Bekken- / banden- / rugpijn --> fysio

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Triesje91, 13 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Triesje91

  Triesje91 Bekend lid

  9 apr 2014
  925
  1.228
  93
  Vrouw
  Twente
  Er zal ongetwijfeld al wel een topic over zijn maar ik kan dit niet zo snel vinden..

  Sinds een week (of 2) heb ik last van vanalles wat er bij mijn onderstel zit. Ik heb nu een steunband gekocht bij de prenatal (de goedkopere voor lichte ondersteuning) en dit verlicht inderdaad al wel iets. Maar gisteren ben ik op een goede dag mijn huis gaan opruimen en schoonmaken wat echt zwaar nodig was omdat ik er anders geen tijd of energie voor heb. Nu moet ik echt op de blaren gaan zitten en heb nu behoorlijk last van mijn rug en banden. Vanochtend 2 paracetamol genomen tegen de pijn en dat verzacht wel een deel maar dat haalt natuurlijk niet alles weg.

  Voordat ik ga kijken naar een bekkenfysiotherapeut wil ik eerst vragen of er dames zijn met ervaringen (vast wel!) met een bekkenfysiotherapeut en wat je daar allemaal moet doen en in hoeverre je er baat bij hebt. Bij mij wordt het namelijk totaal niet vergoed vanuit de basisverzekering wat dus inhoudt dat ik een aanvullende verzekering moet aanvinken voor fysiotherapie (FBTO).
   
 2. Bubblez

  Bubblez Niet meer actief

  Ik heb al 15/16 jaar bekkeninstabiliteit. Sinds 6 jaar elke twee weken therapie.

  En nu ik zwanger ben tot nu toe om de twee weken, vanaf week 25 ben ik bang om de week. Anders red ik het niet.

  Mijn therapeut duwt alles weer op de plek. Taped evt dingen in. En geeft oefeningen mee voor specifeke onderdelen wanneer nodig.

  Ik zou sowieso een intake doen. Al is het maar om te bepalen hoe erg het is. Je moet nog een tijd hw.
   
  Triesje91 vindt dit leuk.
 3. LLxx32

  LLxx32 Actief lid

  5 apr 2018
  427
  215
  43
  Vrouw
  Ik ben vorige week gestart op advies van mijn VK. Bij pijn aan stuitje.
  De therapeut heeft m’n hele lichaam bekeken. Waarschijnlijk was is hier en daar al wat ‘scheef’ voordat ik zwanger was en heb ik daar nu last van.

  Oefeningen meegekregen. Tips over invulling dagelijks leven.
  Ook controleerde ze de verschillende vormen van bekkenklachten en heeft ze gekeken of m’n bekkenbodem goed functioneert.

  Ik heb erg veel baat bij de oefeningen. Het helpt nu al.

  Over twee weken terug. Om te controleren of het helpt en nog wat spiergroepen aanpakken.

  Ik ben er erg tevreden over.
   
  Triesje91 vindt dit leuk.
 4. Cynnie1984

  Cynnie1984 VIP lid

  25 feb 2009
  6.014
  140
  63
  R'dam
  Als het echt bandenpijn is kan een fysio er weinig aan doen. maar mocht je echt rugklachten hebben dan zal ik naar een manueel therapeut gaan.
   
 5. MamaLe

  MamaLe Fanatiek lid

  28 mrt 2015
  1.998
  221
  63
  Ik ben bij mijn tweede zwangerschap met 16 weken bij de fysio beland omdat ik met 14 weken nauwelijks nog kon zitten/lopen van de pijn. Bij mij hebben de oefeningen wel wat geholpen, niet dat ik geen last meer had maar wel dat ik minder last had. Ik heb dus oefeningen en praktische tips gekregen.
   
 6. LadyH88

  LadyH88 Bekend lid

  12 mei 2015
  800
  274
  63
  Heb je hier ervaring mee? Jammer, want
  een bekkenfysio heeft zeker wel tips en adviezen en oefeningen tegen bandenpijn. Een algemeen fysio kan er idd waarschijnlijk niet zoveel mee. Een manueeltherapeut zou ik maar mee uitkijken tijdens een zwangerschap Tijdens een deel vd zwangerschap is de zwangerschap een contra indicatie voor manueel therapie, en tijdens een deel van de zwangerschap zal de buik in de weg zitten om mobilisaties te kunnen doen.
   

Deel Deze Pagina