Bloeddruk, hoofdpijn, ruim 27 weken zwanger

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Kylie1986, 27 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  Ben vanmorgen weer voor controle bij de verloskundige geweest.
  Bloeddruk was 140/80 (10uur 's ochtends, niet na inspanning en was heel relaxt). De assistent vond het wat aan de hoge kant en zei dat we het even aan moesten kijken. De verloskundige zelf (die ik pas daarna zag) heeft er niet echt wat over gezegd.

  Nu heb ik al vanaf het begin wat eiwitten in de urine, meestal door een blaasontsteking die een beetje op de achtergrond blijft (2 kuren gehad).
  Heb dus net gevraagd of ik morgenochtend bij de huisarts wat urine mag komen brengen voor de zekerheid.

  Ik word de laatste weken op momenten echt overvallen door vermoeidheid, vanuit het niets. Van de assistent verloskundige moet ik proberen niet te slapen overdag (als ik dat doe is het hoogstens een uurtje), omdat ik dan misschien 's nachts niet slaap. Dat 's nachts niet slapen is nu 2 keer gebeurd, afgelopen nacht door bekkenpijn (BI), een drukke baby en hoofdpijn. De hoofdpijn is vanaf gisterenavond niet meer weg geweest.

  Al met al een lang verhaal, maar moet ik me zorgen maken?
   
 2. Ster27

  Ster27 Fanatiek lid

  14 jan 2010
  2.872
  196
  63
  Hoe hoog was je bloeddruk de vorige keren?
   
 3. Ster27

  Ster27 Fanatiek lid

  14 jan 2010
  2.872
  196
  63
  Tijdens je vorige controles bedoel ik.
   
 4. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  Even de kaart erbij pakken.. 1e controle 120/80 (met 18w6d), 2e 138/68 (met 23w3d)(vond ik toen al aan de hoge kant, zit in de zorg), en nu dan 140/82 (met 27w3d)
   
 5. Ster27

  Ster27 Fanatiek lid

  14 jan 2010
  2.872
  196
  63
  Het is idd wel aan de hoge kant, maar niet dramatisch hoog. Zelf had ik vandaag 140/90 en was de gyn tevreden (heb ook medicatie voor de bloeddruk).
  Mocht je het niet vertrouwen (ook ivm de hoofdpijn), gewoon even bellen met je vk. Overigens vind ik het advies om niet te gaan liggen overdag kolder. Zelf moet ik van de gyn zelfs gaan liggen overdag (voldoende rust nemen) mede in verband met mijn hoge bloeddruk, maar ook ivm mijn vermoeidheid en harde buiken. En ja, als ik overdag net iets te lang heb gelegen dan komt het wel eens voor dat ik 's nachts wat minder goed slaap of wakker lig, so be it. Dat gebeurt ook weleens na een dag waarop ik geen gelegenheid heb gehad om even te gaan liggen.
  Ik zou zeggen, pak je rust wanneer je lichaam je aangeeft het nodig te hebben, wellicht dat je bloeddruk dan vanzelf ook weer wat lager wordt.
   
 6. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  Ik mag wel gaan liggen, maar niet slapen, volgens de assistente.
  Rusten deed ik al voor mijn zwangerschap (schildklier).
  Kijk, soms voel ik me om 12 uur al hartstikke moe, maar dan ga ik niet slapen, maar om een uur of 15..

  Ik ga zo wel even m'n ogen dichtdoen, misschien dat het dan weg gaat.
  Ik wil nu ook geen pcm nemen, straks 'maskeer' ik iets wat juist een waarschuwing van mijn lijf is?
   
 7. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  Ik zie ook al een tijdje vlekjes/sterretjes..Nu weer.
   
 8. Ster27

  Ster27 Fanatiek lid

  14 jan 2010
  2.872
  196
  63
  Meteen bellen, sterretjes en vlekjes zien is niet goed en heeft vaak te maken met je bloeddruk (te hoog of te laag).
   
 9. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  vlk is langs geweest, bloeddruk is hetzelfde als vanmorgen, urine is schoon.
  Nu net 2 pcm genomen en als het niet weg gaat, moet ik even bellen.
   
 10. poetje84

  poetje84 Actief lid

  24 okt 2011
  141
  0
  0
  Mijn bloeddruk was twee weken terug 145/95. Vond de gyn voor nu een randgeval; dus moet morgen terug en weer meten. Weer hoog betekent dat mijn medicijnen opgehoogd gaan worden.

  Ik heb er zelf nu niet zoveel last van. Maar is idd lastig om in te schatten ja. Ik ben wel veel moe; maar dat was ik altijd al, ook toen mijn bloeddruk laag was -> merk niet echt verschil.
  En sterretjes zie ik ook wel eens; maar dat is dan bv na snel bukken enzo; en volgens de gyn kon dat ook weer komen door de medicijnen... Ik weet 't gewoon niet zo goed of dat nu specifiek door de bloeddruk komt of niet. Ken wel dat onzekere gevoel daarom.
  Maar ik moest nu vooral acht geven op een gevoel van algehele malaise erbij; of dat bandgevoel, vocht vasthouden enzo. En aangezien ik dat nog niet doe, probeer ik maar rustig te blijven. Morgen weer controle :)
  Hoofdpijn heb ik ook erg veel. Vaak als ik een drukke dag heb gehad, of 's nachts wakker heb gelegen en dus al snel 'op' ben. Van de gyn moest ik dan 'alsjeblieft' een paracetamol nemen en lief zijn voor mezelf... dus misschien jij ook doen?
   
 11. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  Ja, heb net 2 paracetamol genomen en ben eigenlijk al de hele dag rustig :), zit thuis wegens BI.
  Vlk gaf wel een goede tip, als je een paracetamol neemt en het neemt af, dan is de zwangerschap/bloeddruk niet de oorzaak geweest.
   
 12. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  Verdorie, paracetamol heeft even geholpen, komt nu weer net zo hard terug
   
 13. Troel

  Troel Niet meer actief

  Hoi dames! Ik zat even te googelen en kwam hier.. ik heb eergister ook te horen gekregen dat mijn bloeddruk aan de hoge kant is, 140/90 net als ster, toch? Hij was altijd 120/60 soms 70.. Enne ik moest slapen juist overdag! Als ik moe ben moet ik slapen... juist.. dat schijnt echt t beste te zijn.... Heb verder geen symtomen als bandgevoel en algeheel gevoel van malaise.. weet ook niet wat ik me erbij moet voorstellen....? Maak me wel zorgen, straks moet ik worden opgenomen of eerser ingeleid? Ben nu 35w paar dagen zwanger. Heb voor de zwangerschap nooit te hoge bloeddruk gehad. s nu ineens gekomen.. heb wel al 2 dagen hoofdpijn maar heeeeel licht beetje zo'n duffe... Niet continu ook.. Zal dan een hele heftige hoofdpijn moeten zijn toch? las ik weer.. maare paracetamol mag echt he?!

  Zooo lang verhaal!! Hie is t inmiddels met jullie?? Qua bloeddruk? kunnen jullie wat meer vertellen? Om me misschien een beetje gerust te stellen ook? Ik voel me verder prima. erg moe begin van de dag. maja dat hoort er gewoon bij! Bij hoogzwanger zijn! ;)
   
 14. Ster27

  Ster27 Fanatiek lid

  14 jan 2010
  2.872
  196
  63
  Hoi Troel,
  Vervelend van je bloeddruk, zo op het laatst. Houd jezelf goed in acht en trek op tijd aan de bel als je klachten gaan toenemen. Oh en, een paracetol mag echt!

  Hier gaat het gelukkig nu redelijk goed, dinsdag weer controle gehad en mijn bloeddruk was 125/75 (zo laag heb ik het deze zwangerschap volgens mij nog niet gehad). Kindje groeit goed, loopt alweer behoorlijk wat voor (gemiddeld 2 weekjes), zwangerschapssuiker is met dieet ook onder controle, dus mag niet klagen.
   
 15. Kylie1986

  Kylie1986 Niet meer actief

  @troel: Wat naar, zo op het laatst.. Trek wel op tijd aan de bel.
  Je mag gerust 2000mg paracetamol (4 tabletten) per dag. Mijn verloskundige zegt dat als je hoofdpijn daarvan weg gaat, het geen hoofdpijn tgv zwangerschapsvergiftiging is.

  Ik heb gisteren nog 1,5 in het ziekenhuis gezeten, meer daarover morgen :)
   

Deel Deze Pagina