Ben bang dat ik een beetje doorsla..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Marjo83, 23 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marjo83

  Marjo83 Fanatiek lid

  24 mei 2006
  1.286
  0
  0
  Secretaresse
  Ergens in Drenthe..
  *zucht*.. Even een korte uitleg. Ik ben na een hele tijd medische molen zwanger geraakt, helaas ging dit verkeerd en heb een missed abortion + curretage achter de rug. Nu ben ik gelukkig weer zwanger en het lijkt dit keer allemaal goed te gaan.. In plaats van te genieten ben ik bij veel dingen bang dat ik iets verkeerd doe. Mijn grootste angst is sigarettenrook, heb bijna een fobie hiervoor lijkt het wel. Dit komt mede denk ik, doordat toen het de vorige keer mis is gegaan, ik de avond daarvoor in een erg rokerige omgeving heb doorgebracht. Ik voelde me hier al helemaal niet lekker over en later bleek ook nog dat het hartje precies die dag gestopt was..
  Nu ben ik vanmiddag bij een vriendin geweest die rookt, heb gevraagd of we daarom op haar balkon konden zitten, maar daar heeft ze wel behoorlijk gepaft.. Ik weet het, het is in de buitenlucht maar toch.. Denk dat je het dan ook wel binnenkrijgt? Ben dus na 2 uur opgestapt. Ik weet gewoon niet of het te ver gaat als ik bijv. aan mensen vraag om gewoon helemaal niet te roken waar ik bij ben. Ik merk gewoon dat ik feestjes, etentjes en alles het liefst mijd omdat ik zo bang ben om schadelijke stoffen binnen te krijgen.. Zo zijn er wel meer dingen hoor, bijv. etenswaren die ik best mag hebben maar gewoon niet durf te eten omdat ik bang ben dat het niet gezond is etc.. Word er soms zo moe van.. Moet het gewoon ff kwijt.. Misschien dat iemand het herkent of me eens met beide benen op de grond kan zetten ;)
   
 2. Pipo

  Pipo Actief lid

  7 jul 2007
  159
  0
  0
  Meid, het hartje klopt echt niet alleen maar door sigarettenrook hoor, dan moeten er ook al andere dingen niet goed zijn geweest.

  Ikzelf ben 37 weken zwanger en mijdde overigens wel de rokerige situaties, omdat het gewoon niet echt gezond is. Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen dat je juist omdat het toen de vorige keer msi is gegaan toen je in een rokerige ruimte bent geweest. Ik vind dat je wel aan mensen kunt vragen of ze ergens anders of niet willen roken en als ze dat niet willen dan ga je zelf toch weg of ergens anders staan? Is alleen maar goed dat je er om denkt maar je moet er niet in doorslaan idd!
   
 3. moon85

  moon85 VIP lid

  5 jul 2006
  6.811
  0
  0
  Ey liefie,

  Ik wil ook niet in rooklucht zitten.
  Maar daarom is het vorige x niet mis gegaan bij je.
  Je kindje was waarschijnlijk gewoon niet goed genoeg.
  Ik weet dat het moeilijk is om te genieten maar echt als je straks trapjes voelt dan valt er al een hele zorg van je schouders.
  Want dan voel je elke x dat het nog leeft en ben je veel geruster.
  Probeer een beetje te genieten en het is echt niet gek om te vragen of ze niet in jou buurt willen roken.
  Als jou dat geruster stelt dan moet je dat gewoon doen.

  Dikke knuffel en alles komt goed!
   
 4. sonja

  sonja VIP lid

  5 mrt 2006
  5.270
  0
  0
  bejaardenzorg
  DenHelder
  ik ga het niet vermijden.
  ik wil wel gewoon uit eten kunnen gaan.
  in onze vrienden/familie kring word al heel weinig gerookt.
  hier in huis word alleen gerookt als er visite is wij roken zelf niet.
  maar dan kan je ook alles wel vermijden want in de lucht hangen ook schadelijke stoffen (heb ik dan).

  als je die dag dat het hartje van het kindje had er mee stopt alsje niet in een rokerige ruimte had gezeten die dag.
  probeer te genieten want het gaat al zo super snel en op deze manier maak je je zelf helemaal gek en durf je straks niks meer
   
 5. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  het zal echt geen kwaad hebben gekund om bij haar op het balkon te zitten.

  wel vind ik dat je het best bespreekbaar mag maken. wij roken niet meer. normaal vond ik het niet erg als mensen op visite in huis een keer rookten, maar sinds ik zwanger ben mag dat gewoon niet. ik kan er ook gewoon echt niet meer tegen. word misselijk en benauwd. komende september gaan we met 6 man een weekje op een boot. dat is allemaal vrij krap en klein en ik heb aangegeven dat ik alleen mee ga als er binnen niet gerookt wordt. daar heeft mijn broer alle begrip voor en die doet z'n sigaretje dan gewoon buiten.

  je moet denk ik doen waar jij je lekker bij voelt.
   
 6. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Afgelopen weekend een feestje gehad (bij mensen thuis)...helaas..er waren rokers!
  Tot ik iemand een joint zag maken...Elmo'tje zat al op de wip...
  Deze werkt heerlijk buiten gerookt! *fieuw* anders was ik echt weggegaan.
  Verder overal gewoon lekker naar toe gaan hoor! Als je er niet dagelijks inzit en zelf niet rookt denk ik niet dat een keertje kwaad kan.
  Ik zit verder nooit in de rook (kleding ook meteen allemaal in de was...jak).
  Ex-roker ;)
   
 7. MariekeV

  MariekeV Fanatiek lid

  28 mei 2007
  1.189
  0
  0
  Ambulant Jongerenwerker /jeugd hulp verlener.
  Stockholm
  Ik heb het grote voordeel dat roken veel meer taboe is hier in Zweden dan in Nederland, in kroegen en restaurants is het verboden en thuis roken mensen altijd op het balkon, je kunt zelfs behoorlijke moeite gaan krijgen om je flat/huis te verkopen als het helemaal 'ingerookt' is. Ik heb zelf gerookt maar ik moet nu ook niets meer van roken hebben...
  Het is niet goed nee, ook als je niet zwanger bent trouwens om 'mee te roken' en daar mag je best wat van zeggen. Ik ga rokers uit de weg nu. Maar panisch hoef je er niet over te worden, rook is niet goed nee.. maar een glas alcohol brengt zo mogelijk nog grotere schade aan (zie o.a. de dvd 'het leven voor de geboorte') dan dat je in de buitenlucht naast iemand staat die rookt.
   

Deel Deze Pagina