boos worden maakt geen indruk...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Marieken, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marieken

  Marieken Fanatiek lid

  11 jan 2009
  3.278
  0
  0
  Kinderopvang en dierengeneeskunde
  arnhem
  ik zit een beetje te tobben, onze zoon van 16 mnd is erg actief en een echt jongetje. hij zit nooooit stil en word graag vermaakt. nu kan hij ook wel goed zelf spelen maar zoekt de laatste dagen onze grenzen erg op.
  hij is de hele dag bezig met dingen doen die niet mogen, laatjes en kastjes leeg halen waar die niet eens in mag zitten, mensen en dieren slaan, speelgoed gooien, op tafel klimmen, op de pc rammen, fruit pakken, met stekkers en stopcontacten spelen, alles overhoop halen, zijn eten aan de honden voeren, driftbuien en huilen in zn auto stoel en constant drammen omdat iets niet lukt.. ik ga regelmatig met hem er op uit en hou zo veel mogelijk routine maar soms haalt die echt al het bloed onder mn nagels vandaan want als ik hem zeg dat het niet mag dan lacht die, als ik hem bij zn arm pak en dringend aankijk dan slaat hij of laat zich vallen en doet het dan nog een keer en kijkt dan of ik het wel zie.
  hij gaat wel makkelijk slapen, slaapt best goed, eet heel goed en loop los.

  is het maar een fase of moet ik hem aanpakken, en hoe?
   
 2. Puppy78

  Puppy78 Fanatiek lid

  16 apr 2008
  2.099
  0
  0
  Herkenbaar! mijn zoon is bijna 20 maanden en vindt het ontzettend leuk om ons uit te dagen. Het frustrerende is dat als ik hem corrigeer, hij gewoon begint te lachen. Hoe bozer ik word, hoe harder hij begint te lachen, laatst rolde hij gewoon over de grond van het lachen.. Ik ben nog aan het zoeken naar de juiste manier, op het consultatiebureau bij mij begint binnenkort de cursus "peuter in zicht" waar onder andere dit soort dingen aan bod komen, daar ga ik maar eens naar toe.
   
 3. Marieken

  Marieken Fanatiek lid

  11 jan 2009
  3.278
  0
  0
  Kinderopvang en dierengeneeskunde
  arnhem
  oh dat soort curcussen hebben ze hier ook, goed idee.
   
 4. tammetje81

  tammetje81 Bekend lid

  6 dec 2009
  599
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier een zoontje van 14 maanden die ook graag de grenzen op wil zoeken. Ik corrigeer hem 2x. Op oogte, nee zeggen en daarna uitleggen waarom iets niet mag. Bij de 3e keer gaat hij voor 5 minuten in de kinderstoel.

  Ik probeer hem wel vaak eest af te leiden met andere dingen. Bijvoorbeeld samen spelen, drinken of iets dergelijks. Als dit echt niet werkt, ga ikd us als bovenstaande te werk.

  Hij is altijd eventjes boos in de kinderstoel, naar dit trekt snel bij. Daarna mag hij er weer uit. Wanneer hij opnieuw iets doet wat niet mag, zelfde ritueel. Soms moet ik dit 10x herhalen, maar vaak weet hij het heel goed en houdt het heel snel op.

  Waaarschijnlijk heb je dit al geprobeerd, naar wou het toch met je delen.

  Ik wordt nooit echt boos. Zeg streng nee, kijk hem in zijn ogen en dan is het klaar. Denk namelijk als je echt heel boos wordt, dit erg grappig is voor een dreumes.

  Sterkte ermee.
   
 5. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  Ik word ook niet boos, maar corrigeer 20x achter elkaar en dat helpt beter. Mijn man wordt wel boos en daar luistert ie al helemaal niet naar :)
   
 6. Puppy78

  Puppy78 Fanatiek lid

  16 apr 2008
  2.099
  0
  0
  dat is inderdaad erg vermakelijk, zo blijkt. Dat van de kinderstoel doe ik inderdaad ook, die gaat een hoek van de kamer in en daar zit hij dan eventjes in. maar eigenlijk vind ik dat die stoel bedoeld is om in te eten, en dus wil ik daar geen "straf"plek van maken. Een alternatief heb ik niet, maar soms moet hij echt even aan de kant als ik bijvoorbeeld zijn zusje zit te voeden en hij trekt steeds aan haar haren ofzo. ;)
   
 7. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Ik word hier ook niet boos. Dta is idd vermakelijk.
  Ik waarschuw hem 2x, idd op ooghoogte, nee zeggen en uitleggen. Doet hij het dan de derde keer nog, dan gaat hij in de gang even op de mat. Dat vind hij niet leuk!
  Ik laat hem daar even schreeuwen (max 2 minuten), ga dan naar hem toe en leg hem uit waarom hij daar zat, vraag of hij klaar is. Dan een knuffel en een kus, en dan is het ook wel klaar. Het was hier even een fase idd rond de 16 maanden. Hij is nu 19 maanden, en het 'Nee' zeggen heeft hier nu echt wel effect.
  Echter is het natuurlijk wel een 'pick your battles' idee, hij gaat echt niet voor alles op de gang!
  Soms maken we het positief, maken er een spelletje van, en da is hij ook zo afgeleid. Maar bijvoorbeeld bij het opzettelijk uitspugen van zijn eten, of het opzettelijk slaan tegen de televisie, dan word het wel even duidelijk gemaakt dat dat echt niet de bedoeling is.

  En het is idd een kwestie van consequent zijn en volhouden...
   
 8. Luna86

  Luna86 VIP lid

  11 jan 2009
  11.766
  6.476
  113
  Gelderland
  Ik ben ook al een tijdje geleden begonnen om hem na 3 keer waarschuwen in de hoek te zetten :) Maakt ook weinig indruk want hij lacht erbij loopt weg en gaat vervolgens weer terug om zelf te gaan zitten :)
  Maar hij is wel uit de situatie en gaat meestal daarna lief spelen. Ik leg daarbij wel altijd uit wat hij verkeerd doet en probeer om niet me stem te verheffen en op ooghoogte rustig maar wel met een boze stem te zeggen dat hij dat niet mag.

  Maar ik ben blij om te lezen wat ik kan verwachten over een paar maanden ;) kan ik me vast voorbereiden! Dus computers aan de kant en overal stootkussens...hihi! Hopelijk gaat hij gauw weer lief spelen
   
 9. Marieken

  Marieken Fanatiek lid

  11 jan 2009
  3.278
  0
  0
  Kinderopvang en dierengeneeskunde
  arnhem
  onze kinderstoel is open, klimt die zelf in en uit omdat dat veiliger is dan toen der nog een plankje voor zat want dan kon die het ook maar viel vaker. dan maar het tuigje er weer in :)
  en ik denk dat we het camping bedje in de kamer zetten en die tijdelijk gebruiken als box voor zulke momenten.
  pppfftt word er nu al moe van dat we dit nog een paar 1000x moeten doen voor die het leert.. monstertje.
   
 10. Barocky

  Barocky Actief lid

  27 apr 2009
  160
  0
  0
  Herkenbaar!! Hier ook een 16 maands-meisje die op zoek is naar alles wat wel en niet mag. Van mij mag ze wel veel, zolang het maar geen gevaar oplevert. Als zij het leuk vindt om alle sokken uit lade te halen, vind ik het prima maar we ruimen altijd alle rommel die ze maakt samen op. Dan snapt ze wel dat ze rommel mag maken, maar ook weer moet helpen met opruimen. Ik snap namelijk dat alles wat niet mag, erg spannend is en ik merk dat als ze die sokkenla 3x door de kamer heeft gegooid het leuke eraf is en daarna doet ze het niet meer. Dingen die ECHT niet mogen zoals op haar stoeltje staan, de lades opentrekken oid dan zeg ik 1x duidelijk uh-uh (bewust eigenlijk geen NEE omdat ik dan bang bent dat zij dat ook veel gaat zeggen)
  Maar bij ons werkt negatief gedrag negeren echt het allerbest en alleen ingrijpen als ze echt iets onacceptabels doet. Voor het op de grond gooien van haar eten of bestek, daar heb ik nooit boos op gereageerd, ik reageerde er uberhaput niet op en nu doet ze het nooit meer. Negatieve aandacht is ook aandacht. Een strafstoeltje of hoekje heb ik (nog) niet. In de autostoel zet ze het regelmatig op een brullen, maar na 5 minuten gillen zonder enige reactie van mij gaat ze toch gewoon om zich heen zitten kijken. Boos worden is gelukkig bijna niet nodig.
   

Deel Deze Pagina