Bekkenklachten, ik wil er van af :(

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Lies2012, 31 mei 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam
  3 maanden geleden bevallen van een prachtig en gezond meisje, dat even vooropgesteld :) ;).

  Vanaf 9 weken loop ik bij de bekkenfysio ivm bekkenklachten. Vanaf 18 weken halve dagen gaan werken en dit volgehouden tot 33 weken.. puur op wilskracht.
  Vanaf 20 weken heeft mijn moeder het grootste gedeelte van het huishouden op zich genomen en ons zoontje regelmatig meegenomen om hem even te luchten en mij te ontzien.
  Vanaf 24 weken zat ik in de rolstoel als ik iets verder van huis ging (ik dus wat langer dan 5 min moest lopen).

  Lang zitten, staan of lopen.. ik kon het allemaal niet.
  Hele zwangerschap 'zwangerfit' gedaan, tot 37 weken. Op het laatst vooral zittend op de bal en arm oefeningen gedaan.

  Nu zijn we dus 3 maanden verder en moest ik na 10 weken weer aan het werk. Ik werk bij een klein bedrijf, geen bedrijfsarts. 2 weken voor mijn start aangegeven hoe het er voor staat en dat ik wel graag weer iets wil doen, maar dat ik echt nog geen hele dagen kan werken. Ik kan nog geen half uur achter elkaar zitten en nog geen 10 minuten achter elkaar staan.
  Dus 100% in de ziektewet en op therapeutische basis werk ik ongeveer 2 uurtjes per dag (x 3).

  Maar ik merk dat ik geestelijk steeds meer op raak, down.. Er is weinig begrip in mijn omgeving voor mijn bekkenklachten, ik moet me vaak verantwoorden. Dit was ook al in de zwangerschap aanwezig, maar toen was het nog wat meer 'legitiem' want ik was zwanger. Nu snappen mensen niet dat ik niet kan werken of mee kan naar festivals etc.
  Maar ook mijn werkgever, die heel begrip vol is, geeft mij steeds meer werk. Als ik hem vraag hoe ik dat moet doen in die paar uurtjes die ik werk, zegt hij ' je gaat binnenkort vast meer werken'.
  Maar ik kan het gewoon nog niet.
  Mijn contract loopt eind november af en ben dan zelfs bang dat ik dan nog niet volledig werk.

  Het zit me steeds vaker hoog en kan wel janken.. Vandaag de hele dag met de kindjes, maar een super slechte nacht gehad door de pijn. Dus we zitten met dit mooie weer vooral binnen, waar ik voornamelijk op de bank lig.. we tv kijken, boekjes lezen etc.
  Voor mijn zoontje ben ik al 10 maanden een waardeloze moeder waar hij nauwelijks mee kan spelen etc. Die jongen moet het bos in, lekker rennen en wandelen.. maar dat kan ik allemaal niet..

  27 juni belt het UWV weer, kan ik aan hen vragen dat ik een bedrijfsarts wil zien? Dan voelt het voor mezelf misschien wat meer legitiem?

  Wat ik zelf aan mijn herstel doe:
  1x in de week zwangerherstel (sportuur bij de fysio).
  1x in de twee weken naar de bekken fysio
  dagelijks haar oefeningen.
  Afspraak voor osteopaat is gemaakt voor over 2 weken.
  Wat kan ik verder nog doen?

  Iemand nog goede tips en trucs? Mbt herstel en mbt werk?

  Dank jullie wel..
   
 2. Chocoladekoekje

  Chocoladekoekje VIP lid

  25 mei 2010
  7.799
  43
  48
  Wat vervelend dat je er zoveel last van hebt! Ik loop zelf bij een cesartherapeut die gespecialiseerd is in bekkenklachten. Merk sinds ik daar loop heel veel verschil. Misschien een keer een second opinion laten doen?
  Verder heb ik helaas geen idee wat je nog meer zou kunnen doen.. Misschien helpt het om standaard voor het slapen gaan 2 paracetamol te nemen, zodat je in ieder geval 's nachts wat beter kunt slapen? Ik heb gemerkt dat als ik slecht slaap, ik overdag nóg meer last heb van mijn bekken namelijk...
   
 3. Kache

  Kache VIP lid

  11 jan 2012
  5.610
  646
  113
  Ik weet niet of je op FB actief bent? Ik heb een periode dat ik (na bevalling ook) erg veel last had van mijn bekken daar best wat tips en steun ervaren in een besloten groep over bekkeninstabiliteit.

  Daarnaast heb ik met bekkenfysio het oefenprogramma van Cecile Rost gedaan en dat werkte voor mij goed! (was al eerder bij andere fysio's geweest tijdens/na vorige zwangerschappen, maar dat had toen lang zo goed effect niet, andere behandelmethodes/oefeningen)
  Ik moet wel zeggen dat het na mijn 3e zwangerschap nooit meer helemaal goed gekomen is, ik voel nu een aantal dagen per maand mijn bekken (afhankelijk van cyclus en wat ik gedaan heb) en gebruik er soms nog pijnstillers voor, maar grofweg de meeste dingen in het leven kan ik gewoon weer doen. Ik moet gewoon opletten met wat ik doe, hoe ik het doe en hoe vaak/lang ik het doe (veel autorijden is bijvoorbeeld een no-go, terwijl veel fietsen juist een positief effect heeft).

  Mijn schoonzusje heeft een revalidatietraject gehad (via een revalidatiekliniek) ivm aanhoudende bekkenklachten na zwangerschap en heeft daar veel aan gehad (maar ik weet niet wanneer je daar precies voor in aanmerking komt).

  Wat betreft werk, ik weet niet precies wat je doet, maar alternatieven voor zitten, een andere stoel e.d. kunnen soms ook goed helpen. Een vriendin van mij heeft een erg zwakke rug met veel verzuim hierdoor en heeft nu via haar arbo een speciaal bureau en kruk, waarmee ze heel vaak kan wisselen met zitten/staan ondanks haar kantoorfunctie en een actievere (andere) zithouding heeft, waardoor ze aanzienlijk minder klachten heeft.

  Sterkte!
   
 4. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam
  Second opinion; goed idee. Gelijk even een andere bekkenfysio gebeld bij een andere praktijk. Misschien heeft zij net weer een andere kijk. Daar kan ik woensdagochtend terecht, weekje wachten dus nog.
  voor het slapen neem ik inderdaad paracetamol, maar vaak wordt ik wakker omdat ik niet meer kan liggen. Mijn benen krijgen dan een soort stuipen..
  heb zelf ook echt het gevoel dat het weer erger wordt de laatste week, ik weet niet wat er veranderd is.. behalve warm weer ;).
   
 5. Chocoladekoekje

  Chocoladekoekje VIP lid

  25 mei 2010
  7.799
  43
  48
  Ik heb sinds het warme weer ook meer last! Vanmorgen weer naar Cesar geweest en zij legde uit dat er geen wetenschappelijke verklaring voor is, maar ze denkt dat het te maken heeft met luie spieren door de warmte, waardoor de boel wat meer uit elkaar getrokken wordt.. Héél kort samengevat, haar verhaal was iets langer en gedetailleerder;)
   
 6. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam
  Dank je wel. Hoe heet die groep?
   
 7. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam
  Haha oke, nou.. niet lui zijn stomme spieren. We zitten nu een middagje in de sauna ofzo!
   
 8. Kache

  Kache VIP lid

  11 jan 2012
  5.610
  646
  113
  Weet ik helaas niet meer, maar als je bekkeninstabiliteit intypt bij zoeken naar groepen dan vind je vast iets. Er waren er meerdere, de een wat actiever/passender dan de andere.
   
 9. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.939
  14.319
  113
  Met een kussen tussen je benen tijdens het slapen. Kan ook een beetje helpen.
   
 10. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam
  Ik slaap inderdaad nog steeds met mijn voedingskussen.

  Heb ook gelezen over een chiropractor, dat maar eens overleggen met de fysio morgenochtend. Benieuwd wat haar kijk is op dit alles.

  Wil ook eens vragen of het geen hernia kan zijn, lees daar ook veel over.. Dat bekkenklachten over kunnen gaan in een hernia..
   
 11. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.939
  14.319
  113
  Loop je bij een gewone fysio.
  Cesar therapeut kan ik ook erg aanbevelen en evt. Een manueel therapeut.

  Klopt. Je fysio/therapeut kan bepaalde oefeningen doen om dit uit te sluiten. Succes
   
 12. butterblue

  butterblue Bekend lid

  7 nov 2014
  716
  156
  43
  Werk in het ziekenhuis!
  NL
  Hoi meid,

  De enige die mij weer fatsoenlijk aan de gang kreeg met bekken/been klachten na mijn bevalling in november is de osteopaat geweest. Fysio/bekkenfysio deed helemaal niks. Bij de osteopaat was ik na 2/3 behandelingen weer de oude!
  En ik kon niet meer lopen na de bevalling dus dat zegt wel iets ;)
   
 13. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam

  Hoi hoi,

  Afspraak bij de osteo is gemaakt, tijdens mijn zwangerschap ook geweest, maar hielp toen niets. Heeft mij de vorige keer na mijn bevalling wel goed geholpen met knieklachten.
  Dank je wel voor je tip in ieder geval, kan over 2 weken terecht. haha

  Als het UWV ook maar durft te zeggen dat ik er niets aan doe, dan doe ik ze wat ;)
   
 14. Lies2012

  Lies2012 Fanatiek lid

  15 mrt 2014
  1.479
  0
  36
  Rotterdam
  Ik loop bij een bekkenfysio. Wil de nieuwe morgen eens vragen naar een chiropractor of een manueel therapeut inderdaad.

  Ze kunnen gewoon testen doen om dat uit te sluiten? Fijn!
   
 15. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.939
  14.319
  113
  Hier heeft de secar therapeut wat testen gedaan & later de HA ook nog
  Maar waren dezelfde testen.
   

Deel Deze Pagina