Baby erge wallen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door BethElisa, 17 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. BethElisa

  BethElisa Lid

  28 nov 2017
  92
  37
  18
  Vrouw
  Als mama van je eerste (maar vast ook daarna) voel je je nogal eens onzeker. Ik drop mijn onzekerheid hier, misschien kunnen jullie eens meedenken.

  Mijn zoontje is bijna 7 maanden oud en inmiddels een heerlijk mannetje. Dat was hij uiteraard al die tijd al, maar hij heeft enorm veel gehuild. Er is een koemelkallergie vastgesteld en de osteopaat kon merken dat er ook een iets verhoogde spanning op zijn schedel stond (maar niet overdreven) en dat hij wel last had van spanning rond het middenrif (wat zich uit in refluxklachten). Dat even ter informatie.

  Het valt mijn man en mij steeds meer op dat ons zoontje behoorlijke rood/paarse wallen onder zijn ogen heeft. Echt enorme kringen. Als hij moe is wordt dit nog veel erger, dan schrik ik er soms echt van hoe ziek hij er uit ziet.

  Je ziet bij hem echt allemaal van die paarse adertjes lopen op zijn ooglid en daaronder. Hij ziet er dus standaard moe/ziek uit.

  Wie herkent dit?
   
 2. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  6.331
  7.771
  113
  Vrouw
  Yep. Kind met allergie en eczeem hier. Ook tot zijn 2e kma. Hele bleke huid ook. Mijn eigen specialist keek in de maxicosy naar baby die paar maand oud was en zei: hij ziet er allergisch uit, ik zie hem vast nog wel als hij veel ouder is. Ik had het als kind ook en nu ook nog. Zie er ook snel heel erg ziek met kringen. Ook al ben ik dan alleen wat moe bv

  Engelse term is allergic shiners,
   
 3. BethElisa

  BethElisa Lid

  28 nov 2017
  92
  37
  18
  Vrouw
  Ah oke! Voor ons is het allemaal nieuw, wij zijn zelf helemaal niet allergisch voor iets en ook in de familie komt het eigenlijk niet voor. Wordt het minder? Of hoort dit gewoon bij hem? Hij krijgt Nutrillon Pepti trouwens, dus hij krijgt de eiwitten wel binnen natuurlijk
   
 4. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  6.331
  7.771
  113
  Vrouw
  Hier kon zoon na zijn tweede verjaardag koemelk prima weer verdragen gelukkig :) maar... nu met 4 jaar heeft hij nog steeds die wallen bij moeheid, verkoudheid, niet fit zijn. Iets simpels als zijn middagdutje overslaan zorgt al voor een zieke blik terwijl hij zich pirma voelt. Moet er wel bij zeggen dat hij wel erfelijk belast is en ook eczeem heeft. Dus ik verwacht dat het bij hem blíjft, net als bij mij.

  In de lente en zomer zie je het gelukkig minder vanwege zongebruinde huid :)
   
 5. BethElisa

  BethElisa Lid

  28 nov 2017
  92
  37
  18
  Vrouw
  Dat herken ik, hij tekent enorm snel. Soms valt het mee en andere momenten is het heel erg. Ach we zien het wel, tis fijn om een verklaring te hebben
   
 6. Vero0504

  Vero0504 Fanatiek lid

  17 nov 2016
  4.341
  1.725
  113
  Hier lactose intolerant, geen idee of t wel of niet "normaal" is. Maar die van ons is de mate van wallen de grens voor wel of geen slaapje. Zij zit niet in die extreme allergic shiners maar ik herken een deel van de foto's wel.

  Ookal is ze overlast vrij (voor zover wij merken) van lactose die wallen en fiks wit wegtrekken bij vermoeidheid is voor haar "normaal".

  Zegt niet dat t misschien minder kan zijn bij bijv. lactose vrij. Bedoel te zeggen wij kennen onze dochter niet anders.
   
 7. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.548
  1.752
  113
  Toen onze zoon nog last had van eczeem / reflux had hij dat ook veel meer. Naarmate de reflux en eczeem stopte ging dat er steeds beter uitzien.
  (Zou helpen dat hij op een gegeven moment ook beter ging slapen en niet bijna elke nacht 1.5/2 uur wakker lag)
   

Deel Deze Pagina