Benieuwd naar ervaringen ruggenprik

Discussie in 'De bevalling' gestart door Loraintje, 16 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Loraintje

  Loraintje Actief lid

  23 apr 2017
  364
  96
  28
  Vrouw
  hey meiden,

  Het duurd nog even voor mijn uitgerekende datum voor de deur staat, maar aangezien het toch steeds dichterbij komt merk ik aan mezelf dat ik er steeds meer mee bezig ben.

  Ik ben er absoluut niet bang voor, ik kijk er zelfs heel erg naar uit. Wel ben ik heel erg benieuwd hoe de dames onder jullie die een ruggenprik als pijnstilling hebben gekozen dit hebben ervaren.

  Een aantal mensen in mijn kring hebben mij echt een beetje angst aangejaagd met horror verhalen omtrend de ruggenprik dus vandaar.

  (Ik denk er aan pijnstilling te kiezen vanwege mijn paniek aanvallen en daarbij mijn ademhalings problemen. Namelijk bang dat ik tijdens de weeen volledig in paniek raak hierdoor)

  Liefs
   
 2. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  15.841
  11.940
  113
  Hier geen horror-ruggeprik; ik had een weeenstorm en met ruggeprik had ik tussen de weeen even een minuutje of vijf pauze. Maar ik bleef de weeen wel duidelijk voelen, voelde ook duidelijk persweeen en kon daardoor goed kracht zetten bij het persen. Prima bevallen :)
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 3. mams1

  mams1 Fanatiek lid

  16 okt 2013
  3.121
  800
  113
  Persoonlijk zou ik me bezig houden met een goede begeleiding tijdens de bevalling zodat je een goede ademhaling hebt.

  Mijn ervaring is dat je lijf vanzelf goed gaat ademen.
  Vrouwen raken vaak pas in paniek (áls dat al gebeurd want ik ken niemand om me heen) áls het heel lang duurt of complicaties zijn. Dan komt in t ziekenhuis al snel pijnstilling om de hoek

  Zelf zou ik in paniek raken als ik een deel van mijn lijf niet zou voelen en geen controle meer zou hebben :)
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 4. elita

  elita Bekend lid

  25 feb 2014
  720
  74
  28
  NULL
  NULL
  Ik heb rondom mijn weernstorm besloten om een ruggenprik te krijgen. Kreeg ademhaling toen ook niet meer goed onder controle. Was Een hele fijne goede keuze.

  De anesthesist heeft heel snel tussen de weeen vd storm door de ruggenprik gezet en zat in 1x goed. Heb er niets van gevoeld.

  Heb daarna gewoon zonder pijn verder kunnen ontsluiten (bij “bestellen ruggenprik had ik 5cm door drukte op ok duurde het 1.5 uur dus bij terugkomst 7 vm). Ontsluiting viel wel stil dus weeeenopwekkers gehad. Maar ondanks dat nog even heerlijk gegeten en geslapen zodat ik wat meer uitgerust was voor het persen.
  Ik wil hem nu weer laagdrempelig.
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 5. 1982Justme

  1982Justme Niet meer actief

  Ik heb 2 hele nare ervaringen gehad met ruggenprik tijdens bevalling. Meerdere malen verkeerd geprikt, hoop paniek etc. Tijdens deze zwangerschap werd ik geopereerd met ruggeprik, mijn angsten gedeeld op de ok. Ze waren allemaal zo vreselijk lief en de anesthesist prikte in 1x goed. Mijn angst ervoor is nu ook deels verdwenen.
  Probeer je niet te druk te maken. Het komt zoals het komt en wat moet dat moet.. succes!
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 6. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  15.214
  5.309
  113
  Overijssel
  Ik wou eigenlijk zonder bevallen, maar toen ik al 6 uur weeën had en nog geen 0.5 cm was ik t wel beu. Ruggenprik dus aangevraagd.

  Het zetten viel me mee, kleine prik. En het hielp enorm, alleen mijn weeën kwamen er nog door omdat ze zo krachtig waren. Katheter zetten voelde ik ook niet. Ik vond alleen alle draadjes irritant, omdat ik elke 10 minuten van zij moest draaien.

  Ik heb alleen nog wel tot een goede maand terug de ruggeprik plek af en toe goed gevoeld. Dan wees ik de plek zo aan. Maar volgens de arts kon dat soms, en zolang het niet rood of pijnlijk werd was het prima. Nu is het weg.

  Succes!
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 7. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  40.485
  21.861
  113
  Een aantal ruggeprikken gehad. Bij mijn eerste bevalling na 10 uur weeen, die hielp wel, voelde het zetten ook niet. Later nog geen ruggeprik (andere manier van) tijdens de keizersnede. Ook die voelde ik niet. Alleen het verdovingsprikje even.

  Bij dochtertje uiteindelijk ook een ruggeprik gekregen, maar die werkte niet. Maar 1 kant was een heel klein beetje verdoofd, later nog eens geprikt, maar werkte toen ook niet. Uiteindelijk weer een ks en toen ging het prima.

  3e keer een geplande ks en dat ging ook prima met de ruggeprik.

  Alleen er zit dus verschil tussen de manier van prikken en volgens mij is de verdoving tijdens de bevalling (en dus niet een operatie) moeilijker. Ik ben een aantal keer geprikt, waarbij het dus gewoon niet goed ging.
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 8. Elisabetta

  Elisabetta Fanatiek lid

  3 apr 2017
  1.462
  409
  83
  Bij onze eerste heb ik een ruggenprik gekregen. Het viel me alles mee! Het zetten deed totaal geen pijn en hij werkt vrij snel. Je voelt vervolgens helemaal geen weeën meer. Als je 10 cm ontsluiting hebt dan gaan de ruggenprik er uit, maar het duurt dan nog wel even voor het middel is uitgewerkt. Ik kon bijv. de persweeen niet goed voelen en moest het meer op gevoel doen. Uiteindelijk is mijn dochter alsnog binnen 20 minuten persen geboren, dus dat viel alles mee. Bij onze zoon ben ik thuis bevallen en kon ik dus geen pijnbestrijding krijgen. Het was heftig, maar ook goed te doen. Nu ben ik zwanger van nummer 3 en wil ik het liefst weer thuis bevallen. Wat zou het fijn zijn als je thuis ook een ruggenprik zou kunnen krijgen ;) Haha! Dan was ik er zeker voor gegaan. Maar het voordeel van thuis bevallen weegt voor mij meer dan in het ziekenhuis met ruggenprik.

  Je kunt je trouwens goed voorbereiden met bijv. een speciale zwangerschapscursus om te leren omgaan met de pijn en ontspannen te kunnen bevallen.
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 9. harlene2014

  harlene2014 Fanatiek lid

  23 mei 2014
  3.346
  877
  113
  Haaglanden
  Heerlijk. Zou t zo weer doen.
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 10. Loraintje

  Loraintje Actief lid

  23 apr 2017
  364
  96
  28
  Vrouw
  Lieve dames, bedankt voor de eerlijke reacties!

  Ik ben een stuk geruster.
  Het is nog niet zo ver, maar ik denk dat ik er voor ga kiezen om het zonder te proberen, maar wel aangeven bij de vk dat ik zo nodig toch een ruggenprik wil mocht ik het niet meer trekken. (Ik wil een ziekenhuis bevalling) zit namelijk een beetje met het feit dat ik echt een verleden heb met heftige paniek aanvallen en hyperventilatie en ik ben bang dat ik straks mn weeen niet kan wegademen daardoor. We gaan het zien, ik laat het gewoon op zn beloop. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit!
   
 11. Elisabetta

  Elisabetta Fanatiek lid

  3 apr 2017
  1.462
  409
  83
  Fijn dat je er naar uit kijkt! Dat is alvast een goed en relaxt begin. Succes straks!
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 12. Marbloempje

  Marbloempje Actief lid

  6 okt 2017
  259
  126
  43
  Vrouw

  Is het niet verstandig om je ademhaling te gaan oefenen? Want ik had ook hele erge paniekaanvallen en hyperventilatie. Doordat ik samen met mijn fysiotherapeut op de ademshalings problemen ben gaan focussen ging het met de tijd veel beter. Nou heb ik het niet meer, want ik kan mezelf nu wel in controle houden. Yogalessen zijn ook heel goed, zwangerschapsyoga daar letten zij ook op.
   
 13. Loraintje

  Loraintje Actief lid

  23 apr 2017
  364
  96
  28
  Vrouw
  Ademhalings fysio doe ik al, lijkt nog niet te helpen. Maar yoga is idd een goed idee, denk dat ik dat ga proberen! Dankjewel voor de tip!
   
  Marbloempje vindt dit leuk.
 14. Marbloempje

  Marbloempje Actief lid

  6 okt 2017
  259
  126
  43
  Vrouw
  Oke super! Het duurde bij mij ook heel lang voordat ik het onder de knie kreeg. Graag gedaan!
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 15. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  11.632
  4.551
  113
  Bij de 1e gehad en nooit meer. Ik raakte juist van de ruggenprik in paniek. alles wat mis kon gaan, ging ook mis. 1 voordeel: pijn was een tijdje weg. Maar voor de rest??
  Aan allerlei toeters en bellen omdat door de ruggenprik de bloeddruk/hartslag kan veranderen. Dus infuurs met vocht, bloeddrukmeter om arm, zuurstofmeter op mn vinger en 3 banden om mn buik. Kon letterlijk geen kant op. Door ruggenprik icm vocht moest ik elke 2 uur gecatheriseerd worden. Fijn... .toen ging hartslag van kleine veranderen. Kwam door ruggenprik. We hadden beide koorts. Dus nog een infuus erbij. Vervolgens erg lang persen en kleine eruit gesleurd met vacuumpomp. Kenmerk van ruggenprik. Meer kans op kunstverlossing. Naald zat scheef dus maar voor de helft verdoving
  Ruggenprik werd tijdens persen uitgezet omdat ik anders de weeen niet zou voelen. Kwam van weinig pijn in een hel van pijn. Nou geloof me, dan raak je pas in paniek hoor..
  Toen kleine koorts en werd bij me weg gehaald en moest naar andere afdeling. Paar dagen moeten blijvem, blaasproblemen over gehouden aan het catheteriseren en nog een tijd hoofdpijn. Nee dank je. Bij 2e thuis bevallen met geboorte TENS. Super ding. Nauwelijks tot geen pijn gevoeld en ik was super relaxed.
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 16. Loraintje

  Loraintje Actief lid

  23 apr 2017
  364
  96
  28
  Vrouw
  Dit soort “horror” verhalen had ik het over! ;)
  Thanks voor het delen van je ervaring. Om dit soort redenen wil ik het eerst zonder proberen.
   
 17. Pepper92

  Pepper92 Bekend lid

  4 jan 2015
  990
  421
  63
  Vrouw
  Fulltime aan het werk!
  Groningen
  Bij mij werkte de ruggenprik ook niet goed, was maar naar 1 kant toe gelopen. Later nog met een anesthesie medewerker over gehad, maar het komt niet vaak voor.
  Nu wil ik graag thuis bevallen.
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 18. Bailief

  Bailief Niet meer actief

  Ik vond (en vind) het echt een klote ding. Sorry. En ik heb niet eens complicaties gehad.
  Ik moest een ruggenprik ivm spoedkeizersnede. Het zetten was gewoon heel erg rot, ging 4x verkeerd. Daarna voelde ik me prima en hij verdoofde ook goed. Helaas is de plek waar hij toendertijd gezet is nog altijd gevoelig, het is al meer dan 3,5 jaar geleden.

  Maar als het om pijnbestrijding gaat is het dus een perfect ding ;)
   
  Loraintje vindt dit leuk.
 19. Loraintje

  Loraintje Actief lid

  23 apr 2017
  364
  96
  28
  Vrouw
  Hmmm, ik denk bij nader inzien dat ik de ruggenprik dan toch maar oversla haha!
   
  Bailief vindt dit leuk.
 20. VBJ82

  VBJ82 Niet meer actief

  Van het zetten zelf heb ik niks gevoeld. Alleen die van mij werkte niet goed, moest opnieuw gezet worden.

  En na de bevalling kon ik door de ruggenprik niet plassen, kreeg een katheter die ik de dag erna er zelf uit moest halen. En ik moest de dag na de bevalling nog op controle komen ivm katheter.

  Voor mij was het eens en nooit weer!
  Bij de andere twee bevallingen ook geen ruggenprik meer gehad.
   

Deel Deze Pagina