Baby 4 weken hees

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Linie, 10 feb 2018.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Linie

  Linie Bekend lid

  2 okt 2012
  903
  38
  28
  Hi,

  Mijn dochtertje van 4 weken is sinds 2 dagen hees. Sinds gistermiddag heel erg.. natuurlijk juist op vrijdagmiddag wanneer je de huisarts alleen nog mag bellen bij dringende zaken:( Verder is ze niet ziek, merk niets van een verkoudheid en ze heeft geen koorts. Wel vermoeden we reflux vanwege veel spugen, slikken, onrustig, overstrekken etc. Daarvoor gaan we komende week eerst naar een osteopaat. Jhpbm hebben we geprobeerd maar helpt niets. Herkent iemand die heesheid?
  Zou het door maagzuur kunnen komen?
  Het klinkt zo sneu:( Maak me een beetje zorgen. (Als het erger wordt bel ik dit weekend de huisartsenpost hoor).
  Bedankt alvast!
   
 2. Be Happy

  Be Happy Niet meer actief

  @Averlhach , je kennis is weer nodig ivm refluxklachten :) Dankjewel!
   
  Linie vindt dit leuk.
 3. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.808
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Het kan idd door reflux komen, de heesheid.

  Als eerste, geef je bv of fv?
  Bij bv kan je eens kijken of de voedingen goed verlopen en bijvoorbeeld een lactatiekundige laten meekijken.
  Als je fv geeft is het heel belangrijk dat je kleine voedingen geeft en dat deze lang genoeg duren. Op deze leeftijd is 90/3 per keer echt nog wel max. En elke voeding hoort 20 minuten te duren. Een fles nooit schudden, zorgen dat de speen goed aansluit.
  Verder de leefregels opvolgen zoals deze beschreven staan in mijn blog, zie mijn handtekening.

  Bij het vermoeden van reflux zijn de leefregels opvolgen altijd stap 1. Deze regels zijn heel belangrijk, hoe klein ze ook lijken te zijn.
  Deze zorgen ervoor dat veel babys minder last hebben van reflux. Als dit niet voldoende is en de jbpm helpt niet dan kan je naar de huisarts gaan en kijken of medicatie nodig is.
   
  Linie vindt dit leuk.
 4. Linie

  Linie Bekend lid

  2 okt 2012
  903
  38
  28
  Dank je wel voor je reactie! Ik kreeg geen meldingen dat er nog iemand had gereageerd, dus ik zie het nu pas:rolleyes:Toevallig had ik via een ander topic over reflux ook al een reactie van je gezien en zo op je blog terecht gekomen:thumup: Heel fijn!
  Ik doe inmiddels een combi trouwens, fv en bv. Omdat haar gewicht helaas achterbleef..
  Bedankt voor je berichtje in ieder geval! Zijn er mee aan de slag.
   
 5. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.808
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Fijn. Als er vragen zijn, stel ze gerust. Mag ook via pb ;)
   
  Linie vindt dit leuk.
 6. Aegyo

  Aegyo Fanatiek lid

  3 jan 2015
  1.971
  953
  113
  Volg absoluut de tips van @Averlhach op in ieder geval :)

  Ik wil je ook niet bang maken, maar die extreme heesheid was bij mijn zoontje een symptoom van een aangetaste slokdarm (en strottenhoofd) door de reflux. Daarna Ranitidine voorgeschreven gekregen en na twee weken zagen we verbetering.
   
  Linie vindt dit leuk.
 7. Linie

  Linie Bekend lid

  2 okt 2012
  903
  38
  28
  Jee.. dat is schrikken! Fijn dat het met medicatie beter ging zeg!
  Is die heesheid lang gebleven? Bij mijn dochtertje is het nu na een paar dagen verdwenen. De osteopaat lijkt al enigszins wat meer rust te geven, daar moeten we nog een keer naar terug. Maar zijn zeker ook met de tips aan de slag.
   
 8. Aegyo

  Aegyo Fanatiek lid

  3 jan 2015
  1.971
  953
  113
  Bij hem bleef die heesheid totdat de medicatie ging werken. Als het nu bij jouw dochtertje verdwenen is, denk ik dat het wellicht een andere oorzaak had :)
   
 9. Linie

  Linie Bekend lid

  2 okt 2012
  903
  38
  28
  Inmiddels is ze weer zo schor:( En nog steeds veel spugen en onrustig.. Gelukkig morgen weer naar de osteopaat. Als het niet gauw iets gaat helpen gaan we toch maar vervolgstappen nemen. Zo zielig dit..
   
 10. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  12.759
  9.785
  113
  Hoe is t met de onrust, t slikken etc? (reflux klachten) is dat weer meer of is dat wel afgenomen met de tips van averlhach? Die zul je vrees ik namelijk nog heel lang moeten handhaven niet alleen wanneer je kindje hees is/wordt. Meestal ben je er een jaar mee bezig, in sommige gevallen, zoals bij ons, langer.

  Reflux heeft die van ons nog steeds last van overigens maar met gewoon op tijd wat te knabbelen krijgen kunnen we dat prima onder de duim houden, de enige die t nog opvalt is de oma's als ze oppassen die verbaasd staan dat ze elke twee uur iets te eten krijgt, voor ons is t doodnormaal geworden en kost t geen enkele moeite, we weten niet beter. Doen we t niet wordt ze onrustig en gaat ze hikken, reageren we daar niet op gaat ze toch opgeven en wordt t huilen. Wij denken maar: topsporters eten ook de hele dag door en t is goed voor de bloedsuikerspiegel en prakken rustig een half banaantje voor dr en worden opgewacht met grote grijns en dolenthousiasme.
   

Deel Deze Pagina