Borstvoeding geven aan een ouder kindje na geboorte baby

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Dwarsfluit, 13 mei 2020.

 1. Dwarsfluit

  Dwarsfluit Niet meer actief

  Via een website spreek ik al enige tijd met een moeder en na een tijdje vertelde zij bijna te zijn uitgerekend van haar tweede kindje (de eerste is 2 en daar geeft zij al maanden geen borstvoeding meer aan). Nu wil zij na de geboorte van kindje twee toch beide kindjes moedermelk geven, als ik het goed begreep de baby direct uit de borst en de ander gekolfde moedermelk want nu krijgt het kindje gewoon koemelk. Omdat ik dit nog nooit eerder heb gehoord, ben ik toch wel nieuwsgierig geworden of er meer moeders zijn die dit doen?
   
 2. Lafelife

  Lafelife Fanatiek lid

  25 apr 2017
  1.294
  690
  113
  Vrouw
  Ik heb dat niet bewust van tevoren gewild of zo, maar mijn baby’s dronken niet goed uit een fles, en wat ik dan kolfde als ik weg was, gaf ik dan inderdaad aan de oudere kinderen. En ik heb de jongste twee een tijdje samen aan de borst gehad. Maar dat bedoel je denk ik niet.
  Vind jij het een beetje raar? Dat je de moeite neemt de vraag hier te stellen;)?
   
  Evanesco vindt dit leuk.
 3. Dwarsfluit

  Dwarsfluit Niet meer actief

  Ik vond het eigenlijk heel interessant, juist omdat ik het nog nooit eerder had gehoord. Het wekte dus mijn nieuwsgierigheid en misschien is het wel de normaalste zaak bij heel veel gezinnen maar wordt dat nooit uitgesproken. Zij zei dit te willen doen vanwege het feit dat moedermelk beter is voor baby’s (en dus kinderen) en het immuunsysteem. :thumup:
   
  Lafelife vindt dit leuk.
 4. Nummer4

  Nummer4 Bekend lid

  14 dec 2019
  665
  921
  93
  Vrouw
  Mijn dochter van toen net 4 (14 maanden gevoed) vroeg me of ze mocht proeven. Ik heb voor haar gekolft en dat vond ze heel lekker. Is bij die ene keer gebleven, ze heeft er nooit meer naar gevraagd daarna. De melk was voor haar kleine broertje.
   
 5. Dwarsfluit

  Dwarsfluit Niet meer actief

  Had je het vaker gegeven als zij er naar gevraagd had?
   
 6. Nummer4

  Nummer4 Bekend lid

  14 dec 2019
  665
  921
  93
  Vrouw
  Waarom niet? Ze heeft het bijna anderhalf jaar bij mij gedronken en het is goed voor ze. Vooral in de eerste periode na de bevalling van de jongste, vol met goede stoffen voor de baby dus hoogstwaarschijnlijk ook voor haar denk ik dan maar.
   
  Evanesco vindt dit leuk.
 7. Dwarsfluit

  Dwarsfluit Niet meer actief

  Vind ik heel tof om te lezen! Ik denk ook dat het helemaal geen gek idee is dat kindjes het nog steeds/weer krijgen. Denk zelfs dat meer moeders het op zouden moeten pakken indien het haalbaar is voor hen natuurlijk. Nogmaals, tof om te lezen dat jij het je kindje zou geven! :D
   
  Nummer4 vindt dit leuk.
 8. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  3.911
  1.577
  113
  Hier heeft m’n zoon de hele zwangerschap doorgedronken, tijdje was er weinig melk, maar richting het eind van de zwangerschap kwam er meer melk.
  Hij heeft na de geboorte van de jongste nog 10 maand doorgedronken, daarna ben ik gestopt met voeden bij hem.

  Er is geen betere melk voor een kind dan moedermelk. Zeker van eigen moeder.

  En ik denk dat het veel vaker gebeurt dan sommigen denken. Ook met tandem voeden en langvoeden. Omdat het een stuk minder buitenshuis gebeurt gaan mensen er vanuit dat je niet meer voedt, en vragen er dan ook niet naar.
   
  Evanesco vindt dit leuk.
 9. Dwarsfluit

  Dwarsfluit Niet meer actief

  Wat knap dat je dat hebt doorgezet tijdens de zwangerschap! In tijden van minder melk, voedde je dan bij met KV? Nee, dat ben ik zeker met je eens, beter dan dat is er niet. Daarom ook mijn topic inderdaad omdat ik het nooit eerder heb gehoord en heel benieuwd ben en tja als er ‘nu al’ 3 dames zijn die het wel doen/deden, zou het zomaar eens veel meer kunnen zijn! :D
   
  Fristi2012 vindt dit leuk.
 10. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  3.911
  1.577
  113
  Nee heb niet bijgevoed met kv. Zoon was 14 maand toen ik zwanger werd, kreeg 1 of 2 keer per dag yoghurt en af en toe een bekertje koemelk.
  En knap, vond het wel meevallen, denk dat stoppen lastiger geweest zou zijn. Haha. Dit was de weg van de minste weerstand.
   
 11. Yelly

  Yelly Bekend lid

  26 jun 2019
  647
  574
  93
  Ik heb getandemd bij de oudste twee. Ongeveer anderhalf jaar.
  Nu met verse baby kolf ik soms ihkv fles aanwennen.
  De oudste drinkt dan graag t laatste overgebleven slokje. Grappig vind ik dat. De andere kinderen hebben ook 2 jaar moedermelk gedronken maar willen nu niet meer proeven.
   
  Fristi2012 vindt dit leuk.
 12. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.838
  149
  63
  Emmeloord
  Hier wilde de oudste babymelk proeven. Dus ik kolfde voor haar wat af. Ze vond het heel lekker. Liefst warm met een rietje haha. Ze was bijna 3. Ik had heel veel melk dus kind kreeg elke dag een beker borstvoeding. Uit de vriezer wilde ze niet, alleen vers. Tja dat hield met de tijd op. Ze heeft het er nog over hoe lekker het was en dat het jammer is dat ik geen babymelk meer heb haha. Ze geeft goede herinneringen
   
  Fristi2012 vindt dit leuk.
 13. Lafelife

  Lafelife Fanatiek lid

  25 apr 2017
  1.294
  690
  113
  Vrouw
  Ik weet niet hoeveel moeders jij kent en gesproken hebt over borstvoeding natuurlijk. Ik denk dat voor moeders die langer voeden dit inderdaad normaal is. En als je melk overhoudt, waarom weggooien. Je energie zit erin, zo zonde. Mijn ervaring is dat de oudere kinderen nieuwsgierig zijn om het te drinken en het allemaal gewoon opdrinken en het lekker vinden. Het zijn de volwassenen die er vaak iets vreemds van maken. En daarom wordt er niet heel openlijk over gesproken misschien. Omdat het toch discussie opwekt. Je kan trouwens nog wel meer met moedermelk. Zoals pannenkoekjes bakken voor je kinderen, en eventueel man:p. En als je baby ontstoken oogjes heeft kan je het goed druppelen, werkt ontstekingsremmend. En dus werkt het ook goed op schaafwondjes of je gebruikt de restjes opgewarmde melk in het badje, voor een natuurlijk zacht huidje:thumup:.
   
  Fristi2012 vindt dit leuk.
 14. Jackie87

  Jackie87 Fanatiek lid

  6 aug 2013
  4.267
  1.342
  113
  Mijn middelste is toen ik 20 weken zwanger was ongeveer gestopt met drinken bij mij. Maar onze jongste was een flesweigeraar en er bleef dus natuurlijk melk over toen ik aan het werk was en zij niet wilde. Toen dronk de oudste het gewoon op. (Grappig hè, de middelste die het langst bv heeft gehad vond het goed en hoefde het niet meer). Ik was wel blij dat de oudste (toen 5) het dronk, want zij heeft als baby kunstvoeding gehad.
   
  Fristi2012 en Nummer4 vinden dit leuk.
 15. Lafelife

  Lafelife Fanatiek lid

  25 apr 2017
  1.294
  690
  113
  Vrouw
  Hier “dronk” de oudste zoon ook door de droogte in de zwangerschap heen. Maar dat vond ik zeker niet altijd prettig. Maar ik wilde het graag een keer meemaken, twee aan de borst. Na een half jaar samen, vond ik het wel welletjes. Zoon was toen net drie geweest.
   
  Fristi2012 vindt dit leuk.
 16. Lafelife

  Lafelife Fanatiek lid

  25 apr 2017
  1.294
  690
  113
  Vrouw
  Als je de cijfers bekijkt hoe weinig vrouwen na een half jaar nog voeden, en dat er geloof ik na een jaar nog maar twee of drie procent van de baby’s borstvoeding krijgt, denk ik niet dat er procentueel gezien “heel veel” vrouwen dit dit doen. Maar ze zijn er wel!
   
 17. Kangerootje

  Kangerootje Fanatiek lid

  24 dec 2013
  3.162
  1.435
  113
  Vrouw
  Grappig hé! Hier ook zo! Mijn jongste dochter is nu 8 weken.
  Ik heb in de morgen elke keer veel melk en kolf dan na de eerste ochtendvoeding gemakkelijk een extra flesje af van 150 cc. Ook proberen we eenmaal per dag in de namiddag een flesje bij baby om te oefenen, dus dan kolf ik ook nog wat, wat ze normaal uit de borst zou drinken.
  Ik vries elke dag een voeding in maar ook vaak nog wat over, en mijn dochter van 2 jaar heeft al meerdere keren een flesje gekolfde melk gehad. Of een restje wat de baby laat staan, baby drinkt nog niet zo goed/veel uit het flesje.
  Normaal gesproken drinkt ze nog een flesje koemelk voor het slapen gaan.
  Ze vindt het heerlijk, haha! En dan denk ik waarom zou ik het weggooien, energie gestoken in het kolven!

  Bovendien heb ik mijn oudste dochter nooit zelf gevoed, vind dat nog steeds wel jammer dat zij niet kan profiteren van de lange-termijn voordelen van borstvoeding. Op deze manier krijgt zij stiekem ook iets mee van de antistoffen, geen idee of het met terugwerkende kracht ook iets doet maar toch :D
   
  Evanesco vindt dit leuk.
 18. spruitje80

  spruitje80 Fanatiek lid

  5 jul 2016
  2.109
  1.370
  113
  noord holland
  Bij mij is t helaas niet aan de orde geweest, anders had ik het gewoon gedaan.
  Ik blijf het altijd zó grappig vinden dat de meeste mensen het gek vinden wanneer grotere kinderen of volwassenen melk vanuit een mensenborst uit een bekertje drinken. Maar melk uit een koeienuier in een bekertje is dan weer heel normaal :roflmao:.
  Die tussenstap naar een melkpak is blijkbaar zo'n enorm verschil om het ene heel vies te laten lijken en het andere doodnormaal :D.
  En ja ook ik moet er niet aan denken om de melk uit de borst van mijn buurvrouw te drinken, gewoon in een beker, maar ik lust dan ook überhaupt geen melk :roflmao:. Maar dan nog geldt het voor mezelf net zo goed hoor, die associatie. En dat vind ik zo interessant, gek en grappig van ons gekke mensen.
   
  Jackie87, nizzie86, Zoe123 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 19. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  6.607
  1.495
  113
  Ik wil dit zeker gaan aanbieden aan mn dochtertje
   
 20. Dreamer29

  Dreamer29 Fanatiek lid

  25 feb 2015
  1.787
  417
  83
  Nog geen ervaring mee, maar over ongeveer 20 weken mogelijk wel. Dochter drinkt momenteel droog tijdens mijn zwangerschap, dus afwachten of ze dat blijft doen. Maar als ze het wil, dan mag ze straks door drinken als de baby geboren is.
   

Deel Deze Pagina