Bruinverlies en buikkrampen voor NOD

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Kreeft1986, 13 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kreeft1986

  Kreeft1986 Nieuw lid

  5 nov 2020
  3
  7
  3
  Hoi lieve meiden,

  Ik plaats dit puur omdat ik mijn ervaring wil delen. Afgelopen maanden heb ik zoveel mee gelezen en gehad aan ieders ervaringen, ervaringen die hoop gaven (soms valse hoop), maar ook die gerust konden stellen. Ik wil die hoop ook geven en gerust stellen.

  Bij mijn eerste was het de 1e ronde raak, we waren super blij! Ik weet nog dat ik 6 dagen voor mijn NOD en 8 dagen na de positieve ovulatie test ineens bloed verloor. Ik dacht heh? Word ik nou al ongesteld, dat kan helemaal niet? De dagen erna verloor ik nog steeds bruin bloed en ineens vrijdag en zaterdag niks meer. Test gedaan en jawel, het was raak! Het was dus een innestelingsbloeding dat rode/roze bloed!

  We dachten nu ruim 1,5 jaar na de geboorte van onze dochter voor een tweede te gaan. Verwend als we waren dachten we stiekem dat het wel weer in ronde 1 raak zou zijn. Helaas, door naar ronde 2. Ik merkte dat ik bij ronde 2 toch lichtelijk zenuwachtig was, ik hoorde ineens allemaal verhalen van vrouwen die met een niche achterbleven van hun keizersnede niet snel zwanger raakten en laat ik nou net die niche hebben. Ik weet nog dat ik op een zondag best nerveus dacht kan ik niet ff een teken krijgen dat het nu ronde 2 raak is? Ik herinnerde mij die innestelingsbloeding van de 1e en besloot te berekenen wanneer dit dan nu zou gebeuren. Dat zou maandag middag zijn (ja zo secuur had ik het wel ff berekend;)). Die hele maandag zat ik op kantoor bij ieder toilet bezoek vol spanning te kijken bij het afwegen en prompt om 4 uur in de middag gebeurde het. Ik had exact hetzelfde als toen bij de 1e, rood/roze bloed verlies, wauw! Hoe goed kende ik mijn lichaam? Ik dacht top, dit heb ik echt nooit dus het is 100% raak, ondertussen al druk fantaserend hoe ik het mijn familie ging vertellen.

  teleurgesteld en verbaasd was ik dan ook toen ik gewoon ongesteld werd. Heh??? Hoe kan dat nou?

  Poging 3 ging ik weer met vol goede moed in, maar mijn oma overleed precies de week dat ik ovuleerde en het was een mega stressvolle week. Toch besloten we het er maar van te nemen. Ik had echter wel 6 dagen een knipperende smiley, door alle stress verplaatste de eisprong zich klaarblijkelijk. De dag van de positieve ovulatie test waren we dan ook best een beetje seks moe, maar we gingen gestaag door. Tot ik in een forum las dat iemand zei dat teveel seks het sperma uit put en dat dat niet goed is. Ik dacht oke en stress en teveel seks, het zal dus wel niet gelukt zijn.

  Ik kreeg idd geen innestelingsbloeding dit keer a la de maand ervoor en zoals bij de 1e met rood/roze bloed verlies 6 dagen voor NOD , maar wel een paar dagen voor de NOD bruin verlies en buikkrampen. De hoop gaf ik op. Dit waren standaard tekenen dat mijn NOD eraan kwam. Tot ik vandaag niet ongesteld werd.. ik dacht oke.. ik kan de klok erop gelijk zetten dat ik altijd 14 dagen na de positieve ovulatietest menstrueer. Zal dit dan ook de stress zijn? Toch maar een test gedaan net en hij is positief!!!!!! De ene een hele lichte streep, de ander een knaller en clear blue heel duidelijk “zwanger 1-2 weken.”

  Moraal van het verhaal? Je hoeft blijkbaar niet altijd een innestelingsbloeding te hebben, je kan gewoon bruin verlies hebben en zelfs de buikkrampen hoeven niks te betekenen. Geen idee of iemand hier iets aan heeft, maar aangezien ik heel veel aan al die forums heb gehad, wilde ik wat terug doen. Mocht er ook maar iemand ergens bang van worden of over twijfelen of hoop willen halen uit mijn verhaal en dit lukt, dan ben ik blij! Uiteraard ben ik mij bewust van de valse hoop die ik ook kan geven, maar het hoeft niet altijd vals te zijn en dan is het toch wel lekker als je niet chagrijnig denkt bij bruinverlies en krampen een paar dagen ervoor met: oke het is einde verhaal. Dat hoeft dus niet!
   
  Bonna vindt dit leuk.
 2. Elleke

  Elleke Fanatiek lid

  1 mrt 2011
  1.779
  153
  63
  Gefeliciteerd, wat supermooi nieuws! :)

  Fijn dat je dit deelt, ik zit er namelijk behoorlijk doorheen vandaag. Ik heb sinds vorige week maandag (2/3 dagen na mijn ovulatie) roze/bruinverlies. Dit wordt echter steeds meer, ik kwam vanmorgen uit bed en had helderrood. Gekke is dat het alleen bij afvegen is en bij het plassen wat roze, maar verder geen helderrood, wel af en toe een stolseltje. Ik dacht eerst van de week: yes, vast een innestelingsbloeding, maar die hoop heb ik allang opgegeven.. ik heb zaterdag mijn NOD, maar geen idee hoe dit nu ook gaat lopen. Begin dit jaar ben in gaan afvallen, en had ik hetzelfde, heb toen een kuur gekregen om het bloeden te stoppen, daarna had ik alles ook meteen weer op regel. Uitstrijkje laten maken wat ook goed was. Nu heb ik het weer, alleen na de ovulatie, toen bleef ik bloeden na mijn menstruatie. Ben bang dat het weer hetzelfde gaat lopen als begin dit jaar.
  Het is niet hetzelfde wat jij hebt, maar toch doet je verhaal me wel even goed, dankjewel!
   
 3. noukie 1992

  noukie 1992 Fanatiek lid

  4 feb 2016
  4.937
  3.652
  113
  Vrouw
  Gefeliciteerd met je zwangerschap :D:thumup:
   

Deel Deze Pagina