Bij het brood eten plakt het brood steeds aan zijn gehemelte. De eerste keer dacht ik, dit gaat goed. Ik zag het pas later.. Nu moet ik steeds het brood van z'n gehemelte afhalen, dan eet hij het verder wel op. Wie heeft hiervoor handige tips..... Ik gebruik lichtbruin brood met een klein beetje smeerkaas. Hij krijgt nu nog kleine dobbelsteentjes zonder korst omdat hij erg moest kokhalzen.
Toevallig heb ik het daarover gehad met de arts op het cb. Zij zei dat je het brood licht moet roosteren of even moet laten liggen zodat het niet te zacht is en het dan naast zn bovenkaak in de wang moet stoppen. Hij/zij moet dan 'werken' om het eruit te krijgen en moet dus kauwen ipv zuigen. Ik heb het nog niet geprobeerd... maar misschien een idee? Het klonk wel logisch....
hier gaven ze aan brood van een dagje oud dus ik haal elke dag een boterham uit de vriezer en doet hij 2 dagen mee.... en idd na een stukje een slokje water hier kleine stukkie's anders is het overgeven
Ik gaf in het begin brood van een dag oud. Ook stopte ik de stukjes aan de zijkant richting haar wang.
In het begin deden we het soppen in de melk. Na ruim een week had hij het door en hoefde dat niet meer. Maar inderdaad oud brood gaat beter. Vers brood 'balt' heel erg in de mond.