Anticonceptie..

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Asley, 9 aug 2019.

 1. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  261
  66
  28
  Vrouw
  hallo allemaal,

  Ik weet niet of ik hier op de juiste plek post, ik ben zelf nog zwanger. Maar gezien het eind steeds dichterbij kokt begin ik mij soms af te vragen wat we erna moeten mbt anticonceptie wel/niet..

  Heel mijn zwangerschap dacht ik, echt niet dat ik daaraan begin. Maar nu begint mijn twijfel.. hormonen wil ik sowieso niet. Dan zal het eerder een condoom worden denk ik, maar makkelijk is anders.
  Mijn twijfel komt doordat wij alleen zwanger konden worden dmv icsi. Mijn man had/heeft zo weinig zaad dat zelf ivf absoluut geen optie was.. vandaar dat het gebruik van voorbehoedmiddelen nu wel heel erg tegenstrijdig voelt. Toch lees/hoor je soms verhalen dat het erna toch op de natuurlijke manieren gelukt is. Al heb ik wel het idee dat dit dan vooral bij verminderde vruchtbaarheid van de vrouw voorkomt, omdat je hormonen kunnen veranderen na een zwangerschap. Dit is bij ons dus niet het geval, met mijn vruchtbaarheid was al niets mis. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Die misschien toch op de natuurlijke manier zwanger zijn geraakt ondanks dat icsi de enige optie was?
   
 2. xxLinn

  xxLinn Actief lid

  10 mrt 2016
  345
  112
  43
  Hoi Asley
  Hier hadden wij hetzelfde dilemma. Ruim twee jaar gewacht op onze eerste zwangerschap en na ICSI zwanger.
  Uiteindelijk gekozen om geen voorbehoedsmiddel te gebruiken. Omdat ons gezin nog niet compleet is en ik een goede zwangerschap en bevalling gehad heb en vlot ben hersteld. Mocht het dan zo zijn, dan zou het heel erg welkom zijn.
  Nu na een jaar nog niet zwanger.
  We gaan over een aantal maanden opnieuw het traject in voor een tweede.
   
 3. Muisje2016

  18 jan 2016
  64
  90
  18
  NULL
  NULL
  Hier ook fertiliteitstraject nodig gehad. Wel iets anders, ik heb na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap nog maar 1 eileider en die is niet functioneel. Arts was toen erg stellig, ik kan alleen nog via IVF zwanger worden. Zelf twijfel ik af en toe aan die diagnose, ken ook verhalen van vrouwen met niet functionele eileiders die toch spontaan zwanger waren.

  Nu 5 maanden geleden bevallen en we hebben nog wel de wens voor nog een kindje. Daarom besloten geen anticonceptie te gebruiken, als het spontaan gebeurt is het welkom. Wel over gehad dat als ons gezin compleet is we wel anticonceptie zouden gebruiken.
   
 4. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  261
  66
  28
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie! Lag het ‘probleem’ bij jullie ook bij de man..?
  Jammer dat jullie weer het traject in moeten, spannend!
  Ik dacht eerst hetzelfde als jullie. Maar bij mij valt de zwangerschap mentaal helaas best zwaar, vandaar dat mijn twijfel is toegeslagen. Maar een ramp zou het sowieso niet zijn denk ik mocht het wel gebeuren. Blijft een lastige keuze hè. Gelukkig hebben we nog een aantal weken!
   
 5. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  261
  66
  28
  Vrouw
  Als wij zeker ervan waren dat we een tweede wilden, dan was de keuze idd makkelijk.
  Beetje off topic, maar waarom kan je met 1 eileider niet zwanger worden? Je hebt er toch twee?:rolleyes:
   
 6. Muisje2016

  18 jan 2016
  64
  90
  18
  NULL
  NULL
  Ja, snap dat de keuze dan lastiger is.

  Je kan inderdaad met 1 eileider prima zwanger worden maar degene die ik nog over heb blijkt onderontwikkeld te zijn. Ook mijn baarmoeder is licht afwijkend van vorm, de hele linkerkant plus linker eileider is niet goed ontwikkeld. Daar kwamen ze achter met een kijkoperatie toen ik een jaar na de buitenbaarmoederlijke zwangerschap nog niet zwanger was. Gewoon vette pech.

  Mn rechter eileider werkte prima want ik was daarvoor 3x spontaan zwanger binnen 3 maanden na stoppen met de anticonceptie. 1x miskraam, 1x dochter en 1x dus de bbz. Daarna niet meer spontaan zwanger en uiteindelijk met IVF zwanger van onze zoon. Gelukkig is de afwijking aan mn baarmoeder dus geen probleem in de zwangerschap zelf, bij mijn dochter wisten we het niet eens.
   
 7. xxLinn

  xxLinn Actief lid

  10 mrt 2016
  345
  112
  43
  Ja bij ons lag het probleem ook alleen bij mijn man. Bij mij is alles goed. Hij heeft na opwerken nog 0,5 milj zaadcellen ongeveer, ruim genoeg voor ICSI maar voor IVF en IUI veel te weinig. Vandaar ook dat de kans op een spontane zwangerschap klein is, maar nooit 100% uitgesloten natuurlijk ;)
  Ik begrijp je twijfel als je zegt je nu mentaal niet goed te voelen. Ik weet ook niet wat wij in dat geval gedaan zouden hebben.
  Laat het gewoon de komende weken op je af komen. En ook na de bevalling. Hopelijk kunnen jullie dan samen de juiste beslissing maken.
  Succes met de laatste loodjes
   
 8. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  261
  66
  28
  Vrouw
  Nee die 100% haal je nooit zodra er ook maar 1 is gevonden volgens mij.. bij mijn man waren 30.000 levende gevonden, maar of ze dan ook goed bewogen weet ik eerlijk gezegd niet meer. Dus onze kansen zijn volgens mij echt belachelijk klein.. Weet jij toevallig of de hoeveelheid kan veranderen door de jaren heen? Ook als ze geen oorzaak hebben kunnen vinden?

  Dankjewel! Komt wel goed denk ik, en anders misschien maar eens met een arts gaan overleggen:thumup:
   
 9. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  261
  66
  28
  Vrouw
  Ah vandaar! Bedankt voor je uitleg:).
   
 10. Anke1988

  Anke1988 Bekend lid

  22 nov 2014
  765
  217
  43
  Vrouw
  Ik ben heel bewust na de geboorte van zowel mijn dochter als zoon aan de pil gegaan ondanks de wens voor een 2de na mijn dochter.

  Ik heb 4 (opgestartte) icsi pogingen gehad voor de zwangerschap van mijn dochter. Ik wou even rust om te genieten van ons eerste wondertje en rust voor mijn lichaam om te herstellen.
  Na de geboorte van mijn zoon aan de pil gegaan omdat ons gezin compleet is rn ik nog een zwangerschap lichamelijk niet ga trekken. Wij wouden geen 'ongelukje' en zit tot aan de sterilisatie aan de pil.
   
 11. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  261
  66
  28
  Vrouw
  Kan mij goed voorstellen dat je voor safe wilt gaan. Bij mij begint dat gevoel ook wel steeds meer te groeien. Het enige vervelende is dat ik niet goed tegen de pil kan... Ik wordt er somberder van en mijn libido verdwijnt... Dat is dus ook weer niet wat ik wil.. Vind dat ik met de ICSI al wel genoeg hormonen binnen heb gekregen...
  Volgens mij blijft er dan alleen een koperspiraal over. Alleen vind ik dat wel spannend. Weet dat mijn moeder er niet tegen kon. Zij viel flauw na het inbrengen en hij is er bij haar dan dus ook meteen weer uitgehaald. Gezien ik veel dingen geërfd heb van mijn moeder ben ik er een beetje bang voor:$. Kent iemand een andere optie?:)
   

Deel Deze Pagina