Baby 6 maanden, wakker door omrollen in slaap

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Skippy87, 5 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Skippy87

  Skippy87 Actief lid

  22 mrt 2013
  438
  0
  0
  Sommigen zullen het verhaal "andersom" kennen (van rug naar buik draaien) maar ik ben ook benieuwd naar mensen met soort gelijke situaties en mogelijke oplossingen;

  Ons zoontje slaapt altijd op zijn buik, sinds hij 12 weken oud was slaapt hij zo, en hij is deze week 6 maanden..
  Hij kon al even van rug naar buik rollen, maar nu rolt hij ook van buik naar rug.. Op zich heel fijn.. alleen.. hij doet het ook in zn slaap!!
  Hij is nogal een bewegelijk mannetje en tijgerde zn bedje al door.. soms werd hij wakker van het hoofdstoten aan de spijlen, zo druk is hij in zn slaap..
  Maar nu wordt hij dus al een paar keer wakker doordat hij in zn slaap omrolt op zn rug.. hij is dan ook direct klaarwakker, en gaat liggen spelen met zn voeten oid (slaapt wel in slaapzak) en slaapt niet meer verder!
  Pas als wij hem oppakken en weer op zn buik leggen, slaapt hij na een tijdje weer verder..
  Hij slaapt al 2 maanden door van 7 tot 6 (we zijn ook wel verwend wat dat betreft) en nu zitten we weer met onrustige nachten..
  Gaat dit over? Dat wakker worden door rollen?
  Ik heb m nu een beetje ingestopt met een lakentje over zn slaapzak, maar doe dat liever niet te strak, omdat hij op zn buik slaapt..
  Op zn rug wil hij echt niet slapen..
   
 2. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.663
  793
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Het is een fase tot ze doorhebben dat ze ook in bed kunnen doorrollen ;)

  Je kan hier niets tegen doen, behalve accepteren en afwachten.
  Vastleggen in bed, daarmee bedoel ik niet het lakentje wat strak in te stoppen, maar bijv de slaapzak onder het matrasje vastleggen het het voeteneinde, is gevaarlijk. Ze kunnen zich dan vastrollen met gevolgen van dien.
  De meeste kindjes leren relatief snel weer goed te draaien en verder te slapen.


  Heel veel kindjes zijn 1 of meerdere keren in de nacht wakker, ookal huilen ze dan niet. Onze jongste heeft naast de periode wakker door het rollen ook een periode gehad dat hij heerlijk ging kletsen, lachen en gillen van plezier, snachts...
   
 3. Lumiere

  Lumiere Fanatiek lid

  11 dec 2012
  3.622
  593
  113
  doktersassistente
  Brabant
  Onze zoon, nu 4 mnd, sliep door vanaf 8wk, ook verwend dus ;)
  Nu sinds 2wk is hij 's nachts flink aan het spoken. Hij rolt van zijn ene zij op de andere en trapt daarbij hard tegen de spijlen van zijn bed. Daar wordt hij extra van wakker (en wij ook). Hij heeft alleen een slaapzak, geen lakentje of dekentje omdat hij alle kanten op draait en nog te jong is om weer onder de deken uit te komen, als hij eronder terecht komt. Ik weet ook niet zo goed wat ik ermee moet doen. Hij gaat zo tekeer met rollen in de perioden dat hij wakker is 's nachts. Soms gaat hij daarbij huilen, soms valt hij na een tijdje weer in slaap.
   
 4. Madelein84

  Madelein84 Fanatiek lid

  5 jun 2013
  1.042
  80
  48
  herkenbaar, onze zoon heeft dat ook gehad toen hij net kon rollen. werd hij wakker als hij op zn rug lag....

  duurde een paar weken (denk max twee?) en toen rolde hij terug op zn buik zonder wakker te worden, en nog een paar maand later kon hij ook op zn rug verder slapen.

  en dat tegen de spijlen aanbotsen is ook herkenbaar, hij gaat het hele bed door.
   
 5. wishfulthinking

  wishfulthinking Fanatiek lid

  7 aug 2012
  4.111
  1.892
  113
  Vrouw
  Ook hier herkenbaar!
  Onze dame rolt ook al meer dan een maand de hele kamer en haar bed door!
  Trapt daarbij regelmatig keihard tegen de spijlen of stoot der hoofd tegen hoofdbord of voeten eind. . je raad het al weer wakker!
  Zij sliep altijd op haar rug en zo legden we haar ook weg maar sinds we haar op haar buik in bed leggen slaapt ze vrijwel direct!
  Mss het andersom proberen?
  Op de rug weg leggen en hopelijk draait hij zich dan op zijn buik? ( en blijft liggen? )
   
 6. Superjollie

  Superjollie Fanatiek lid

  13 feb 2011
  1.821
  72
  48
  Groningen
  Herkenbaar! Jongste zoon is ook een buikslaper en die rolt sinds kort 's nachts ineens op z'n rug. En daar wordt hij uiteraard wakker van. Ik krijg hem wel weer snel in slaap.
  Hij kon eerder van buik naar rug rollen dan andersom, maar nu kan hij inmiddels ook van rug naar buik rollen, dus hopelijk lukt het hem snel om de voor hem fijnste slaaphouding weer aan te nemen.
   

Deel Deze Pagina