Baby verstopte neus door reflux

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Ilmi, 14 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ilmi

  Ilmi Lid

  14 jul 2021
  32
  2
  8
  Vrouw
  Hoi allemaal,

  Onze kleine man krijgt Nexium voor zijn verborgen reflux, dat is inmiddels goed onder controle met de leefregels en indikken + medicijnen. Helaas is 1 ding niet goed onder controle en dat is dat hij al sinds week 2 een verstopte neus heeft. Dit komt door zijn reflux, want zodra hij uit bed gehaald wordt en we houden hem helemaal rechtop dan verdwijnt de benauwdheid al snel.
  Zijn bedje staat al heel schuin, maar toch klinkt hij erg benauwd (alsof zijn neusje vol zit). Hij knort er soms van en tijdens het adem halen hoor je dat hij veel moeite heeft met inademen (al 9 weken lang) hij is nu 11,5 week.
  Waarschijnlijk door de melk dat in de luchtwegen stroomt.
  Zoutoplossing, neusaspirator, bedje schuin, half uur na voeden rechtop houden, het werkt allemaal niet.

  Heeft iemand dé gouden tip om ervoor te zorgen dat hij minder last heeft van zijn neus, want hij heeft er last van tijdens het slapen.

  Zijn er ouders die dit herkennen en wanneer werd het beter?

  Zijn er kindjes die daarvoor een pufje of iets anders kregen?
   
 2. Ilmi

  Ilmi Lid

  14 jul 2021
  32
  2
  8
  Vrouw
  Wie o wie kan helpen?
   
 3. julia80

  julia80 Fanatiek lid

  11 jan 2014
  3.804
  1.734
  113
  Super vervelend is dit hè! Onze jongste had er ook veel last van Maar ik geloof dat het wel al ongeveer over was met twee en halve maand. Hij heeft tot die tijd grotendeels 's nachts op mij geslapen op zijn buik. Hij had er dan bijna geen last van. Ik legde hem op een heel veilige manier en ik vond het zelfs beter dan op zijn rug in bed liggen omdat ik bang was dat hij 's nachts Misschien zou stikken. Overigens had hij ook echt een verstopte neus agv verkoudheid maar werd dan inderdaad ook benauwd door een combinatie van verkoudheid En teruglopende melk. Toevallig had ik laatst het met onze huisarts erover toen ik voor iets anders kwam en zij zei dat in zo'n situatie neusspray ook een optie is ook al is dat normaal gesproken pas vanaf 2 jaar.
  Ik heb hem trouwens met ongeveer 2,5 maand ook op zijn buik in bed laten slapen. Eerst overdag met de babyfoon met camera erbij zodat ik hem kon zien en daarna ook 's nachts.
  Sterkte!
   
 4. Milkyway7

  Milkyway7 Bekend lid

  28 apr 2020
  672
  449
  63
  Vrouw
  Noord-holland
  Er bestaan inderdaad ook neusdruppels 0,025% die geven wij op werk aan kindjes onder 2jr. Kan je in overleg met je huisarts vragen. Het is alleen een oplossing die je maar kort mag gebruiken dus als het een chronisch probleem is dan heb je er nog weinig aan.
   
 5. DR87

  DR87 Bekend lid

  2 mei 2016
  765
  240
  43
  Mijn dochter had dit toen ze 7 weken was. Ze kon toen niet meer drinken, dus naar de huisartsenpost gegaan. Wij hebben toen idd van die neusdruppels op recept gekregen, neusje was direct leeg en ze kon weer drinken. Wij hebben de druppels de nachten erna ook een paar keer gebruikt, totdat ze weer goed kon ademhalen. Je kan het altijd vragen.
   

Deel Deze Pagina