Bevalling van Jolijn

Discussie in 'De bevalling' gestart door Tamar, 15 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Tamar

  Tamar Fanatiek lid

  11 nov 2005
  1.738
  0
  0
  Vrijdag op zaterdagnacht om 01.00 uur werd ik wakker van buikpijn, nadat ik die dag al behoorlijk wat harde buiken heb gevoeld, maar dat was niet vreemd! Ik ben eruit gegaan en had even beneden gezeten en kwam toch echt tot de conclusie dat dit de bevalling moest zijn. Om 02.00 uur ben ik even gaan douchen en het werd niet minder, de weeen kwamen om de 4/5/6/7 min, niet regelmatig, dus ik dacht dit kan nog wel even duren en ben weer terug naar bed gegaan en heb geprobeerd nog wat te slapen!
  Tussen de weeen door dommelde ik weg......

  's Ochtends om 06.00 uur ben ik weer uit bed gegaan en de weeen bleven onregeltig komen tussen de 2/3/4/5 min. Ik heb wel mijn man wakker gemaakt en gezegd dat hij toch maar moest zorgen dat alles klaar was mocht het nodig zijn. Om 08.00 uur heb ik het z'huis gebeld en we mochten langs komen, ik had wel 1 cm ontsluitng :( maar alles voelde rijp aan en ze dacht dat ik die dag of de volgende dag wel moeder zou zijn!
  We mochten thuis verder afwachten....

  Vanaf een uur of 16.00 uur ben ik mijn weeen weg gaan puffen, maar 's avonds dacht ik zo wil ik de nacht niet in! Dus rond half 9 waren we weer in het z'huis! En daar bleek dat ik nu zo'n 3 cm ontsluiting had, nog niet veel dus.

  Ik mocht een spuit krijgen om wat te slapen met het risico dat de bevalling eerder door zou zetten en in suf de bevalling zou beleven.
  Zelf had ik zoiets van geef maar, want anders komt het erop neer dat ik straks de kracht niet meer heb omdat ik zo moe ben.

  Om 23.45 uur kreeg ik de spuit en je raad het al om 01.00 uur braken mijn vliezen en vanaf dat moment had ik elke 2 min weeen, 9 cm ontsluitng en persdrang zo stoned als een garnaal :(

  Om 03.00 uur had ik volledige ontsluiting, maar volgens de arts nog niet genoeg persdrang...
  :evil:
  Volgens mij was ze met iemand anders bezig die ook aan het bevallen was.... Maar goed om 04.00 uur mocht ik gaan persen en wat bleek zodra ik ging persen voelde ik geen weeen meer. Ik voelde ze alleen als ik ze weg moest puffen. Zat dus voor mijn gevoel in het niets te persen!

  Ik kreeg weeenopwekkeers, die voor mijn gevoel niets deden. Werd gecatheteriseerd, maar niets hielp! Uiteindelijk is ze om 05.36 uur met de vacuumpomp geboren en ben ik ingeknipt! (was ik ook nog een beetje van in paniek want ik dacht ik voel die weeen niet en straks knipt ze zonder dat ik een wee heb, maar dat viel mee heb er niks van gemerkt)

  Was de rest van die dag er suf en heb veel geslapen!
  Helaas kon ik niet plassen en voelde ik ook geen aandrang en moest een catheter voor 2 dgn en dus ook 2 dgn in het ziekenhuis blijven! Het vooordeel was dat ik elke voeding een vpk kon roepen die me hielp met het aanleggen van Jolijn, want ze had er best moeite en ik moest het ook leren zeg maar!
  Na die 2 dgn kon ik wel plassen maar er bleef urine achter in mijn blaas, uiteindelijk moocht ik naar huis, maar de volgende dag moest de vlos nog een keer catheteriseren en gelukkig hoefde ik niet terug naar het z'huis ondanks dat er nog wel iets achter bleef..... Je begrijp door al dat catheteriseren heb ik nu wel een blaasonsteking!

  Maar inmiddels zijn we heerlijk aan het genieten van ons mooie prinsesje die even heerlijk ligt te slapen! :p


  Gr Tamar
   
 2. Dushi

  Dushi Niet meer actief

  Jeetje meis wat een verhaal !

  Je weet dat het uiteindelijk goed komt maar wat zul je je regelmatig machteloos gevoeld hebben. Ik hoop dat je snel herstelt en dat het allemaal een boze droom mag lijken.

  De kleine maakt natuurlijk een hele hoop goed.

  Geniet van de kleine. Op een goede gezondheid en heel veel geluk gewenst.

  Liefs,
  Danielle
   
 3. crisje

  crisje Fanatiek lid

  5 aug 2006
  2.974
  1
  0
  brabant
  Wat een verhaal zeg.
  En ik vond het bij mij al lang duren (12 uur, terwijl mn andere 3 kids 7, 3 1/5 en 2 uur duurde).
  En ook bij mij was een vacuum nodig en n ruggeprik.
  Ik moet nog de tijd vinden om mijn verhaal te typen.

  Maar we kunnen in ieder geval beide genieten van onze meisjes :)
   
 4. Pinda

  Pinda Actief lid

  27 jul 2006
  477
  0
  0
  Gefeliciteerd!

  Ik heb ook zo'n morfine achtige injectie gehad en ik was ook stoney maloney! Maar het werkt goed dat spul.

  :D
   
 5. Juud

  Juud VIP lid

  21 nov 2006
  9.608
  0
  0
  Gefeliciteerd! Tja, ik had ook geen idee meer wat weeën waren toen ik eenmaal mocht persen, dus de VK hielp mij aangeven wanneer ik een wee had. Maar je kindje is gezond, dus lekker genieten nu!

  Leuk dat je zegt: die nu even lekker ligt te slapen. Ik merk ook dat ik echt de momenten koester dat onze zoon 2 uur doorslaapt, want overdag zijn die heel schaars. Begrijp me niet verkeerd, hij is perfect, maar een handenbindertje met een heel vermoeide mama!

  Succes!
   

Deel Deze Pagina