Bekkeninstabiliteit of iets anders

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door MamavanSamuel, 2 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MamavanSamuel

  24 jul 2017
  63
  11
  8
  Vrouw
  hoi allemaal,
  Hoewel ik weet dat jullie niet allemaal dokters zijn wil ik toch graag jullie mening tips ect

  Ik ben inmiddels 20 weken zwanger maar eigenlijk had ik al last van me rug sinds de kerst. Na de kerst ben ik meer pauzes gaan houden (uurtje per dag extra) en dit leek in eerste instantie te helpen. Iig tegen de harde buiken die ik echt enorm veel had.
  Ik werkte normaal gesproken maandag woensdag en vrijdag van half 8 tot half 5. Op mijn werk til loop sta en buk ik de hele dag. Zitten is helaas niet mogelijk tijdens mijn werk.
  Nu lukte helaas de hele dag werken niet meer ivm echt enorme pijn in me onderrug. In de ochtend viel het wel mee maar naarmate de dag vorderde werd de lijn echt ondragenlijk en savonds eenmaal thuis kon ik niet eens meer fatsoenlijk lopen.

  Gelukkig heb ik met goed overleg met Mn baas de dagen aan kunnen passen.
  Maandag wel een hele dag maar nu di wo do en vrijdag werk ik van half 8 tot 12. Ook dit leek weer voor 1 week redelijk te gaan. Beter als de hele dagen iig.
  Maar ineens gaat de boel heel rap achteruit.
  Snachts heb ik pijn met omdraaien, sochtend kan ik niet meer normaal me bed uit komen en na een poos zitten kan ik ook niet meer normaal opstaan. Binnen een uur heb ik echt pijn in Mn onderrug, me stuit 1 bil en een been en heb een raar loopje gekregen omdat ook lopen pijn doet. Ook heb ik inmiddels last van gekregen dat ik urine verlies heb bij bukken hoesten en niezen :(. Autorijden begint ook een kriem te worden

  Vandaag moest ik helaas om half 10 al stoppen met werken omdat ik het gewoon echt niet meer trok.
  Dinsdag heb ik een afspraak bij de fysio en hoop dat die enige verlichting kan geven.

  Maar nu is dus de vraag, wat denken jullie, is dit bekkeninstabiliteit of iets anders? Ik kan namelijk wel op 1 been staan, hoewel het pijn doet en ik enorm wiebel. Ook kan ik als ik lig wel 1 been optillen. Doet wel zeer maar ik ga niet door de grond. Bij mijn ha kan ik helaas momenteel niet terecht alleen voor spoedgevallen omdat er 2 zieken zijn.

  Ook vraag ik me af wat nu wijsheid is om te doen omtrent werk.
  Ik zelf wil echt heel graag gewoon blijven werken de uren die ik al werk. Dus Mischien heeft iemand een gouden tip voor mij.
  Alvast bedankt

  Groetjes
   
 2. MamavanSamuel

  24 jul 2017
  63
  11
  8
  Vrouw
  Ik ben een ding vergeten erbij te vermelden; ik ben hypermobiel. En sinds een aantal weken schiet ook me hiep vaker “half” uit de kom als normaal. Normaal gebeurde dit alleen soms met bijv uit de auto stappen of een “gezellige avond samen” als ik het even netjes beschrijf. Maar nu dus ook met verkeerd wegstappen, en met autorijden, koppeling op laten komen ect. Houd dit ook verband met zwangerschap? Dat dit nu erger word of Mischien met bekkeninstabiliteit?
   
 3. maansneeuw

  maansneeuw VIP lid

  14 nov 2011
  9.825
  963
  113
  Verslaafd aan namen zoeken
  Nederland
  Dit klinkt voor mij heel duidelijk als bekkeninstabiliteit (of in elk geval iets met het bekken) en ik zou dan ook zeker een bekkenfysio opzoeken, eentje die gespecialiseerd is in zorg rond de zwangerschap en daarna. Ik heb er een aangeraden gekregen van mijn eigen verloskundige, misschien heeft jouw vk ook een goede tip voor in jouw woonplaats?
  In elk geval serieus nemen, klinkt al vrij ernstig als ik het zo lees. En als werken niet gaat: dan niet gaan.
   
  Paardenbloem en MamavanSamuel vinden dit leuk.
 4. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  8.457
  3.034
  113
  Vrouw
  Ik loop nu ook sinds een paar weken bij de fysio. Bij mij is het bandenpijn, die extra versterkt wordt door de fibromyalgie. Zij masseert en ik moet oefeningen doen.
  Verdere tips en adviezen zijn, om lopen/staan/actief bezig te zijn af te wisselen met rust/ontspanning zitten. Jij geeft aan dat dat niet kan op je werk. Zou toch met je baas overleggen om mini pauzes in te lassen. Als je helemaal uitvalt heeft je werk een groter probleem.
  Verder warmte dmv kleding, kruik, warme douche en elektrische deken.
   
  MamavanSamuel vindt dit leuk.
 5. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.721
  3.385
  113
  Klinkt mij ook als problemen rondom het bekken. Hier helaas ook al bij de fysio. Het is in ieder geval heel belangrijk om al voor dat je pijn krijgt te pauzeren. Als je pijn krijgt is het namelijk al te laat. Zou even je afspraak bij de fysio afwachten voor advies en dan met je werkgever om tafel. Sterkte in ieder geval.
   
  MamavanSamuel vindt dit leuk.
 6. MamavanSamuel

  24 jul 2017
  63
  11
  8
  Vrouw
  Dank jullie wel voor jullie reacties :)! Het pauzeren voor dat ik last krijg vind ik heel lastig en voel me daar ook heel erg rot bij. Zeker omdat ik alleen uur per dag extra pauze krijg maar wellicht toch het proberen waard. Ik hoop dinsdag een hoop wijzer te worden :). Liefst blijf ik gewoon de uren werken die ik nu werk. Maar zoals ik het nu doe gaat dat in iedergeval niet goed. Dus er moet iig iets veranderen. Hopelijk dat de fysio het probleem kan verhelpen :)!
  Nogmaals bedankt :D!
   
 7. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.721
  3.385
  113
  Dat is ook super moeilijk hoor! Je voelt je immers prima tot de tijd dat het mis gaat. Maar mijn fysio therapeut heeft me gister nogmaals verteld dat het echt onwijs belangrijk is om rust te nemen en niet als het al pijn doet maar voor die tijd. Is het geen optie bepaalde werkzaamheden zittend uit te voeren?
   
 8. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  8.457
  3.034
  113
  Vrouw
  Maar als je een uur extra pauze krijgt. Dan kan je toch 4x een kwartiertje pauze nemen? :rolleyes:
   
 9. Piraat

  Piraat Actief lid

  30 mei 2017
  173
  158
  43
  Vrouw
  Ik heb het ook, helaas is dat ook al de reden dat ik thuis zit. Ga naar een gespecialiseerde Bekkentherapist, gewone fysiotherapeuten kunnen te weinig voor je betekenen en zo te lezen ben je al vrij ver met je klachten. Veel succes verder!
   
 10. Paardenbloem

  Paardenbloem Niet meer actief

  Ik wil niet pessimistisch doen maar eigenlijk kan een fysio of bekkentherapeut je alleen oefeningen en tips geven en masseren om je een beetje ‘stabiel’ te houden en de pijn onder controle te houden maar zoveel verbetering dat je weer fluitend uren achter elkaar werkt (voordat je bevalt), zou ik met deze mate van klachten niet op rekenen.
  Ik zat (en zit nog) in ongeveer hetzelfde schuitje.
  Ik zou je echt als tip willen geven om zuinig te zijn op je lichaam omdat je anders ook na de bevalling last kunt houden en dat is voor zowel jouzelf als je werkgever helemaal vervelend!
  Wat iemand al zei; als je pijn krijgt, ben je al over je grens gegaan.

  Daarnaast zou ik zsm een afspraak met de bedrijfsarts maken, die geeft namelijk in eerste instantie advies over wat voor soort werk je nog mag doen en hoeveel uur, niet je fysio of verloskundige ofzo.

  Veel sterkte en succes!
   
  maansneeuw vindt dit leuk.
 11. MamavanSamuel

  24 jul 2017
  63
  11
  8
  Vrouw
  Helaas kan mij. Werk echt helemaal niet zittend uitgevoerd worden. Daar ik in een kwekerij werk en planten klaar moet maken voor de verkoop. Max ben je 5 min. Aan een plant bezig waardoor zitten niet echt een optie is helaas.
  Met een uur extra pauze bedoelde ik ook 4x een kwartiertje hihi. Maar meestal doe ik 5 minuten omdat ik me eigen dan al zo opgelaten voel .

  Als het goed is ga is die afspraak die ik nu heb idd bij een bekkentherapust :).

  @ paardenbloem,

  Ai dit was niet echt het antwoord waar ik op had gehoopt maar beter eerlijk dan valse hoop. Vanaf wanneer kreeg jij zelf eigenlijk klachten en wat was voor jou het moment dat je zij, het gaat niet meer volle dagen?

  Wederom hartstikke bedankt allemaal
   
 12. Rosje83

  Rosje83 Fanatiek lid

  17 jul 2017
  1.413
  1.044
  113
  Vrouw
  Hoe is het gegaan bij de fysio? Ik kan je vertellen dat rust nemen echt werkt. Ik herken je klachten, die komen bij mij ook als ik teveel doe op een dag. Mijn balans ligt op 4/5 uurtjes 'iets' doen (en dan heb ik het niet eens over zware dingen, maar boodschappen etc. valt daar al onder) en voor de rest RUST.

  Fysio kan idd oefeningen geven om het iets beter te maken, maar dat betekent niet dat je ineens geen rust meer nodig hebt (ook uit ervaring :oops:). Ik werk 3 volle dagen zittend en zelfs dat is al zwaar. Afgelopen weekend toch iets teveel gedaan (ondanks dat het de helft is van wat ik normaal doe) en gisterenochtend kwam ik m'n bed niet uit omdat ik er gewoon doorheen zak.

  Moraal van het verhaal. Pak je rust. Als ik je verhaal hoor dan is (gedeeltelijk) stoppen met werken voor jou echt een must om die rust te kunnen nemen. Er zal toch ook een administratieve tak in het bedrijf zitten, kun je daar niet ondersteunen? Je baas is verplicht om alternatief werk voor je te zoeken als het nodig is, en met jouw klachten is dat zeker nodig!

  Succes meid, ik hoop dat je eruit komt :)
   
  MamavanSamuel vindt dit leuk.
 13. MamavanSamuel

  24 jul 2017
  63
  11
  8
  Vrouw
  Dank je wel voor je berichtje, wat vervelend zeg dat je helemaal je bed niet meer uit kon komen :( ! Nu wel een beetje opgeknapt?

  Mijn werkgever heeft inmiddels zelf voorgesteld om nog maar voor 50% te werken. Administratief is er helaas niet veel te doen, dat had ik al voorgesteld. Nu voor 4 uurtjes is het wel te doen. Natuurlijk doet het wel zeer maar ik weet ook dat ik dan weer optijd naar huis mag. Dat scheelt al en kan ik thuis uitrusten.

  Fysio was trouwens erg interessant. (Vond ik zelf)
  Kracht in Mn been links is sterk verminderd ten opzichte van rechts en rechts is ook minder als het zijn moet. Ze vertelde me dat de overdwarse en schuine buikspieren verweekt zijn waardoor me si gewricht (rug) niet meer gestabiliseerd word en Mn bekken niet meer goed bij elkaar houd. Daardoor komt dus die pijn. Ze heeft me wat oefeningen gegeven en inderdaad gezegd dat ik optijd moet rusten. Als er met een week niet genoeg verbetering is ga ik een bekkenband krijgen om de boel bij elkaar te houden.
  Was echt heel apart, ik moest plat liggen en dan Mn benen omstebeurd 20 cm optillen. Vooral links deed dat erg veel pijn. Daarna drukte ze Mn bekken bij elkaar en toen moest ik het nogmaals doen. De pijn was daarna zo goed als weg . Ik stond echt paf.
  Ze vertelde me helaas wel idd dat ze dit niet helemaal weg kan halen, zeker niet voordat de kleine is geboren maar wel idd helpen om het te verbeteren en dat het dat wat beter vol te houden Is.

  Uit je verhaal begrijp ik dat je zelf ook bij een fysio loopt. Ik heb nu de oefening om meerdere malen per dag Mn onderste buikspieren aan moet spannen. Hebben ze bij jou nog andere tips gegeven?

  Groetjes
   
 14. MamavanSamuel

  24 jul 2017
  63
  11
  8
  Vrouw
  Ps. En dank je wel trouwens. Jij ook :)! Moet je nog lang?
   

Deel Deze Pagina