Bloedverlies/buikpijn na bevalling, hoe veel/hoe lang

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Buurvrouw31, 26 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Buurvrouw31

  Buurvrouw31 Actief lid

  4 okt 2012
  441
  47
  28
  Utrecht
  Ik ben 2 weken terug bevallen. De eerste week voelde ik me prima, eigenlijk nergens last van alleen wat naweeën tijdens borstvoeding. Bloedverlies werd ook snel minder. Na een week, eigenlijk toen kraamhulp weg ging, kreeg ik zeurende onderbuikpijn en ook wat in mijn onderrug. Vooral met opstaan of iets langer lopen en met plassen. En het bloedverlies is ook weer toegenomen. Nu weet ik dat dit kan als je weer wat meer gaat doen..maar wat is normaal? Ik had 3 dagen terug ineens weer 2 maandverbanden helemaal vol met helder bloed. En gister ook. Ik zie geen stolsels in het maandverband maar wel een paar hele kleintjes als ik geplast heb.
  Zou dit een teken kunnen zijn dat de placenta niet helemaal is meegekomen ?
   
 2. MFE

  MFE Actief lid

  23 mei 2016
  396
  207
  43
  Ik ben zelf 3 weken geleden bevallen en inmiddels is het bloedverlies bijna weg. Vooral nog wondvocht. Bij meer beweging kwam er ook weer meer bloed. Verder kreeg ik na een week ook last vd onderrug, maar dat blijken mijn bekken te zijn. Ik ben inmiddels 2 x bij de fysio geweest. Misschien doe je ook te snel te veel?? Dat is het bij mij vrees ik. Placenta lijkt me toch dat dat goed gecontroleerd wordt door verloskundige en/of ziekenhuis??

  Succes met je herstel!
   
 3. Loetje88

  Loetje88 Fanatiek lid

  26 jan 2015
  2.736
  1.019
  113
  Vrouw
  Ik zou gewoon even de verloskundige vragen. Ben je thuis of in het ziekenhuis bevallen? Als het al twee weken geleden is weet ik niet of het zich dan nog zo kan uiten of dat dat dan eerder aan het licht had moeten komen dmv buikpijn of koorts.

  Ikzelf ben op dag 8 gecuretteerd vanwege placentaresten. Mijn placenta leek compleet volgens de verloskundige alleen waren mijn vliezen sowieso al niet compleet, ze haalde bij controle nog een stuk vlies eruit. Schijnbaar is er dus toch meer achter gebleven. Ik had veel bloedverlies bij de bevalling (thuis) s avonds is ze nog terug gekomen maar toen stabiliseerde het gelukkig al, paar uur later zat ik tegen koorts aan maar bleef dus bij verhoging. VK gebeld maar ze zei dat het kwam door de vermoeidheid en dat ik PCM moest nemen en moest gaan slapen. Bloedverlies was nog maar heel weinig maar op dag 4 verloor ik een stolsel zo groot als een vuist, ik dacht serieus dat mijn baarmoeder eruit kwam zakken, zo voelde dat echt. Omdat ik al die dagen verhoging bleef houden bleef ik zo’n grens gevalletje. Ik ben toen op dag 5 naar het ziekenhuis gestuurd voor controle. Ik ben door de hele molen gehaald en had wel iets verhoogde ontstekingswaarde en op de echo was ook te zien dat mijn BM nog niet schoon was en bij inwendige controle bleek dat mijn baarmoedermond al dicht aan het gaan was. Ik heb toen antibiotica gekregen in de hoop dat wat er zat mijn lichaam zelf zou opruimen, maar ik had weinig hoop, ik had amper bloedverlies en op de echo was nog heel veel oud bloed te zien. Op dag 8 moest ik voor een nieuwe controle echo terug. Toen werd er gezegd oh je ontstekingswaarde is gezakt zal wel goed zijn, maar bij de echo was het gelijk oh uhh nee dit is niet goed. Een uur later lag ik op de OK. Ze hebben bij mij heel veel moeten verwijderen. Baarmoeder zat nog helemaal vol met troep en stolsels. Ik had overigens niet echt buikpijn, maar toen ik wakker werd voelde mijn buik wel gelijk echt leeg en rustig. Heel gek was dat. Dus onbewust had ik er toch wel last van, maarja je bent net bevallen dus ja alles voelt al niet zo denderend daar haha.
   

Deel Deze Pagina