Bang voor een bevalling NA de bevalling?!

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Sincerity, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sincerity

  Sincerity Actief lid

  14 okt 2010
  105
  0
  0
  Enschede
  Hoi,

  Dit klinkt misschien raar, maar hebben jullie hier misschien ook ervaring mee? Bang voor de bevalling zijn na de bevalling..

  Ik heb eigenlijk best wel een makkelijke bevalling gehad, niet de fijnste maar wel een snelle.. Om 9 uur naar het ziekenhuis gegaan in de bus voor wat ik dacht krampjes waren en het waren dus weeen, want ik had na de CTG al 4cm ontsluiting.. Ik heb maar 23 minuten van persweeen gehad dus het was niet al te erg lang.. en ze is geboren om 13:38. Zonder pijnstilling met grote knip.

  Enigste wat voor mij minder was is dat mijn vriend en oma pas met 9cm binnen kwamen en de hele bevalling bijna hebben gemist.. Alles alleen gedaan met de verloskundige dus.

  Maar ineens nu, ben ik gigantisch bang voor een tweede bevalling.. Ik wil later wel meer kinderen (nu niet), maar ik heb zoiets van, god het is zo snel gegaan, dat zal vast geen tweede keer gebeuren..

  Ik begin nu pas de bevallingsverhalen van anderen te lezen en dat lijkt me allemaal horror.. ik bedoel.. ik heb volgensmij niet meer dan 6 uur fatsoenlijke weeen van om de 5 minuten gehad.. en sommige mensen zitten zo met 10 uur lang zulke weeen..? of 20 uur? hoe zou je dat nou in hemelsnaam vol kunnen houden..

  Misschien is het gewoon hormonen, maar, ik had me eigenlijk helemaal niet stil bij gestaan bij de eerste bevalling, en nu ik weet wat er gebeurt en wat er kan gebeuren.. Brrrr.

  Iemand anders ervaringen hier mee of weet je hier mee om te gaan? Speelt eigenlijk best wel vaak in mn hoofd en ik ben bang dat het niet zo normaal is, want normaal gesproken heb je dit toch VOOR de bevalling?
   
 2. corina83

  corina83 VIP lid

  10 sep 2009
  6.038
  0
  36
  Vrouw
  IT'er
  in een huis aan het water ;)
  Ik had ook een snelle bevalling, binnen 2,5 uur.
  Ben er zelf juist bang voor dat de 2e nog sneller wordt. Dan ga ik wel gelijk naar het ziekenhuis toe want de eerste was een hel met de ambulance rit erbij :(

  Opzich heb ik liever een snelle bevalling dan een lange, dat zeer zeker maar een snelle bevalling heeft ook heel veel impact op je lijf, ik was echt op omdat alles achter elkaar kwam.
  Ging over mn nek van de weeeen. bleg..
   
 3. Sincerity

  Sincerity Actief lid

  14 okt 2010
  105
  0
  0
  Enschede
  Binnen 2,5 uur en dan bang voor NOG sneller?

  Hoe snel kan een bevalling eigenlijk niet gaan dan :X
   
 4. corina83

  corina83 VIP lid

  10 sep 2009
  6.038
  0
  36
  Vrouw
  IT'er
  in een huis aan het water ;)

  Deze was zeer heftig, ook omdat zn hartslag een paar keer helemaal was weggevallen waardoor ik naar het ziekenhuis moest, ben eigenlijk in 1,5 uur bevallen als je de 1 uur adrenaline kick van de ambulancerit met sirenes niet meerekend..

  Ben heel bang voor de heftige aanslag op mn lijf. Was zo op dat ik elke keer weg viel zo heftig waren de weeen en persweeen.
  Heb hem eruit moeten persen zonder persweeen omdat zn hartslag weer weg was gevallen en hij zo erg klem zat.
  Dat wil ik niet nog een keer mee maken die onzekerheid :(
  Ik was zo bang dat ik hem kwijt zou raken.
  Ben niet bang voor de bevalling zelf maar bang dat het kindje wat overkomt omdat het zo snel gaat dan.
   
 5. Sincerity

  Sincerity Actief lid

  14 okt 2010
  105
  0
  0
  Enschede
  Pfoe, dat is begrijpelijk.

  Hoe denkt jou partner er trouwens over.. over bang zijn over een evt nog een keer? Mijn partner heeft zoiets van ja we praten er over een paar jaar nog wel over maar ik heb niet echt het gevoel dat mijne het een beetje begrijpt..
   
 6. corina83

  corina83 VIP lid

  10 sep 2009
  6.038
  0
  36
  Vrouw
  IT'er
  in een huis aan het water ;)
  Oh hij begrijpt het gelukkig zeer goed, ik wil echt nog wel een 2e maar ben zo bang dat het dan fout gaat.
  Vandaar dat we dan gelijk naar het ziekenhuis gaan al voel ik maar 1 wee. Zeker gezien het verloop van deze bevalling, ze zijn er ook van op de hoogte en gaven me ook dat advies.
  Hij vondt het zelf ook doodeng toen de verloskundige tot een paar keer toe zei van 'ik hoor geen hartslag' en daarna ging alles in een sneltreinvaart :( Ambulancebroeders waren zelfs bang dat ik ging bevallen in de ambulance, stel je voor zeg dat er bloed enzo in je ambulance komt, zo reageerde ze.
  Ook wilde ze eerst geen ambulance sturen omdat ik al volledige ontsluiting had, nou dan voel je je echt steeds kleiner worden :(
   
 7. Mayon

  Mayon Niet meer actief

  Mijne duurde 6 uur, persweeen maar 6 minuten.. Alleszins acceptabele bevalling dus! Maar ook ik ben heel bang voor een tweede.. Ik weet zeker dat het dan niet weer zo makkelijk gaat, dat zou te mooi zijn om waar te wezen.. Net een MK gehad en dat bevorderd het niet..

  Mijn man snapt wel dat ik bang ben, dat is hij ook wel, maar volgens hem mag je niet alleen maar bang zijn. Wij gebruiken trouwens geen Anticonceptie dus ik vermoed dat ik nog wel een keer zal gaan bevallen ;)
   
 8. MG2011

  MG2011 Fanatiek lid

  22 nov 2010
  1.115
  0
  0
  NULL
  NULL
  #8 MG2011, 14 mrt 2011
  Laatst bewerkt: 14 mrt 2011
  Het kan echt, ik ben daar het levende bewijs van ;)

  Eerste bevalling duurde 3,5 uur, begon met breken van de vliezen, had een gigantische (rug)weenstorm en heb maar liefst 5 kwartier moeten persen. Ik was heel erg in paniek door de hevigheid, de bevalling overviel me enorm.

  De tweede bevalling was heel anders, maar wel nog sneller. Al met al heb ik er eigenlijk nog geen uur over gedaan. Ik had toen buikweeen, deze kon ik goed opvangen en ik hoefde maar 5 minuten te persen. Ik kijk ook beter terug op deze bevalling.

  Ik heb van te voren idd ook gedacht, wat als deze bevalling ineens heel lang gaat duren (kans is klein, maar je weet nooit). Je eerste bevalling is natuurlijk je referentiekader, maar elke bevalling is anders (bij mij klopt dat dus idd). Dus probeer er zo relaxt en open mogelijk in te gaan.
   
 9. MIss X

  MIss X Fanatiek lid

  13 dec 2006
  2.876
  714
  113
  onderneemster
  Amsterdam
  Mijn bevalling van mijn dochter heeft totaal anderhalf uur geduurd. Vanaf dat me vliezen braken tot aan de persweeen en dat ze eruit was.

  Super snel, maar niet heel fijn. Het mag van mij iets langzamer gaan hoewel ik nu de angst heb dat het nog sneller gaat met de tweede.
  Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen en dat was niet gelukt de eerste keer.
  Mijn angst is nu dat de verloskundige veel te laat komt ;)
   
 10. Sincerity

  Sincerity Actief lid

  14 okt 2010
  105
  0
  0
  Enschede
  Fijn dat ik niet de enigste ben die er wat huiverachtig aankijkt :)
  Er is voor mij misschien dus ook nog positieve hoop dat ik er niet per se langer over hoef te doen als ik het zo hoor 0=).

  Pfoe, dat lijkt me ook eigenlijk eng.. een bevalling zonder een verloskundige of gynaecoloog.. brr.. dan lijkt het me dat je heel sterk moet zijn om niet in paniek te raken (en vaak 112 bellen)
   
 11. one of kind

  one of kind VIP lid

  14 feb 2006
  22.132
  275
  83
  Ik ben ingeleid en men zei me voor te bereiden op zo'n 2 dagen!
  Met dit in mijn hoofd maar op me af laten komen.
  Ze hebben me om 13 uur de gel ingebracht en toen begon het wel te rommelen.
  Maar ja de bmm was nog dicht enz dus kon wel ff duren.
  Tot 22 uur had ik 2 cm.
  Mijn man naar huis gestuurd maar om 0.00 werd het wel erg heftig ineens.
  Uiteindelijk ben ik in 3 kwartier van 3 cm naar volledige ontsluiting gegaan.
  Dus eigenlijk ging het toen ineens heel erg snel.
  Men zei me dan ook de volgende keer goed op te letten want dit was vooral ook nog voor een inleiding heel erg snel gegaan.

  Ben er niet bang door,kan me de pijn eigenlijk niet meer zo goed herinneren??
   
 12. lin80

  lin80 Fanatiek lid

  7 apr 2008
  2.798
  1
  0
  Mijn eerste bevalling duurde in totaal 2 uur en 3 kwartier. Ook ik was bang dat de 2e of veel langer zou gaan duren of zo enorm snel zou gaan dat ik alleen zou moeten gaan bevallen.

  Nu ben ik vorige week weer bevallen en het viel me super mee. Heb er nu 2,5 uur over gedaan en het ging super!!!
  Weinig pijn (alleen de laatste 10 minuten vond ik echt pijnlijk) en lekker vlot.
  Je weet nooit hoe de volgende bevalling gaat verlopen, maar ik denk dat je het naast je neer moet leggen. Je ziet het wel als het zo ver is en je er vantevoren druk over gaan maken maakt geen verschil natuurlijk.
   
 13. glimworm

  glimworm Niet meer actief

  ik ben bij mijn bevalling behoorlijk uitgescheurd en heb veel bloed verloren en de gyn zei al dat het bij een volgende ook kan gebeuren
  :$
  een snellere bevalling zou ik niet erg vinden.
   
 14. Biccy

  Biccy Fanatiek lid

  28 jul 2008
  2.056
  14
  38
  Ierland
  Als je het me nu vraagt, hoeft het van mij geen tweede keer. Het was behoorlijk heftig met een boel complicaties. Dus nu zou ik niet nog een keer durven. Maar vast over een jaar of wat wel weer, denk ik...
   
 15. mamavanluca

  mamavanluca Bekend lid

  5 jul 2007
  639
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  zoetermeer
  1 e bevalling was ingeleid en na 2.5 uur - paar min was hij er maar had nog eerder kunnen zijn want kon totaal niet goed persen door giga weeen storm had ik geen idee waar ik mee bezig was. Vond het vreselijk en heb geroepen ik doe me benen dicht en ga naar huis :D:D:D...werd toen al gewaarschuwd dat 2 e nog sneller zou gaan...maar daar dacht ik echt niet aan. Wilde niet meer bevallen!! Vooral om de pijn erna: knip en mega aambeien door verkeerd persen, was een lol kon dagen niet zitten.....

  Maar ja toch ( jawel gepland ) zwanger geworden van nr 2 en ze was er binnen 45 min......gelukkig geen plannen voor nr 3 anders zou ie vast nog sneller geboren worden. Vk was nu net op tijd 5 min later was ze er en de kraamhulp die was te laat..... 7.15 is ze geboren en 6.30 stond ik al weeen opvangend ontbijt te maken voor zoon lief..... Wilde en mocht gelukkkig thuis bevallen ziekenhuis had ik echt niet meer gehaald....
   

Deel Deze Pagina