Ik kook ze nog geen kwartiertje. Van de week nog gehad, van de C1000 Met een asperge/botersausje met gekookte eieren erdoor, ham en krieltjes...jammie
moet je behalve het schillen ook nog een stukje dr vanaf halen? laatste keer dat ik ze gegeten heb is bij me ouders geweest dus heb ze nog nooit zelf klaar gemaakt!
mmmmm te lekker! Kook ze ook tegen de 20 min. af en toe even prikken met een vork om te zien of ze al gaar genoeg zijn..van die sopdingen zijn ook niet lekker! Heerlijk idd met een asperge sausje en gekookte eieren en krieltjes en sla en een beenhammetje of zalm! Heb er trek in! x
Ik werk in brabant en daar kan je ze overal halen bij de boeren zo lekker! Ik haal een kilo voor 3,50 en dan zijn ze al geschild en al zo makkelijk! Zijn wel de gebroken asperges maar je hebt wel de bovenkanten en die zijn het lekkerst! Ik maak het zo klaar minuut of 10 koken dan doe ik in een ovenschaal achterham dan gooi ik er de gekookte asperges op dan breek ik 4 eieren kapot en gooi die in de ovenschaal kaas erover en dan ongeveer een kwartier in de oven op 180 graden echt SUPER lekker!
En niet de bovenkantjes eraf halen. Heb ik de eerste keer dat ik ze ging klaar maken voor mijn man gedaan. (vieze kopjes weg ermee)
Ligt er ook een beetje aan hoe dik ze zijn.... Mijn vriend kreeg vorig jaar weleens asperges mee van klanten waar hij kwam maar die waren soms ook vrij dik, dan moet je wel wat langer dan 20 minuten koken! Je kan het beste gewoon tussendoor even erin prikken en kijken hoe gaar ze zijn... Ik zelf hou niet van TE gare asperges maar iedereen heeft een andere smaak
Als je niet al te grote aardappels hebt of ze door de helft doet dan zijn ongeveer net zo snel klaar als de aardappelen. OEH zo lekker trouwens zijn nu in de aanbieding bij de super de boer maar die zien erniet uit. O ja goed schillen! heel belangrijk wel een pokke klus.
Ik maak ze elke week wel nu in deze tijd, zálig! Maar zolang kook ik ze niet, als ze koken draai ik het gas uit en dan zijn ze na 15 minuten goed. Is voor alle diktes prima. In dat kwartiertje kun je dan makkelijk het sausje maken, de eieren en de ham door de blender doen, aardappeltjes bakken, ideaal Heb ze vanavond ook nog gemaakt en Charlotte heeft ze voor het eerst ook gegeten, ze vond het heerlijk dus mama is weer helemaal happy
Ik kook ze 10 minuten en draai dan het gas uit, vervolgens laat ik ze met het deksel op de pan nog 10 minuten in het kookwater staan, dan zijn ze perfect!
het was zeker een rot klus om ze schoon te maken, maar ze waren wel lekker! alleen volgende keer moet ik ff opletten dat ik niet van die hele dikke koop die vond ik minder lekker.
ik haal altijd die witte kant en klare uit een pot, omwikkelen met ham, aspergesaus erover en in de oven. mmmm
De manier om asperges te koken is de volgende manier: in koud water leggen en aan de kook brengen, als het kookt 5 minuten koken, dan gas uit, deksel op de pan en 20 minuten in het hete water laten nagaren. Dit schijn de officiele manier te zijn.
Moet je niet de koppen boven water houden? Dat is mij altijd geleerd: aspergepan met zeef erin, zodat ze rechtop blijven staan met de koppen boven water. Anders worden die koppen zo snotterig!