eten, beter slapen, ineens veel beter praten etc.
  Sterkte!
   
 5. Diadeem

  Diadeem Fanatiek lid

  2 feb 2008
  4.378
  0
  0
  Mijn dochter was iets ouder toen het bij haar gedaan, ze was 3 en half jaar oud. Bij haar zijn keel- en neusamandelen geknipt en oren doorgeprikt. Mijn verhaal is van het gebeuren zelf niet zo positief, maar hoe ze er van opgeknapt is is super.
  Van tevoren ging het allemaal heel goed, het wegmaken ging ook prima. Maar mijn dochtertje werd wel helemaal over haar toeren wakker en heeft zeker een uur gehuild. Een hele rauwe rare huil, komt door de amandelen hebben ze een andere stem. Ze werd helemaal wild omdat een zetpil kreeg en heeft zelf mijn man een gat in zijn shirt gebeten, waar ze zich later niks meer van herinnerde.8)
  Na een uur ging het wat beter en heeft ze een beetje gedronken, 's middags mocht ze naar huis en heeft ze 1 keer oud bloed gespuugd. Daarna was ze echt opgelucht en knapte ze wat op, alleen heeft ze drie dagen echt honger gehad. Ze kreeg niks doorgeslikt, leefde echt op pap. Ik stond stiekem in de keuken een boterham te eten want als ze het zag probeerde zeg het maar het lukt niet. Zo sneu.
  En nou het positieve verhaal. Mijn dochter is het jaar daarna enorm gaan eten, wij wisten niet wat we zagen had ze nog nooit gedaan. Zat niet meer te kokhalzen, is de helft toegenomen in de breedte en ziet er blozend en gezond uit. Was altijd een bleek, mager meisje. Het is nu anderhalf jaar geleden en af en toe zeggen nog mensen van wat is zei opgeknapt zeg.! Het leed is dus niet voor niks geweest.:)
  Is niet echt een verhaal om vrolijk van te worden, maar is best een ingreep voor die kleintjes (keel is nou eenmaal het pijnlijks).
  Moet wel zeggen dat de arts nog kwam zeggen dat ze echt extreem waren.
  Waar ik zelf erg aan moest wennen wat het hoge stemmetjes wat ze er over aan heeft gehouden, is een heel eind minder geworden maar niet 100 procent weggegaan vind ik. Maar vooruit ondertussen helemal aan gewend.:D
   
 6. Lientje

  Lientje Fanatiek lid

  24 nov 2005
  4.063
  0
  0
  Financieel advies
  Zeeland
  Ik zat ook niet alleen op positieve verhalen te wachten hoor, van mij mogen ook de negatieve worden gezegd. Ik ben benieuwd hoe het bij ons gaat. Over een halfuurtje gaan we.
   
 7. Diadeem

  Diadeem Fanatiek lid

  2 feb 2008
  4.378
  0
  0
  Hoe is het afgelopen vandaag?? Ik hoop dat het meeviel.
   
 8. AnthoniaH

  AnthoniaH Actief lid

  29 jul 2006
  361
  0
  0
  Ik ben ook heel benieuwd hoe het gegaan is. Mijn zoontje van 19 maanden moet over een paar weken geholpen worden en ik zie er ontzettend tegen op! Ook omdat je niks kan uitleggen. Ik ben heel benieuwd!

  Groetjes, Anita
   

Deel Deze Pagina