Borstvoeding en baby uitzet

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door canisi27, 4 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. canisi27

  canisi27 Lid

  21 feb 2011
  88
  0
  0
  Dames,

  Ik wil na de bevalling eerst borstvoeding proberen. Wat kan ik het beste nu al in huis hebben? Heb een grote en een kleine fles gekocht en een 1,2,3 standen speen.
  Flessenverwarmer/flessenborstel enz?
   
 2. Violetriot

  Violetriot Fanatiek lid

  25 apr 2010
  2.998
  0
  0
  woonbegeleider
  Gelderland
  Ik had helemaal geen flessen gekocht, heb je toch niet nodig in het begin bij bv?
  Helaas lukte de bv niet en zijn we bij gaan voeden tot mn productie met kolven op gang was. Hiervoor hebben we een spuitje gebruikt en gevoed dmv fingerfeeden. Wordt afgeraden om al te snel met een flesje te beginnen naast bv omdat het kindje dan moeite kan krijgen met goed drinken aan de borst.

  Toen ik besloot te blijven kolven omdat hij niet aan de borst kon heb ik 1 flesje gekocht. Nu ik over ben op kv heb ik pas 2 grote flessen gekocht. dus ik zou als ik jou was niet te veel kopen.
   
 3. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Voor als de baby niet wil aanhappen een kolf en een cupje, meer niet!

  (Maar die is zo gekocht/gehuurd).
   
 4. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  825
  1
  0
  NULL
  NULL
  Helemaal niets. Mocht het in een zeldzaam geval echt niet lukken dan kun je altijd bij de apotheek flesjes e.d. halen!
   
 5. MelanieL29

  MelanieL29 Bekend lid

  9 aug 2006
  803
  0
  0
  Inderdaad voor de rest niets. Of het moet je zelf geruststelling geven. Maar zeker voor de eerste dagen niets nodig.
  Sommiggen willen een pak voeding thuis hebben. Maar is puur aan je zelf. Zoals hierboven gezegd. Alles is snel gehuurd en gekocht. Hoop voor je dat de borstvoeding lukt! Veel plezier!
   
 6. Susan27

  Susan27 VIP lid

  14 jan 2009
  8.419
  0
  0
  Zo zeldzaam zijn die gevallen niet hoor waarbij het niet lukt.
  Kan genoeg redenen opnoemen waarom het niet zou lukken ondanks dat je melk genoeg hebt!!
   
 7. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.073
  3.020
  113
  Ik had 1 flesje in huis gehaald, meer niet. Tenminste, bij de eerste. De derde nacht heeft ze non-stop als een mager speenvarken gegild van de honger. 's Ochtends gelijk kv gehaald en toen heeft ze een paar dagen wat extra gehad.
  Bij de tweede had heb ik gelijk kv in huis gehaald uit voorzorg. Van Nutrilon heb je kleine verpakkinkjes, zowel van standaard als HA. Ik vond het erg fijn om wat extra in huis te hebben. Oh ja, ik voedde bij met een spuitje.
  Een kolf heb ik pas later gekocht.
   
 8. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Klopt en dan iis een kolf dus belangrijk en een cupje of flesje (heeft ts al).
   
 9. Susan27

  Susan27 VIP lid

  14 jan 2009
  8.419
  0
  0
  Dat snap ik maar de opmerking ZELDZAAM schoot mij even in het verkeerde keelgat.
   
 10. Duchess

  Duchess VIP lid

  26 jan 2006
  11.503
  3
  38
  Eindhoven
  Hier lukte het ook niet maar ik had niets in huis. Mijn man is een flesje en KV gaan halen om bij te voeden en de verloskundige gaf me een kolf.
  Bij een volgende wil ik geen flesjes meer maar idd cupfeeding of fingerfeeding. Maar KV haal ik voor de zekerheid wel in huis. Een klein pakje.... Mijn dochter was al zo ver dat ze lag te fladderen van extreem lage bloedsuikerspiegel dus ik voelde me best paniekerig toen er snel KV gehaald moest worden. Dan liever een klein pakje in t keukenkastje hebben staan die ik later eventueel weer weg kan gooien/geven.
   
 11. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Oh ja, daar heb je gelijk in.

  Ik had een flesje en zakjes kv uit een of andere doos (die waren handig toen ik met 8 maanden een borstweigeraar had en nog geen kolf...). Maar die zou ik niet inzetten als je de bv goed wilt doen slagen. Tenzij baby niet aan de borst wil, maar dan heb je wel tijd genoeg om een kolf te huren of kopen, dat hoef je echt niet vantevoren te doen, tenzij je later sowieso wel wilt gaan kolven.

  Maar opstartproblemen zijn niet zo zeldzaam nee. Als je met een ks bevalt, heb je pas een paar dagen later melk. (hier op dag 5). Dan lig je nog wel in het zh en krijgt daar hopelijk goede hulp en gaan ze kv geven, maar je kan ook nog een baby hebben die niet aan de borst wil, zoals hier geval was. Dan moet je wel kolven, maar die is te huur bij de thuiszorgwinkel bijv.
   
 12. Violetriot

  Violetriot Fanatiek lid

  25 apr 2010
  2.998
  0
  0
  woonbegeleider
  Gelderland
  Ik had wel een pakje kant en klare kv gekocht, gelukkig want het was zondag toen we thuis kwamen en de bv lukte niet. Mart had zo'n honger echt zielig. Dus ik zou inderdaad een pakje kant en klare kv in huis hebben, want je voelt je echt rot als de bv niet lukt en je kindje honger heeft
   
 13. canisi27

  canisi27 Lid

  21 feb 2011
  88
  0
  0
  Bedankt dames. Ik was al bang om te veel dingen te halen, wat misschien niet eens nodig zal zijn. Ik zal nog wel een pak kv halen, je weet het maar nooit. Het lijkt me verschikkelijk als je baby zit te huilen om voeding en je hebt niets thuis.
   
 14. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Ja, de eerste 24 uur hoeven ze niet te eten en daarna moeten ze om de 12 uur gevoed worden en zo steeds de tijd halveren is mij verteld in het zh.
   
 15. Noek86

  Noek86 Actief lid

  9 jun 2010
  389
  0
  16
  Brabant
  Ik had een starterspakket flesjes van avent en een pakje kant en klare kv.
  Bij mij wilde de borstvoeding ook niet lukken dus was blij dat we ze in huis hadden.
  Maar ja je kunt natuurlijk ook je man of iemand anders flesje laten halen.
   
 16. rebekka84

  rebekka84 Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.930
  184
  63
  Ik had het startpakket van avent, 2 grote flessen met speen mt2, 2 kleine flessen met speen mt1 en een 3standen speen, flessenborstel. Ook had ik een magentronsterillisator, zowel handig voor de kolfspullen als voor de flessen/spenen.
  Kolf had ik gehuurd en pas later 1 gekocht. Ik had een klein pak kv gekocht voor het geval dat. (heb overigens alles gebruikt behalve de 3 standenspeen, die gebruik ik pas sinds hij 4 mnd is voor de papfles)
   
 17. rebekka84

  rebekka84 Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.930
  184
  63
  Had ik ook in huis, zie bovenstaand bericht, kreeg hier van de kraamhulp wel commentaar op omdat ik dan sneller geneigd zou zijn om het te gebruiken.
   
 18. Loki09

  Loki09 VIP lid

  2 okt 2009
  7.631
  2
  38
  Brabant
  Ik heb een Philips Avent flesje en een klein pakje Nutrilon kunstvoeding nr 1 in huis gehaald ondanks dat ik heel graag borstvoeding wil gaan geven. Je weet nooit en het geeft mij ene prettig gevoel om dit te hebben 'voor het geval dat'. Samen misschien 7 euro dus daar val je imo geen buil aan...
   
 19. Mama van 3

  Mama van 3 Fanatiek lid

  31 mei 2010
  3.254
  0
  0
  hier wilde meneer echt niet aan de borst.

  Wat ik nu in ieder geval in huis heb:
  -tepelhoedje (wil nog wel eens helpen met borstvoeding)
  - flesjes
  - en kunstvoeding (trouwens in het weekend is er altijd een apotheek open in het ziekenhuis die babyvoeding verkoopt)
  - sterilisator
  - borstel
   
 20. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.073
  3.020
  113
  Ja, bij de eerste volgde ik al die adviezen trouw op, bij de tweede wist ik wel beter. Heb ook de vk en kraamhulp direct duidelijk gemaakt dat het mijn kind is en ik beslis wat er in gaat, wanneer en hoe en ze al hun commentaar voor zich mochten houden. In beide gevallen bijgevoed in de eerste week, daarna gewoon overgegaan op volledige bv.
  Oh ja, wat nog handig is om in huis te hebben zijn zoogcompressen en bij de Wibra verkopen ze kleine molton waterdichte onderleggers, die kun je mooi onder je voorgevel leggen in bed, aangezien je de eerste week gewoon leegloopt :D. Je kunt ook handdoeken gebruiken, maar dit werkte bij mij beter.
   

Deel Deze Pagina